Se hoteller (1)

Rejser til Pothia

En rejse til Pothia er velegnet til dig, der søger en afslappende ferie med ægte græsk atmosfære.

Kalymnos' hovedby Pothia er en smuk havneby, hvor turismen endnu ikke for alvor er slået igennem. Her tager du til, hvis du vil opleve autentisk hverdagsliv i et roligt tempo. Omkring 12.000 af øens i alt cirka 14.000 indbyggere bor i Pothia. Her findes en del butikker, og havnepromenaden med dens barer er populær blandt både feriegæster og lokalbefolkning. Ellers kan du slentre omkring i de smalle gader, slå dig ned på en café med en iskold frappé eller nyde et måltid mad på en af de mange tavernaer på havnen med fin udsigt over havet. Vil du bade, er der en lille stenstrand lige uden for centrum og flere strande længere uden for byen. Kalymnos er kendt for sine mange klipper og tiltrækker derfor klatrere fra hele verden.

Pothia med Spies

Når du rejser med Spies til Pothia, bor du på hotellet Katerina, som tilbyder lejligheder med plads til op til seks personer. Hotellet har også en pool. Fra hotellet er der gåafstand til både havnen og butikker samt flere hyggelige tavernaer. Når du rejser med Spies, kan du kombinere en uge i Pothia med en uge i Myrties/Massouri eller en uge på Telendos eller Kos. Vi samarbejder desuden med Avis, så vil du udforske Kalymnos lidt nærmere, tilbyder vi gode priser på lejebiler.

Tips og nyttig info
 • Lejligheder med plads til op til seks personer
 • Kombinér rejsemål
 • God pris på lejebil
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Pothia

Vejr og klima
 • januar
14°8°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°8°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
16°9°
6
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
20°13°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
23°16°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juni
28°20°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
31°22°
12
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • august
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
28°20°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
23°16°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°10°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Der er en lille stenstrand uden for Pothias centrum. Uden for byen er der flere fin strande at vælge imellem, både på Kalymnos og på de nærliggende naboøer.

Linaria

Børnefamilier plejer at trives på Linaria, som ligger ved rejsemålet Kantouni. Det er fredelig, lille strand som også er ganske lavvandet.

Telendos

Tager du båden over til den lille naboø Telendos, og går tværs over øen, kommer du til en lille rolig stenstrand. Stranden ligger i en lille bugt, og er omgivet af klipper. Der mulighed for at leje solstole.

Pserimos

Lille ø med 110 indbyggere mellem Kos og Kalymnos. Øens eneste by ligger ved en fin lagune med en hvid sandstrand, som er meget børnevenlig. Tavernaer og pensionater.

Therma

Stranden Therma har klart vand og relativt lavvandet men indimellem kan bølgerne være ret høje. Her ligger der nogle hoteller og et par barer, hvor der serveres enklere retter. Mange græske unge kommer her for at omgås med hinanden og dyrke sport.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Pothia fra maj til oktober.

Flyet lander på Kos. Fra Kos er der bådtransfer til Kalymnos, hvorfra der er videre transport til dit hotel i Pothia.
Transfer (både bus- og bådtransport) indgår for dig, der har bestilt hotel med Spies på Kalymnos. Vores guider møder dig i Kos Lufthavn og viser vej til den rigtige bus. Transporten til færgelejet Mastihari tager ca. 10 minutter, og fra bussen er der ca. 200 meter at gå til færgen - du bærer selv din bagage. Ventetid på op til 1 time kan forekomme. Overfarten til Kalymnos tager fra 30 til 60 minutter, afhængigt af bådtype. Transporten med bus eller minibus fra havnen i Pothia til dit hotel er ca. 5-10 minutter (ca. 800 meter), afhængigt af trafik og antal hotelstop.

På hjemrejsedagen bliver du hentet i bus ved hotellet og kørt til havnen i Pothia, hvorfra der er færge til Mastihari på Kos. Ventetid forekommer i Mastihari (fra ca. 30 minutter til 2 timer), før transferbussen kører til lufthavnen. Der findes restauranter på havnen.

Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
Ved havnen er der masser af lokale restauranter og tavernaer, hvor du kan bestille dig et veltilberedt, græsk måltid mad.

Mad og drikke

De fleste restauranter og tavernaer har menukort, men de er ikke altid opdaterede. Spørg i stedet tjeneren hvilke retter der er på menuen. Ofte får du lov at gå med ud i køkkenet og se, hvad køkkenpersonalet har at tilbyde.

Tips til græske retter

Det er meget almindeligt med grillet kød på menukortet, men prøv også gerne de mange spændende gryderetter, som tilberedes i en såkaldt katsarola. Nogle eksempler er kokkinisto (oksekød i tomatsauce), stifado (lammekød og løg i tomatsauce - kan også fås med blæksprutter eller kaninkød) og dolmades (græske kåldolmer, som serveres med citronsauce og yoghurt). Andre gode retter er moussaka, gemista (fyldte tomater og peberfrugter) og pastitsio (ovnbagt makaroni med kødsauce). Fisk er betydeligt dyrere end kød. Når du bestiller fisk, udpeger du selv den fisk, du vil have. Derefter bliver den grillet og serveret hel med hovedet på.

Kaffe

Kaffe efter maden kan man ikke få overalt, og de fleste græske tavernaer har kun is og crème caramel som dessert. Grækerne afslutter altid et måltid med frugt og går derefter videre til et såkaldt zacharoplasteio, dvs. et konditori, for at spise søde sager. Græsk kaffe koges, indimellem sammen med sukker, og hældes direkte op i en lille kop. Når kaffegrumset er sunket til bunds, er kaffen klar til at drikke. Mange steder serveres der også almindelig brygget kaffe. På varme dage er en frappé, dvs. iskaffe, dejlig forfriskende. Græsk kaffe og frappé kan bestilles i tre forskellige varianter: sketo (uden sukker), metrio (med lidt sukker) og gliko (med meget sukker).
I Pothia er der et mindre antal barer, som er populære om aftenen - specielt i weekenderne.
Shopping
I Pothia er der kun nogle få lokale butikker.

Natursvampe

Øen kaldes også for svampefiskernes ø. Her har man fisket efter natursvampe i mere end 2.000 år. Et besøg på en af svampefabrikkerne er et must! Her kan du købe fine natursvampe. De svampe, som sælges af gadesælgerne, er ofte importeret fra Cuba, Filippinerne og Bahamas. De koster kun en femtedel af, hvad de græske svampe koster, men kvaliteten er meget dårlig.

Krydderier og honning

På Kalymnos vokser der mange spændende krydderurter, f.eks. oregano, salvie, timian og rosmarin. Det er bare at begive sig ud i bjergene og plukke løs. Når krydderplanterne blomstrer, samler bierne nektar til en lækker sirupsagtig honning, som også kan købes hos gadehandlerne.
Aktiviteter og seværdigheder
I Pothia nyder man godt af freden og lyden af bølgernes brusen. Vil du have lidt afveksling fra sol og strand, kan du udforske de andre dele af øen.

Vandring

Kalymnos' bjerge er perfekte til vandreture. Hvis du er i nogenlunde god form og ikke har noget imod tidsler og skarpe sten, kan du vandre langs æselstierne. Fra Pothia til Mandarindalen snor der sig en æselsti op ad bjerget. Fra Arginontabugten til Mandarindalen går der en anden æselsti. Begge ture tager ca. 3-4 timer. Du bør starte tidligt om morgenen, inden det bliver for varmt. Medbring en madpakke og rigeligt med drikkevarer.

Dykning

I Massouri findes dykkerskolen Kalymnos Diving Club, hvor du bl.a. kan tage dykkercertifikat.

Klatring

Kalymnos kan tilbyde rigtig gode klatremuligheder, og der kommer mange klatrere hertil fra hele verden, både nybegyndere og professionelle klatrere.
Vil du ud på opdagelse, tilbyder øen mange spændende seværdigheder.

Kristus fra Jerusalem-kapellet

Ruinerne af kapellet, som blev bygget af den byzantinske hersker Arkadios. Materialet fik han fra det antikke Apollontempel.

Den hellige skov

Når du ankommer til havnen i Pothia, ligger den hellige skov til venstre. Skoven har fået navnet den hellige skov, fordi det er lykkedes myndighederne at anlægge en skov her, til trods for at det er meget svært at få træer til at vokse på øen.

Savasklosteret

Savasklosteret ligger bag den hellige skov. Her står der et stort kors, som er vartegn for øen. I klostret bor der i dag 11 nonner. Savas, en munk, som tidligere var præst i klostret, ligger begravet i en sølvkiste. Han siges at kunne hjælpe mennesker, som er syge eller barnløse. På hans navnedag, den femte december, bliver kisten åbnet, og folk valfarter til kirken for at takke ham for hans hjælp.

Pera Kastro-borgen

Ligger højst oppe på bjerget i Horio. Borgen er byzantinsk og blev bygget i 900-tallet. Senere byggede johanniterridderne til. Inde i borgen ligger der ni små kapeller, som bliver bevogtet af Horios kvinder.

Chrysoheria

Middelalderborg, som blev bygget af engelske korsriddere for at beskytte havnen. I muren er der et våbenskjold fra Genoise Vignolio, den sidste byzantinske guvernør på De Dodekanesiske Øer. Borgen har fået sit navn efter den lille kirke inde i borgen, Madonna Chysoheria (madonnaen med de gyldne hænder).

Emborios

Øens nordligste by, som før i tiden var handelscentrum. Selve navnet Emborios betyder handel på græsk, og her har man foretaget arkæologiske fund. I dag er byen et idyllisk og roligt sted med en sandstrand og hyggelige tavernaer.

Mandarindalen

Denne dal er det eneste sted på øen, hvor der er landbrug takket være et effektivt vandingssystem. I den frodige dal dyrkes der mandariner, appelsiner, citroner, oliven og grøntsager. Byen Vathi ligger i den ene ende af dalen lige ved havet.

Kalymnos museum

Var førhen den rige svampeeksportør Vouvalis hjem. Han testamenterede det til Kalymnos' befolkning, og det står uberørt og på samme måde, som da han boede i det. Ligger i Pothia.
Sådan kommer du omkring
Vil du se dig om på øen, er der flere måder at gøre det på. Der ligger også fire naboøer i nærheden, som er værd at besøge.

Lokalbusser

Busstationen ligger ved rådhuset ved havnen. Du kan hente aktuelle køreplaner på stationen. Lokalbusserne kører f.eks. til Mirties, Massouri, Kastelli og Vathi. Busbillet køber du af chaufføren inden afgang.

Taxi

Du kan køre med taxi på to måder: med de almindelige taxier eller med "taxibusser", hvor du deler bilen med andre. Ingen af dem kører efter taxameter men med faste priser. For en sikkerheds skyld bør du dog aftale prisen med chaufføren på forhånd.

Færge

Fra havnen i Pothia kan du tage færgen til de nærliggende øer.
Fakta

Vores service

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Find din rejse til Pothia