Strand
Der er en lille stenstrand lige uden for Pothia centrum samt flere fine strande rundt omkring på Kalymnos og på naboøerne. Der kan opstå trængsel på strandene I august måned, hvor mange grækere holder ferie.

Pothia - anlagt sandstrand

Anlagt strand med groft mørkt sand ved siden af havnen. Populær blandt de lokale.

Akti - lille stenstrand

Stenstrand i bugten på vej mod Mandarindalen. Populær blandt de lokale. Man kan ikke leje liggestole og parasoller, og vejen ned til bugten er meget stejl. Mange snorkler her, selv om vandet kan være lidt grumset. Lille hyggelig taverna på stranden.

Therma

Stranden Therma har klart vand og relativt lavvandet men indimellem kan bølgerne være ret høje. Her ligger der nogle hoteller og et par barer, hvor der serveres enklere retter. Mange græske unge kommer her for at omgås med hinanden og dyrke sport.

Linaria

Børnefamilier plejer at trives på Linaria, som ligger ved rejsemålet Kantouni. Det er fredelig, lille og ganske lavvandet strand.

Plati Yialos

Børnevenlig strand, som består af grus og mørkt sand. På stranden udlejes der enkelte liggestole og parasoller, og her er også en taverna med enkelte retter. Stranden ligger tæt på Panormos/Eliestorvet.

Melitsaha

Lille strand, som minder om Plati Yialos men med knap så dybt vand. Her er også klipper, hvor børnene kan finde krabber og muslinger. Tavernaen på stranden har åbent både i dagtimerne og om aftenen. Der findes enkelte liggestole og parasoller til leje. Stranden ligger tæt på Myrties.

Emborios

Lille, fin fiskerby, hvor stranden ligger midt i byen. For at gøre den mere børnevenlig har man lagt sand oven på den oprindelige stenstrand. Her er flere små tavernaer.

Kalamnies/Pirate Beach

Stenstrand på vejen til Emborios. Restauranterne har pirattema, og byder på både god mad og en herlig atmosfære.

Myrties og Massouri

I Myrties er der en 100 meter lang stenstrand, men den største strand på øen finder man i Massouri. Den er 500 meter lang og består af mørkt grovkornet sand og grus. Om sommeren arrangeres der en basketturnering på stranden, og der er mulighed for at prøve forskellig slags vandsport. Der er snackbarer i både Myrties og Massouri, og man kan leje liggestole og parasoller.

Telendos

Tager du båden fra Myrties over til den lille naboø Telendos, og går tværs over øen, kommer du til en lille rolig stenstrand. Stranden ligger i en lille bugt omgivet af klipper. Der mulighed for at leje liggestole.

Pserimos

Lille ø med 110 indbyggere mellem Kos og Kalymnos. Øens eneste by ligger ved en fin lagune med en hvid sandstrand, som er meget børnevenlig. Tavernaer og pensionater.
Mad, drikke og natteliv
Ved havnen er der masser af lokale restauranter og tavernaer, hvor du kan bestille dig et veltilberedt, græsk måltid mad.
I Pothia er der et mindre antal barer, som er populære om aftenen - specielt i weekenderne.
Shopping
I Pothia er der kun nogle få lokale butikker.

Natursvampe

Øen kaldes også for svampefiskernes ø. Her har man fisket efter natursvampe i mere end 2.000 år. Et besøg på en af svampefabrikkerne er et must! Her kan du købe fine natursvampe. De svampe, som sælges af gadesælgerne, er ofte importeret fra Cuba, Filippinerne og Bahamas. De koster kun en femtedel af, hvad de græske svampe koster, men kvaliteten er meget dårlig.

Krydderier og honning

På Kalymnos vokser der mange spændende krydderurter, f.eks. oregano, salvie, timian og rosmarin. Det er bare at begive sig ud i bjergene og plukke løs. Når krydderplanterne blomstrer, samler bierne nektar til en lækker sirupsagtig honning, som også kan købes hos gadehandlerne.
Aktiviteter og seværdigheder
I Pothia nyder man godt af freden og lyden af bølgernes brusen. Vil du have lidt afveksling fra sol og strand, kan du udforske de andre dele af øen.

Vandring

Kalymnos' bjerge er perfekte til vandreture. Hvis du er i nogenlunde god form og ikke har noget imod halvsvært terræn, kan du vandre langs æselstierne. Fra Pothia til Mandarindalen snor der sig en æselsti op ad bjerget. Fra Arginontabugten til Mandarindalen går der en anden æselsti. Begge ture tager 3-4 timer. Husk at medbringe en flaske vand.

Dykning

I Massouri findes dykkerskolen Kalymnos Diving Club, hvor du bl.a. kan tage dykkercertifikat.

Klatring

Kalymnos kan tilbyde rigtig gode klatremuligheder, og der kommer mange klatrere hertil fra hele verden, både nybegyndere og professionelle klatrere.
Vil du ud på opdagelse, tilbyder øen mange spændende seværdigheder.

Kristus fra Jerusalem-kapellet

Ruinerne af kapellet, som blev bygget af den byzantinske hersker Arkadios. Materialet fik han fra det antikke Apollontempel.

Den hellige skov

Når du ankommer til havnen i Pothia, ligger den hellige skov til venstre. Skoven har fået navnet den hellige skov, fordi det er lykkedes myndighederne at anlægge en skov her, til trods for at det er meget svært at få træer til at vokse på øen.

Savasklosteret

Savasklosteret ligger bag den hellige skov. Her står der et stort kors, som er vartegn for øen. I klostret bor der i dag 11 nonner. Savas, en munk, som tidligere var præst i klostret, ligger begravet i en sølvkiste. Han siges at kunne hjælpe mennesker, som er syge eller barnløse. På hans navnedag, den femte december, bliver kisten åbnet, og folk valfarter til kirken for at takke ham for hans hjælp.

Pera Kastro-borgen

Ligger højst oppe på bjerget i Horio. Borgen er byzantinsk og blev bygget i 900-tallet. Senere byggede johanniterridderne til. Inde i borgen ligger der ni små kapeller, som bliver bevogtet af Horios kvinder.

Chrysoheria

Middelalderborg, som blev bygget af engelske korsriddere for at beskytte havnen. I muren er der et våbenskjold fra Genoise Vignolio, den sidste byzantinske guvernør på De Dodekanesiske Øer. Borgen har fået sit navn efter den lille kirke inde i borgen, Madonna Chysoheria (madonnaen med de gyldne hænder).

Emborios

Øens nordligste by, som før i tiden var handelscentrum. Selve navnet Emborios betyder handel på græsk, og her har man foretaget arkæologiske fund. I dag er byen et idyllisk og roligt sted med en sandstrand og hyggelige tavernaer.

Mandarindalen

Denne dal er det eneste sted på øen, hvor der er landbrug takket være et effektivt vandingssystem. I den frodige dal dyrkes der mandariner, appelsiner, citroner, oliven og grøntsager. Byen Vathi ligger i den ene ende af dalen lige ved havet.

Kalymnos museum

Var førhen den rige svampeeksportør Vouvalis hjem. Han testamenterede det til Kalymnos' befolkning, og det står uberørt og på samme måde, som da han boede i det. Ligger i Pothia.
Udflugter
Kalymnos rundt
Kalymnos rundt
Heldagsudflugt, hvor du får en smagsprøve på alt det, som Kalymnos har at byde på - fra kirker, museer og maleriske byer til krystalklart vand og en fantastisk strand. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Lazy Day
Lazy Day
En skøn dag på havet for hele familien. Det fine træskib Mikro Kosmos sejler os til naboøerne Pserimos og Plati samt til byen Vathi på Kalymnos, og vi bader både fra skibet og ved en strand. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
Vil du se dig om på øen, er der flere måder at gøre det på. Der ligger også fire naboøer i nærheden, som er værd at besøge.

Lokalbusser

Busstationen ligger ved rådhuset ved havnen. Du kan hente aktuelle køreplaner på stationen. Lokalbusserne kører f.eks. til Mirties, Massouri, Kastelli og Vathi. Busbillet køber du af chaufføren inden afgang.

Taxi

Du kan køre med taxi på to måder: med de almindelige taxier eller med "taxibusser", hvor du deler bilen med andre. Ingen af dem kører efter taxameter men med faste priser. For en sikkerheds skyld bør du dog aftale prisen med chaufføren på forhånd.

Færge

Fra havnen i Pothia kan du tage færgen til de nærliggende øer.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til oktober kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
14°8°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°8°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
16°9°
6
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
20°13°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
23°16°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juni
28°20°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
31°22°
12
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • august
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
28°20°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
23°16°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°10°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Pothia i sommerhalvåret.

Flyet lander på Kos. Fra Kos er der bådtransfer til Kalymnos, hvorfra der er videre transport til hotellerne i Pothia.
Transfer (både bus- og bådtransport) indgår for dig, der har bestilt hotel med Spies på Kalymnos.

Vores guider møder dig i Kos Lufthavn og viser vej til den rigtige bus. Transporten til færgelejet Mastihari tager ca. 10 minutter, og fra bussen er der ca. 200 meter at gå til færgen - du bærer selv din bagage. Ventetid på op til 1 time kan forekomme. Overfarten til Kalymnos tager fra 30 til 60 minutter, afhængigt af bådtype. Transporten med bus eller minibus fra havnen i Pothia til dit hotel er 5-10 minutter alt efter trafikken.

På hjemrejsedagen bliver du hentet i bus ved hotellet og kørt til havnen i Pothia, hvorfra der er færge til Mastihari på Kos. Ventetid forekommer i Mastihari (fra ca. 30 minutter til 2 timer), før transferbussen kører til lufthavnen. Der findes restauranter på havnen.

Du kan læse mere om transfer her.

Find din rejse til Pothia
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.