Se hoteller (1)

Rejser til Kantouni

Kantouni byder på en rolig og lokal atmosfære og er som skabt til afslapning på stranden eller i skyggen på en hyggelig taverna.

Kantouni ligger cirka midt imellem Pothia og Myrties på vestkysten af Kalymnos og er en hyggelig lille by med græsk folkeliv og en lille strand. Rejsemålet er desuden et godt udgangspunkt for at udforske Kalymnos og det græske øhav. Her tilbringes feriedagene i ro og mag på stranden eller tavernaerne - og måske får du en sen aften lyst til at besøge en af de natklubber, der ligger langs stranden. Vil du se mere af Kalymnos, kan du tage lokalbussen til Pothia, hvor der findes både butikker, restauranter og caféer. Der er heller ikke langt fra Kantouni til andre af øens strande, og du kommer også nemt til både Myrties og Massouri med lokalbussen.

Én rejse - to øer

Kombinér din rejse til Kantouni med et af vores rejsemål på Kos og oplev to øer i den samme ferie.

Tips og nyttig info
 • Kombinér to øer
 • Prisvenlige hoteller
 • Lokale restauranter
 • Godt natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Kantouni

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
14°8°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°8°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
16°9°
6
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
20°13°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
23°16°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juni
28°20°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
31°22°
12
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • august
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
28°20°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
23°16°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°10°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Med sin lange, skønne strand lokker Kantouni såvel besøgende som lokalbefolkningen. Stranden er børnevenlig, og her trives både store og små.

Linaria - sandstrand tæt på Kantouni

Sandstranden Linaria ligger ved siden af Kantouni og er populær blandt børnefamilier. Den er lille, rolig og relativt lavvandet, og der bliver sjældent fyldt her.

Akti – lokal strand

Akti er en lille stenstrand, som ligger i bugten på vej mod Mandarindalen. Stranden bliver primært besøgt af grækere. Mange snorkler her, trods vandet kan være en smule grumset. Der er en lille taverna på stranden.

Massouri - stor og velbesøgt strand

I Massouri ligger øens største strand. Den er 500 m lang og består af grovkornet, mørkt sand og smågrus. Stranden ligger ved sundet mellem Kalymnos og den lille naboø Telendos. Stranden er ofte velbesøgt, eftersom der er mange hoteller i nærheden. Her er snackbarer samt mulighed for at leje liggestole og parasoller. Du kan også prøve forskellige vandsportsaktiviteter og leje vandcykler.

Myrties - populær stenstrand

Myrties byder på en stenstrand, som er populær blandt både græske og udenlandske besøgende. Her er en lille snackbar, og liggestole og parasoller kan lejes.

Kalamnies/Pirate Beach - pirattema

Restauranterne ved denne stenstrand er inspireret af pirater. Glæd dig til en skøn atmosfære og god mad.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Kantouni i sommerhalvåret.

Flyet lander i Kos Lufthavn. Fra Kos er der bådtransfer til Kalymnos' hovedby Pothia, hvorfra der er videre transport til Kantouni.
Transfer (både bus- og bådtransport) indgår for dig, der har bestilt hotel med Spies på Kalymnos.

Vores guider møder dig i Kos Lufthavn og viser vej til den rigtige bus. Transporten til færgelejet Mastihari tager ca. 10 minutter, og fra bussen er der ca. 200 meter at gå til færgen - du bærer selv din bagage. Ventetid på op til 1 time kan forekomme. Overfarten til Kalymnos tager fra 30 til 60 minutter, afhængigt af bådtype. Transporten med bus eller minibus fra havnen i Pothia til dit hotel i Kantouni tager ca. 15 minutter (ca. 5 km), afhængigt af trafik.

På hjemrejsedagen bliver du hentet i bus ved hotellet og kørt til havnen i Pothia, hvorfra der er færge til Mastihari på Kos. Ventetid forekommer i Mastihari (fra ca. 30 minutter til 2 timer), før transferbussen kører til lufthavnen. Der er restauranter på havnen.

Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
Som de andre rejsemål på øen byder også Kantouni på et utal af græske familieejede tavernaer, hvor moderen står i køkkenet og tilbereder maden efter egne hemmelige opskrifter. De lækre græske retter kan nydes med et glas vin eller en kold øl. Lettere frokostretter, brød, salater og andre småretter finder du på caféerne. De fleste restauranter og caféer ligger langs stranden.

Mad og drikke

De fleste restauranter og tavernaer har menukort, men de er ikke altid opdaterede. Spørg i stedet tjeneren hvilke retter der er på menuen. Ofte får du lov at gå med ud i køkkenet og se, hvad køkkenpersonalet har at tilbyde.

Tips til græske retter

Det er meget almindeligt med grillet kød på menukortet, men prøv også gerne de mange spændende gryderetter, som tilberedes i en såkaldt katsarola. Nogle eksempler er kokkinisto (oksekød i tomatsauce), stifado (lammekød og løg i tomatsauce - kan også fås med blæksprutter eller kaninkød) og dolmades (græske kåldolmer, som serveres med citronsauce og yoghurt). Andre gode retter er moussaka, gemista (fyldte tomater og peberfrugter) og pastitsio (ovnbagt makaroni med kødsauce). Fisk er betydeligt dyrere end kød. Når du bestiller fisk, udpeger du selv den fisk, du vil have. Derefter bliver den grillet og serveret hel med hovedet på.

Kaffe

Kaffe efter maden kan man ikke få overalt, og de fleste græske tavernaer har kun is og crème caramel som dessert. Grækerne afslutter altid et måltid med frugt og går derefter videre til et såkaldt zacharoplasteio, dvs. et konditori, for at spise søde sager. Græsk kaffe koges, indimellem sammen med sukker, og hældes direkte op i en lille kop. Når kaffegrumset er sunket til bunds, er kaffen klar til at drikke. Mange steder serveres der også almindelig brygget kaffe. På varme dage er en frappé, dvs. iskaffe, dejlig forfriskende. Græsk kaffe og frappé kan bestilles i tre forskellige varianter: sketo (uden sukker), metrio (med lidt sukker) og gliko (med meget sukker).
Kantounis natteliv er populært blandt grækerne selv. Om aftenen mødes folk for at hygge sig og have det sjovt over et glas vin eller en øl. Flere barer, caféer og natklubber finder du langs stranden.
Shopping
Shoppingen i Katouni består mest af turistbutikker, hvor du kan købe bijouterier, badetøj, keramik og lædervarer. Krydderier og honning er også populært at købe med hjem. I bjergene på øen vokser der krydderier som salvie, oregano og timian, så hvis du har lyst, kan du bare gå ud og plukke lidt til aftensmaden. En anden populær souvenir er badesvampe. Kalymnos kaldes faktisk for svampefiskernes ø, for her har man fisket badesvampe op af havet i over 2.000 år. Glem ikke at besøge en af svampefabrikkerne, hvor du kan købe fine svampe af høj kvalitet.
Aktiviteter og seværdigheder
Vil du gerne være aktiv i løbet af ferien, er det bedre at besøge nogle af de andre steder på øen. Her er meget at opleve, hvis du søger lidt eventyr.

Vandreture

Det er populært at vandre i bjergene på Kalymnos. Bjergstierne byder på tre til fire timer lange vandreture for dig, der gerne vil udfordre det rå terræn. En af stierne snor sig fra Pothia til Mandarindalen, mens en anden går fra Arginontabugten till Madarindalen.

Bjergklatring

Erfarne klatrere fra hele verden søger mod Kalymnos udelukkende for klatringens skyld. Her er klatreruter for klatrere på alle niveauer, selv begyndere.

Dykning

Dykkerskolen Kalymnos Diving Club kan bl.a. hjælpe dig med at tage dykkercertifikat. Dykkerskolen ligger i Massouri.
Udforsk Kalymnos! På øen er der meget at se og opleve på egen hånd.

Grotter

Der er flere grotter på Kalymnos, hvoraf to af dem er prydet af fascinerende drypstensformationer. Den flotteste, og mest sværttilgængelige, ligger oppe på bjerget ved byen Skalia. Den anden ligger på øens sydvestlige side og er med sine seks kamre hele 1.000 m² stor.

Kalymnos museum

Da den rige svampeeksportør Vouvalis døde, testamenterede han sit hjem til Kalymnos' befolkning. Hjemmet blev siden lavet til et museum, og står præcis som det gjorde, da Vouvalis døde.

Museet med havets skatte

Siden Stavros var seks år, har han dykket i de syv verdenshave og udstillet det, han har fundet på havbunden. Her kan du beskue koraller, vragdele, muslingeskaller, svampe m.m.

Det kalymnianske hus

I det lille familieejede kalymnianske hus kan du gå på opdagelse mellem tøj, møbler, værktøj og mere, som vidner om livet og traditionerne på øen.
Sådan kommer du omkring
En af de nemmeste og mest fleksible måder at komme rundt på øen er i lejebil, men der er også andre muligheder.

Busser

Øen har to buslinjer. Den ene kører mellem Pothia og Kastelli, mens den anden forbinder Pothia med Vathi.

Taxi

På Kalymnos kan du både køre med almindelige taxier og taxibusser. Vælger du sidstnævnte, deler du taxien med andre. Priserne er faste, og taxameter forekommer ikke. Vi anbefaler, at du aftaler prisen med chaufføren, inden du sætter dig ind.

Både

Både afgår dagligt til andre øer. Dette kan virkelig anbefales, hvis du vil se mere af omgivelserne på din rejse.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Der er vekselkontor og hæveautomat i både Myrties og Massouri. Kursen er den samme som i banken, og du betaler et gebyr på 1-2% af det vekslede beløb. I Pothia ligger der flere banker, som har åbent mandag-fredag kl. 8-14. Alle banker har også hæveautomater (maks. 200 EUR pr. gang). De fleste steder accepterer man gængse kreditkort som VISA og MasterCard, men mindre butikker foretrækker kontanter. På restauranter er det bedst at spørge, om de tager imod kreditkort, før man bestiller.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Kuperet terræn. Trapper og niveauforskelle. Postevandet kan ikke drikkes. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Find din rejse til Kantouni
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.