Se hoteller (6)

Rejser til Kardamena

Velkommen til Kardamena, som ligger ved Kos' længste strand. Her tilbyder Spies to fine All Inclusive-hoteller, hvoraf et ligger tæt på stranden.

Kardamena var frem til starten af 80'erne blot en lille, rolig fiskerby med kun nogle få tavernaer. I dag har rejsemålet adskillige hoteller, restauranter, barer og butikker for enhver smag. Meget har ændret sig gennem årene, men til trods for det er der mange gæster, der vender tilbage til Kardamena både en, to og tre gange. Ud over det fine vejr og de smukke strande kan Kardamena tilbyde et pulserende natteliv, og lokalbefolkningen er meget gæstfri. Med Spies kan du rejse til Kardamena fra midten af maj til slutningen af september. Uanset hvornår du rejser, kan vi anbefale at leje en bil, så du kan køre rundt og udforske Kos' natur og historie, som er meget rig, selv for en græsk ø i Det Ægæiske Hav.

Seks kilometer lang strand

Kardamena ligger på Kos' sydside ved den næsten 6 km lange strand, som er opkaldt efter byen. På stranden er der masser af plads og rig mulighed for at nyde øens skønhed og karakter. Her kan du bade, nyde solens stråler, cykle eller dyrke forskellige former for vandsport.

Bo godt med Spies

Hvis du vil bo ekstra godt i Kardamena, er luksuriøse Mitsis Blue Domes Resort & Spa et godt valg både til dig, der rejser med børn, og til dig, der skal på voksenferie.

Børnevenlige hoteller i Kardamena

Skal du rejse med børn, bor I godt på Mitsis Family Village Beach Hotel, som ligger ca. 5 km fra Kardamena. Hotellet har to pools, hvoraf en med vandrutsjebaner, og der er også gåafstand til stranden, hvis du får lyst til en dukkert i havet. Desuden indgår All Inclusive i rejsens pris.

Tips og nyttig info
 • Luksushoteller
 • Familiehoteller
 • All Inclusive
 • Værelser med direkte pooladgang
 • Hoteller tæt på stranden
 • Lange strande
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Kardamena

Vejr og klima
 • januar
14°8°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°8°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
16°9°
6
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
20°13°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
23°16°
10
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juni
28°20°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
31°22°
12
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • august
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
28°20°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
23°16°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
19°13°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°10°
4
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Strand
Kardamenas egen strand er en fin sandstrand med krystalklart vand, som breder sig ud på begge sider af byen. Stranden er 6 km lang og dermed øens længste strand. Her kan du nyde livet i solen, bade, snorkle, cykle eller dyrke forskellige vandsportsaktiviteter. Liggestole og parasoller kan lejes på stranden, og her er en flot udsigt til naboøen Nissyros. Ved stranden er der flere caféer, barer og tavernaer at vælge mellem. Neden for hotellerne består stranden primært af sten og sand, mens nogle dele har klipper.

Andre fine strande på øen

Kos' kyststrækning er rig på strande. En stor del af dem består af sand og småsten, men her er strande for enhver smag.

Lambi Beach - ungt publikum

Lambi Beach er velbesøgt af yngre feriegæster. Stranden er den bedste og mest populære i Kos by.

Paradise Beach - lavvandet sandstrand

Paradise Beach er en skøn, lavvandet sandstrand med en sandbanke 100 m ude i havet. Det bedste af det hele er, at vandet kun går til taljen hele vejen ud. Vandet er samtidig krystalklart og egner sig derfor fantastisk til snorkling. På stranden kan du prøve et utal af vandsportsaktiviteter som for eksempel windsurfing og wakeboard. Stranden ligger på øens sydligste del.

Tigaki Beach - strand med strandpromenade

Tigaki Beach er en lang, bred og børnevenlig sandstrand, hvor dagene tilbringes i et roligt og behageligt tempo. Strandpromenaden summer af liv, og de hyggelig tavernaer og barer ligger tæt. Her kan du cykle en tur langs vandet og prøve forskellige vandsportsaktiviteter.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Kardamena i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Kardamena med rutefly.

Flyet lander i Kos Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Kardamena. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Kos Lufthavn til dit hotel er ca. 15-35 minutter (ca. 7 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører som regel via Mastihari, hvorfor køretiden forlænges med ca. 20 minutter. Indimellem foregår transferen med minibus eller taxi. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.
Mad, drikke og natteliv
I Kardamena er der et stort udvalg af restauranter fra mere enkle spisesteder, hvor der serveres gyros, og pizzeriaer til ouzerioer og græske tavernaer. Her er desuden flere internationale restauranter og masser af barer og pubber. Da Kardamena ikke er så stor, er de fleste tavernaer, caféer, barer og restauranter koncentreret omkring strandpromenaden og de få parallelgader.

Mad og drikke

De fleste restauranter og tavernaer har menukort, men de er ikke altid opdaterede. Spørg i stedet tjeneren hvilke retter der er på menuen. Ofte får du lov at gå med ud i køkkenet og se, hvad køkkenpersonalet har at tilbyde.

Tips til græske retter

Det er meget almindeligt med grillet kød på menukortet, men prøv også gerne de mange spændende gryderetter, som tilberedes i en såkaldt katsarola. Nogle eksempler er kokkinisto (oksekød i tomatsauce), stifado (lammekød og løg i tomatsauce - kan også fås med blæksprutter eller kaninkød) og dolmades (græske kåldolmer, som serveres med citronsauce og yoghurt). Andre gode retter er moussaka, gemista (fyldte tomater og peberfrugter) og pastitsio (ovnbagt makaroni med kødsauce). Fisk er betydeligt dyrere end kød. Når du bestiller fisk, udpeger du selv den fisk, du vil have. Derefter bliver den grillet og serveret hel med hovedet på.

Kaffe

Kaffe efter maden kan man ikke få overalt, og de fleste græske tavernaer har kun is og crème caramel som dessert. Grækerne afslutter altid et måltid med frugt og går derefter videre til et såkaldt zacharoplasteio, dvs. et konditori, for at spise søde sager. Græsk kaffe koges, indimellem sammen med sukker, og hældes direkte op i en lille kop. Når kaffegrumset er sunket til bunds, er kaffen klar til at drikke. Mange steder serveres der også almindelig brygget kaffe. På varme dage er en frappé, dvs. iskaffe, dejlig forfriskende. Græsk kaffe og frappé kan bestilles i tre forskellige varianter: sketo (uden sukker), metrio (med lidt sukker) og gliko (med meget sukker).
Kardamena har et pulserende natteliv med et stort antal barer og pubber. Om foråret og efteråret er her roligt, og de besøgendes alder varierer, mens højsommeren byder på et mere intenst og ungt natteliv med meget entusiastisk barpersonale, som prøver at lokke folk indenfor. Flere af pubberne viser sportsbegivenheder på storskærms-tv, og der arrangeres forskellige events på øen i løbet af sommeren. Den første uge i juli er der kapsejlads, og i havnen ligger der en række militær- og sejlbåde, som du ofte får lov at gå ombord på. I Hippokratesugerne i juli og august arrangeres der teaterforestillinger, udstillinger, koncerter og foredrag. Forskellige festivaler afholdes i byerne, hvoraf den største, Mariadagen, finder sted den 15. august. Her forvandles hele Grækenland til én stor grillfest med høj musik, god stemning og mennesker overalt.
Shopping
Honning, ouzo, olivensæbe, retsina (vin) og krydderier er populære varer at købe med hjem fra Kos. Inde i Karamena finder du nogle få småbutikker med fokus på souvenirs og lignende shopping. Her er også en lidt større fødevarebutik, minimarkeder, kiosker og et par mindre butikker. Et bredere udvalg af shoppingmuligheder finder du inde i Kos by.
Aktiviteter og seværdigheder
Til dig, der ønsker en aktiv ferie, er der masser at give sig til i Kardamena.

Vandsport

På næsten alle øens strande er der mange forskellige vandsportsaktiviteter såsom windsurfing, jetski, vandcykler og meget mere. Du kan også tage et dykkerkursus hos Arian Diving Centre.

Gokart

Kardamenas gokartbane ligger ikke så langt fra Mitsis Family Village.

Tennis

Reservér en bane i receptionen på hotellet. Her er også mulighed for at leje ketsjere.

Swimmingpools

Selv om havet stort set ligger lige uden for vinduet, kan det være rart at variere med en svømmetur eller to i en swimmingpool. Kardamena har flere swimmingpools såsom Blue Lagoon og Bubbles.

Cykler

I Kardamena anbefaler vi On Yer Bike, som tilbyder gode cykler til dig, der vil udforske omgivelserne på en cykeltur.

Lido Waterpark

I Mastihari ligger øens største vandland, som egner sig bedst til børnefamilier. Vandlandet ligger ca. 14 km fra Kardamena.

Kos by

Kos har en rig historie, og dette er specielt tydeligt i Kos by, hvor gamle ruiner, antikke markedspladser og smukke amfiteatre præger bybilledet. Lige uden for Kos by ligger også resterne af templet Asklepion, hvor lægekunstens fader, Hippokrates, dygtiggjorde sig.

Oplev Kos

Øen er kun 54 km lang og 11 km lang, så alt ligger inden for bekvem afstand. Naturen er varieret og byder på såvel fine strande og frodige landskaber som ørkenlignende områder. Man kan køre rundt om Kos på en dag, og uanset hvor man bor, findes det meste i nærheden.

Zia

Zia er en hyggelig lille bjerglandsby med brostensbelagte stræder og hvidkalkede huse med karme, døre og vinduer i den karakteristiske græskblå farve. Før i tiden havde Zia cirka 6.000 indbyggere, som var beskæftiget i landbruget, men i dag er de fleste flyttet til Kos by eller andre større byer for at arbejde, og nu bor der kun omkring 600 primært ældre mennesker i byen. Zia er et oplagt udflugtsmål for en endagstur - slå dig ned på en af de mange hyggelige tavernaer og nyd udsigten over en kop kaffe eller god frokost.

Pyli

Den lille by Pyli har et hyggeligt torv med flere hyggelige tavernaer, hvor du kan tage dig en forfriskning og kigge på det lokale byliv. På de små veje mellem Pyli og gamle Pyli - paleo Pyli - kan man være heldig om foråret at se vilde skildpadder i dammen på højre side. Tager du hertil med en tom vandflaske, kan du fylde den med koldt ferskvand direkte fra bjergkilderne.

Kefalos

Kefalos var i oldtiden øens hovedstad under navnet Astipalea, og på vejen dertil kan man se en lille ø med et kapel i Agios Stefanos-bugten, som er et meget malerisk og populært billedmotiv. Man kan parkere på torvet og spadsere til den gamle vindmølle, som ligger til højre på bakken ved hovedgaden. Vindmøllen har været ejet af den samme familie i over 200 år og ligger med flot udsigt - i klart vejr kan man se over til vulkanøen Nissiros.

Limnionas

Limnionas er en fredelig lille bugt med en fin sandstrand og en hyggelig taverna - perfekt til en frokostpause på vejen.

Kardamena

Vælger man at køre fra Pyli til Kardamena - en tur på knap 10 km - skal man være opmærksom på, at vejen går gennem militært område, og at det derfor er forbudt at fotografere. Lige før man er fremme i Kardamena, kommer man til et mere jævnt og fladt område, hvorfra man kan se en imponerende borg, som Johanniterordenen lod opgøre i 1400-tallet. I Kardamena kan man parkere på det lille torv ved den store og smukke kirke og udforske den hyggelige ferieby til fods. Kardamena er kendt for sin fantastiske strand og de mange hyggelige tavernaer, hvor der serveres friskfanget fisk.

Plaka

Plaka ligger i nærheden af lufthavnen og er en smuk pinjeskov med flere fritgående påfugle. Skoven er et populært udflugtsmål blandt grækere, som gerne tager hertil på picnic - ikke mindst om sommeren, hvor man kan søge skygge under pinjetræerne.

Øhop

Vil du på øhop i Dodekaneserne, er Kos et perfekt udgangspunkt med gode bådforbindelser til øer som Leros, Patmos, Rhodos og Kalymnos.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Kos på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Hvis du vil opleve så meget af øen som muligt, anbefaler vi at leje en bil. Alternativt er det let at komme rundt i området med cykel eller knallert.

Lokalbusser

Busforbindelserne på øen er gode og dækker både Kos by og de små landsbyer. Spørg efter en opdateret køreplan i receptionen på hotellet.

Taxi

Taxiholdepladsen ligger i centrum af Kardamena. Ring efter en taxi fra hotellets reception eller fra en restaurant.

Cykel og scooter

On Yer Bike har et bredt udvalg af cykler, knallerter og firhjulede scootere.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Der findes mange banker og hæveautomater.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Find din rejse til Kardamena
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.