Se hoteller (7)

Rejser til Det nordlige Goa

En rejse til det nordlige Goa er et farverigt ensemble af fantastiske strande, spændende shopping og et stort udvalg af oplevelser og seværdigheder.
Det nordlige Goa er kendt for sine nærmest legendariske strande med navne som Calangute og Candolim i toppen af listen, og her kommer du uden tvivl til at tilbringe en stor del af ferien. Gå heller ikke glip af en udflugt eller to til byen Mapusa, hvor du hver fredag kan gå på opdagelse i de farvestrålende markedsgader. Du kan også let komme ned til Panaji, hvor du møder en unik og fascinerende blanding af portugisisk og indisk. På vej hertil bør du stoppe ved Reis Magos og nyde synet af en af delstatens ældste kirker. Lej også gerne en cykel og kør omkring i dit eget tempo; det er nemlig tit de små, uventede oplevelser, der giver de bedste ferieminder i det nordlige Goa.

Denne tidligere portugisiske koloni adskiller sig på flere måder fra resten af Indien. Dels er den mere velstående, og atmosfæren er anderledes. Livsstilen er ubesværet, og overalt møder du nysgerrige, lidt generte mennesker med glade smil. Her ser du farvestrålende sarier, kaotiske markeder, hellige mænd, hellige køer og et mylder af mennesker. Goa er desuden et af de absolut billigste rejsemål i hele Spies' rejseverden. Her betaler du sjældent mere end en halvtredser for en god toretters middag, og hvis du kan lide at shoppe, er Goa det rene Paradis!

Spændende shopping

Hvis du vil have et minde med hjem fra din rejse til det nordlige Goa, er det bare at holde øjnene åbne. Overalt finder du små strande og butikker, som sælger både håndværk og tøj. Er du nysgerrig og lidt eventyrlysten, kan du godt regne med at blive belønnet, og er du interesseret i shopping, er der gode muligheder for at gøre et kup. Dyrt er her aldrig, og hvis du er god, kan du endda prutte prisen lidt ned.

Goa med Spies

Bestiller du en rejse til det nordlige Goa med Spies, kan du vælge imellem flere hoteller med pool og god beliggenhed i kort gåafstand fra stranden. Eftersom du rejser du med rutefly, bestemmer du selv, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. Og hvis du vil have dobbelt op på oplevelser, kan du kombinere rejsen med et af vores andre spændende rejsemål.
Tips og nyttig info
 • Kombinér rejsemål
 • Valgfri rejselængde
 • Kilometerlange strande
 • Gode shoppingmuligheder
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Det nordlige Goa

Strand
Goa er strandrejsernes paradis! Kysten i Goa strækker sig hele 120 km og byder skønne på strande med vajende palmer og blødt, finkornet sand. Her kan du køle af i Det Arabiske Hav og nyde solen på de populære strande Calangute, Baga eller den lidt roligere Candolim. Vagator og Anjuna er også et besøg værd; på disse klassiske "hippiestrande" lever livsnyderne i deres egen specielle verden, og på sidstnævnte afholdes der hver onsdag et marked, som du enten kan komme til med båd eller taxi. Længere nordpå finder du Arambol, som er omgivet af fantastisk natur. Det unikke for denne strand er, at der i nærheden er en lille indsø med fantastisk klart kildevand, som risler ned fra de omkringliggende bjerge. Her kan du også prøve at hoppe i et mudderbad - det siges at gøre én ti år yngre!

Sinquerim, Candolim, Calangute og Baga

Disse strande er meget velbesøgte, og du finder derfor også mange strandbarer og shacks, hvor du kan spise og drikke samt leje liggestole og parasoller. Langs strandene kan du desuden prøve vandsportsaktiviteter, f.eks. pararasailing.

Anjuna

Nord for Baga finder du det gamle hippietilholdssted Anjuna, som er kendt for sine onsdagshippiemarkeder. Markederne afholdes lige ved siden af den palmebeklædte strand, som er fyldt med klipper og stenblokke.

Vagator

Næste strand mod nord er Vagator, som også er et populært strandområde. Vagatorstranden består af tre små bugter med mindre bølger, som ruller ind med jævne mellemrum. Vandet her er ikke altid klart. Ved Vagator møder du også det udbredte postkortmotiv af guden Shivas ansigt, som er indhugget i sten ved Little Vagator.

Morjim

På den nordlige side af Chaporafloden breder Morjimstranden sig ud. Denne strand går også under navnet Turtle Beach, da strandskildpadden hver januar besøger stranden for at lægge sine æg. Skildpadderne er fredede, så det er vigtigt at holde sig fra deres reder og æg.

Mandrem/Aswem

Efter Morjim fortsætter Morjim over i Mandrem/Aswem, som har strandbarer, små shacks med madservering samt liggestole og parasoller. Både Morjim og Mandrem/Aswem er lavvandede, især ved ebbe. Her kan bølgerne være høje om eftermiddagen, men om formiddagen er vandet ofte roligere. På disse strande finder du en række hytter, som er indrettet til overnatning.

Arambol

Ved Arambolstranden, som er blevet et nyt tilholdssted for hippier, finder du også flere restauranter og strandbarer samt udlejningshytter, hvor man kan overnatte. Bohemestranden Arambol er en lang og klippefyldt strand med en lille ferskvandssø, hvis vand siges at være helbredende. I nærheden kan du besøge et helligt banantræ.

Querim

Querim er stranden længst nordpå og er pga. sin placering ofte meget rolig. På Querim finder du et mindre udvalg strandserveringer. Stranden ligger lige inden Tiracolfortet i det nordligste Goa på grænsen til delstaten Maharashtra.
Mad, drikke og natteliv
I byerne i det nordlige Goa finder du små restauranter, barer og billige spisesteder på hvert og hvert andet gadehjørne. I området omkring Baga, Calangute og Candolim er der et stort udbud af mindre, lokale madbarer samt restauranter med internationale menuer langs hovedstrøgene. Derudover finder du enklere mad i strandbarerne, som går under betegnelsen shacks. I området omkring Anjuna er restauranterne, lige som i Vagator, koncentreret omkring hovedvejen og stranden. I Morjim har du et begrænset antal restauranter at vælge mellem, som ligger i strandområdet. Restauranterne er åbne fra morgen til aften, medmindre andet oplyses. Hvis du er tilfreds med maden på en restaurant, er det almindelig kutyme at give 10 % i drikkepenge.

Mad og drikke i Goa

Maden i Indien er billig, velsmagende og velkrydet. De fleste indere tager mad meget seriøst, eftersom den anses for at være en gave fra guderne. Målet med maden er ikke kun at få næring, den skal også være en fryd for øjet og varme sindet. Der er en regel om, at de seks grundsmage altid bør indgå i et måltid: sødt, salt, surt, bittert, stærkt og umami. Man kan spise både kinesisk og europæisk i Goa, men at vælge de indiske madretter højner i den grad ferieoplevelsen.

Det kød, man får serveret, er som regel lam, ged eller kylling. Blandt de mest kendte delikatesser hører tandooriretterne, som bliver tilberedt i en speciel lerovn, efter at kødet har været marineret i urter. Vindaloo er en anden specialitet; eddikemarineret kød, kylling eller fisk. Indien er også berømt for sine karry- og masalakrydderiblandinger, som tit er meget stærke. Et absolut must er at smage Goa-specialiteten fiskecurry.

Ris er basisføde i Sydindien og serveres til alle madretter. Fladbrød som chapati og naan er ligeledes en vigtig del af måltidet og erstatter da risen helt eller delvist. Især i landets sydlige dele spiser man meget vegetarisk mad, som tit er stærkt krydret. Grøntsagscurry og alu gobi masala er udsøgte aternativer, hvis man har mod på at prøve stærkt krydrede grøntsagsretter.

Får du lyst til noget sødt, har de fleste restauranter et godt udvalg, som f.eks. buddinger, tærter, pandekager, frugtsalat og is.

Til måltiderne drikkes tit mineralvand og sodavand på flaske samt friskpresset juice og lokal øl. Af lokale drikke kan nævnes lassi, som er yoghurt og vand iblandet lidt salt samt feni, en brændevin lavet på cashew- eller kokosnødder.

I Indien spiser man med fingrene - også på de finere restauranter. Hvis det er noget, du også har lyst til at gøre, så husk kun at røre maden med højre hånd.

Madretter

Hvis du har lyst til at prøve det lokale køkken, følger her en lille liste med et par spændende indiske retter:

Aloo Gobi - Kartoffel- og blomkålsret
Bibinca - Æg og kokosmælk i flere lag; en spcialitet fra Goa
Bhartha - Grøntsagspuré
Biryani - Kylling, lam eller grøntsager, som dampes og serveres med appelsinris
Chai - Te
Chapati - Ugæret fladbrød
Curry - Denne krydderiblanding findes i et utal af varianter og har fået sit navn fra det tamilske ord for sovs. Blandingerne er som regel betydeligt stærkere end den karry, vi kender fra Danmark. En madret, som laves med sovs, kaldes også for curry og består af kylling, fisk eller grøntsager.
Dal - Linser, ærter eller bønner i suppe
Dhai - Yoghurt som tit serveres med curry
Dosa - En slags fyldt pandekage
Gulab Jamun - Kage lavet på mel, yoghurt og mandler
Idli - Risboller, som tit serveres med chutney og en curry-ret
Jalebi - Sirupsfyldt pandekage
Kulfi - Sød dessert, der minder om is og som regel er tilsat pistacienødder eller mandler
Korma - Mild sovs, ofte med nødder og yoghurt
Masala - Krydderiblanding. En del krydderier i blandingen har medicinske egenskaber. Masala smager forskelligt alt efter fremstillingsmetode
Naan - Ugæret brød, som serveres med hvidløg, smør, oste eller naturel
Pakoras - Friterede boller af dej, som regel fyldte
Palak Paneer - Ost i spinat
Papadam - Tyndt friteret brød
Paratha - Brød tilberedt i en jernpande
Pilau - Benævnelse for ris, men det kan også serveres blandet med f.eks. grøntsager eller kylling og minder om risotte
Pomfret - En lokal fisk
Raita - Yoghurtmiks med agurk, mynte, tomat eller frugt
Samosa - Lille krydret grøntsagspirog
Sanna - Risbrød; en specialitet fra Goa
Tandoori - Lerovn, som tit bruges i tilberedningen af indisk mad
Thali - Ruminddelt bliktallerken
Tikka - Benfri kylling eller kødstykker, der har været marineret i yoghurt og krydderier
Vindaloo - Eddikemarineret ret med hvidløg og chili - er tit meget stærk
I det nordlige Goa er der flere barer og diskoteker med et lidt spredt natteliv. Du finder lokale shacks og barer i hele strandbæltet inklusive Anjuna, Morjim, Mandrem og Arambol.
Shopping
Gadestandene ligger side om side langs både store og små veje i det nordlige Goa. Selvom priserne officielt er faste, kan man ofte prutte om prisen, og du har gode muligheder for at gøre et fund eller to. Udvalget består bl.a. af trækunst, fine halstørklæder i kashmere, lamper, sengetæpper og andre bomuldsartikler som f.eks. håndklæder, duge og tøj. Derudover består shoppingmulighederne af mere traditionelle butikker med forskellige indretningsgenstande til rigtig gode priser. Besøg også natmarkederne i Baga, Arpora og Vagator. Om onsdagen kommer mange af sælgerne fra Anjunas hippiemarked hertil. Vil du hellere shoppe efter tøj i bedre kvalitet, kan det godt betale sig at tage en taxi til Panaji, hvor butikkerne ligger på og omkring MG Road og 18th June Road. Der er ligeledes en del butikker i Calanguteområdet.
Sport og træning
Vil du holde formen ved lige i ferien, findes der er et par fitnesscentre i Calanguteområdet, og i Calangute, Candolim og Baga tilbydes forskellig slags vandsport. På mange strande er det desuden muligt at tage yogalektioner.
Aktiviteter og seværdigheder
I det nordlige Goa er der gode muligheder for afslapning og rekreation, og der tilbydes blandt andet ayurvedisk massage og andre spabehandlinger.

Templer

Hindutempler findes overalt i Indien. I Goa finder du særligt mange i området omkring byen Pomda, hvor de gamle templer med kristendommen i spidsen blev flyttet fra strandbæltet under den portugisiske kolonisering i 1500-tallets Goa. Lod du dig ikke omvende, blev du forvist fra Gamle Goa.

Gamle Goas kirker

Gamle Goa er et historisk interessant og fascinerende sted med mange kirker, ruiner og klostre. Her kan du også se resterne af helgenen Francisko Xavier, som udstilles hvert 10. år, mens du i den resterende tid kan se hans kiste højt oppe på en piedestal i Bom Jesus basilikaen.

Vandfald

Dudhsagar Falls i det østlige Goa er et besøg værd. Ud over at være et smukt syn, kan du også bade ved vandfaldet. Det er forbudt at fodre aberne, som lever her. Vær opmærksom på, at aberne af og til kan være aggressive.

Opdag nye strande

Langs Goas kystbælte afløser den ene smukke strand den anden, så her kan du sagtens finde en ny strand hver eneste dag. Sæt ud mod nye strandeventyr og find din egen favoritstrand.
Sådan kommer du omkring
I Indien kan du ikke leje biler på samme måde som herhjemme og mange andre steder. Her kører du i stedet rundt i taxi eller rickshaw.
I det nordlige Goa kommer du omkring med taxi, lokalbus eller rickshaw (tuk tuk), som i Indien oftest er en trehjulet knallerttaxi. Spørg i receptionen for aktuelle bustider og priser.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Goa er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Indiske Rupee (INR). Hæveautomater i alle by samt i de fleste større landsbyer. Pengesedler med valørerne 500 og 1000 rupees er erklæret ugyldige. Kontakt din bank eller et vekselkontor for yderligere information.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +4½ time (sommertid +3½ time).

El

220 V.

Sprog

Hindi, tamil, sanskrit og 20 mindre sprog.

Øvrigt

Der findes ikke mange fortove, og gaderne er ujævne. De hellige køer kan du opleve overalt – også på de mest trafikerede gader. Terrænet mellem strandene er kuperet. Selv om der har været turister i Goa forholdsvis længe, kan Goa ikke sammenlignes med andre ferierejsemål, og hotelstandarden er lavere, end vi er vant til. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
32°20°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • februar
32°21°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • marts
32°23°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • april
33°26°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • maj
33°27°
7
Solskinstimer pr. dag
30°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
30°25°
6
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • juli
29°24°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • august
29°24°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • september
30°24°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • oktober
31°24°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
33°22°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • december
33°21°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 12 timer.

Afrejse

Med Spies kan du rejse til det nordlige Goa hele året med rutefly.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Dabolim Lufthavn i det sydlige Goa til hotellerne i det nordlige Goa er ca. 1 time til 1 time og 45 minutter (35-50 km).

Find din rejse til Det nordlige Goa
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.