Se hoteller (2)

Rejser til Det sydlige Goa

Glæd dig til at opleve det sydlige Goa med kilometerlange strande, spændende mad og fantastiske udflugter i det landlige Indien.
Det sydlige Goa er mere fredeligt og afslappet end den nordlige del. I syd er strandene både længere og bredere - perfekt for dig, der søger en ferie med masser af sol og afslapning ved havet. Vil du se dig lidt omkring på egen hånd, kan du leje en cykel og begive dig på udflugt til små landsbyer og opleve smuk natur samt historiske lev som St. Augustine-kirken, Pandava-grotterne og Jain Basti-ruinerne. Byerne i det sydlige Goa har en mere enkel og landlig stemning end i det nordlige Goa, selv om man er begyndt at udbygge infrastrukturen og planlægger nye hoteller langs kysten. Men trods dette finder du på din rejse til det sydlige Goa stadig en hel del uberørte steder og spændende byer, for eksempel Goas næststørste by Margao.

Luksushoteller i Goa

Vil du bo i luksuriøse omgivelser på din rejse til det sydlige Goa, tilbyder vi flere hoteller af høj standard. Tag f.eks. et kig på Alila Diwa Goa, som ligger omgivet af rismarker blot en kort gåtur fra Sunset Beach.

Skræddersy din rejse til det sydlige Goa

Når du bestiller din rejse til det sydlige Goa hos Spies, flyver du med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde. Du kan også kombinere din rejse med et ophold i det nordlige Goa, hvis du vil opleve en anden side af denne alsidige indiske delstat.
Tips og nyttig info
 • Valgfri rejselængde
 • Hoteller direkte på stranden
 • Kilometerlange strande
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Det sydlige Goa

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
I princippet består Goas sydkyst af én lang strand, som strækker sig hele vejen langs kysten. Stranden skifter navn, alt efter hvilken by den ligger ved. De mest kendte strande her er Colva og Palolem, den såkaldte paradisstrand, men vidunderlige strande som Majorda, Benaulim, Calvelossim og Varca er bestemt også et besøg værd. Når det er lavvandet, kan man cykle langs stranden fra det ene lille fiskerleje til det andet, og strandene er mange steder helt folketomme, så man let kan finde sin egen ugenerede strandoase. I nærheden af hotellerne ligger der nogle få strandserveringer, mens du i de større byer finder restauranter af lidt højere standard.

Velsao Beach

Velsao Beach ligger i øde og helt fredelige omgivelser med blot to strandserveringer, som er åbne i højsæsonen. Her er ingen liggestole, og du skal have dit eget strandhåndklæde med.

Majorda Beach

Ved Majorda Beach ligger der nogle få strandserveringer. Her er mulighed for at leje liggestole.

Colva

Colva er navnet på stranden, som ligger 6 km fra Margao - det sydlige Goas største knudepunkt. Derfor er rækken af strandbarer og restauranter lidt længere end på de øvrige strande i det sydlige Goa. Dette betyder samtidig, at du sjældent kan finde din helt egen plads i sandet på denne del af stranden. Her er mulighed for at prøve forskellige vandsportsaktiviteter.

Benaulim

Stranden i Benaulim er en direkte fortsættelse af Colva Beach, men er dog betydeligt roligere end sidstnævnte. Benaulims strand er som skabt til livsnyderi og afslappende timer i solen.

Varca

Denne hvide, finkornede strand prydes af palmer og byder på en række strandrestauranter, såkaldte shacks, hvor du kan få en bid mad eller noget at drikke. Du ser også en del lokale fiskere og deres traditionelle træbåde på dele af stranden.

Cavelossim

Denne strand består af hvidt, finkornet sand og sorte lavaklipper. Her finder du en række shacks, hvor du kan spise en frokost eller nyde en kold forfriskning i varmen. Ved Cavelossim kan du desuden se lokalbefolkningen gå og samle muslinger og østers ved lavvande.

Mobor

Moborstranden er utrolig smuk. Her kan du leje cykler og køre langs stranden ved lavvande eller skrue lidt op for actionfaktoren med en tur på jetski eller i faldskærm efter båd. Langs stranden findes souvenirbutikker og små forretninger samt strandcaféer. Der findes også mindre og roligere bugter, hvor du kan leje liggestole og parasoller og bare nyde solen.

Palolem Beach

Palolem Beach er en palmeklædt strand, som anses for at være en af de allerfineste, omend den ikke er lige så fredelig og idyllisk som tidligere. Her er massevis af strandserveringer og barer samt mulighed for at leje hytter til overnatning. Derudover finder du diverse vandsportsaktiviteter, som kan give lidt variation til det afslapning i sandet. Palolem Bech har længe være populær blandt hippies og er i dag velbesøgt af en nye hippiegeneration.
Mad, drikke og natteliv
Restauranterne i det sydlige Goa ligger hovedsageligt i tilknytning til hotellerne, og på stranden uden for hotellerne ligger der nogle få strandbarer. Ud over disse finder du et begrænset udvalg af restauranter i Margao, Colva, Betalbatim og Benaulim samt en mindre samling små lokale barer og madserveringer rundt omkring i det sydlige Goa. Disse restauranter er dog meget små og meget lokale. Restauranterne er åbne fra morgen til aften, medmindre andet oplyses. Er du tilfreds med maden og servicen på en restaurant, er det almindelig kutyme at give 10 % i drikkepenge.

Mad og drikke i Goa

Maden i Indien er billig, velsmagende og velkrydet. De fleste indere tager mad meget seriøst, eftersom den anses for at være en gave fra guderne. Målet med maden er ikke kun at få næring, den skal også være en fryd for øjet og varme sindet. Der er en regel om, at de seks grundsmage altid bør indgå i et måltid: sødt, salt, surt, bittert, stærkt og umami. Man kan spise både kinesisk og europæisk i Goa, men at vælge de indiske madretter højner i den grad ferieoplevelsen.

Det kød, man får serveret, er som regel lam, ged eller kylling. Blandt de mest kendte delikatesser hører tandooriretterne, som bliver tilberedt i en speciel lerovn, efter at kødet har været marineret i urter. Vindaloo er en anden specialitet; eddikemarineret kød, kylling eller fisk. Indien er også berømt for sine karry- og masalakrydderiblandinger, som tit er meget stærke. Et absolut must er at smage Goa-specialiteten fiskecurry.

Ris er basisføde i Sydindien og serveres til alle madretter. Fladbrød som chapati og naan er ligeledes en vigtig del af måltidet og erstatter da risen helt eller delvist. Især i landets sydlige dele spiser man meget vegetarisk mad, som tit er stærkt krydret. Grøntsagscurry og alu gobi masala er udsøgte aternativer, hvis man har mod på at prøve stærkt krydrede grøntsagsretter.

Får du lyst til noget sødt, har de fleste restauranter et godt udvalg, som f.eks. buddinger, tærter, pandekager, frugtsalat og is.

Til måltiderne drikkes tit mineralvand og sodavand på flaske samt friskpresset juice og lokal øl. Af lokale drikke kan nævnes lassi, som er yoghurt og vand iblandet lidt salt samt feni, en brændevin lavet på cashew- eller kokosnødder.

I Indien spiser man med fingrene - også på de finere restauranter. Hvis det er noget, du også har lyst til at gøre, så husk kun at røre maden med højre hånd.

Madretter

Hvis du har lyst til at prøve det lokale køkken, følger her en lille liste med et par spændende indiske retter:

Aloo Gobi - Kartoffel- og blomkålsret
Bibinca - Æg og kokosmælk i flere lag; en spcialitet fra Goa
Bhartha - Grøntsagspuré
Biryani - Kylling, lam eller grøntsager, som dampes og serveres med appelsinris
Chai - Te
Chapati - Ugæret fladbrød
Curry - Denne krydderiblanding findes i et utal af varianter og har fået sit navn fra det tamilske ord for sovs. Blandingerne er som regel betydeligt stærkere end den karry, vi kender fra Danmark. En madret, som laves med sovs, kaldes også for curry og består af kylling, fisk eller grøntsager.
Dal - Linser, ærter eller bønner i suppe
Dhai - Yoghurt som tit serveres med curry
Dosa - En slags fyldt pandekage
Gulab Jamun - Kage lavet på mel, yoghurt og mandler
Idli - Risboller, som tit serveres med chutney og en curry-ret
Jalebi - Sirupsfyldt pandekage
Kulfi - Sød dessert, der minder om is og som regel er tilsat pistacienødder eller mandler
Korma - Mild sovs, ofte med nødder og yoghurt
Masala - Krydderiblanding. En del krydderier i blandingen har medicinske egenskaber. Masala smager forskelligt alt efter fremstillingsmetode
Naan - Ugæret brød, som serveres med hvidløg, smør, oste eller naturel
Pakoras - Friterede boller af dej, som regel fyldte
Palak Paneer - Ost i spinat
Papadam - Tyndt friteret brød
Paratha - Brød tilberedt i en jernpande
Pilau - Benævnelse for ris, men det kan også serveres blandet med f.eks. grøntsager eller kylling og minder om risotte
Pomfret - En lokal fisk
Raita - Yoghurtmiks med agurk, mynte, tomat eller frugt
Samosa - Lille krydret grøntsagspirog
Sanna - Risbrød; en specialitet fra Goa
Tandoori - Lerovn, som tit bruges i tilberedningen af indisk mad
Thali - Ruminddelt bliktallerken
Tikka - Benfri kylling eller kødstykker, der har været marineret i yoghurt og krydderier
Vindaloo - Eddikemarineret ret med hvidløg og chili - er tit meget stærk
Det sydlige Goa er meget roligt og har ikke noget særligt omfattende natteliv. Nattelivet består af hotelbarerne samt strandbarer på f.eks. Palolem Beach.
Shopping
I Goa er der store chancer for at gøre fund blandt mærker som Levis, Nike og Lee. Allerbilligst er det i Panaji. Guld og ædelstene er ligeledes billige, og her kan vi anbefale at besøge Indian Arts Exposition i Candolim, som har et stort udvalg. Her du endda designe dit eget smykke.

Kunne du tænke dig at shoppe og mærke stemningen på et af byernes markeder, kan onsdagens hippiemarked i Anjuna eller natmarkedet i Arorpora om lørdagen være en stor oplevelse. Her finder du mere eller mindre alt: tøj, sko, smykker, souvenirs og meget mere. Krydderier er også populært at købe i Goa; det bedste udbud finder du på markederne i Mapusa, Panaji og Margao eller direkte ved en af de mange krydderiplantager. Shoppingen i det sydlige Goa er koncentreret omkring det lokale marked i Margao. Ud over markedet finder du en række små gadestande med tøj, sko og souvenirs i byerne langs hovedvejen samt i nærheden af stranden.

Markeder

Goas markeder byder på både sjov og anderledes shopping. Her finder du alt, hvad du kan drømme om og mere til - og selv om det langt fra er alting, man kan bruge til noget, er det alligevel en fantastisk oplevelse at gå rundt mellem de mange smukke klæder, sjaler, sengetæpper og pudebetræk. Også indiske sarier og andre beklædningsgenstande kan være sjove souvenirs eller gaver til familie og venner.

Smykker

Forkæl dig selv og køb det smukke, glitrende smykke, du altid har drømt om! I Indien har man råd til det meste, så det drejer sig mest om, hvor stort et budget du sætter dig selv. Uanset hvad får du meget finere smykker her, end du kan finde til samme pris derhjemme. Men husk at undersøge, om ædelstenene er ægte, hvis det er dem, du går efter.
Sport og træning
I det sydlige Goa er det strandlivet, der er hovedattraktionen. I Colva og Palolem kan du prøve kræfter med en række vandsportsaktiviteter, og på hotellerne findes ofte motionsrum, hvor du kan holde formen ved lige.
Aktiviteter og seværdigheder
Det nordlige Goa byder på de bedste udflugts- og shoppingmuligheder.
Sådan kommer du omkring
I Indien kan du ikke leje biler på samme måde som herhjemme og mange andre steder. Her kører du i stedet rundt i taxi eller rickshaw.
I det sydlige Goa kommer du omkring med taxi, lokalbus eller rickshaw (tuk tuk), som i Indien oftest er en trehjulet knallerttaxi. Spørg efter aktuelle bustider og priser i receptionen.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Goa er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Indiske Rupee (INR). Udflugter betales i USD eller EUR eller med kreditkort. Hæveautomater findes i de store byer samt i de fleste landsbyer. Pengesedler med valørerne 500 og 1000 rupees er erklæret ugyldige. Kontakt din bank eller et vekselkontor for yderligere information.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +4½ time (sommertid +3½ time).

El

220 V.

Sprog

Hindi, tamil, sanskrit og 20 mindre sprog.

Øvrigt

Der findes ikke mange fortove, og gaderne er ujævne. De hellige køer kan du opleve overalt – også på de mest trafikerede gader. Selv om der har været turister i Goa forholdsvis længe, kan Goa ikke sammenlignes med andre feriesteder, og hotelstandarden er lidt lavere. Læs også Spies' rejsebetingelser. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
32°20°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • februar
32°21°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • marts
32°23°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • april
33°26°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • maj
33°27°
7
Solskinstimer pr. dag
30°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
30°25°
6
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • juli
29°24°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • august
29°24°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • september
30°24°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • oktober
31°24°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
33°22°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • december
33°21°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 12 timer.

Afrejse

Du kan rejse til det Sydlige Goa året rundt med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Dabolim Lufthavn i det sydlige Goa til hotellerne er fra 30 minutter til 1 time og 20 minutter (15-35 km).

Inspiration og rejsetips til Indien

Indiens højdepunkter

En rejse til Indien er et minde for livet. Her er folkemylder, eksotiske dufte og farver overalt. Vores rejseekspert Kajsa har samlet Indiens højdepunkter her.

En rejse til Indien er et minde for livet. Her er folkemylder, eksotiske dufte og farver overalt. Vores rejseekspert Kajsa har samlet Indiens højdepunkter her.
Find din rejse til Det sydlige Goa
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.