Se hoteller (11)

Rejser til Montego Bay

Jamaica, Jamaica

Montego Bay lokker med legandariske strande, fine hoteller og spændende udflugter. Velkommen til Jamaicas førende ferieby!

På en ferie til Jamaica er det et must at besøge Montego Bay, som har en lokal atmosfære, selv om det er en af østatens førende feriebyer med bl.a. lækre strande og The Hip Strip: en gade, der strækker sig fra lufthavnen til downtown og byder på alt fra natklubber og barer til souvenirbutikker og spisesteder med lokale specialiteter. Montego Bay byder også på et stort udvalg af vandsport og forskellige seværdigheder og er et rejsemål velegnet til såvel par som børnefamilier.

Rutefly og kort transfer

Spies tilbyder rejser til Jamaica med rutefly. Det betyder, at du frit kan vælge, hvornår du vil rejse – og hvor længe. Når du er ankommet til Jamaica, venter der kun en kort køretur fra lufthavnen til dit hotel, inden du kan lægge dig ved poolen i solens varme stråler og begynde afslapningen.

Vælg dit favorithotel i Montego Bay

Spies har et hotel til enhver smag, uanset om du ønsker, det skal være i udkanten af Montego Bay eller langs The Hip Strip. Her findes f.eks. hoteller for voksne, der har en aldersgrænse på 18 år. Så hvis du ønsker at koble helt af på din ferie, finder du let et hotel, der passer til dig. Er du mere interesseret i et All Inclusive-hotel, er der flere udmærkede muligheder. Og vil du helst have et hotel tæt på havet, vil du opdage at de fleste af vores hoteller, ligger lige ned til vandkanten.

Strandferie i Montego Bay

Montego Bays strande er koncentreret omkring The Hip Strip. Her finder du den kendte strand, Doctor's Cave Beach, med kridhvidt sand og turkisfarvet vand. Lidt længere væk ligger de lidt mindre kendte strande, Cornwall Beach og Dead End Beach. Her er det ikke svært at tilbringe hele dagen på en solstol, og du behøver ikke være bekymret for høje bølger, eftersom strandene i Montego Bay ligger gemt bag et koralrev, der ligger et par hundrede meter ude i vandet.

Udforsk Jamaica

Har du lyst til at udforske mere af denne spændende ø, anbefaler vi, at du tager med på en af vores spændende udflugter. Hvad med at besøge Kingston og Bob Marley-museet, Rick's Café eller Black River & YS Falls? Her finder du storslået natur og et 40 meter højt vandfald i syv forskellige niveauer.

Tips og nyttig info
 • Kort transfer
 • Gode strande
 • Hoteller på stranden
 • Hoteller for voksne
 • All Inclusive
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Montego Bay

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Montego Bays fine strande er uden tvivl det, som lokker flest turister til rejsemålet. Hertil rejser soldyrkere fra hele verden for at nyde godt af nogle af Caribiens paradisstrande med kridhvidt sand og turkisfarvet vandet. Koralrevet, der ligger uden for kysten, beskytter strandene imod store bølger, og gør vandet relativt stille.

Strande i Montego Bay

Montego Bays strande er koncentreret omkring The Hip Strip. Her finder du den kendte Doctor's Cave Beach samt de nærliggende og lidt mindre kendte Cornwall Beach og Dead End Beach. På The Hip Strip findes også et populært tilholdssted, som hedder Margaritaville, hvor du kan bade, spise frokost eller nyde en kølig drink. Her er ingen egentlig strand men sjove vandrutsjebaner og oppustelige madrasser.

Sol og strand på Jamaica

Jamaica tilbyder nogle af Caribiens fineste strande. Her finder du kilometerlange strande med b.la. barer og et stort udvalg af vandsport, snorkling, dykning, katamaranturer og surfing. Hvis du er mere til små, hyggelige strande, hvor du i ro og mag kan nyde sol og varme, findes det også. På de fleste strande er det muligt at leje både parasoller og solstole. Størstedelen af hotellerne tilbyder gratis liggestole og parasoller til deres gæster, hvilket vil fremgå i hotelbeskrivelsen.

Gode at vide

Ønsker du at prøve diverse vandsportsaktiviteter, skal du være opmærksom på visse ting. Sørg for at du får udleveret en svømmevest og eventuelt beskyttelsesudstyr. Tjek dine forsikringsvilkår inden du prøver vandsportsaktiviteter, da mange forsikringsselskaber klassificerer disse som ekstremsport, og der kræves ekstra forsikringsdækning. Dette gælder først og fremmest, hvis du kører på vandscooter.
Mad, drikke og natteliv
Maden på Jamaica er velkrydret og har ofte kød, kylling, ris, frugt og bønner som hovedingredienser. Fisk og skaldyr er også meget almindeligt i det jamaicanske madlavning. En ret, man absolut bør smage, er den jamaicanske "jerk", som består af kylling, fisk eller svinekød, der tilsættes specielle krydderier og grilles over kul. Retten serveres enten med ris, frugt og en chutneylignende sovs, eller som den er. Hertil nydes gerne den lokale øl, Red Stripe. En anden populær spise på Jamaica er nationalretten Ackee and Saltfish, som består af den jamaicanske frugt aki og saltet, tørret torsk.

Restauranter i Montego Bay

Der ligger flere gode restauranter og barer i Montego Bay - de fleste tæt på The Hip Strip, men en del ligger også i Montego Freeport. På de lokale restauranter serveres såvel internationale retter som jamaicanske specialiteter. De fleste hoteller i Montego Bay tilbyder All Inclusive, men vi anbefaler, at du også besøger en lokal restaurant i ferien, både for madens og atmosfærens skyld.

Mad og drikke på Jamaica

Der er indflydelse fra både Spanien, England, Kina, Indien, Frankrig og Afrika i det jamaicanske køkken. Maden er lige så forskellig som de kulturer, som er kommet til øen i løbet af årene. De fleste hoteller tilbyder typiske, jamaicanske retter på deres buffeter og menukort, men du finder også mere internationalt kendte retter. Vi vil alligevel anbefale, at du griber chancen for at udfordre smagsløgene og prøver den lokale mad.

Nationalretter på Jamaica

Jamaicas nationalret er ackee og saltet, tørret fisk ("ackee and saltfish"). Ackee er en frugt, som er typisk for Jamaica, og som kom til øen fra Vestafrika ombord på et slaveskib engang i slutningen af 1700-tallet. Frugten bliver tilberedt med grøntsager og serveres sammen med den saltede, tørrede fisk og er en god kombination af salt og sødt. Ackee kan oftest findes på hotellets morgenmadsbuffet og kan let forveksles med røræg.

Andre traditionelle madretter

Andre typer af traditionelle retter på Jamaica er bl.a. gedekød med karry, forskellige slags tærter, oksehale med hestebønner og konserveret kød med kål. Det jamaicanske køkkens stolthed, og som man absolut bør smage, er dog 'jerk', som næsten altid består kylling eller svinekød. Mange af restauranterne på Jamaica serverer en form for jerk, og hvis det falder i din smag, er der mulighed for købe krydderiblandingen med hjem og bruge i maden.

Drikke

Af de frugter og grøntsager som findes på øen, laver man forskellige typer af juice. De mest almindelige er mangojuice og forskellige melonjuicer. Jamaicas stolthed i drikkeform er Ting, en kulsyreholdig grapefrugtdrik, og øllen Red Stripe.
Der er et livligt forlystelseliv i Montego Bay på The Hip Strip i nattetimerne. Langs med gaden, der strækker sig fra lufthavnen ned til downtown, ligger der alt fra små reggaebarer og restauranter til større natklubber. Her er mangfoldigheden stor, og du vil møde både turister og lokale.

For den musikinteresserede

Der finder årligt to musikfestivaler sted, som bl.a. har tiltrukket verdensstjerner som Rihanna og Damian Marley. Hvis du har mulighed, kan vi absolut anbefale, at du gæster en af disse festivaler.

Reggae Sumfest

Festivalen finder sted i juli og er en af verdens mest kendte reggaefestivaler. Her optræder såvel store verdensstjerner som mindre grupper og lokale kunstnere. Festivalen lokker årligt tusindvis af besøgende til Montego Bay.

Jamaica Jazz and Blues

Denne populære festival finder sted i januar og er lige som Reggae Sumfest en meget populær begivenhed med både kendte og mindre kendte jazz- og bluesmusikere.

Værd at tænke på

Når du er ude for at opleve nattelivet på Jamaica, er det en god idé at være opmærksom på dine omgivelser. Gå gerne i følgeskab med nogen du kender godt og sig høfligt men bestemt nej til personer, som tilbyder dig narkotika. Medbring ikke alt for dyre ejendele, og skulle du have brug for hjælp, kan du altid henvende dig til ordenspolitiet eller turistpolitiet. Du kan genkende dem på deres hvide hat eller hjelm.
Shopping
Den bedste shopping i Montego Bay, finder du langs med den store gade, The Hip Strip, som strækker sig fra lufthavnen ned til down town. Her kan du uden tvivl finde noget, som er værd at tage med hjem. Det er bl.a. populært at købe broderier, strandhåndklæder, rom, kaffe og kunst med hjem. Der ligger også nogle butikker i udkanten af byen, men her er udvalget dog noget mindre.

Shopping på Jamaica

Jamaica tilbyder ikke så meget kommerciel shopping. Faktisk er størstedelen af butikkerne privatejede. Udvalget er derfor præget af det lokale, og der findes en masse spændende souvenirs og gaver at købe på øen. Overalt hvor der er turister, er der shoppingmuligheder. Du finder sælgere på stranden, langs vejene og helt sikkert ved øens store turistrejsemål og turistattraktioner. En del sælgere kan være påtrængende, så tak tydeligt nej og vis ingen interesse hvis du ikke har tænkt dig at købe noget.

At prutte om prisen

Man bør prutte om prisen. Det er svært at sige, hvor meget man skal gå ned i pris i forhold til det, sælgeren forlanger. Hvis du er interesseret i noget så beslut dig for, hvad du er villig til at betale – hvor meget er varen værd for dig. Hvis sælgeren ikke går med til den pris, så er det op til dig, om du vil have varen eller ej. Giv dig god tid når du prutter om prisen. Undgå at prutte om prisen på restauranter og på varer med prismærker.
Sport og træning
Montego Bay har et stort udbud af aktiviteter som snorkling, dykning, katamaran og surfing. Der findes desuden flere fine golfbaner i området.
Aktiviteter og seværdigheder
Montego Bay byder på mange aktiviteter, og det er blandt andet populært at fiske. Montego Bay er desuden et godt udgangspunkt for at tage på spændende udflugter.

The Hip Strip - Montego Bays pulsåre

The Hip Strip er et af flere trækplastre i Montego Bay. Her finder du byens bedste shopping og flere gode, lokale restauranter. Uanset hvornår du befinder dig på gaden the Hip Strip i Montego Bay, er der noget at se og opleve! Gå ikke glip af den fantastiske solopgang om morgenen eller et dyp i havet ved den populære Doctor's Cave Beach. På The Hip Strip findes også et populært tilholdssted, som hedder Margaritaville, hvor du kan bade, spise frokost eller nyde en kølig drink. Her er ingen egentlig strand men sjove vandrutsjebaner og oppustelige madrasser.

Palace Multiplex - Montego Bays eneste biograf

Har du fået for megen sol, kan du f.eks. gå i biografen. I Fair View Town Centre finder du byens eneste biograf, Palace Multiplex. Filmene vises på engelsk, og har normalt premiere samtidig med i USA.

Bob Marley Museum - Kingston

Besøg musiklegenden Bob Marleys museum i hovedstaden Kingston. Museet ligger i Marleys hus, som han købte i 1975 og boede i, til han døde i 1981. Seks år efter hans død blev huset lavet om til et museum af Marleys kone Rita Marley. Her kan du se, hvordan Bob Marley levede og mange af hans ejendele. Her findes også en souvenirbutik, en fotoudstilling og en café, Legend Café. På museet kan man få en guidet rundtur, hvis man har lyst.
Sådan kommer du omkring
Det er muligt at leje bil på rejsemålet, men vær opmærksom på at trafikken er intensiv, og på Jamaica kører man i venstre side af vejen.
I Montego Bay kan du komme omkring med både taxi og lokalbus. Taxierne har som regel ikke taxameter, så det er en god idé på forhånd at aftale en pris med chaufføren. Busserne standser både i Montego Bay centrum og ved de største hoteller.

Sådan kommer du rundt på Jamaica

Afgangene med lokalbusserne er få, og du vil sjældent se skyggen af et reelt busstop eller tidsskema. Hvis du vil ud fra hotelområdet, anbefales det, at du benytter taxi i stedet.

Taxi

De fleste hoteller tilbyder en eller anden form for taxiservice. Normalt kan du bestille en taxi i receptionen. Disse taxier er lidt dyrere end, hvis du tager en taxi på gaden, da også hotellet skal have lidt for denne service. For de lokale indbyggere er en taxi egentlig et kollektivt transportmiddel. Det er almindelige personbiler med en rød nummerplade. Taxiens slutdestination er angivet på siden af bilen, så den kører altså ikke altid derhen, hvor man ønsker at komme men kun til slutdestinationen, og taxien medtager og sætter passagerer af undervejs.

Shuttelbus

En del hoteller tilbyder shuttlebusser til nærliggende indkøbscentre. De er nogle gange gratis, og nogle gange koster de noget. Hvis hotellet tilbyder denne busservice, plejer der at være information om det i receptionsområdet. Sørg for at du får oplyst, hvornår bussen kører tilbage, hvis du ønsker at tage bussen tilbage til hotellet.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Montego Bay er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Vi anbefaler, at du beskytter dig mod myg og andre insekter med myggemidler samt lyst tøj med lange ærmer og ben.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Jamaicanske dollar (JMD). Amerikanske dollar er også gangbar valuta. Hæveautomater og vekselkontor findes. Man kan desuden veksle penge på en del hoteller.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk tid -6 timer (sommertid -7 timer).

El

110 V. Adapter er nødvendig. Visse elektriske apparater, f.eks. barbermaskiner og hårtørrere, fungerer ikke altid på fuld effekt.

Sprog

Engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
29°22°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • februar
29°22°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • marts
29°23°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • april
30°23°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
30°25°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • juni
31°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • juli
31°25°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • august
31°25°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • september
31°25°
7
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • oktober
31°25°
7
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
15
Regnfri dage
 • november
31°24°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
30°23°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 14 timer og 30 min. Mellemlanding undervejs.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Montego Bay hele året med rutefly.

Flyet lander i Sangster International Airport uden for Montego Bay.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Montego Bay
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.