Se hoteller (2)

Rejser til Supetar

Supetar er et utrolig charmerende rejsemål der, trods at det er øens største by, har en skøn landsbysstemning med lave huse langs smalle, hyggelige gader og en livlig havn med farvestrålende fiskerbåde.

Når du kommer ad vandvejen fra Split, lægger båden til i havnen i Supetar. Vel ankommet tager det kun en dags tid at blive fortrolig med byens krogede gader og smukke, gamle kirke. Eller måske endda nogle af de mange arrangementer som f.eks. koncerter og udstillinger, der afholdes i sommerhalvåret. Nede ved havnen finder du masser af barer og restauranter, der serverer det bedste, som havet og øen har at byde på: nygrillede sardiner, skaldyr, oliven, frugt og lokalproduceret vin. Alt til meget rimelige priser.

Lollo og Bernie i Supetar

Når du rejser med Spies, har du mulighed for at bo på et af øens mest familievenlige hoteller, Waterman Supetrus Resort. Hotellet har pools til både børn og voksne, og vil du bade i havet, er der en fin rullestensstrand med rent og klart vand neden for hotelområdet. Hotellet ligger i rolige omgivelser, men der er ikke langt at gå langs strandpromenaden ind til havnen. På vejen derind ligger butikker, barer og sågar et lille tivoli.

Voksenferie i Supetar

Alle har hvert sit favorithotel, og skal du rejse uden børn, findes der også flere forskellige hoteller at vælge imellem, hvad enten det skal ligge centralt i Supetar eller tættere på stranden. Og du har selvfølgelig også mulighed for at bestille et hotel med All Inclusive, hvor både mad, drikkevarer og meget andet indgår i rejsens pris.

Udforsk Brac

Supertar er et godt udgangspunkt for at udforske Brac, da der kører busser herfra til hele øen. Det tager kun tre kvarter at køre fra Supetar til Bol på den anden side af øen, hvor du finder Kroatiens mest berømte strand, Zlatni Rat - også kendt som Det Gyldne Horn. Sandstranden strækker sig som en trekant ud i vandet og ændrer form alt efter vind og vejr. Kan du lide at vandre, vil du nyde øens mange olivenlunde, små skove, grønne marker og maleriske små byer, hvor du vil kunne få noget at spise og drikke, før turen går tilbage til hotellet. Besøg også gerne Split, som byder på rig historie, rigt folkeliv og god shopping. Du kommer dertil på under en time med båd fra havnen i Supetar.

Tips og nyttig info
  • Family Garden med Lollo & Bernie
  • Hoteller for voksne
  • All Inclusive
  • Krystalklart vand
  • Mad og drikke til gode priser
  • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Supetar

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
  • januar
10°5°
3
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
  • februar
11°5°
4
Solskinstimer pr. dag
12°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
  • marts
14°7°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
  • april
18°11°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
  • maj
23°16°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
  • juni
27°19°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
  • juli
30°22°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
  • august
30°22°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
  • september
26°19°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
  • oktober
20°14°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
  • november
15°10°
4
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
  • december
12°7°
3
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Strand
Der er mange badebroer og badeplateauer langs de fleste strande i Dalmatien. Vandet er krystalklart, eftersom der ofte er klipper og sten på havbunden. Hvis du vil bade fra klipperne eller ved strande med store sten, anbefaler vi, at du bruger badesko, som kan købes overalt. Der er fine strande på begge sider af Supetar og desuden flere andre strande på øen. På stranden, der ligger tættest på Waterman Supetrus Resort, er der et lille vandland og hoppeborge ude i vandet.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Supetar fra juni til september.

Flyet lander i Split Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Supetar. Transfer indgår i rejsens pris. Flyet lander i Split Lufthavn. Transport med bus (ca. 45 minutter) til havnen i Split, hvor bagagen lastes ombord på en katamaran. Rejser du med færge, bærer du selv bagagen ombord. Ventetid kan opstå på havnen i Split, men der findes både restauranter, caféer og butikker, og du kan efterlade bagagen hos vores personale i havnen. Sejlturen til Supetar tager ca. 30-50 minutter. Derefter bærer hver gæst sin bagage ombord på bussen, der kører til hotellet (ca. 5 minutter). Indimellem må gæster, der skal flyve hjem med forskellige fly med forskellige afgangstider, tage med den samme båd, hvilket kan medføre ventetid i lufthavnen.
Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
Der er masser af restauranter og barer både i Supetar og i de øvrige byer på øen.

Mad og drikke i Kroatien

Kroatien har en lang og rig madtradition, og grøntsager, rodfrugter og bønner er lige så vigtige ingredienser som kød, fisk og skaldyr. Mange traditioner er gennem årene blevet blandet sammen, og man kan spore indflydelse fra både Italien, Ungarn og Balkan. I Dalmatien mærker man specielt den italienske indflydelse, da næsten alle restauranter har pastaretter, pizzaer og hvidløgsduftende skaldyr på menukortet.

Frokost serveres normalt kl
.... 11-15 og middag fra ca. kl. 18, men kroaterne spiser selv, ligesom italienerne, gerne sent på aftenen. Restauranterne lukker generelt omkring midnat. Der lægges et servicegebyr på 10 procent på regningen, og det er oftest ikke inkluderet i prisen. Drikkepenge er ikke specielt udbredt her, men hvis du er meget tilfreds, bliver der naturligvis altid sat pris på lidt ekstra, normalt 5-10 procent af regningens endelige beløb.

Prisniveauet i Dalmatien er stadig rimeligt. En cappuccino koster sjældent mere end 8-10 HRK, en øl ca. 15-20 HRK, en pizza til frokost ca. 35-50 HRK og en treretters middag på en middelgod restaurant ca. 150 HRK. Portionerne er store og betjeningen generelt god.

Vil man prøve typiske, lokale retter, bør man besøge en ægte konoba. De bedste ligger oftest et stykke uden for selve centrum, og for at komme dertil kræver det måske, at man tager en taxi eller kører i egen bil. Til gengæld får man chancen for at opleve rigtig husmandskost omsorgsfuldt tilberedt i en herlig, kroatisk atmosfære. Det er oftest her, lokalbefolkningen spiser, og som vi alle ved, er det jo altid et godt tegn!

Uanset hvilken restaurant du besøger i Dalmatien, kan man næsten altid bestille pastaretter og/eller pizzaer eller enklere retter for ca. 40 HRK. Derfor har vi, da vi fastsatte vores prisindeks, i stedet udgået fra restaurantens specialiteter alternativt de retter, som er altdominerende på menukortet. De fleste restauranter tilbyder både kød- og fiskeretter, og for at få et komplet overblik over menukortet må man oftest gå ind på restauranten. Det er ikke almindeligt, at menukortet hænger ude ved indgangen. Husk på at kartofler, ris, pommes frites etc. for det meste bestilles separat. Man spiser som regel brød, kruh, til maden.

En nem og billig måde at stille sulten på er at besøge et af de mange pizzeriaer. De minder meget om de italienske, og har du lyst til pasta, kan du oftest også få det. Er du blot lidt sulten, kan du besøge en såkaldt slasticarnice, en slags bageri, og f.eks. købe en burek, som er butterdej fyldt med ost, som mange kroatere spiser til morgenmad. Anden populær fastfood er cevapcici (kebab), pljeskavica (hakkebøf af oksekød) og ražnjici (grillspyd f.eks. med blandet kød og grøntsager)

Fisk og skaldyr

Både fisk og skaldyr er af meget høj kvalitet i Dalmatien og findes på de fleste menukort i mange forskellige varianter. Den orientalske indflydelse er tydelig i forkærligheden til grillede retter, og får du chancen, bør du prøve den lokale havaborre eller languster, grillet og serveret med en skive citron og frisk salat.

Olivenolie

I århundreder har man anvendt olivenolie i både madlavning og indenfor alternativ medicin. I Dalmatien dyrkes der naturligvis oliven, og det milde klima og den frodige jord giver en helt speciel type olivenolie, som af mange regnes blandt verdens mest smagfulde og fineste. Den kan købes i supermarkeder, minimarkeder og souvenirbutikker i smukke flasker. Hvis du kører en tur på Hvar eller langs kysten, findes der også små boder og gårde langs vejene, hvor man kan købe bl.a. olivenolie til fornuftige priser.

Prsut - lufttørret skinke

Prsut er skinken, som er blevet kendt vidt omkring for sin smag men også for måden, den fremstilles på lige fra den måde, man opdrætter grisene (med masser af kærlighed) til måden, man gnider kødet ind i krydderier og urter og siden lader det tørre i bura-vinden; den friske vind fra nord. Erfarne gastronomer har vist sig at kunne kende forskel på smagen mellem den prsut, hvor grisene har fået "hjemmelavet" mad, og den, hvor de er blevet fodret med kraftfoder. Prsut serveres ofte sammen med fåreost i olivenolie og findes på menukortet på mange restauranter, se "Dalmatinsk plitica" nedenfor.

Burek

Luftig butterdej fyldt med forskellige ingredienser som f.eks. kød, ost, kartofler eller æbler. Et perfekt mellemmåltid, som man plejer at kunne købe i de fleste
bagerier.

Pljeskavica

Hakkebøf lavet af oksekød blandet med peperoni. Fastfood, som sælges direkte over skranken. Retten stammer dog oprindeligt fra Bosnien.

Cevapcici

En slags ruller af hakket kød serveret med rødløg og ajvar (paprikapasta) og oftest med grøntsager eller i et pitabrød. Denne ret kommer også oprindeligt fra Bosnien.

Dalmatinsk plitica

En kroatisk udgave af spanske tapas eller tyrkiske meze i miniatureudgave. Hvis du bestiller dette, får du en tallerken med oliven, prsut, fåreost, ofte nogle sardeller og måske lidt fetaost. Der hører et stykke brød til, og et glas kølig hvidvin er perfekt til. Et udmærket valg hvis man synes, det er for varmt til at spise en rigtig hovedret.

Peka

En bagt ret med kød og grøntsager, som tilberedes i en gryde eller et dybt, ildfast fad, som placeres i gløderne over et ildsted. Kan være med fisk og skaldyr, blæksprutter, lam, kalv eller kylling. Kartofler og løg er faste ingredienser, men andre rodfrugter kan også indgå, hvis de er tilgængelige. Skal oftest forudbestilles på restauranterne da det er en rigtig simreret, som kræver flere timers tilberedning.

Buzzara

Er egentlig en tilberedningsmetode, som passer til flere forskellige typer skaldyr. Buzzara betyder helt enkelt, at hovedingrediensen er tilberedt i en kraftig sauce af vin, tomater, krydderier og urter. Af og til kan man få saucen alene sammen med pasta.

Pasticada

En slags kødgryde, som visse beskriver som sursød. Smagen bygger på, at kødet får lov til at simre længe ved lav temperatur sammen med bl.a. vin og af og til svesker.

Mixed grill

Findes på de fleste menukort og retten kan både være helt okay eller fantastisk alt efter restaurantens standard. Forskelligt kød grilles og serveres på en tallerken sammen med løg, ajvar (paprikapasta) og oftest også pommes frites.

Risotto

Minder om den italienske risotto men er ofte løsere i konsistensen og indeholder ikke altid ost. En udmærket og billig frokostret, som plejer at findes i et utal af billige varianter (vegetarisk, skaldyr, husets egen) på de fleste restauranter.

Drikke

Man lærer ikke et nyt land blot ved at rejse rundt i det, men også ved at prøve de lokale drikke. I Kroatien drikker man normalt på en såkaldt kavana (café) eller kafic (café/bar). De ligger rundt omkring på gader og torve i byerne. De fleste caféer åbner kl.6.00-7.00 om morgenen, sådan at de, der skal på arbejde, kan købe morgenkaffen med. De lukker normalt ved 23-tiden og af og til senere om sommeren. Cafékulturen er stærk, og priserne er kun ca. en tredjedel af priserne i Danmark. Disse caféer sjældent serverer mad.
Kava – er det, vi kalder espresso, som kroaterne normalt
selv drikker.
Kava s mlijekom – kaffe med mælk.
Kava sa šlagom – kaffe med fløde.
Turska kava - tyrkisk kaffe, som serveres med kaffegrums i bunden af koppen.
Caj – te.

Øl

Øl, pivo, findes i masser af varianter, og de fleste lokale øltyper er lyse pilsnertyper. Karlovacko, laško og Ožujsko er tre kendte mærker. Tomislav er en mørk øltype. Mange kendte øltyper som Tuborg, Stella, Kaltenberg og Carlsberg fremstilles på licens i Kroatien og er lette at finde. Malo pivo (en lille øl) består normalt af 30 cl, og veliko pivo svarer til en almindelig øl. En øl koster 6-20 HRK afhængig af størrelse og mærke. Toceno pivo betyder fadøl og findes oftest i tre størrelser: 2 dl, 3 dl eller 0,5 l. To kroatiske drikke, som er baseret på øl, er radla, dvs. øl blandet med Sprite (7Up), og dizel, som er øl blandet med Coca Cola.

Vin og spiritus

Kroatien har en lang tradition indenfor vinproduktion, og her findes meget at opdage og opleve for alle, der sætter pris på gode vine. Næsten hver region producerer sin egen vin, og Pošip, Grk og Plavac er tre kendte mærker. Dalmatisk vin kan købes i specielle vinotecas, hvor du til og med kan prøvesmage den vin, du er interesseret i. De fleste vinotecas sælger også andre specialiteter såsom olivenolie, honning, hjemmelavet pasta etc. Den bedste dalmatisk vin til de bedste priser finder man direkte hos producenten.... Kroaterne selv spæder gerne vinen op med lidt vand. Populære vinbaserede drikke er bambus (rødvin og cola) og gemišt (hvidvin og danskvand).

Nogle lokale spiritustyper er Sljivovica (blommebrændevin),
Viljamovka (pærelikør), Medovina (honningbrændevin) og Maraskino (kirsebærlikør fra Zadar). Rakija er den lokale brændevin, og hjemmebryggede varianter sælges overalt.
Øen byder på et hyggeligt forlystelsesliv med både barer, restauranter og caféer. Der forekommer også arrangementer som f.eks. koncerter og udstillinger i sommersæsonen.
Shopping
I Supetar findes et par mindre supermarkeder. Søger du flere shoppingmuligheder, kan du tage færgen over til Split, hvor der er både markeder og butiksgader.

Shopping i Splitområdet

Man kan ikke kalde Kroatien et shoppingparadis, hvis man mener den seneste mode til billige priser. Men indbyggerne går meget op i mode og klæder sig pænt. Tøj, sko og tasker er oftest italienske. Mange kendte mærkevarer som f.eks. Mexx, NafNaf, Dolce & Gabbana og Versace kan købes i Split på og i nærheden af gågaden Marmontova, men priserne er ikke meget lavere end i Danmark. Inde i paladset i Split findes der en udmærket boghandel, Algoritam, med et godt udvalg af både billigbøger og anden litteratur på engelsk samt guidebøger om Kroatien. Det er nemmest at finde vej hertil ved at spørge på turistkontoret i peristylet. Ude i forstæderne findes der også flere populære shoppingcentre. Det største hedder City Center One. Det har både det største udvalg og en biograf.

Dalmantisk vin

Kan købes på specielle vinotecas, hvor du til og med kan prøvesmage den vin, du er interesseret i. En del har egne vinkendere, som samtidig fortæller om vinen samt hjælper dig med at finde det, du er på udkig efter. De fleste vinotecas sælger også andre specialiteter som f.eks. olivenolie, honning, hjemmelavet pasta etc. Men de bedste dalmatiske vine til de bedste priser finder man direkte hos producenterne, dvs. på en af vingårdene længere inde i landet. Hvis man leder efter souvenirer i Split, som kan spises eller drikkes, ligger der en god butik i peristylet på højre side, hvis man kommer fra jernporten.

Olivenolie

Kroatien er meget kendt for sin olivenolie. Den bedste olivenolie kommer efter sigende fra Tar, som ligger ca. 10 kilometer nord for Porec, hvor den er blevet fremstillet i århundreder. Den specielle olivenolie fra Tar kan du købe i de almindelige supermarkeder og minimarkeder samt på de fleste vinotecas. Og kommer du forbi Tar eller området rundt omkring Tar, kan du naturligvis også købe den der. Ofte er der små boder langs vejene, hvor man kan stoppe og få den i så fald ofte hjemmelavede olivenolie til en god pris.

Rakija

Det, vi kalder cognac, dvs. et destillat baseret på frugt, for det meste druer. Den smages ofte til med krydderier eller urter og siges at være god for fordøjelsen. Rakija fremstilles på de fleste gårde og sælges på de fleste markeder og fra små boder ved vejkanterne. Smagen varierer fra udmærket
til blyfri...

Markeder

Findes overalt i Dalmatien. På markederne kan du finde alt fra frugt og grøntsager til tøj, sko, kunsthåndværk, hjemmelavet olivenolie, biska (cognac fra Istrien), honning m.m. Nærmeste større marked findes i Split ved siden af den gamle bydel. Her kan man købe alt fra frugt og grøntsager til tøj, sko, kunsthåndværk, hjemmelavet olie, honning etc. Man plejer at sige, at det man ikke kan finde på markedet, slet ikke findes (i hvert fald ikke i Split…)!

Kunst og kunsthåndværk

Det mest almindelige kunsthåndværk består af forskellige former for broderier, ofte fremstillet og solgt af små, ældre damer, som sætter en improviseret bod op, hvor det kan lade sig gøre. Den kunstinteresserede kan gå en tur i paladsets tidligere kælder, hvor alverdens souvenirhandlende har sat boder op. Længst inde ved
trappen op mod peristylet står der flere lokale kunstnere, som sælger værker til overkommelige priser.

At prutte om prisen

Man kan forsøge at prutte om prisen på markederne, men ellers ikke. Den pris, som er angivet på prismærket, er den, der gælder, og det er sjældent, at nogen forsøger at snyde turisterne.

Kravatter - slips

Vidste du, at kravatten, oprindelsen til slipset, kommer fra Kroatien? Den blev fra starten af båret som et tørklæde, som rytterne havde rundt om halsen for, at man ved hjælp af de forskellige farver kunne skille sig ud fra de andre soldater. Franskmændene kopierede moden allerede i 1600-tallet, og måden, hvorpå man bandt tørklædet, blev kaldt "à la cravat", dvs. i kroatisk stil. Et slips er en god souvenir, og for at det skal være helt rigtigt, så tjek at der står Made in Croatia på det
Aktiviteter og seværdigheder
Dykning, tennis, cykling, vandring og vandsport. Flere selskaber udlejer både og arrangerer udflugter med mountainbikes. Mellem havnen og Waterman Supetrus Resort findes forlystelser som radiobiler, karruseller og spilleautomater.
Supetar er en meget charmerende lille by beliggende langs en havn, og længere inde på øen findes små landsbyer og olivenlunde. Hvis du tager turen tværs over øen, kommer du til den lille by Bol, og ikke langt herfra ligger Zlatni Rat, som er Kroatiens nok mest fotograferede strand.

Diocletanius' Palads og middelalderlige Split

Split er Kroatiens næststørste by med meget at byde på. Det første, man bør gøre, er at udforske selve byen og dens mange seværdigheder - og det kan godt tage sin tid. Bare at blive bekendt med det gamle palads kan tage et par dage. Selv om Split er en stor by, er det som oftest området imellem Diocletianus' Palads og Trg Republike (Republic Square), man befinder sig i, eftersom dette er byens ældste del og centrum. Går man fra den vestlige til den østlige del, kommer man først forbi Trg Republike, som er en slags åben plads, der på tre af siderne er omgivet af den smukke bygning, Prokurative.... Her arrangeres ofte koncerter og andre begivenheder om sommeren. Fortsætter man mod øst, kommer man til den ældre del af byen, som blev bygget, da Split i sin tid var under venetiansk styre. Disse bygninger har bevaret meget af sin middelalderlige karakter helt frem til i dag. Narodni Trg er den næste åbne plads, man støder på, og den udgjorde byens centrum i 1300-tallet. Herfra kan man træde lige ind i Diocletanius' Palads. Efter mange om-og tilbygninger er der ikke meget af den originale følelse af palads tilbage, men man får dog en opfattelse af skalaen af byggeriet bare ved at gå igennem det, der engang blev kaldt Jernporten. Mister man stedsansen undervejs, er det fuldt forståeligt - paladset er nemlig bygget som en labyrint. Men det er heldigvis ikke større, end at man altid finder ud igen. Fortsætter man forbi turistinformationen, kommer man til den østlige port, Sølvporten, og uden for denne ligger en af Splits andre store seværdigheder, markedet, der byder på alt fra frugt og grøntsager til ost, honning og skinke.
Sådan kommer du omkring
Hvis du selv vil bestemme tempoet, og hvor turen skal gå hen, så kan det anbefales at leje en bil. Med et kort og en lejebil, er det nemt at komme ud og finde ens egne smørhuller og favoritsteder. Vejene i Kroatien er af god kvalitet, da noget smallere, og trafikkens generelle tempo er højere end i Danmark. Vil du have tips til, hvad du kan opleve, og hvor du kan køre hen, kan du få det af din guide eller ved turistinformationen. Der findes mange forskellige selskaber som udlejer biler i Kroatien, men priser og standard varierer.

Det er nemt at leje bil i i Kroatien. I nogle tilfælde kan bilen blive leveret til dig på hotellet og afleveres tilbage på aftalt plads. I nogle områder kommer der en leveringsafgift oveni.

Lejevilkår

• Man skal være fyldt 21 år og have kørekort
• Korteste lejeperiode er et døgn
• Bilen leveres, og afleveres med fuld tank
• Man bestiller en specifik bilkategori, ikke en speciel bilmodel

Vejkort kan købes i de fleste kiosker.

Forudbestilt bil

Hvis du har bestilt en bil hjemmefra, er den bestilt igennem Senzen Rent A Car, og her gælder de regler og vilkår, som du fik oplyst, da du bookede bilen.

Trafikregler

Præcis som herhjemme skal bilens kørelys være tændt, når du er ude at køre - også i dagtimerne. Passagerer på både for- og bagsæde skal bruge sikkerhedssele. Sker der skader på lejebilen, skal man i følge loven politianmelde det. Selve skaden dækkes som oftest af biludlejningsfirmaets forsikring, men det koster ca. 500 HRK at lave en politianmeldelse, og dette skal betales med det samme. Uden en politianmeldelse kan man blive nægtet udrejse af landet.
Færge til og fra Split tager ca. 50 minutter. På øen er der gode busforbindelser samt taxi.

Bus

Busforbindelserne i Dalmatien er generelt både pålidelige og præcise, om end de på øerne kan virke en anelse sporadiske af og til. F.eks. i byer som Zagreb, Dubrovnik og visse turistrejsemål (f.eks. Makarska) går det fint at tage bussen. Men vil man f.eks. tage et sted hen om aftenen, måske til en konoba, som ligger udenfor byen, bliver man nødt til at tage en taxi eller køre i bil. Det samme gælder mange af de små byer længere inde i landet.

Taxi

Man kan altid bestille en taxi fra hotellet, restauranten, eller hvor man nu befinder sig. Vores erfaringer er, at taxichaufførerne er ærlige, flinke og pålidelige. At prutte om prisen eller forsøge at få specialpris forekommer ikke her. Du kan generelt stole på taxichaufførens taxameter.

Cykel

At cykle er en nem og hyggelig måde at komme rundt på, når man opholder sig på øerne. Det koster fra ca. 70 HRK pr. dag at leje en cykel (ca. 15 HRK i timen) i højsæsonen, og der er fine cykelstier til badestederne, som ligger et stykke udenfor selve bykernen. Spørg på dit hotel efter nærmeste cykeludlejer.

Færger og båd

Der er gode færgeruter, både lokale og internationale. Der findes også et stort udvalg af organiserede bådudflugter. De mest populære er de såkaldte fish picnics, som tilbydes både i Jelsa, Hvar og Baska Voda. Der findes også forskellige typer af heldagsture, f.eks. med et ophold ved Zlatni Rat. Split er det store omdrejningspunkt, når det gælder færgetrafik ud til de mange øer. Vil du sejle direkte fra en ø til en anden, er mulighederne ofte begrænsede, og det kan være svært at sejle frem og tilbage samme dag. Det største rederi hedder Jadrolinija. De har en informativ hjemmeside med tidstabeller og prisoplysninger: www.jadrolinija.hr.

Motorcykel og knallert

Vi kan ikke anbefale, at du lejer knallert eller motorcykel pga. den stærke trafik om sommeren, men blandt kroaterne er det meget udbredt at køre på knallert eller motorcykel. Spørg altid efter en hjelm! I Kroatien er det nemlig ikke en selvfølge, at man får udleveret en.
Fakta

Vores service

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.
Her kan du læse mere om Spies' rejsemålsservice.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum ved ophold i op til 90 dage inden for en periode på 180 dage. Danske provisoriske pas, danske forlængede pas og EU-nødpas anerkendes ved både ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Kroatiens ambassade på telefon 33 91 33 26 for yderligere oplysninger.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Kroatiens ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Kroatien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Kroatien

Gæster på kroatiske hoteller skal betale en hotelskat på ca. 10 HRK pr. person/nat. Når du rejser med charterfly, er hotelskatten indregnet i prisen.

Valuta og kreditkort

Kroatiske kuna (HRK). De fleste kort accepteres. Der findes seks hæveautomater i Supetar: to ved havnen, to på strandpromenaden mod Waterman Resort, en i receptionen på SENTIDO Kaktus samt en i receptionen på Waterman Supetrus Resort.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V.

Sprog

Kroatisk. De fleste, som arbejder i turistbranchen, taler også tysk og engelsk.

Øvrigt

Der er mange bakker, niveauforskellige og trapper på samtlige rejsemål. Tempoet er roligere i maj, juni og september, men i højsæsonen øges tempoet og udbuddet af restauranter, barer og caféer. Har du batteridrevne apparater med dig på rejsen til Kroatien, bør du vej hjemrejsen tage batterierne ud og lægge dem i håndbagagen. Vækkeure, transistorradioer, shavere og lignende kan du pakke ned i den bagage, du tjekker ind i Splits lufthavn. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc.
Find din rejse til Supetar