Udflugter, Supetar

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Praktisk information om vores udflugter

Omis og Zadvarje lokalmarked (kan bestilles hjemmefra)

Omis og Zadvarje lokalmarked (kan bestilles hjemmefra)

En spændende dag i den gamle pirathøjborg Omis med tur på floden og besøg på et lokalt marked. Traditionel frokost indgår, drikkevarer kan tilkøbes.

Læs mere Skjul

Det lokale landbrug i Kroatien producerer rigtig meget både frugt og grønt. Som gæst i landet lægger man især mærke til det på de lokale markeder, som finder sted hver uge i flere byer rundt om i regionen. Vi begynder dagens tur med at besøge sådan et marked. Takket være den store mængde grøntsager, frugt, oliven, urter, oste og meget mere, lokker markedet med et stort udvalg, gode priser og ikke mindst god kvalitet. Du får sikkert ikke svært ved at finde noget, der frister. Spørgsmålet er blot, om det skal være en saftig vandmelon eller nogle lokale oliven fulde af smag.

Fra markedet kører vi til byen Omis, som opstod omkring Cetinaflodens munding. Engang i tiden var dette et tilholdssted for de frygtede Omis-pirater, som narrede forbipasserende handelsskibe ind i floden, hvor de blev indfanget og fik stjålet alle deres skatte og handelsvarer. Oven for Omis vogter det gamle fort og udposten Mirabella. Vi tager en tur med lokalguide i Omis for at se byen og de gamle bygninger. Omis' historie strækker sig tilbage til antikken, men de fleste bygninger er fra middelalderen.

Siden sejler vi på flodens krystalklare vand omgivet af grønne bjerge og klipper. Efter knap en time når vi vores frokoststed. Her bliver vi budt på en traditionel dalmatisk Peka, dvs. en simreret med kød og grønsager, som tilberedes i en gryde eller i et dybt, ildfast fad, som placeres i gløderne af et ildsted. Efter frokost er der tid til at bade i floden eller bare slappe af i den dejlige natur, inden bussen kører tilbage igen.

Vi kører tilbage med bussen ca. kl. 15. Efter busturen tilbage til Brela, har du ca. tre timer på egen hånd, inden båden sejler tilbage til Supetar.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Menu: bønnesuppe, peka med kalv og kylling, salat, brød og en dalmatisk dessert. Drikkevarer indgår ikke.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-16.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide. Engelsktalende guide på byrundturen.

Husk at medbringe:
Badetøj, håndklæde og solcreme med høj solfaktor.

Krka-vandfaldene og nationalparken (kan bestilles hjemmefra)

Krka-vandfaldene og nationalparken (kan bestilles hjemmefra)

Dagens udflugtsmål er Krka-vandfaldene, som ligger i Krka Nationalpark og løber gennem 17 barrierer på vej mod havet. Mad og drikkevarer indgår ikke.

Læs mere Skjul

Om morgenen kører vi mod Split og videre til Krka Nationalpark, hvor turen fortsætter til selve vandrestierne. Der vil være god tid til at udforske omgivelserne, svømme i det klare flodvand, besøge et lokalt egnsmuseum, hvor man kan se, hvordan folk boede i gamle dage, spise frokost og slappe af i skyggen. På tilbageturen standser vi et sted, hvor det er muligt at lære de kroatiske delikatesser at kende, så du kan købe den lokale honning, lavendel, krydderier, vin og mange andre lækkerier med hjem.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Der indgår ingen måltider.

Entré:
Entré til nationalparken indgår.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 7-17/18.

Husk at medbringe:
Badetøj og sandaler eller bekvemme gummisko eller vandresko.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Øvrigt:
På grund af transfer med båd til fastlandet koster udflugten ca. 650 HRK for gæster, der bor på Brac.

Let vandretur til Blaca-eremitagen

Let vandretur til Blaca-eremitagen

Hvorfor ikke bruge nogle timer af din ferie på en let og givende vandretur til klostret Blaca og det omgivende museumsområde.

Læs mere Skjul

Vi starter med en halv times transport til Blaca gennem det smukt kuperede terræn på Brac. Når bussen standser, kan vi begynder at vandre. Det tager os under en time at gå ned til klostret, hvor der venter os en guidet rundtur. Der vil også være tid til at nyde roen og stilheden. Når vi har fået ladet vores batterier op, begiver vi os tilbage til bussen. Denne gang går turen mere opad, så vi har afsat mere tid til turen tilbage til bussen, som siden kører os tilbage til Supetar. Vandreturen kræver blot middelgod kondition. Hele udflugten tager fire timer, og selve vandringen er på ca. 2½ kilometer i hver retning.

Følgende indgår:
Guide, transport og entréer.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende lokalguide.

Tid:
Ca. 4 timer.

Husk at medbringe:
Bekvemme sko og en vandflaske.

Biking Olive Route

Biking Olive Route

Oplev øen Bracs kulturarv. Denne lærerige og interessante udflugt bringer os gennem de smukkeste byer på øen.

Læs mere Skjul

Efter en kort køretur til Nerežišca, som er en typisk, lille by længere inde på øen, starter selve cykelturen. Vi starter med at lære vores cykler, udrustning og sikkerheden at kende. Guiden vil besvare alle dine spørgsmål og hjælpe de, der har brug for det. Herfra cykler vi til Donji Humac, hvis charmerende stenhuse og smukke kirke efter al sandsynlighed vil fange din opmærksomhed. Vi besøger en stenhuggers galleri og fortsætter siden via området med stenbrud på den hvide vej til Dracevica.

I Dracevica føles det som om, tiden står stille. Du vil få fornemmelsen af, at tid og sted ikke eksisterer, og at byens tæt sammenbyggede huse udgør et stilbillede af et eventyrligt middelhavslandskab. Her bliver vi lidt, inden vi fortsætter i retning mod Ložiza, som er kendt som en af de smukkeste byer på øen.

Sidste etape går siden i retning mod fiskerbyen Sutivan, og nu vil en kop kaffe eller en is smage godt på en af de utallige strandcaféer.

Cykelturen er på i alt cirka 20 kilometer, og sværhedsgraden er let til middelsvær.

Følgende indgår:
Engelsktalende guide, udrustning (mountainbike og hjelm) og transport med minibus.

Tid:
Ca. 3½ time.

Husk at medbringe:
Penge til småindkøb, solcreme og kamera.

Hvar og Bol - to af Kroatiens perler (kan bestilles hjemmefra)

Hvar og Bol - to af Kroatiens perler (kan bestilles hjemmefra)

Kroatiens skærgård består af over tusind øer, hvoraf blot 50 er beboede. Hver af disse øer har sin egen karakter og sine egne højdepunkter; natur, arkitektur og kultur. Mad og drikkevarer indgår ikke.

Læs mere Skjul


På øen Hvar ligger byen af samme navn. Øen er officielt kendt som Kroatiens mest solrige ø, og det er et højdepunkt i sig selv. Den antikke by har flere seværdigheder, som absolut er værd at opleve. Den gamle katedral har fået sit navn efter byens skytshelgen Stefan, som regnes for den kristne tros første martyr. Katedralen er blot et af de steder, vi besøger under vores ophold på Hvar, og denne kirke er en af områdets ældste med rødder tilbage til 1300-tallet.

Øen Hvar er også kendt for sin lavendelproduktion. Det er rent faktisk en af områdets største indtægtskilder. Som de gamle romere udtrykte det: Rosen har hjertets duft, men lavendel er sjælens duft. Det kan man kun være enig i, når man fornemmer den betagende duft af lavendel, som hænger i luften over store dele af øen.

Dagen byder også på et stop på øen Brac. Her besøger vi den hyggelige lille by Bol, som har en lidt ældre feeling end de andre byer på Brac. Vi besøger naturligvis også den kendte Zlatni Rat-strand, der er berømt i hele Kroatien.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Måltider indgår ikke. Der er godt med restauranter i Hvar. Frokostpause efter byrundturen.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 7-19.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide i bussen og engelsktalende guide i Hvar.

Øvrigt:
Eventuelle entréer indgår ikke.