Se hoteller (25)

Rejser til Dubrovnik

Bestil en rejse til Dubrovnik og glæd dig til at opleve Kroatiens mest berømte by. Her venter en fascinerende middelalderlig ringmur, stræder og torve fyldt med hyggelige caféer og restauranter samt noget af det klareste vand i hele Europa.

Den bedste start på ferien i Dubrovnik får du ved at begive dig op på ringmuren, hvorfra du har en overvældende smuk udsigt over byen og havet. Hovedgaden Stradun skinner marmorhvidt i havet af de koralrøde tegltage, som står i farverig kontrast til Adriaterhavets azurblå baggrund. Det tager lidt tid at gå hele vejen rundt langs ringmuren, men det er anstrengelserne værd, når du bagefter slentrer rundt i den gamle bydels smalle stræder og fordøjer alle indtrykkene. Dubrovnik er som et tagselvbord af oplevelser for dig, der vil gå rundt på egen hånd og indsnuse atmosfæren i en af Europas smukkeste UNESCO-byer. Få byer i verden har et lige så velbevaret og samtidig levende miljø som Dubrovnik.

Lokrum og Elaphite-øerne

Uden for Dubrovnik venter den kroatiske skærgård. Lokrum er Dubrovnikboernes egen badeø, hvortil bådene sejler i pendulfart fra havnen. Her kan man nemt tilbringe en hel dag med at bade i Adriaterhavets klare vand, gå ture i den botaniske have og måske spise frokost i den gamle klosterruin. Elaphite-øerne ligger lidt længere væk; der er en god times sejltur derud gennem den smukke skærgård.

Smag på Kroatien

Buzzara, Pasticada, Grk, Prsut og Burek. Kært barn har mange navne, og mad er et yndet emne i Kroatien. Måske er det derfor, man har ladet sig inspirere af alle landets gæster fra både nær og fjern og skabt en gastronomisk univers, der absolut bør udforskes og smages.

Luksus eller budget?

Når du bestiller rejsen til Dubrovnik med Spies, kan du vælge mellem hoteller i flere forskellige prisklasser - lige fra ekstravagante luksushoteller til mere budgetvenlige alternativer. De fleste hoteller ligger ude på den såkaldte hotel-halvø et par km fra ringmuren og de ældre dele af Dubrovnik. Rejser du med Spies til Dubrovnik, har du fuld valgfrihed - du bestemmer selv, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk.

Tips og nyttig info
 • Valgfri rejselængde
 • Hoteller på stranden
 • Luksushoteller
 • Krystalklart badevand
 • Historie
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Dubrovnik

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
12°6°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
13°6°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • marts
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • april
17°11°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • maj
21°14°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • juni
25°18°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • juli
29°21°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • august
28°21°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • september
25°18°
8
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • oktober
21°14°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • november
17°10°
3
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • december
14°8°
3
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Strand
I Dubrovnik bader man oftest fra klipperne, men nogle hoteller har grusstrande. Uanset om du bader ved klipper eller på strande med store sten, er det en god idé at medbringe eller købe et par badesko på rejsemålet.
Fly og transfer

Afrejse

Du kan rejse til Dubrovnik hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer her.

Køretiden fra lufthavnen til hotellerne i Dubrovnik er 30-40 minutter (ca. 22 km). Ventetid i lufthavnen må påregnes.
Mad, drikke og natteliv
Dubrovnik er fyldt med gode restauranter, som både serverer lokale retter og mad fra det internationale køkken.
Dubrovnik har et aktivt natteliv. Særligt uden for ringmuren er tempoet højt, mens stemningen er lidt mere afslappet inden for muren. Her er et stort udvalg af barer, pubber og caféer samt en række diskoteker.
Shopping
Dubrovnik er mest kendt for sine kulturelle oplevelser og smukke klassiske arkitektur, men vil du gerne krydre ferien med lidt shopping, kan du sagtens finde butikker med kunsthåndværk og lokale produkter samt forskellige tøj- og skobutikker.
Aktiviteter og seværdigheder
Dubrovnik er et oplagt rejsemål, hvis du vil kombinere kulturelle oplevelser med sol og strand. Visse hoteller tilbyder også dykning, tennis m.m.
Sådan kommer du omkring
Fra hotelområdet går der busser til Dubrovnik, som ligger ca. 4 km væk.
Fakta

Vores service

Opholdet i Dubrovnik er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum ved ophold i op til 90 dage inden for en periode på 180 dage. Danske provisoriske pas, danske forlængede pas og EU-nødpas anerkendes ved både ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Kroatiens ambassade på telefon 33 91 33 26 for yderligere oplysninger.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Kroatiens ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Kroatien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Kroatien

Gæster på kroatiske hoteller skal betale en hotelskat på ca. 10 HRK pr. person/nat. Skatten betales direkte til hotellet ved ankomst eller afrejse.

Valuta og kreditkort

Kroatiske kuna (HRK). Der er flere hæveautomater samt vekselkontor.

El

220 V.

Sprog

Kroatisk. De fleste, som arbejder i turistbranchen, taler også tysk og engelsk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.

Efterårsferie i Dubrovnik

Find din rejse til Dubrovnik