Se hoteller (5)

Rejser til Opatija

Opatija er en fashionabel kurby, hvor det meste drejer sig om livet ved den lange strandpromenade. Byen minder meget om Den Franske Riviera, men adskiller sig dog på et væsentligt punkt: En rejse til Opatija er betydeligt billigere.
Opatija på Istriens østkyst er, til forskel fra de mange middelalderlige badebyer i Istrien, en meget elegant og betydeligt yngre kurby. På din rejse til Opatija kommer du formodentlig til at tilbringe meget af tiden på Lungomare, den 12 km lange strandpromenade, hvor den ene grandiose 1800-talsbygning afløser den anden.

Opatija - en berømt kurby

Opatija ligger ved foden af den mægtige Ucka-bjergkæde, der giver læ for kolde vinde. Opatijas dejlige klima blev kendt allerede i 1800-tallet, og siden det første kurhotel blev bygget i 1884, har en strøm af prominente gæster, kunstnere og kongeligheder valgt at rejse til Opatija. Ikke blot for at nyde den rene, friske luft og det magiske landskab, men også for at indsnuse byens sofistikerede stemning og betragte den majestætiske arkitektur. I dag er Opatija en af Kroatiens mest populære badebyer med en fin havn, velholdte strande og et godt forlystelsesliv. Badevandet er lige så krystalklart her som i resten af Kroatien.

Med Spies til Opatija

Bestiller du en rejse til Opatija med Spies, kan du selv vælge, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk, og vi tilbyder en række hoteller langs kysten.

Udforsk omgivelserne

Opatijas omgivelser er frodige, og duften af pinjetræer blandes med den friske havluft. I Kvarnerbugten kan man skimte øerne Krk, Cres og Rab, og Rijeka, Kroatiens tredjestørste by, ligger også i bekvem udflugtsafstand fra Opatija. Ucka-bjergkædens naturreservat er et populært klatre- og vandreområde med fine, bløde klippeformationer. Det tager ca. en time at køre herop med bil. Vil du ikke vandre i højderne, kan du begive dig ud på en god spadseretur langs den fantastiske strandpromenade.
Tips og nyttig info
 • Valgfri rejselængde
 • Lang strandpromenade
 • Historie
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Opatija

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
I Opatija bader man ved klipperne eller fra badeplatforme. Det er muligt at leje liggestole. Langs kysten er der mange badebroer samt sten- og klippestrande.
Mad, drikke og natteliv
De fleste caféer og restauranter ligger langs havne- og strandpromenaden i Opatija. Her er masser at vælge mellem - både eksklusive og mere enkle restauranter, som serverer lokale såvel som internationale retter.

Mad og drikke på Istrien-halvøen

Kroatien har en lang og rig madtradition, og grøntsager, rodfrugter og bønner er lige så vigtige ingredienser som kød, fisk og skaldyr. Mange traditioner er gennem årene blevet blandet sammen, og man kan spore indflydelse fra både Italien, Ungarn og Balkan. I Dalmatien mærker man specielt den italienske indflydelse, da næsten alle restauranter har pastaretter, pizzaer og hvidløgsduftende skaldyr på menukortet. Vil man prøve typiske, lokale retter, bør man besøge en ægte konoba. De bedste ligger oftest et stykke uden for selve centrum, og for at komme dertil kræver det måske, at man tager en taxi eller kører i egen bil. Til gengæld får man chancen for at opleve rigtig husmandskost omsorgsfuldt tilberedt i en herlig, kroatisk atmosfære. Det er oftest her, lokalbefolkningen selv spiser, og som vi alle ved, er det jo altid et godt tegn!

Trøfler

Trøfler kaldes tit for "Istriens guld" - og det med rette. Kiloprisen for trøfler ligger nemlig på et par tusind euro, og den kartoffellignende svamp regnes da også for at være en gastronomisk delikatesse over hele verden. På Istrien-halvøen finder man både sorte, grå og hvide trøfler, især i dalene langs floden Mirna, tæt på byen Motovun, og som hjælp til at finde frem til de lækre knolde, bruger bønderne specialtrænede trøffelhunde. Den hvide trøffel anses for at være den fineste og mest eftertragtelsesværdige, men også sort og grå trøffel bruges meget i det istriske køkken, gerne i pastaretter (fuzi) og omeletter eller revet over et stykke nygrillet kød.

Olivenolie

I århundreder har man anvendt olivenolie i både madlavning og indenfor alternativ medicin. I Dalmatien dyrkes der naturligvis oliven, og det milde klima og den frodige jord giver en helt speciel type olivenolie, som af mange regnes blandt verdens mest smagfulde og fineste. Den kan købes i supermarkeder, minimarkeder og souvenirbutikker i smukke flasker. Hvis du kører en tur på Hvar eller langs kysten, findes der også små boder og gårde langs vejene, hvor man kan købe bl.a. olivenolie til fornuftige priser.

Prsut - lufttørret skinke

Prsut er skinken, som er blevet kendt vidt omkring for sin smag men også for måden, den fremstilles på lige fra den måde, man opdrætter grisene (med masser af kærlighed) til måden, man gnider kødet ind i krydderier og urter og siden lader det tørre i bura-vinden; den friske vind fra nord. Erfarne gastronomer har vist sig at kunne kende forskel på smagen mellem den prsut, hvor grisene har fået "hjemmelavet" mad, og den, hvor de er blevet fodret med kraftfoder. Prsut serveres ofte sammen med fåreost i olivenolie og findes på menukortet på mange restauranter, se "Dalmatinsk plitica" nedenfor.

Istrisk suppe

En traditionel suppe, hvor terran (rødvin) varmes op og blandes med sukker, olivenolie og peber. Suppen serveres varm i en kerakmikkande (bukaleta) med ristet brød til. Istrisk suppe kan som regel bestilles på traditionelle restauranter, konobas.

Klassisk kroatisk mad

Prsut - lufttørret skinke, der minder om italiensk prosciutto (se beskrivelse ovenfor).
Fuzi - hjemmelavet pasta, ofte serveret med en gullaschlignende kødsovs.
Burek - luftig butterdej fyldt med forskellige ingredienser som f.eks. kød, ost, kartofler eller æbler.
Pljeskavica - hakkebøf lavet af oksekød blandet med peperoni.
Goveda Juha - let oksekødssuppe.
Punjena - peberfrugt fyldt med ris, hakket kød og løg.
Sarma - kåldolmere.
Cevapcici - ruller af hakket kød, der serveres med grøntsager eller i pitabrød.
Ombolo - svinekød marineret i vin og hvidlød. Grilles tit med forskellige slags lokale pølser og serveres gern med surkål.

Drikkevarer

Man lærer ikke et nyt land blot ved at rejse rundt i det, men også ved at prøve de lokale drikke. I Kroatien drikker man normalt på en såkaldt kavana (café) eller kafic (café/bar). De ligger rundt omkring på gader og torve i byerne. De fleste caféer åbner kl.6.00-7.00 om morgenen, sådan at de, der skal på arbejde, kan købe morgenkaffen med. De lukker normalt ved 23-tiden og af og til senere om sommeren. Cafékulturen er stærk, og priserne er kun ca. en tredjedel af priserne i Danmark. Disse caféer sjældent serverer mad.
Kava – er det, vi kalder espresso, som kroaterne normalt
selv drikker.
Kava s mlijekom – kaffe med mælk.
Kava sa šlagom – kaffe med fløde.
Turska kava - tyrkisk kaffe, som serveres med kaffegrums i bunden af koppen.
Caj – te.

Istrisk vin

Istrien har en lang tradition for vinproduktion. Druen kom formentlig hertil fra Grækenland, og der er blevet produceret god vin i området i hundredvis af år. Den vigtigste drue i Istrien er malvuzija, som også er den mest dyrkede hvide drue og dækker næsten to tredjedele af alle vingårde i området. Malvuzija-druen vokser kun i Istrien og findes kun her. En anden populær kvalitetsvin er lavet på den usædvanlige drue terran, som giver en smuk rødviolet farve. Terranvinen bruges bl.a. til den særlige istriske suppe, der serveres med brød (se beskrivelse ovenfor). Til dessertvin bruges normalt druesorten muscat, som også dyrkes på Istriens vingårde.

Øl

Øl, pivo, findes i masser af varianter, og de fleste lokale øltyper er lyse pilsnertyper. Karlovacko, laško og Ožujsko er tre kendte mærker. Tomislav er en mørk øltype. Mange kendte øltyper som Tuborg, Stella, Kaltenberg og Carlsberg fremstilles på licens i Kroatien og er lette at finde. Malo pivo (en lille øl) består normalt af 30 cl, og veliko pivo svarer til en almindelig øl. En øl koster 6-20 HRK afhængig af størrelse og mærke. Toceno pivo betyder fadøl og findes oftest i tre størrelser: 2 dl, 3 dl eller 0,5 l. To kroatiske drikke, som er baseret på øl, er radla, dvs. øl blandet med Sprite (7Up), og dizel, som er øl blandet med Coca Cola.
Opatijas natteliv udgøres af et par barer og diskoteker samt et godt udvalg af caféer og udeserveringer.
Shopping
Vil du gerne shoppe i løbet af din ferie i Opatija, kan du besøge indkøbscentret Operetta eller gå en tur langs strandpromenaden, hvor du kan købe lokalt håndværk og souvenirs. Derudover er der en række levnedsmiddelbutikker.
Sport og træning
I Opatija er der mulighed for forskellig slags sport og træning.

Mountainbiking

Istrien-halvøen byder på mere end 60 markerede ruter af forskellig sværhedsgrad med en samlet længde på 2.600 km, og området er derfor meget populært til mountainbiking.

Hvert distrikt har sit eget rutekort, som du kan få på det lokale turistkontor. Kortene udgives af Istria Country Tourist Association og er meget professionelt udformede med detaljerede vejbeskrivelser samt råd og tips til ruterne.
Aktiviteter og seværdigheder

Klatring

Det er i løbet af de seneste år blevet meget populært at klatre i Istrien. Indtil videre er der omkring ti forskellige klatresteder med et bredt udvalg af stier. De fleste klipper vender mod syd, og udsigten er intet mindre end spektakulær.
Der er masser af seværdigheder at udforske på ferien i Istrien.

Motovun

Motovun er Istriens ældste og med afstand mest kendte by fra middelalderen. Det skyldes ikke mindst byens uspolerede charme og fantastiske beliggenhed højst oppe på en bjergtop (227 m over havet) i frodige, grønne omgivelser med udsigt over floden Mirna. Motovun er en by med masser af historie og smukke kirker fra 1700-tallet. Med til seværdighederne hører bl.a. St. Stephen-kirken på torvet, men det er en oplevelse i sig selv at slentre rundt mellem de fascinerende bygninger og nyde den storslåede udsigt.

Motovun Filmfestival

I et par dage i august forvandles Istriens ældste by til en glitrende arena fyldt med musik og film. Ca. 60 forskellige film vises på fem forskellige steder, og byen indtages af skuespillere, regissører, producenter og filmelskere fra hele verden. Motovun Filmfestival er utrolig populær, og vil du besøge byen i disse dage, bør du også opleve festivalen - besøg evt. det lokale turistbureau for mere information. Har du en lejebil, kan du nemt køre hertil, men vær opmærksom på, at selve byen er afspærret. Busserne kører i pendulfart fra parkeringspladsen op til Motovun.

Groznjan

Bare nogle få km fra Motovun ligger Groznjan, en smuk gammel by, som også ligger højt oppe på et bjerg nær Mirna-floden. Byen har udviklet sig til Istriens kulturelle centrum for musik og kunst; her er hele 18 gallerier, og i løbet af sommermånederne afholdes her koncerter (primært klassisk musik), teaterforestillinger og andre kulturelle events flere gange om ugen.

Hum

Hum er med sine 20 indbyggere Istriens og verdens (ifølge indbyggerne selv) mindste by. Ifølge sagnet blev byen bygget af materialer, som blev tilovers efter jætternes opførelse af byerne i Mirna-flodens dale. Hum har kun to gader, men her er en fantastisk konoba, som er kendt i hele Istrien for sin udsøgte mad og hjemmelavede biska (druecognac) fremstillet efter en 100 år gammel opskrift.
Sådan kommer du omkring

Busser

Busnettet i Istrien er ikke specielt omfattende. Til de store byer og visse turistbyer fungerer bustransporten godt, men vil du ud at køre om aftenen, er lejebil eller taxi vejen frem.

Taxi

Efter vores erfaring er taxichaufførerne ærlige, venlige og pålidelige. Det er ikke kutyme at prutte om prisen eller forsøge at få specialpriser, så du betaler som udgangspunkt det beløb, taxameteret viser.

Både

Istrien har et fint fungerende bådnet og et bredt udvalg af organiserede bådudflugter.

Motorcykel og scooter

Motorcykel og scooter er almindelige transportmidler blandt kroaterne selv. Spørg altid efter hjelm - i Kroatien er det nemlig ikke nogen selvfølge at tilbyde dette.

Tog

Tognettet i Istrien er ikke specielt stort. Togene kører primært til visse store byer samt til Kroatiens nabolande. Kroaterne kører sjældent i tog, og det er heller ikke noget, du får brug for på en én eller to ugers ferie.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Opatija er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Kroatien

Gæster på kroatiske hoteller skal betale en hotelskat på ca. 10 HRK pr. person/nat. Skatten betales direkte til hotellet ved ankomst eller afrejse.

Valuta og kreditkort

Kroatiske kuna (HRK). De fleste kreditkort accepteres. Der er hæveautomater i Opatija.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V.

Sprog

Kroatisk. De fleste, som arbejder i turistbranchen, taler også tysk og engelsk.

Øvrigt

Tæt trafik på vejene i højsæsonen fra juli til august. Lange køer, men god skiltning. Læs også 'Vigtigt at vide' og Spies' rejsebetingelser. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
9°2°
3
Solskinstimer pr. dag
12°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
10°2°
4
Solskinstimer pr. dag
11°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • marts
13°4°
5
Solskinstimer pr. dag
11°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • maj
21°11°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • juni
25°15°
9
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • juli
28°18°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • august
28°17°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • september
24°15°
7
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • oktober
19°11°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • november
14°6°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • december
10°3°
3
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer og 10 minutter.

Afrejse

Du kan rejse til Opatija hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Pula Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Pula Lufthavn til Opatija er ca. 1 time og 30 minutter (ca. 90 km).

Find din rejse til Opatija
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.