Se hoteller (6)

Rejser til Porec

En rejse til Porec lokker med en middelalderlig bykerne, krystalklart badevand, lave priser og gode hoteller. Flyveturen varer blot et par timer.
Porec er en af de største og mest veludviklede feriebyer i Istrien. Den gamle middelalderlige bykerne er smuk som et postkort med sine kirker, brostensbelagte stræder og maleriske huse fra forskellige tidsperioder. Mange turister vælge at rejse til Porec med bil gennem Europa fra Tyskland, Frankrig og ikke mindst Italien. Italien er også et land, som virkelig afspejles i Porec i såvel gastronomi som sprog. Den bedste måde at udforske Porec på er til fods eller på cykel på de lange, smukke og velholdte strandpromenader. Der er masser af badeterrasser langs vejen. Om sommeren går der et minitog, som nemt og hurtigt kan transportere dig til og fra centrum.

Hop i vandet fra klipperne

På en rejse til Porec er du fri for, at dit badetøj og håndklæde bliver fyldt med sand. Her bader man nemlig fra klipper eller badeterrasser, hvilket samtidig betyder, at vandet er helt glasklart. Der er badeplatforme rundt omkring i den gamle by, men de allerbedste badesteder finder du, hvis du tager med badebåden til øen Sveti Nikola og lægger dig på klipperne syd for marinaen.

Gammelt og nyt

Porec er en blanding af nyt og moderne, hvilket er særligt tydeligt, hvis du vælger at bo ved Plava Laguna (den blå lagune) eller Zelena Laguna (den grønne lagune) og tager på dagsture ind til centrum. Mange hoteller ligger ved lagunerne syd for Porec, hvor alt er tilpasset turismen; her er bl.a. en række fine og velholdte badeplateauer, legepladser, kasino og alle mulige aktiviteter. Porec by er derimod præget af gammel bebyggelse, charmerende middelaldergader og højpolerede brosten. Byen har aner helt tilbage fra år 200 f.Kr., men det er de romerske byplaner fra 500-tallet opbygget omkring kirkekomplekset Eufrazijeva bazilika, der dominerer centrum. Byens ringmur blev opført i 1500-tallet for at beskytte byen mod tyrkisk indtrængen, men de seneste årtier er det lykkedes et andet folk at indtage byen - turisterne. Det ses ikke mindst på de mange souvenirbutikker i den gamle bydel og standene på havnen, hvor du kan købe alt det, man typisk finder på et turistrejsemål. Også antallet af restauranter, caféer og hotellet er mange gange større end i andre byer af samme størrelse.

Seværdigheder i Porec

De mange smalle stræder i Porecs gamle bydel kan synes som en sand labyrint, men så snart du lærer hovedgaderne at kende, er det nemt at finde rundt i byen. I Porec er det meste nemlig koncentreret omkring to gader. Den første er den lange, næsten helt lige Decumanus, som skærer midt igennem de gamle bydel fra Slobodetorvet til Marafortorvet. Den anden, Eufrazijeva, løber parallelt med Decumanus og leder hen mod Eufrazijeva-basilikaen. Turismen i Porec tog fart allerede i slutningen af 1800-tallet, så der er ikke overraskende meget at se og opleve på en rejse hertil. I centrum af den gamle bydel finder du basilikaen St. Euphrasius fra 500-tallet, som er et af de mange levn fra romerne og de tidlige kristne perioder. Kirken er udsmykket med fantastisk smukke mosaikker, og fra tårnet venter en blændende udsigt over havet og alle Porecs teglklædte tage. Med til seværdighederne i Porec hører også en række kunstmuseer og bygninger med rødder helt tilbage i venetianernes næsten 350-årige styre.

Udforsk omgivelserne

Kunne du tænke dig at se mere af Istrien og Italien i løbet af din rejse, er Porec et fantastisk udgangspunkt. Placeringen ved den adriatiske kyst er perfekt; her blandes den gamle kultur med det skærgårdslignende landskab og giver Porec en helt særlig karakter, som garanterer en indholdsrig ferie. Her har du bl.a. mulighed for at tage en afstikker til Venedig, en af verdens mest berømte byer - hurtigbådene fra Porec afgår dagligt, og vil du være mere spontan, kan vi anbefale en lejebil.
Tips og nyttig info
  • Valgfri rejselængde
  • Krystalklart badevand
  • Historie
  • Mange restauranter

Spies' gæster om Porec

Find din rejse til Porec