Se hoteller (4)

Rejser til Rovinj

Vælger du en rejse til Rovinj, kan du se frem til en af Istriens absolut mest charmerende kystbyer. Her venter et smukt og bakket terræn med St. Eufemia-katedralen som byens absolutte krone.
Rovinj ligger ca. en times rejse fra Porec, og byerne minder meget om hinanden; begge er middelalderbyer med brostensbelagte stræder, badeterrasser, stenstrande og en dejlig atmosfære. Kan du lide at bade, bør du absolut tage til Rovinj, der både byder på strande inde i selve byen og langs kysten på begge sider af byen. Ud for kysten ligger desuden øerne Sveta Katarina og Crveni, hvor især Crvenis krystalklare vand er populært - både blandt snorklere og badegæster.

Italienske indflydelser

Forestil dig en italiensk kystby med gamle, charmerende huse, snoede stræder, ujævne brosten og nyvasket tøj på tørresnore mellem husene. Præcis sådan er Rovinj, dog med én stor undtagelse: Her er alting billigere! På de fyldte caféer og restauranter blander glade tilråb sig med baggrundsmusikken fra de mange både, der lægger til og fra i havnen, og takket være nærheden til havet er der et stort udvalg af fiske- og skaldyrsretter på menukortene. Endnu større er udvalget dog, når det kommer til italienske specialiteter som pasta og pizza - og at de italienske indflydelser er så store, er ikke tilfældigt: Istrien-halvøen har tidligere tilhørt Italien, og den var i mange hundrede år også en del af Romerriget. I løbet af rejsen til Rovinj har du desuden mulighed for at tage på endagsudflugt til Venedig, en af verdens mest berømte byer. I højsæsonen sejler der hurtigbåde herfra et par gange om ugen, og i lavsæsonen rejser man via Porec.

Sol og strand i Rovinj

På toppen af den kuperede by står byens stolthed St. Euphemia-kirken og skuer majestætisk ud over byen og horisonten. Bademulighederne i og omkring Rovinj er mange, bl.a. ved klipperne neden for den gamle bydel, men også flere steder langs gang- og cykelstien. Flest muligheder får du, hvis du lejer en cykel på rejsen og begiver dig sydpå langs den fine sti. Her kan du cykle i timevis gennem den fantastiske natur og holde ind stort set hvor som helst for at bade og nyde solen. Ligesom i de øvrige dele af Istrien går man i vandet fra specielle badeplateauer, stenstrande eller klipper. Et andet alternativ er at sejle ud til de nærliggende øer Sv. Katarina eller Crveni Otka, hvor du også kan bade.

Spies' rejser til Rovinj

Når du bestiller din rejse til Rovinj med Spies, vælger du selv, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. Du kan vælge mellem flere hoteller, både centralt i den gamle bydel og ved en strand lidt uden for centrum.
Tips og nyttig info
 • Valgfri rejselængde
 • Krystalklart badevand
 • Historie
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Rovinj

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
I Rovinj kan du bade fra klipperne eller badeplatforme. Vandet er helt krystalklart, og de fleste strande består af flade, glatte småsten. De er generelt meget rene og velplejede, og her er mulighed for at leje liggestole.

Tæt på centrum

Foran St. Eufemia-kirken længst ude på den gamle bydels østlige snude er der fine klipper og badeplatforme. Langs gågaden Vladimir Svalbe kan du desuden finde små "gemte" passager mellem husene, som fører ned til vandet. Herinde i centrum er der ingen liggestole eller andre faciliteter, men tag dit håndklæde med og se, om du kan finde en plads på klipperne.

Neden for Hotel Sol Park - Punta Corrente

Neden for Hotel Sol Park og et godt stykke frem efter gang- og cykelstien er der mange badeplateauer, klipper og grusstrande at vælge mellem. Her er strandene udstyrede med liggestole, små frokostrestauranter og forskellige vandsportsfaciliteter. Der kan dog være mange folk i højsæsonen.

Punta Corrente - find din egen badebugt

Fortsætter du endnu længere sydpå ad gang- og cykelstien fra Sol Park Hotel, kommer du ind på stisystemet, som løber gennem Punta Corrente. Naturparken er ca. 100 år gammel og dermed den ældste i hele Istrien. Her er en fantastisk variation af forskellige træer og planter, og du finder også nogle af Rovinjs absolut bedste strande - både klipper, badeplatforme og fine grusstrande, som er velegnede til børnefamilier. Jo længere ind i parken du kommer, jo vildere og mere utæmmet bliver terrænet, og jo færre folk møder du. Hvis du lejer en cykel og kører en tur gennem parken, finder du nemt din egen lille badebugt. Vejen synes næsten uendelig, så det er bare at fortsætte, indtil du finder den helt perfekte badebugt.

Øerne Sv. Katarina og Crveni

Øerne ligger lige uden for Rovinjs havn. Du kommer herud med båden, som afgår en gang i timen fra kajen ved turistinformationen samt neden for turistinformationen før Hotel Sol Park. Der er fine bademuligheder på både Sv. Katarina og Crveni. Husk dykkermaske og snorkel!
Mad, drikke og natteliv
Rovinj rummer hundredvis af hyggelige restauranter, caféer, barer og såkaldte konobas, hvoraf de fleste ligger i den gamle bydel og langs havnepromenaden. Du finder alt fra luksuriøse gourmetrestauranter med Michelinstjerner til små lokale spisesteder. Fisk og skaldyr er en specialitet i Rovinj. Mange restauranter holder lukket under siestaen mellem kl. 15 og 18.

Isbarer

Der er et utal af isbarer langs kajen mellem den gamle bydel og marinaen. Her kan du købe is af enhver slags, lige fra almindelige isvafler til imponerende iskreationer.

Mad og drikke på Istrien-halvøen

Kroatien har en lang og rig madtradition, og grøntsager, rodfrugter og bønner er lige så vigtige ingredienser som kød, fisk og skaldyr. Mange traditioner er gennem årene blevet blandet sammen, og man kan spore indflydelse fra både Italien, Ungarn og Balkan. I Dalmatien mærker man specielt den italienske indflydelse, da næsten alle restauranter har pastaretter, pizzaer og hvidløgsduftende skaldyr på menukortet. Vil man prøve typiske, lokale retter, bør man besøge en ægte konoba. De bedste ligger oftest et stykke uden for selve centrum, og for at komme dertil kræver det måske, at man tager en taxi eller kører i egen bil. Til gengæld får man chancen for at opleve rigtig husmandskost omsorgsfuldt tilberedt i en herlig, kroatisk atmosfære. Det er oftest her, lokalbefolkningen selv spiser, og som vi alle ved, er det jo altid et godt tegn!

Trøfler

Trøfler kaldes tit for "Istriens guld" - og det med rette. Kiloprisen for trøfler ligger nemlig på et par tusind euro, og den kartoffellignende svamp regnes da også for at være en gastronomisk delikatesse over hele verden. På Istrien-halvøen finder man både sorte, grå og hvide trøfler, især i dalene langs floden Mirna, tæt på byen Motovun, og som hjælp til at finde frem til de lækre knolde, bruger bønderne specialtrænede trøffelhunde. Den hvide trøffel anses for at være den fineste og mest eftertragtelsesværdige, men også sort og grå trøffel bruges meget i det istriske køkken, gerne i pastaretter (fuzi) og omeletter eller revet over et stykke nygrillet kød.

Olivenolie

I århundreder har man anvendt olivenolie i både madlavning og indenfor alternativ medicin. I Dalmatien dyrkes der naturligvis oliven, og det milde klima og den frodige jord giver en helt speciel type olivenolie, som af mange regnes blandt verdens mest smagfulde og fineste. Den kan købes i supermarkeder, minimarkeder og souvenirbutikker i smukke flasker. Hvis du kører en tur på Hvar eller langs kysten, findes der også små boder og gårde langs vejene, hvor man kan købe bl.a. olivenolie til fornuftige priser.

Prsut - lufttørret skinke

Prsut er skinken, som er blevet kendt vidt omkring for sin smag men også for måden, den fremstilles på lige fra den måde, man opdrætter grisene (med masser af kærlighed) til måden, man gnider kødet ind i krydderier og urter og siden lader det tørre i bura-vinden; den friske vind fra nord. Erfarne gastronomer har vist sig at kunne kende forskel på smagen mellem den prsut, hvor grisene har fået "hjemmelavet" mad, og den, hvor de er blevet fodret med kraftfoder. Prsut serveres ofte sammen med fåreost i olivenolie og findes på menukortet på mange restauranter, se "Dalmatinsk plitica" nedenfor.

Istrisk suppe

En traditionel suppe, hvor terran (rødvin) varmes op og blandes med sukker, olivenolie og peber. Suppen serveres varm i en kerakmikkande (bukaleta) med ristet brød til. Istrisk suppe kan som regel bestilles på traditionelle restauranter, konobas.

Klassisk kroatisk mad

Prsut - lufttørret skinke, der minder om italiensk prosciutto (se beskrivelse ovenfor).
Fuzi - hjemmelavet pasta, ofte serveret med en gullaschlignende kødsovs.
Burek - luftig butterdej fyldt med forskellige ingredienser som f.eks. kød, ost, kartofler eller æbler.
Pljeskavica - hakkebøf lavet af oksekød blandet med peperoni.
Goveda Juha - let oksekødssuppe.
Punjena - peberfrugt fyldt med ris, hakket kød og løg.
Sarma - kåldolmere.
Cevapcici - ruller af hakket kød, der serveres med grøntsager eller i pitabrød.
Ombolo - svinekød marineret i vin og hvidlød. Grilles tit med forskellige slags lokale pølser og serveres gern med surkål.

Drikkevarer

Man lærer ikke et nyt land blot ved at rejse rundt i det, men også ved at prøve de lokale drikke. I Kroatien drikker man normalt på en såkaldt kavana (café) eller kafic (café/bar). De ligger rundt omkring på gader og torve i byerne. De fleste caféer åbner kl.6.00-7.00 om morgenen, sådan at de, der skal på arbejde, kan købe morgenkaffen med. De lukker normalt ved 23-tiden og af og til senere om sommeren. Cafékulturen er stærk, og priserne er kun ca. en tredjedel af priserne i Danmark. Disse caféer sjældent serverer mad.
Kava – er det, vi kalder espresso, som kroaterne normalt
selv drikker.
Kava s mlijekom – kaffe med mælk.
Kava sa šlagom – kaffe med fløde.
Turska kava - tyrkisk kaffe, som serveres med kaffegrums i bunden af koppen.
Caj – te.

Istrisk vin

Istrien har en lang tradition for vinproduktion. Druen kom formentlig hertil fra Grækenland, og der er blevet produceret god vin i området i hundredvis af år. Den vigtigste drue i Istrien er malvuzija, som også er den mest dyrkede hvide drue og dækker næsten to tredjedele af alle vingårde i området. Malvuzija-druen vokser kun i Istrien og findes kun her. En anden populær kvalitetsvin er lavet på den usædvanlige drue terran, som giver en smuk rødviolet farve. Terranvinen bruges bl.a. til den særlige istriske suppe, der serveres med brød (se beskrivelse ovenfor). Til dessertvin bruges normalt druesorten muscat, som også dyrkes på Istriens vingårde.

Øl

Øl, pivo, findes i masser af varianter, og de fleste lokale øltyper er lyse pilsnertyper. Karlovacko, laško og Ožujsko er tre kendte mærker. Tomislav er en mørk øltype. Mange kendte øltyper som Tuborg, Stella, Kaltenberg og Carlsberg fremstilles på licens i Kroatien og er lette at finde. Malo pivo (en lille øl) består normalt af 30 cl, og veliko pivo svarer til en almindelig øl. En øl koster 6-20 HRK afhængig af størrelse og mærke. Toceno pivo betyder fadøl og findes oftest i tre størrelser: 2 dl, 3 dl eller 0,5 l. To kroatiske drikke, som er baseret på øl, er radla, dvs. øl blandet med Sprite (7Up), og dizel, som er øl blandet med Coca Cola.
Rovinjs natteliv består af nogle få diskoteker samt en lang række barer og caféer, som oftest er et mere populært alternativ. Mange af dem har store, stemningsfulde udeserveringer, og nogle byder på levende musik. Diskotekerne åbner sjældent før kl. 22.00 og er stort set tomme frem til kl. 24.00 - med andre ord: Kom hellere for sent end for tidligt. Visse hoteller har også såkaldte danseterrasser, hvor du kan danse til levende musik næsten alle ugens dage.
Shopping
Af de to store levnedsmiddelkæder, som findes i Istrien, er Diskont den mest populære i Rovinj.
Sport og træning
Langs strandpromenaden tilbydes udlejning af blandt andet jetski og vandcykler.

Dykning

Der er gode muligheder for dykning i området. Hvis du har dykkercertifikat, er vraget af passagerskibet SS Baron Gautsch en populær udflugt. Skibet sank i 1914 efter at have sejlet ind i et minefelt af den østrig-ungarske flåde.
Aktiviteter og seværdigheder

Ridning

Hvis du vil prøve at ride en tur i det istriske landskab, kan du besøge en af de forskellige ranches, som tilbyder ridning i grupper - eller på egen hånd, hvis du er erfaren rytter. Oftest rider man på række i omgivelserne. Hesteranches finder du bl.a. i Zelena Laguna samt flere steder langs vejen fra Porec til Rovinj.

Vandsportscentre

I Rabac findes vandsportscentre på blandt andet Hotel Girandella samt i forbindelse med Hotel Narcis, Hedera og Mimosa.

Labin

Kunstnerbyen Labin ligger et par km fra Rabac højt oppe på en bakke. Her er omkring 30 gallerier og atelierer, en smuk samling gotiske byggerier og frem for alt en spektakulær udsigt over de frodige omgivelser. Labin var i mange år Kroatiens mest aktive kulmineby, hvilket man stadig kan se tydelige spor af. I Labin Museums kælder har man bygget en imitation af de gamle minegange, hvor du kan komme med på en guidet tur. Specielt børn synes, det er spændende at få en hjelm på og gå ind i mørket.

Brijuni

Nord for Pula ligger der 14 små øer. Øerne er bl.a. kendt som den tidligere præsident Titos private sommerresidens og var i mere end 50 år lukkede for offentligheden. Efter hans død i 1983 genåbnede man dog to af øerne (Veli Brijun og Mali Brijun), som i dag er en velholdt nationalpark med en fantastisk flora og fauna. Eksotiske planter og dyr, som Tito selv satte ud, kan stadig ses i dag, og kan også komme med på guidede ture i og omkring hans sommerresidens.

Den nemmeste måde at komme til Brijuni er med båd fra den lille fiskerby Fazana, som ligger 8 km nordvest for Pula. Billetter købes ved havnen, men der er også et utal af organiserede udflugter, hvor arrangørerne sørger for transport til og fra hotellet. Spørg i receptionen på dit hotel eller kontakt turistinformationen i Porec, Rabac eller Rovinj.

Plitvicka Lakes National Park

Plitvicka er en af Kroatiens smukkeste og mest populære nationalparker og er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Nationalparken er mest kendt for sine fantastiske vandfald og krystalklare ferskvandssøer, men også parkens rige flora og fauna tiltrækker naturinteresserede fra hele verden. Plitvicka Lakes National Park ligger i Lika-regionen et godt stykke fra Porec og Rovinj (ca. 325 km), men organiserede udflugter arrangeres fra både Porec, Rovinj og Rabac. Du kan også leje en bil og køre hertil på egen hånd.

Istriens vindistrikt

Den absolut bedste måde at lære Istriens charmerende vingårde at kende er ved at køre en tur gennem vindistriktet på egen hånd. Det enkleste og mest fleksible er at leje en bil og lægge ruten mod vindistriktets snoede veje og dramatiske proptrækkersving. I de fleste turistinformationer kan du hente kort, hvor alle større såvel som mindre vingårde er markeret og telefonnumre samt adresser angivet, så du ikke farer vild. Skiltningen i Istrien er generelt god, og selv om vejene er af varierende standard, er det alligevel en stor oplevelse at køre gennem den enestående smukke natur.

Vel fremme på vingården kan du, alt afhængigt af dens størrelse, prøvesmage gårdens egne vine samt forskellige lokale specialiteter som f.eks. istrisk fåreost, lufttørret skinke (prsut), hjemmelavet pasta (fuzi) og meget andet. Glem heller ikke at købe en flaske eller to med hjem til en særlig lejlighed! De istriske vine er nemlig tæt på umulige at finde i Danmark - hvilket også gør dem til en

St. Euphemia-kirken i Rovinj

Rovinjs stolthed er blevet et symbol for hele byen. Kirken blev opført i 1800-tallet og er en blanding af gotisk og venetiansk stil. På toppen af det 60 m høje klokketårn står kobberstatuen af St. Euphemia, Rovinjs helgen, som viser, hvilken retning vinder kommer fra. Glem ikke at gå op i klokketårnet! Turen op ad de kringlede trætrapper kan være lidt skræmmende, men det er det hele værd, når du først står på toppen og ser den blændende udsigt over Rovinj. Når vejret er klart, kan man faktisk se hele vejen til Venedig. Om sommeren afholdes der klassiske koncerter i kirken.

De gamle bydele i Porec og Rovinj

Porecs og Rovinjs gamle middelalderbydele er utrolig smukke. Begge er opført efter romerske traditioner med kirken i midten og resten af byen skrånende ned ad bakkesiderne rundt omkring. Brostensgaderne er velbevarede og snor sig frem mellem de tætliggende huse. Både Porec og Rovinj er unikke i den forstand, at næsten alle bygninger står i original stand, og på de steder, som er blevet renoveret, er det lykkedes at bevare den venetianske middelalderarkitektur. Når du er i Rovinj, skal du huske at se St. Euphemia-kirken, Chapel of Holy Trinity og den gamle tobaksfabrik fra 1800-tallet.
Sådan kommer du omkring
Den bedste måde at komme omkring i Rovinj er til fods, på cykel eller med taxi.

Taxi

Du kan altid bestille en taxi fra hotellet, restauranten, eller hvor du nu befinder dig. Vores erfaring er, at taxichaufførerne er både ærlige, venlige og pålidelige. Det er ikke kutyme, at man prutter om prisen eller forsøger at få "special price". Du kan som udgangspunkt gå ud fra prisen på taxameteret. Taxistationen i Rovinj ligger ved busstationen.

Cykel

Det er både nemt og hyggeligt at cykle omkring i Rovinj. Flere af byens fine cykelstier fører ud til bådpladserne, som ligger lidt uden for selve bykernen. Spørg på dit hotel om nærmeste cykeludlejning.

Busser

Busnettet i Istrien er ikke speciel omfattende, men skal du rejse til en af de større byer, fungerer det fint. Busserne er velholdte og har aircondition. Busstationen i Rovinj ligger ved den gamle tobaksfabrik.

Motorcykel og scooter

Motorcykel og scooter er meget almindelige transportmidler blandt lokalbefolkningen. Glem ikke at spørge efter en hjelm - det er nemlig ingen selvfølge blandt kroaterne.

Båd

Der er flere velfungerende bådlinjer, både lokale og internationale. De mest populære er de såkaldte 'fish picnics', som er heldagsture med forskellige programmer. Oftest sejler båden sydpå langs kysten ned til Limfjorden - ja, det hedder den faktisk - og tilbage igen. Båden fra kajen i Rovinj til øerne Crveni og Sv. Katarina afgår ca. en gang i timen. Hurtigfærger til Venedig og Trieste afgår hver dag.

Tog

Tognettet i Istrien er ikke specielt stort. Du kan dog sagtens tage toget til flere af de større byer samt til Kroatiens nabolande, men tiden er ikke givet specielt godt ud på en en- eller to-ugers ferie. Kroaterne selv tager sjældent toget.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Rovinj er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Kroatien

Gæster på kroatiske hoteller skal betale en hotelskat på ca. 10 HRK pr. person/nat. Skatten betales direkte til hotellet ved ankomst eller afrejse.

Valuta og kreditkort

Kroatiske kuna (HRK). Ikke alle butikker og restauranter accepterer VISA og Mastercard. Der er hæveautomater i Rovinj.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V.

Sprog

Kroatisk. De fleste, som arbejder i turistbranchen, taler også tysk og engelsk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Vejr og klima
 • januar
9°2°
3
Solskinstimer pr. dag
12°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
10°2°
4
Solskinstimer pr. dag
11°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • marts
13°4°
5
Solskinstimer pr. dag
11°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • maj
21°11°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • juni
25°15°
9
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • juli
28°18°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • august
28°17°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • september
24°15°
7
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • oktober
19°11°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • november
14°6°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • december
10°3°
3
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer og 10 minutter.

Afrejse

Du kan rejse til Rovinj hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Pula Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Pula Lufthavn til Rovinj er ca. 45 minutter (ca. 40 km).

Find din rejse til Rovinj
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.