Se hoteller (4)

Rejser til Rovinj

Vælger du en rejse til Rovinj, kan du se frem til en af Istriens absolut mest charmerende kystbyer. Her venter et smukt og bakket terræn med St. Eufemia-katedralen som byens absolutte krone.
Rovinj ligger ca. en times rejse fra Porec, og byerne minder meget om hinanden; begge er middelalderbyer med brostensbelagte stræder, badeterrasser, stenstrande og en dejlig atmosfære. Kan du lide at bade, bør du absolut tage til Rovinj, der både byder på strande inde i selve byen og langs kysten på begge sider af byen. Ud for kysten ligger desuden øerne Sveta Katarina og Crveni, hvor især Crvenis krystalklare vand er populært - både blandt snorklere og badegæster.

Italienske indflydelser

Forestil dig en italiensk kystby med gamle, charmerende huse, snoede stræder, ujævne brosten og nyvasket tøj på tørresnore mellem husene. Præcis sådan er Rovinj, dog med én stor undtagelse: Her er alting billigere! På de fyldte caféer og restauranter blander glade tilråb sig med baggrundsmusikken fra de mange både, der lægger til og fra i havnen, og takket være nærheden til havet er der et stort udvalg af fiske- og skaldyrsretter på menukortene. Endnu større er udvalget dog, når det kommer til italienske specialiteter som pasta og pizza - og at de italienske indflydelser er så store, er ikke tilfældigt: Istrien-halvøen har tidligere tilhørt Italien, og den var i mange hundrede år også en del af Romerriget. I løbet af rejsen til Rovinj har du desuden mulighed for at tage på endagsudflugt til Venedig, en af verdens mest berømte byer. I højsæsonen sejler der hurtigbåde herfra et par gange om ugen, og i lavsæsonen rejser man via Porec.

Sol og strand i Rovinj

På toppen af den kuperede by står byens stolthed St. Euphemia-kirken og skuer majestætisk ud over byen og horisonten. Bademulighederne i og omkring Rovinj er mange, bl.a. ved klipperne neden for den gamle bydel, men også flere steder langs gang- og cykelstien. Flest muligheder får du, hvis du lejer en cykel på rejsen og begiver dig sydpå langs den fine sti. Her kan du cykle i timevis gennem den fantastiske natur og holde ind stort set hvor som helst for at bade og nyde solen. Ligesom i de øvrige dele af Istrien går man i vandet fra specielle badeplateauer, stenstrande eller klipper. Et andet alternativ er at sejle ud til de nærliggende øer Sv. Katarina eller Crveni Otka, hvor du også kan bade.

Spies' rejser til Rovinj

Når du bestiller din rejse til Rovinj med Spies, vælger du selv, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. Du kan vælge mellem flere hoteller, både centralt i den gamle bydel og ved en strand lidt uden for centrum.
Tips og nyttig info
  • Valgfri rejselængde
  • Krystalklart badevand
  • Historie
  • Lokale restauranter

Spies' gæster om Rovinj

Find din rejse til Rovinj