Se hoteller (1)
Gradac, er en mellemstor by med lange strande, der ligger på den sydlige del af Makarska rivieraen, og som huser et af Spies' mest populære hoteller.
Gradac ligger på den sydlige del af Makarska rivieraen, inden for rimelig afstand fra den betydeligt større by, Makarska. Her har du Biokovobjergene på den ene side og Adriaterhavet på den anden. Det er det perfekte rejsemål for dig, der søger en ferie med naturskønne vandringer, gode bademuligheder og restaurantbesøg med fantastisk udsigt over strandpromenaden og havet. Her har Spies i mange år haft nogen af vores allermest tilfredse gæster. Og mange vælger at tage tilbage til vores hotel, Marco Polo, igen og igen.

Bo tæt på stranden

Rejser du med Spies' bekvemme charterrejser til Gradac, kommer du til at bo tæt på stranden. Vores hotel Marco Polo havner år efter år på listen over vores ti mest populære hoteller. Her finder du kroatisk gæstfrihed, en familiær stemning og mange gode tip til aktiviteter og udflugter. Hotellet har desuden en af områdets bedste restauranter, så vil du smage ægte kroatisk mad, er det her, du skal gå hen.

Strandene i Gradac

Gradac er kendt for sine lange strande, og får man lyst til en dukkert, skal man blot følge den kilometerlange strandpromenade, indtil man finder ens personlige favorit. Næsten som overalt langs rivieraen består strandene af rundslebne småsten, hvilket gør, at vandet holder sig krystalklart - også selvom der blæser en frisk vind.

Spies godt i Gradac

Bliver du sulten, findes der masser af både store og små restauranter, hvor du kan få alt fra internationale retter som pizza og pasta til kroatiske specialiteter. Når mørket falder på, tændes gadelys i byen og langs strandpromenaden, og du skal blot tage en spadseretur, til du finder den helt rigtige restaurant for dig.

Øture og vandring

Fra Gradac er der under to timers vandring til toppen af Biokovo-bjergene bag byen. Det kan være en lidt anstrengende opstigning, men belønningen får du i form af en fantastisk udsigt over Gradac og den kroatiske skærgård. Heroppefra kan du se øer som Hvar med lavendelmarkerne og den smukke Peljesac-halvø - måske synet af dem giver dig lyst til at tage en bådtur dertil.
Tips og nyttig info
 • Meget tilfredse gæster
 • Hoteller tæt på stranden
 • Krystalklart vand
 • Mad og drikke til gode priser
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Gradac

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Gradac er kendt for sine lange strande - følg blot den kilometerlange strandpromenade, til du finder din favoritstrand. Næsten overalt langs rivieraen består strandene af klipper eller rundslebne småsten, hvilket giver krystalklart vand, selv om det blæser lidt. Bader man fra klipper eller ved strande med store sten, kan det være en god idé at bruge badesko - disse kan som regel købes ved strandene. Bliver du sulten, findes der både større og mindre spisesteder, som serverer såvel kroatisk mad som internationale retter som pizza og pasta.
Mad, drikke og natteliv
De fleste restauranter ligger på havnen. Der findes dog også restauranter i bjergene, og de har som oftest højere standard men til samme gode pris. Caféer og isboder kan du altid finde nede ved vandet. Og når mørket falder på, tændes gadelysene i byen og langs strandpromenaden, og du skal blot tage en spadseretur, indtil du finder en restaurant, der passer dig.

Mad og drikke i Kroatien

Kroatien har en lang og rig madtradition, og grøntsager, rodfrugter og bønner er lige så vigtige ingredienser som kød, fisk og skaldyr. Mange traditioner er gennem årene blevet blandet sammen, og man kan spore indflydelse fra både Italien, Ungarn og Balkan. I Dalmatien mærker man specielt den italienske indflydelse, da næsten alle restauranter har pastaretter, pizzaer og hvidløgsduftende skaldyr på menukortet.

Frokost serveres normalt kl. 11-15 og middag fra ca. kl. 18, men kroaterne spiser selv, ligesom italienerne, gerne sent på aftenen. Restauranterne lukker generelt omkring midnat. Der lægges et servicegebyr på 10 procent på regningen, og det er oftest ikke inkluderet i prisen. Drikkepenge er ikke specielt udbredt her, men hvis du er meget tilfreds, bliver der naturligvis altid sat pris på lidt ekstra, normalt 5-10 procent af regningens endelige beløb.

Prisniveauet i Dalmatien er stadig rimeligt. En cappuccino koster sjældent mere end 8-10 HRK, en øl ca. 15-20 HRK, en pizza til frokost ca. 35-50 HRK og en treretters middag på en middelgod restaurant ca. 150 HRK. Portionerne er store og betjeningen generelt god.

Vil man prøve typiske, lokale retter, bør man besøge en ægte konoba. De bedste ligger oftest et stykke uden for selve centrum, og for at komme dertil kræver det måske, at man tager en taxi eller kører i egen bil. Til gengæld får man chancen for at opleve rigtig husmandskost omsorgsfuldt tilberedt i en herlig, kroatisk atmosfære. Det er oftest her, lokalbefolkningen spiser, og som vi alle ved, er det jo altid et godt tegn!

Uanset hvilken restaurant du besøger i Dalmatien, kan man næsten altid bestille pastaretter og/eller pizzaer eller enklere retter for ca. 40 HRK. Derfor har vi, da vi fastsatte vores prisindeks, i stedet udgået fra restaurantens specialiteter alternativt de retter, som er altdominerende på menukortet. De fleste restauranter tilbyder både kød- og fiskeretter, og for at få et komplet overblik over menukortet må man oftest gå ind på restauranten. Det er ikke almindeligt, at menukortet hænger ude ved indgangen. Husk på at kartofler, ris, pommes frites etc. for det meste bestilles separat. Man spiser som regel brød, kruh, til maden.

En nem og billig måde at stille sulten på er at besøge et af de mange pizzeriaer. De minder meget om de italienske, og har du lyst til pasta, kan du oftest også få det. Er du blot lidt sulten, kan du besøge en såkaldt slasticarnice, en slags bageri, og f.eks. købe en burek, som er butterdej fyldt med ost, som mange kroatere spiser til morgenmad. Anden populær fastfood er cevapcici (kebab), pljeskavica (hakkebøf af oksekød) og ražnjici (grillspyd f.eks. med blandet kød og grøntsager)

Fisk og skaldyr

Både fisk og skaldyr er af meget høj kvalitet i Dalmatien og findes på de fleste menukort i mange forskellige varianter. Den orientalske indflydelse er tydelig i forkærligheden til grillede retter, og får du chancen, bør du prøve den lokale havaborre eller languster, grillet og serveret med en skive citron og frisk salat.

Olivenolie

I århundreder har man anvendt olivenolie i både madlavning og indenfor alternativ medicin. I Dalmatien dyrkes der naturligvis oliven, og det milde klima og den frodige jord giver en helt speciel type olivenolie, som af mange regnes blandt verdens mest smagfulde og fineste. Den kan købes i supermarkeder, minimarkeder og souvenirbutikker i smukke flasker. Hvis du kører en tur på Hvar eller langs kysten, findes der også små boder og gårde langs vejene, hvor man kan købe bl.a. olivenolie til fornuftige priser.

Prsut - lufttørret skinke

Prsut er skinken, som er blevet kendt vidt omkring for sin smag men også for måden, den fremstilles på lige fra den måde, man opdrætter grisene (med masser af kærlighed) til måden, man gnider kødet ind i krydderier og urter og siden lader det tørre i bura-vinden; den friske vind fra nord. Erfarne gastronomer har vist sig at kunne kende forskel på smagen mellem den prsut, hvor grisene har fået "hjemmelavet" mad, og den, hvor de er blevet fodret med kraftfoder. Prsut serveres ofte sammen med fåreost i olivenolie og findes på menukortet på mange restauranter, se "Dalmatinsk plitica" nedenfor.

Burek

Luftig butterdej fyldt med forskellige ingredienser som f.eks. kød, ost, kartofler eller æbler. Et perfekt mellemmåltid, som man plejer at kunne købe i de fleste
bagerier.

Pljeskavica

Hakkebøf lavet af oksekød blandet med peperoni. Fastfood, som sælges direkte over skranken. Retten stammer dog oprindeligt fra Bosnien.

Cevapcici

En slags ruller af hakket kød serveret med rødløg og ajvar (paprikapasta) og oftest med grøntsager eller i et pitabrød. Denne ret kommer også oprindeligt fra Bosnien.

Dalmatinsk plitica

En kroatisk udgave af spanske tapas eller tyrkiske meze i miniatureudgave. Hvis du bestiller dette, får du en tallerken med oliven, prsut, fåreost, ofte nogle sardeller og måske lidt fetaost. Der hører et stykke brød til, og et glas kølig hvidvin er perfekt til. Et udmærket valg hvis man synes, det er for varmt til at spise en rigtig hovedret.

Peka

En bagt ret med kød og grøntsager, som tilberedes i en gryde eller et dybt, ildfast fad, som placeres i gløderne over et ildsted. Kan være med fisk og skaldyr, blæksprutter, lam, kalv eller kylling. Kartofler og løg er faste ingredienser, men andre rodfrugter kan også indgå, hvis de er tilgængelige. Skal oftest forudbestilles på restauranterne da det er en rigtig simreret, som kræver flere timers tilberedning.

Buzzara

Er egentlig en tilberedningsmetode, som passer til flere forskellige typer skaldyr. Buzzara betyder helt enkelt, at hovedingrediensen er tilberedt i en kraftig sauce af vin, tomater, krydderier og urter. Af og til kan man få saucen alene sammen med pasta.

Pasticada

En slags kødgryde, som visse beskriver som sursød. Smagen bygger på, at kødet får lov til at simre længe ved lav temperatur sammen med bl.a. vin og af og til svesker.

Mixed grill

Findes på de fleste menukort og retten kan både være helt okay eller fantastisk alt efter restaurantens standard. Forskelligt kød grilles og serveres på en tallerken sammen med løg, ajvar (paprikapasta) og oftest også pommes frites.

Risotto

Minder om den italienske risotto men er ofte løsere i konsistensen og indeholder ikke altid ost. En udmærket og billig frokostret, som plejer at findes i et utal af billige varianter (vegetarisk, skaldyr, husets egen) på de fleste restauranter.

Drikke

Man lærer ikke et nyt land blot ved at rejse rundt i det, men også ved at prøve de lokale drikke. I Kroatien drikker man normalt på en såkaldt kavana (café) eller kafic (café/bar). De ligger rundt omkring på gader og torve i byerne. De fleste caféer åbner kl.6.00-7.00 om morgenen, sådan at de, der skal på arbejde, kan købe morgenkaffen med. De lukker normalt ved 23-tiden og af og til senere om sommeren. Cafékulturen er stærk, og priserne er kun ca. en tredjedel af priserne i Danmark. Disse caféer sjældent serverer mad.
Kava – er det, vi kalder espresso, som kroaterne normalt
selv drikker.
Kava s mlijekom – kaffe med mælk.
Kava sa šlagom – kaffe med fløde.
Turska kava - tyrkisk kaffe, som serveres med kaffegrums i bunden af koppen.
Caj – te.

Øl

Øl, pivo, findes i masser af varianter, og de fleste lokale øltyper er lyse pilsnertyper. Karlovacko, laško og Ožujsko er tre kendte mærker. Tomislav er en mørk øltype. Mange kendte øltyper som Tuborg, Stella, Kaltenberg og Carlsberg fremstilles på licens i Kroatien og er lette at finde. Malo pivo (en lille øl) består normalt af 30 cl, og veliko pivo svarer til en almindelig øl. En øl koster 6-20 HRK afhængig af størrelse og mærke. Toceno pivo betyder fadøl og findes oftest i tre størrelser: 2 dl, 3 dl eller 0,5 l. To kroatiske drikke, som er baseret på øl, er radla, dvs. øl blandet med Sprite (7Up), og dizel, som er øl blandet med Coca Cola.

Vin og spiritus

Kroatien har en lang tradition indenfor vinproduktion, og her findes meget at opdage og opleve for alle, der sætter pris på gode vine. Næsten hver region producerer sin egen vin, og Pošip, Grk og Plavac er tre kendte mærker. Dalmatisk vin kan købes i specielle vinotecas, hvor du til og med kan prøvesmage den vin, du er interesseret i. De fleste vinotecas sælger også andre specialiteter såsom olivenolie, honning, hjemmelavet pasta etc. Den bedste dalmatisk vin til de bedste priser finder man direkte hos producenten. Kroaterne selv spæder gerne vinen op med lidt vand. Populære vinbaserede drikke er bambus (rødvin og cola) og gemišt (hvidvin og danskvand).

Nogle lokale spiritustyper er Sljivovica (blommebrændevin),
Viljamovka (pærelikør), Medovina (honningbrændevin) og Maraskino (kirsebærlikør fra Zadar). Rakija er den lokale brændevin, og hjemmebryggede varianter sælges overalt.
Nattelivet i Gradac er stilfærdigt, og består mest af enkle caféer og barer samt et enkelt udendørsdiskotek i gåafstand fra byen, som dog kun har åbent i højsæsonen (juli-august)
Shopping
Er du interesseret af dalmantisk vin, skal du gå et Vinoteca. Her kan man ofte få lov til at prøvesmage vinen, inden du køber. Her sælges der også andre lokale produkter som pasta, honning og olivenolie. At prutte om prisen er meget almindeligt på markeder, men i butikkerne er det prisen, som står på prisskiltene, der gælder. Prsut, som er lufttørret skinke, minder meget om lignende produkter fra Italien, men dog til en bedre pris - det kan fungere som en rigtig fin souvenir. I Gradac er shopping begrænset til nogle små butikker, hvor man kan købe mad og souvenirs.

Shopping i Splitområdet

Man kan ikke kalde Kroatien et shoppingparadis, hvis man mener den seneste mode til billige priser. Men indbyggerne går meget op i mode og klæder sig pænt. Tøj, sko og tasker er oftest italienske. Mange kendte mærkevarer som f.eks. Mexx, NafNaf, Dolce & Gabbana og Versace kan købes i Split på og i nærheden af gågaden Marmontova, men priserne er ikke meget lavere end i Danmark. Inde i paladset i Split findes der en udmærket boghandel, Algoritam, med et godt udvalg af både billigbøger og anden litteratur på engelsk samt guidebøger om Kroatien. Det er nemmest at finde vej hertil ved at spørge på turistkontoret i peristylet. Ude i forstæderne findes der også flere populære shoppingcentre. Det største hedder City Center One. Det har både det største udvalg og en biograf.

Dalmantisk vin

Kan købes på specielle vinotecas, hvor du til og med kan prøvesmage den vin, du er interesseret i. En del har egne vinkendere, som samtidig fortæller om vinen samt hjælper dig med at finde det, du er på udkig efter. De fleste vinotecas sælger også andre specialiteter som f.eks. olivenolie, honning, hjemmelavet pasta etc. Men de bedste dalmatiske vine til de bedste priser finder man direkte hos producenterne, dvs. på en af vingårdene længere inde i landet. Hvis man leder efter souvenirer i Split, som kan spises eller drikkes, ligger der en god butik i peristylet på højre side, hvis man kommer fra jernporten.

Olivenolie

Kroatien er meget kendt for sin olivenolie. Den bedste olivenolie kommer efter sigende fra Tar, som ligger ca. 10 kilometer nord for Porec, hvor den er blevet fremstillet i århundreder. Den specielle olivenolie fra Tar kan du købe i de almindelige supermarkeder og minimarkeder samt på de fleste vinotecas. Og kommer du forbi Tar eller området rundt omkring Tar, kan du naturligvis også købe den der. Ofte er der små boder langs vejene, hvor man kan stoppe og få den i så fald ofte hjemmelavede olivenolie til en god pris.

Rakija

Det, vi kalder cognac, dvs. et destillat baseret på frugt, for det meste druer. Den smages ofte til med krydderier eller urter og siges at være god for fordøjelsen. Rakija fremstilles på de fleste gårde og sælges på de fleste markeder og fra små boder ved vejkanterne. Smagen varierer fra udmærket
til blyfri...

Markeder

Findes overalt i Dalmatien. På markederne kan du finde alt fra frugt og grøntsager til tøj, sko, kunsthåndværk, hjemmelavet olivenolie, biska (cognac fra Istrien), honning m.m. Nærmeste større marked findes i Split ved siden af den gamle bydel. Her kan man købe alt fra frugt og grøntsager til tøj, sko, kunsthåndværk, hjemmelavet olie, honning etc. Man plejer at sige, at det man ikke kan finde på markedet, slet ikke findes (i hvert fald ikke i Split…)!

Kunst og kunsthåndværk

Det mest almindelige kunsthåndværk består af forskellige former for broderier, ofte fremstillet og solgt af små, ældre damer, som sætter en improviseret bod op, hvor det kan lade sig gøre. Den kunstinteresserede kan gå en tur i paladsets tidligere kælder, hvor alverdens souvenirhandlende har sat boder op. Længst inde ved
trappen op mod peristylet står der flere lokale kunstnere, som sælger værker til overkommelige priser.

At prutte om prisen

Man kan forsøge at prutte om prisen på markederne, men ellers ikke. Den pris, som er angivet på prismærket, er den, der gælder, og det er sjældent, at nogen forsøger at snyde turisterne.

Kravatter - slips

Vidste du, at kravatten, oprindelsen til slipset, kommer fra Kroatien? Den blev fra starten af båret som et tørklæde, som rytterne havde rundt om halsen for, at man ved hjælp af de forskellige farver kunne skille sig ud fra de andre soldater. Franskmændene kopierede moden allerede i 1600-tallet, og måden, hvorpå man bandt tørklædet, blev kaldt "à la cravat", dvs. i kroatisk stil. Et slips er en god souvenir, og for at det skal være helt rigtigt, så tjek at der står Made in Croatia på det
Sport og træning
Gradac byder på aktiviteter som dykning, vandsport, cykling og vandring.

Vandring

Fra Gradac er der mindre end to timers vandring til toppen af Biokovobjergene, som ligger bag byen. Det kan godt være lidt strabadserende, men det er anstrengelsen værd - udsigten over byen og den dalmantiske skærgård er uden sidestykke. Herfra kan du se øer som Hvar med sine mange lavendler og den smukke halvø, Peljesac.

Riverrafting

En tre timer lang river raftingtur på floden Cetina er en fantastisk naturoplevelse i bjergene. Cetinafloden og dalen er en af Kroatiens mange naturparker med et utroligt artsrigt fugleliv.

Turen egner sig både til nybegyndere og mere erfarne "raftere". Under turen er der også mulighed for at bade i floden. Børn kan kun deltage på udflugten i selskab med en voksen, og naturligvis skal barnet også kunne svømme.
Aktiviteter og seværdigheder
Dykning, vandsport, tennis, cykling og vandring er blot nogle af de få muligheder, der findes, man kan give sig i kast med på Gradac.

Udflugter til øer

Du kommer nemt med båd til Brac og den smukke halvø Peljesac.
Gradac er et skønt rejsemål på den sydlige del af Makarska-rivieraen. Her har du spændende seværdigheder samt øerne i skærgården indenfor rækkevidde.

Den gamle bydel i Dubrovnik

I 1200-tallet var "Adriaterhavets perle" en stormagt i Middelhavsområdet og således en vigtig handelsby omgivet af tykke bymure. Byen blev i 1667 ramt af et jordskælv, men mange fine bygninger er bevaret, og i 1979 blev byen optaget på UNESCOs Vverdensarvsliste. Fra Baska Voda og Makarska kan man stå på bussen i sydlig retning, men det tager næsten fire timer at køre til Dubrovnik. Det er bedre at følge med på en organiseret udflugt. Det går hurtigere, da bussen kører direkte.

Plitvicesøerne

Nationalpark bestående af 16 små søer, som er forbundet af smukke, naturlige vandfald. I området finder du også grotter, skov og forskellige planter, hvoraf en del er endemiske. Stedet blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 1979.

Trogir

Den smukke by Trogir ligger ca. 75 kilometer nord for Brela eller fem kilometer fra Splits lufthavn. I 1997 blev byen optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Oprindeligt lå byen på en lille ø, som var 450 meter lang og 250 meter bred. De fleste bygninger i centrum samt bymuren blev opført fra 1400-tallet og frem under det venetianske herredømme (1420-1797). St. Lovros smukke katedral fra 1200-tallet er berømt. Dørrene og altertavlerne er utroligt smukt håndværk udført af lokale kunstnere. På næsten alle huse og bygninger i den gamle bydel kan man se detaljer fra renæssancen.

Sveti Jure og Biokovobjerget

Bjerget Biokovo, som er 1.762 meter højt, udgør en smuk baggrund for Makarska Riviera. Her findes der et naturreservat fra 1981. På bjergsletten findes der 1.500 forskellige plantearter og 30 forskellige pattedyr. De storslåede udsigter er noget for enhver naturelsker, og man kan nå op til den højeste bjergtop, Sveti Jure (eller Saint Josef). Kroatiens højst beliggende bilvej fører op til toppen i 1.762 meters højde. Fra Makarska er der ca. 40 kilometer. Vejen er smal og snoet, men udsigterne efter vejen er uden sidestykke! Hvis du har lejet bil, skal du køre ad vejen op mod Biokovos top fra sydsiden af Makarska ved siden af et stort supermarked. Der arrangeres også ture til Biokovo, som du kan spørge efter hos de lokale rejsebureauer.

Omiš

Der er kun ca. 25 kilometer fra Brela og Baska Voda til den idylliske piratby Omiš. Pirater havde Omiš som base i mange hundrede år, når de angreb både i Adriaterhavet. Omiš er en charmerende, lille by med aner fra 1500-tallet og med en hel del at se. Her bor 6.100 indbyggere. Markedspladsen er livlig, og det er hyggeligt at gå rundt og kigge på den gamle arkitektur. Man kan gå op til den gamle fæstning Fortica, hvorfra udsigten over byen og Cetinafloden er fantastisk. Man kan leje en båd og sejle en tur på floden. Det koster 70–100 HRK for en time. Man kan også følge med på en arrangeret sejltur, som tager et par timer. Det koster 20–40 HRK.

Imotski

Hvis du vil udforske livet på den anden side af Biokovobjergene, det traditionelle byliv og den smukke natur, er det værd at tage til byen Imotski. Har du lejet bil, kan du køre fra Brela og Baska Voda i retning mod Split. Efter Brela forlader du kystvejen og tager vejen, som fører ind i landet, og kører til højre i retning mod bjerget. Her ser du et skilt med navnet Imotski. Der er ca. 50 kilometer dertil, og når du er fremme, kan du beundre de berømte og specielle søer; den blå og den røde. Man mener, at søerne er dannet ved, at lofterne i store underjordiske grotter faldt ned, og derved opstod disse over 200 meter dybe søer. Der er ikke så mange besøgende i Imotski, så du behøver ikke være bange for trafikpropper. Turen til Imotski fra Brela eller Baska Voda tager cirka en time i bil.

Krkavandfaldene

Ligger i den vidunderlige Krka Nationalpark, hvor vandfaldene strømmer ud over 17 naturlige barrierer.

Stari Grad-markerne på øen Hvar

Området blev koloniseret i 300-tallet f.Kr. af søfarende grækere fra øen Pharos i Grækenland, som kom hertil og gav området det samme navn, nemlig Pharos. Området er bevaret næsten intakt siden den græske periode. Her dyrkede man jorden med afgrøder, som findes den dag i dag i form af vinmarker og olivenlunde. Også mange bygninger, vandingskanaler etc. er bevaret, og man kan her se den for antikken så karakteristiske, geometriske opdeling af markerne. Starogradska Polje er i dag det bedst bevarede, græske, antikke område i hele Middelhavet.

Skt. Jakobskatedralen i Sibenik

Katedralen udgør en kombination af gotisk byggestil og renæssance. Den blev bygget i årene 1431-1535 og har en unik kuppel i sten. De menneskeansigter, som laver forskellige grimasser, og som udsmykker katedralen udvendigt, er også karakteristiske for katedralen. Blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 2000.

Den historiske bykerne i Trogir

Er over 2.000 år gammel. Byen ligger på en ø mellem øen Ciovo og fastlandet ca. 5 kilometer fra Splits lufthavn. Blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 1997.

Diocletanius' palads og det middelalderlige Split

Mange af de levn, som du finder i den gamle bydel, stammer fra 400-tallet. Katedralen er bygget i 1500-tallet. Området er et af de bedst bevarede romerske monumenter i verden i dag. Blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 1979.
Udflugter
Heldagsudflugt til Dubrovnik
Heldagsudflugt til Dubrovnik
Tag med til Dubrovnik og mærk historiens vingesus. En heldagsudflugt med middelaldermystik og seværdigheder. Mad og drikke indgår ikke. Husk pas!
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
Der findes gode busforbindelser imellem rejsemålet og kysten og Split samt taxier imellem byerne.

Bus

Busforbindelserne i Dalmatien er generelt både pålidelige og præcise, om end de på øerne kan virke en anelse sporadiske af og til. F.eks. i byer som Zagreb, Dubrovnik og visse turistrejsemål (f.eks. Makarska) går det fint at tage bussen. Men vil man f.eks. tage et sted hen om aftenen, måske til en konoba, som ligger udenfor byen, bliver man nødt til at tage en taxi eller køre i bil. Det samme gælder mange af de små byer længere inde i landet.

Taxi

Man kan altid bestille en taxi fra hotellet, restauranten, eller hvor man nu befinder sig. Vores erfaringer er, at taxichaufførerne er ærlige, flinke og pålidelige. At prutte om prisen eller forsøge at få specialpris forekommer ikke her. Du kan generelt stole på taxichaufførens taxameter.

Cykel

At cykle er en nem og hyggelig måde at komme rundt på, når man opholder sig på øerne. Det koster fra ca. 70 HRK pr. dag at leje en cykel (ca. 15 HRK i timen) i højsæsonen, og der er fine cykelstier til badestederne, som ligger et stykke udenfor selve bykernen. Spørg på dit hotel efter nærmeste cykeludlejer.

Færger og båd

Der er gode færgeruter, både lokale og internationale. Der findes også et stort udvalg af organiserede bådudflugter. De mest populære er de såkaldte fish picnics, som tilbydes både i Jelsa, Hvar og Baska Voda. Der findes også forskellige typer af heldagsture, f.eks. med et ophold ved Zlatni Rat. Split er det store omdrejningspunkt, når det gælder færgetrafik ud til de mange øer. Vil du sejle direkte fra en ø til en anden, er mulighederne ofte begrænsede, og det kan være svært at sejle frem og tilbage samme dag. Det største rederi hedder Jadrolinija. De har en informativ hjemmeside med tidstabeller og prisoplysninger: www.jadrolinija.hr.

Motorcykel og knallert

Vi kan ikke anbefale, at du lejer knallert eller motorcykel pga. den stærke trafik om sommeren, men blandt kroaterne er det meget udbredt at køre på knallert eller motorcykel. Spørg altid efter en hjelm! I Kroatien er det nemlig ikke en selvfølge, at man får udleveret en.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Kroatien

Gæster på kroatiske hoteller skal betale en hotelskat på ca. 10 HRK pr. person/nat. Når du rejser med charterfly (en til fire uger), er hotelskatten indregnet i prisen.

Valuta og kreditkort

Kroatiske kuna (HRK). Der findes hæveautomater i Gradac.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V.

Sprog

Kroatisk. De fleste, som arbejder i turistbranchen, taler også tysk og engelsk.

Øvrigt

Der er mange bakker, niveauforskelle og trapper på rejsemålet.
Vejr og klima
 • januar
10°5°
3
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • februar
11°5°
4
Solskinstimer pr. dag
12°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • marts
14°7°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • april
18°11°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • maj
23°16°
8
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • juni
27°19°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • juli
30°22°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • august
30°22°
10
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • september
26°19°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • oktober
20°14°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
15°10°
4
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • december
12°7°
3
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Gradac i sommerhalvåret.

Flyet lander i Split Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Gradac. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden Fra Split Lufthavn til dit hotel er ca. 2,5 timer (ca. 120 km) alt efter chaufførens valg af rute. I højsæsonen kan køretiden være betydeligt længere pga. trafikken. Der gøres et stop på vejen til Gradac. Læs mere om transfer.

Find din rejse til Gradac
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.