Miami strand
Eksperternes tips

Krydstogt og miniferie i

The Keys og Miami Beach

Krydstogt kombineret med miniferie

Når man sejler ud fra Fort Lauderdale eller Miami, kan man med fordel kombinere sit krydstogt i Caribien med et par dage på The Keys (øerne ud mod Key West) eller Miami Beach. Vi har gjort det til en vane altid at bestille fly, så vi lander nogle dage inden krydstogtet starter. Så slipper vi dels for at stresse, hvis flyet er forsinket, der er strejke, bagagen er væk eller noget andet bøvl, og dels får vi to ferier i én. Det føles også lidt rart at lade kroppen vænne sig til tidszonen, inden man går ombord på fartøjet. Her kommer mine bedste tips til, hvordan du kan bruge dine ekstra feriedage.

Tekst & billeder: Jessica Westberg

Sombrero strand
Kærestepar
Miami strand med palmer i baggrunden

The Keys

Det tager cirka halvanden time med lejebil fra Miami International Airport ud til begyndelsen af The Keys alt afhængig af trafikken. Det er lidt ubehageligt at krydse motorvejen, når man forlader flypladsen, for vejene er betydeligt større end herhjemme! Men snart er du ude på vej 1, der tager dig hele vejen ud til øerne.

Person i kajak

Se søkøer på nært hold

Det er skønt, når man endelig ankommer til sin ø – f.eks. Key Largo. Mange af hotellerne her er enkle, hyggelige og ligger lige ved vandet. Der er ingen skyskrabere. Vælger du at bo mod landsiden, får du nogle fantastiske solnedgange og adgang til et rigt dyreliv lige uden for døren. Der er f.eks. ret mange "manatees" – søkøer – i området. Hvis man er heldig, kan man se dem drive forbi helt stille og majestætisk. De fleste hoteller tilbyder kajakker, så du kan padle ud i den smukke naturs kanaler, mangroveskov og hav.

Mange af de mindre, enkle hoteller (moteller) har også grillpladser tilknyttet, så man kan lave sin egen mad eller bare sidde og nyde aftenen der.

Vejen ud til Key West består af en perlerække af øer i forskellige størrelser. Turen er ret smuk i sig selv, og undervejs bliver du mødt af turkisblåt vand og fine små strande. Der er også rastepladser, hvor du kan gøre et stop, hvis du har lyst. Øerne er kendt for at have en del skaldyrsrestauranter, som ofte ligger virkelig dejligt ud til vandet, og du skal heller ikke snyde dig selv for en bid key lime pie. Der er nationalparker både til lands og til vands, så tag gerne på udflugt til havs, hvis du kan lide at snorkle eller dykke. Du kan leje udstyr, hvis du ikke selv har med.

Person der snorkler
Træer ved en strand
Hvid bil uden tag i Miami

Mærk vinden i håret

Vil du have lidt ekstra luksus, så anbefaler jeg at leje en cabriolet, hvis du skal ud til The Keys. Turen passer ret godt til en bil uden tag, fordi hastigheden er ret begrænset, og så kan du samtidig nyde udsigten og det forhåbentligt solrige vejr.

Vælger du at bo lige i starten af The Keys, er der ikke så langt til Everglades nationalpark. Den er perfekt til en dagsudflugt i lejebil. Her kan man også vandre, cykle, padle i kajak og se det rige dyreliv.

Når du skal ud til skibet for at påbegynde dit krydstogt, kan du aflevere din lejebil på mange steder i Miami og Fort Lauderdale og ofte endda ved krydstogtsterminalen. Oftest er der afgang ud på eftermiddagen, så du kan tage afsted fra The Keys om morgenen, hvis du altså ikke vil have den sidste overnatning i Miami eller Fort Lauderdale.

Miami Beach

I Miami Beach behøver du ikke have en lejebil. Det er faktisk bare besværligt at finde et sted at parkere. Det er meget nemmere at tage bus, taxi eller bestille transfer via dit hotel. Her venter der ikke nogen eksotisk snorkletur eller enkle moteller, men til gengæld er der fantastisk smukke strande, gode restauranter masser af natteliv og shopping tæt på. Der går også busser til det enorme outletcenter "Sawgrass Mills" i Fort Lauderdale, hvis du vil bo i Miami Beach, men samtidig ikke vil gå glip af en shoppedag blandt hundredevis af butikker. Der er også shopping i selve Miami Beach, men det er trods alt lidt mere begrænset.

Lyserødt livredderhus på Miami strand
Palmer og promenade ved Miami strand
Rød cocktail og snacks
Kvinde der står på rulleskøjter
Personer på Miami stand

Der er en lang række flotte hoteller at vælge mellem. En del af dem har egne liggestole på stranden og pool. Alle hoteller tager en resortafgift, så det er vigtigt at tjekke priserne inklusive disse afgifter, da det kan betyde en ekstra udgift på et par hundrede kroner. Med afgiften får du adgang til pool, strand, nogle gange en gratis drink. Den er obligatorisk, så den skal betales, uanset om du vælger at benytte dig af faciliteterne eller ej.

Dorchester hotel

Dorchester hotel

Solsenge på Miami strand

Liggestole er dyre at leje – men måske er de inkluderet på hotellet?

Natteliv i Miami

Vælg dit område med omtanke

Afstandene er længere, end hvad man skulle tro langs Miami Beach, så hvis du vil gå en tur om aftenen, f.eks. i Art Deco-området, skal du sørge for at vælge et hotel i det rigtige område. Der går dog også en gratis bus frem og tilbage mellem den sydlige og nordlige del, og der er også lokalbusser. Taxi er ret dyrt, og det kan tage lidt tid med trafikken, så det forsøger jeg selv at undgå. Jeg anbefaler at bo i den sydlige del, så man er tæt på shoppingen ved Lincoln Road og aftenhygge i Art Deco. Smukke strande er der både i nord og syd.

Når du endelig skal ned til skibet, så kan du bestille en taxi eller en Uber til terminalen – uanset om det er den i Miami eller den i Fort Lauderdale, der ligger lidt længere væk. Vi betalte cirka 500 kr. fra Miami Beach til terminalen i Fort Lauderdale.

Når du er i Miami, kan du også tage en udflugt til Everglades nationalpark for at vandre, cykle, padle kajak eller se på dyr.

Jessica

Jessica Westberg

Jessica er en sand globetrotter. Hun har rejst til flere hjørner af verden, end vi andre kan drømme om. Hun deler ud af sine oplevelser fra krydstogter, safarier, skiture i Alperne og meget mere.