På krydstogt med familien
Inspiration

Med familien på

Krydstogt

På krydstogt med familien

At tage på krydstogt er ikke længere kun for velhavende pensionister. I dag lokkes alle slags feriegæster af rejseformen - ikke mindst børnefamilier. Ingrid er for nylig vendt hjem fra et krydstogt i Caribien med sin mand Jonas og døtrene Wilma og Alba på hhv. 10 og 11 år. Her fortæller hun om sin krydstogtoplevelse.

Mægtigt krydstogtskib på havet

Det var første gang, I var på krydstogt som familie - hvorfor valgte I netop den slags ferie?

Først og fremmest havde vi lyst til at prøve en ny ferieform, og så tænkte vi, at det ville være sjovt for pigerne at komme på krydstogt. Det virkede også som en bekvem måde at rejse på; at have en base og så tage afstikkere ud fra den.

Udflugt på Cozumel i løbet af krydstogtet
På krydstogt med familien

På krydstogt med familien

Hvilket skib sejlede I med og hvorhenne?

Vi sejlede med Royal Caribbean Internationals skib Freedom of the Seas på et syv nætter langt krydstogt fra Florida til Labadee, Jamaica, Caymanøerne og Cozumel. Derudover havde vi to dage på havet. Krydstogtet startede med en hotelovernatning i Orlando, hvilket var alle tiders på grund af blandt andet tidsforskellen. Den gjorde, at vi lige kunne vi nå at akklimatisere os lidt, og det var nemt kun lige at skulle fra hotellet til havnen i Port Canaveral.

Hvorfor valgte I netop dét krydstogt?

Det var først og fremmest ruten og datoerne, der fik os til at vælge det. Vi ville af sted hurtigst muligt efter jul, og så passede datoerne for netop det her krydstogt godt. Det var ruten, der var det vigtigste, ikke skibet.

Det kan godt virke overvældende at tjekke ind til et krydstogt - hvordan oplevede I det?

Vi følte os helt trygge, selv om vi ikke havde prøvet det før. Det er stort set umuligt at fare vild eller gøre noget forkert - der er altid nogen til at vejlede en og svare på spørgsmål, hvis man har brug for hjælp. Der er en masse logistik forbundet med at få så mange passagerer af og på skibet hver dag - det er utrolig imponerende, hvor smidigt de formår at få det hele til at glide.

På krydstogt med familien

Hvad syntes I om livet ombord?

Det tager en dags tid at finde sig til rette og orientere sig på skibet, men man kommer hurtigt i krydstogtmode. Både vi og børnene og den familie, vi rejste sammen med, var meget tilfredse med udbuddet. Der er masser at give sig til ombord. Der er både pools, klatrevægge, skøjtebane og meget andet. Maden er af høj kvalitet i både buffetrestauranten, hovedspisesalen, og i specialrestauranter som Johnny Rockets og Sabor Modern Mexican. I hovedrestauranten skiftes menuen ud hver dag, så man når ikke at blive træt af maden, og der er meget at vælge imellem. Min ene datters favorit var Cæsarsalaten, som hun spiste næsten hver dag, men der var også mange andre børnevenlige retter, som for eksempel pomfritter, pizza og Ben & Jerry-is.

Mad på krydstogtet

Hvilken kahyt boede I i?

Vi valgte en kahyt med balkon, og det kan jeg godt anbefale. Det er sjovt at stå derude, når skibet lægger til havn, og det er også rart at kunne gå ud og nyde de lune vinde. Og så er det jo også dejligt at kunne sidde derude og nyde et glas vin, når børnene er gået i seng.

Hvordan var de forskellige stop?

Stoppene var det allerbedste ved krydstogtet. Vi havde mange gode oplevelser på land og nåede at se rigtig meget, selv om skibet kun lå ved kaj en enkelt dag. Vi tog på arrangerede udflugter som ridning og snorkling, men gjorde også ting på egen hånd. Det er en god idé at tjekke i forvejen, hvor lange stoppene er - det gør planlægningen nemmere. Man kan også kigge efter tip til gode restauranter og den slags på for eksempel TripAdvisor.

Klatrevæg på krydstogtet

Hvad skal man tænke på, når man tager på krydstogt med børn?

Skibene er jo som små byer og rummer det meste, man har brug for. Vi var endda ved lægen ombord, fordi min datter fik ondt i ørerne. Ellers er det at være på krydstogt ligesom andre ferier. Man tilpasser aktiviteterne ud fra familiens ønsker og børnenes alder. Vi har jo lidt ældre børn, så dem kan man sagtens tage med på udflugt i havnene, men har man mindre børn, vil man sikkert tilbringe mere tid på poolområdet. Nogle aktiviteter ombord har alders- eller højdegrænse, for eksempel surfsimulatoren, men så er der jo så mange andre ting, man kan give sig til.

Kunne I tænke jer at tage på krydstogt igen?

Helt sikkert, men næste gang vil vi gerne til det østlige Caribien. At opleve så meget på en og samme rejse var fantastisk - især for os, der ikke har været i Caribien før. Det var virkelig spændende at besøge de forskellige øer, og nogle af rejsemålene kunne jeg sagtens tænke mig at tage tilbage til på en "almindelig" ferie.

Vil du læse mere som dette?