Oplevelser i Kuala Lumpur
Historiske bygninger og moderne design
Eksperternes tips

Tips til Malaysias hovedstad

Kuala Lumpur

Seværdigheder i Kuala Lumpur

En ferie i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, byder på nogle af landets mest imponerende seværdigheder og masser af spændende aktiviteter. Mangfoldige Kuala Lumpur vrimler med flotte bygninger, historiske og kulturelle seværdigheder, mad, shopping og natteliv. Her kommer jeg med mine bedste tips!

Tekst og billeder: Tomas Alexandersson
Publiceret: 9. april 2024

Udsigt fra Heli Lounge Bar

Den flotte udsigt fra Heli Lounge Bar.

Natteliv i Kuala Lumpur

Kuala Lumpurs natteliv gjorde indtryk med barer og technoklubber i industrilokaler.

Kuala Lumpurs fine banegård

Den flotte hovedbanegård.

1. Petronas Twin Towers og KLCC Park

Skyskrabere dominerer i Kuala Lumpurs skyline, og en af de fedeste hedder Petronas Twin Towers. Det er en tvillingeskyskraber og en af de højeste i hele verden. Petronas Twin Towers er Kuala Lumpurs vigtigste vartegn, og fra udkigsposten i tårnet venter en storslået udsigt over byen. Lige foran Petronas Twin Towers ligger byparken KLCC Park, som er en grøn oase midt i byen.

2. Kampung Baru

Kampung Baru giver dig et indblik i det gamle Kuala Lumpur – sådan som byen engang så ud. I området er der gamle malaysiske træhuse på pæle, som giver området en landlig atmosfære. Området er præget af en lokal atmosfære, og du må ikke blive overrasket, hvis en høne eller en ged kigger ud mellem husene. Du kan komme dertil med metro, eller du kan gå over den spidse Saloma Link-bro. Den ligger tæt på Petronas Twin Towers.

Saloma-broen

Saloma-broen forener det nye Kuala Lumpur med det gamle.

Kampung Baru

Enklaven Kampung Baru.

3. Merdeka Square

Merdeka Square (Frihedspladsen) er stedet, hvor Malaysias uafhængighed blev erklæret. Omkring det store torv ligger gallerier, museer, smukke gamle kolonibygninger og landets højeste flagstang. Nationaldagen fejres også på pladsen, og der bliver også holdt forskellige koncerter og arrangementer her. Den ikoniske Sultan Abdul Samad-bygning, der stammer fra slutningen af 1800-tallet, ligger ved pladsen og var engang hovedkvarter for den britiske koloniadministration i Malaysia.

4. Kuala Lumpur Tower

Højt oppe på Bukit Nanas (Pineapple Hill) ligger Kuala Lumpur Tower (også kaldet Menara Kuala Lumpur). Fra udsigtsetagen (Observation Deck) vil du kunne tage nogle virkelig flotte billeder. Neden for Kuala Lumpur Tower ligger KL Forest ECO Park, som er et lille naturreservat midt i byen. Her kan du gå en tur mellem træerne på fantastiske hængebroer.

Udsigt over byen fra Kuala Lumpur Tower

Storslået udsigt over byen fra Kuala Lumpur Tower.

KL Forest ECO Park

Den grønne oase midt i byen: KL Forest ECO Park.

5. Moskésightseeing

Jama Masjid Jamek (Jamek-moskéen) blev bygget i begyndelsen af det 20. århundrede og var i lang tid byens vigtigste religiøse sted. Bygningen er udført i maurisk stil og er meget smuk. National Mosque of Malaysia er byens nuværende største moské. Den er præget af beton, kunst og frodige haver. I nærheden af den ligger også Islamic Arts Museum, som er et kunstmuseum for islamisk kunst, og Kuala Lumpurs storslåede hovedbanegård med sin imponerende arkitektur.

6. Bukit Bintang og madgaden Jalan Alor

Midt i det travle distrikt Bukit Bintang ligger madgaden Jalan Alor. Her er der noget for enhver smag på alle tider af døgnet, og ud over et væld af madboder er det også en fryd for øjet at se folkelivet langs gaderne. At slentre rundt i Bukit Bintang er lidt ligesom Shibuya-området i Tokyo. Her er der et sprudlende liv, store fodgængerfelter med neonskilte og enorme stormagasiner som Pavilion Kuala Lumpur – byens måske mest luksuriøse shoppingcenter.

Kuala Lumpurs livlige centrum

Kuala Lumpurs livlige centrum.

7. Markeder i Kuala Lumpur

Det centrale marked, også kaldet Pasar Seni, har til huse i en smuk art deco-bygning. Hundredvis af boder sælger alt fra souvenirs til kunsthåndværk. Petaling Street i Chinatown er et populært indendørsmarked, hvor du kan købe alt og mere til. Der er også flere gadekøkkener. Kasturi Walk er lidt af et loppemarked med en række produkter og spøjse sager. I madboderne kan du smage traditionel streetfood og snacks fra Malaysia, Kina og Indien. Jalan Masjid India Market er, som navnet antyder, et marked med store indiske påvirkninger. I markedsboderne kan du købe indiske produkter, krydderier og souvenirs. Markedet har også flere madboder med lokale indiske og malaysiske snacks. Vil du føle dig som en af de lokale? Så bør du besøge Chow Kit Market. Beboerne strømmer hertil for at købe ting som frugt, grøntsager, kød, krydderier og tøj.

Fantastisk mad i Kuala Lumpur

Der er både madmarkeder og gode restauranter i Kuala Lumpur.

Lækker mad i Chinatown

8. Chinatown i Kuala Lumpur

I Chinatown kan du slentre rundt i historiske gader som Lorong Panggung og Kwai Chai Hong og se på gademalerier. I Chinatowns ældste taoistiske tempel, Sin Sze Si Ya, (bygget i 1800-tallet) lugter der af røgelse og mystik. Besøger du Sri Mahamariamman-templet, det ældste hinduistiske tempel i Kuala Lumpur, vil du se et smukt og dekoreret tempel med rødder fra det 19. århundrede. Langs Chinatowns gader ligger både restauranter og madboder, der serverer nudler, dim sum og andre delikatesser.

9. Batu Caves

Batu Caves, eller Batu-hulerne, ligger nord for Kuala Lumpur. Det er et af Malaysias mest betydningsfulde hinduistiske templer og steder generelt. Batu Caves består af flere huler og templer – alle er særdeles imponerende og smukke i den frodige natur.

Batugrottorna i Kuala Lumpur

Batu-hulerne i Kuala Lumpur.

Vackra omgivningar i Batu Caves

De flotte omgivelser i Batu Caves.

10. Thean Hou-templet

Et stort og flot dekoreret tempel beliggende lige uden for centrum af Kuala Lumpur. Templet tårner sig op oven på en bakke, og fra toppen kan man se hele byen. Du kan med fordel kombinere et besøg i templet med det nærliggende Brickfields. Her ligger Little India, som er kendt for karryduftende restauranter og muligheder for at shoppe nipsting.

Templet Thean Hou i Kuala Lumpur

Templet Thean Hou i Kuala Lumpur.

Udflugter fra Kuala Lumpur

Oplev naturen og de UNESCO-listede byer på en dagsudflugt fra Kuala Lumpur.

Den historiska staden Malacka

Et godt udgangspunkt for udflugter

Jeg kan anbefale en dagstur til den hyggelige og UNESCO-listede by Malacca (ca. to timer i bus eller bil fra Kuala Lumpur). Malacca er en by ved Malacca-strædet på Malaysias vestkyst. Byen var en vigtig handelsby i det 15. århundrede, og i Malaccas gamle kvarter kan du opleve byens rige arv fra den portugisiske, hollandske og britiske kolonitid. Byens historiske centrum er et verdensarvssted med flere seværdigheder som fortet A Famosa, Stadthuys (rådhuset) og Christ Church. På floden, der løber gennem byen, kan du tage en sightseeingbåd og se de farverige huse.

Storslået natur

Naturen lige uden for Kuala Lumpur er ganske enkelt storslået. To af de mest populære tilflugtssteder er Genting Highlands (ca. en time fra Kuala Lumpur) og Cameron Highlands (ca. tre timer fra Kuala Lumpur). I Genting Highlands kan du køre med svævebane over de smukke bjerge og se det historiske Chin Swee-tempel. Cameron Highlands er kendt for sine teplantager, sin flora og fauna og de mange jordbærfarme.

Smuk natur i hele Kuala Lumpur

Kuala Lumpur har en utrolig smuk natur.

Tomas Alexandersson

Tomas tager os med ud på oplevelser, der indeholder arkitektur, udstillinger samt bar- og restaurantbesøg. Gerne i østeuropæiske storbyer, hvor han blandt andet har en forkærlighed for Tallinn.