Se hoteller (2)

Rejser til Taghazout

Taghazout er en lille fiskerby med kilometerlange sandstrande og rigtig god surfing.
Taghazout er et perfekt rejsemål for dig, der gerne vil surfe, dyrke yoga eller blot forkæle dig selv og pleje dit velbefindende i ferien. Byen har formået at beholde sin oprindelige charme og byder på et væld af restauranter med alt godt fra havet til rigtig gode priser.

Taghazout med Spies

Bestiller du en rejse til Taghazout med Spies, kan du vælge mellem to hoteller af høj klasse beliggende lige uden for byen: Paradis Plage Surf, Yoga & Spa Resort ligger lige ved stranden og er et sandt mekka for dig, der kan lide surfing eller yoga, og Hyatt Place Taghazout Bay er af høj standard og ligger lige ved en 18-hullers golfbane. Spies tilbyder rejser med rutefly til Taghazout, og du bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.

Udforsk omgivelserne

Fra begge Spies' hoteller kommer du nemt med taxi ind til Taghazout centrum, der byder på både butikker og hyggelige restauranter. Et større udbud af shoppingmuligheder og forlystelsesliv finder du i den store ferieby Agadir blot 20 km væk. Der går lokalbusser fra Taghazout til Agadir flere gange om dagen.
Tips og nyttig info
 • Valgfri rejselængde
 • Paradis for surfere
 • Fine sandstrande
 • Luksushoteller
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Taghazout

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Taghazouts strand er cirka 300 meter lang og består af sand. I området omkring byen findes flere kilometerlange strande, hvor det er muligt at leje liggestole og parasoller.
Mad, drikke og natteliv
I Taghazout findes flere små, enkle restauranter, hvor du kan få alt fra fisk og pasta til kylling og marokkanske specialiteter.

Mad og drikke i Marokko

Det marokkanske køkken består af et væld af let krydrede madretter. Maden er veltilberedt, og man benytter altid friske grøntsager, kød eller fisk og friskbagt brød. Maden spises ikke med kniv og gaffel men derimod med brød, som man samler maden og med (altid med højre hånd). Til dessert nydes ofte frisk, udskåret frugt, og så drikker man myntete flere gange om dagen.

Marokkanske retter

Der er mange spændende restauranter i Marokko, som tilbyder noget for enhver smag.
Her er et par forslag til gode retter:

Pastilla
En tynd, sprød dej i flere lag der kommer med kød fra due eller kylling, hakkede mandler og honning med sukker og kanel. Pastilla med fisk og skaldyr er også populært. Man laver desuden desserten pastilla au lait af den samme sprøde dej.

Tagine
En gryderet bestående af okse, kylling eller fisk med forskellige grøntsager, krydderier og urter. Taginen tilberedes over kul eller på gaskomfur, og serveres glohed. Navnet stammer fra keramikgryden af samme navn, hvori retten laves.

Couscous
Landets nationalret som består af dampkogte hvedegryn. Grynene serveres sammen med kogt kød eller kylling og kogte grøntsager. Couscous spises med højre hånd, men som turist og besøgende i landet bliver du tilbudt en gaffel eller ske. Til dette drikker man en tyk slags mælk, der hedder Iben. Couscous spises traditionelt set mest om fredagen efter aftenbønnen.

Harira-suppe
En kraftig suppe kogt på tomat tilsat kød, kikærter, linser, persille og koriander. Denne suppe er det første marokkanerne spiser efter solnedgang under ramadanen.

Kefta
Små kødboller i en sovs kogt på tomat. Serveres med spejlæg.

Poulet
En ret med kylling der ofte tilberedes i tagine, og krydres med safran og syltede citroner.

Brouchettes
Grillspyd med kød, fisk eller kylling som er marineret med løg, krydderier og olie, og grilles over kul. Dette serveres med ganske stærke sovser.

Mechoui
Helstegt lam som specielt spises ved højtid og fest. Lammet tilberedes hængende i en specialbygget jordovn, og krydres med salt, peber og spidskommen.

Drikkevarer

Vin.

Marokko har mange gode vine, som er værd at prøve:

Rød: Den bedste rødvin hedder Les Côteaux de l´Atlas. Andre gode og billigere alternativer kunne være Le Medaillon, Beauvallon, Guerrouan og Cabernet President.
Rosé: Medaillon rosé, Cabernet samt Ksar rosé er alle gode vine.
Hvid: Medaillon blanc og Semillant er velsmagende, og bør også prøves.

Øl: Flag, Flag Special og Casablanca er alle tre lokale øl, som man bør prøve, hvis man kan lide en god øl.

Te: I Marokko drikker man myntete flere gange dagligt. Det består af en grøn, kinesisk te, mynteblade og en masse sukker. En god forfriskning både når det er varmt og koldt.

Kaffe: Kaffen i Marokko er rigtig god, og her drikkes der ofte espresso, café crème (kaffe med mælk) eller noss noss (halv kaffe halv mælk).
I Taghazout er der intet natteliv. Er du på udkig efter natteliv eller en tur i byen, skal du tage til Agadir, hvor der er mange barer, diskoteker, kasinoer og natklubber. Flere restauranter og hotelbarer tilbyder livemusik.
Shopping
I Taghazout er der flere små specialbutikker med alt tænkeligt udstyr til surfing.

Shopping i Agadir

Kunne du tænke dig et større udbud af butikker, anbefaler vi, at du tager en tur til Agadir, som har på et stort shoppingudbud med alt fra almindelige butikker med faste priser til basarer og markeder. Souk al Had-markedet har åbent fra tirsdag til søndag. Der findes desuden flere moderne stormagasiner som Marjane, Aswak Asalam og Carrefour.

Shopping i Marokko

Der er mange spændende sager, man kan købe med sig hjem fra Marokko. Man kan vælge at handle på to forskellige måder: i butikkerne, som har faste priser, eller i basarer og på markeder (souken), hvor man prutter om prisen på alt undtagen frugt, brød, grøntsager, kød og fisk. Madvarer har med andre ord faste priser.

Sådan sikrer du dig den bedste pris

• Begynd aldrig at prutte om prisen, medmindre du vil købe.
• Start altid med at byde en lavere pris end hvad du ønsker at betale.
• Tænk over hvor meget du maksimalt vil betale, inden du begynder at forhandle.
• Giv dig god tid. En god forhandling stresser man ikke igennem. Tag dig tid til at snakke om andet, end den vare du er interesseret i.
• Drik en kop myntete med sælgeren hvis han tilbyder det. Vis gerne lidt billeder af familie og dit liv hjemmefra. Det skaber familiær kontakt.
• Efter en kortere eller længere samtale vil I komme frem til en pris, som I begge er tilfredse med.
• Begynd aldrig at sammenligne priser i andre butikker efterfølgende. Hvis du har fået den vare, du ønsker, og til den pris du ville, så har du gjort et godt køb.

Hvad kan man købe i Marokko?

Skindvarer, tasker, hjemmesko, jakker, kunsthåndværk, keramik, tæpper, sølv og messing, krydderier, blomster og uendeligt meget andet.

Hvis du spekulerer på at købe nogle af de farverige og smagfulde krydderier med hjem, skal du være opmærksom på prisen. Sælgerne er dygtige til at fylde en hel kasse med krydderier, og pludselig koster den 250 dirham, og ikke 25 dirham som I måske have aftalt. Krydderier skal ikke koste mere, end de gør hjemme.

Ægte safran består altid af små, orangerøde tråde, som er 1-2 cm lange, og koster ca. 20-30 dirham pr. gram. Det er aldrig et orangefarvet pulver. Er det i pulverform, er du ved at købe gurkemeje, og den tilfører udelukkende farve. Der findes en krydderiblanding, der hedder Raz el Hanut. Det betyder "krydderisælgerens hoved", og er en blanding af 30 forskellige krydderier. Et rigtig godt krydderi til alle kødretter.
Sport og træning
I Taghazout er der mulighed for at dyrke vandsport som surfing, SUP, vandski og vandscooter.

Spil golf i Marokko

Vil du spille golf i ferien, har Marokko et bredt udbud af fine golfbaner.

Klik her for at bestille starttider gennem vores samarbejdspartner Greenfee365.
Sådan kommer du omkring
Det er nemmest og mest sikkert at leje bil igennem Avis. De har nye og kvalitetstestede biler og tydelige forsikringsvilkår.

Lejevilkår

• Du skal være fyldt 25 år
• Du skal have haft kørekort i mere end to år.
• Den mindste lejeperiode er på 1 døgn.

Vejkort

Du har mulighed for at købe et kort over Marokko i de fleste kiosker og boghandlere.

Forudbestilt bil

Hvis du har forudbestilt en Avis-bil, gælder de informationer om forsikringer samt lejevilkår, som du fik gennemgået, da du bookede bilen.

Værd at vide

Man skal som altid være opmærksom og forsigtig, når man kører bil. Her følger der lidt brugbar information, som kan være rar at kende til:

• Respektér højrevigepligt.
• Respektér fartgrænserne - 40 km/t i by og tæt befærdet område, 60, 80 og 100 km/t uden for byområde og 120 km/t på motorvej.
• Det er ulovligt at snakke i mobil, når man kører bil.
• I rundkørsler kan det være højrevigepligt, eller reglen om at man skal holde tilbage for dem, som allerede er i rundkørslen, der gælder. Vær opmærksom på skiltningen.
• Der er som regel meget patruljerende færdselspoliti i gaderne. Har du ikke gjort noget forkert, vil de som oftest bare lave et rutinetjek af dit kørekort og policen fra biludlejningsfirmaet.
• Tænk på at der kan være langt imellem tankstationerne uden for byerne og på landet - så sørg for at fylde bilen på når du er i byen.

Øvrig information

Alle priser er i dirham, og inkluderer skatter, frie kilometer og fuld forsikring.

• CDW: Ulykkesforsikring indgår i prisen. Selvrisiko tilkommer.
• TP: Tyveriforsikring indgår i prisen.
• SCDW: Reducering af selvrisiko indgår ikke. Kan tilkøbes mod et tillæg.
Fra Taghazout kan man komme til Agadir med lokalbus - en tur på 20 km. Man kan også nemt komme rundt med taxi.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Lokale højtider

Den muslimske fastemåned, ramadanen, begynder den 2. april 2022. I denne periode faster de lokale fra solopgang til solnedgang. Tempoet kan derfor opleves som langsommere end normalt, og nogle butikker og forretninger kan være lukket. Under ramadanen er det ikke tilladt at spise, drikke eller ryge på offentlige steder fra solopgang til solnedgang. Den muslimske offerfest eid al-kabir indtræffer den 9. juli , og da vil butikker og markeder holde lukket - dog ikke shoppingcentre.

Valuta og kreditkort

Marokkanske dirham (MAD). Der findes hæveautomater i alle byer samt banker og hæveautomater i alle lufthavne efter toldkontrollen ved ankomst. VISA, Eurocard og MasterCard fungerer bedst. Danske kroner kan veksles i banker, på vekselkontorer og hoteller uden gebyr. Der gives næsten samme kurs overalt (kan variere med ca. 5 kr. pr. 100 kr. afhængigt af, hvor du veksler).

Det er ikke tilladt at udføre dirham fra Marokko. Du kan ikke veksle marokkanske dirham uden for landet, og du kan heller ikke betale med dirham i taxfreebutikkerne i lufthavnen eller på flyet. Har du dirham tilbage efter ferien, kan du veksle til konvertibel valuta i lufthavnen inden paskontrollen før afrejsen. Du får som regel pengene udbetalt i euro.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Sommertid: -1 time.

El

220 V.

Sprog

De officielle sprog er arabisk og berberisk. De største fremmedsprog er fransk og spansk, men kange taler også engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Trapper og niveauforskelle på og uden for hotellerne. Vi forbeholder os ret til ændringer i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
20°7°
7
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
21°9°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • marts
23°11°
9
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • april
23°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • maj
24°14°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • juni
25°17°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • juli
26°18°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • august
27°18°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • september
27°17°
8
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
26°15°
8
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • november
24°12°
7
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
21°8°
7
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 4 timer og 30 minutter

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Taghazout året rundt med rutefly.

Flyet lander i Agadir Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Agadir Lufthavn til Taghazout er ca. 50 minutter (ca. 47 km).

Find din rejse til Taghazout
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.