Se hoteller (4)

Rejser til Cozumel

En rejse til Cozumel lokker med total afslapning på fine strande, en gæstfri atmosfære, lækker mad og god shopping til lave priser.
Cozumel opfylder de fleste af de krav, man kan stille til en paradisferie. Folk, der har været her, taler begejstret om havets farvepragt, og eftersom vinden kommer fra den "rigtige" retning, er der sjældent høje bølger ved strandene. Øen Cozumel har et behageligt klima året rundt og er især kendt for sine fantastiske muligheder for dykning og snorkling. Her er mange små koralrev, hvor du kan se alt fra papegøjefisk til havskildpadder, og på strandene tilbydes et stort udbud af vandsport.

Øen byder desuden på en fin golfbane og gode cykelruter - det er ikke for ingenting, at triatlonkonkurrencen Ironman plejer at blive afgjort her. Når du rejser med Spies til Cozumel, kan du vælge mellem to gode hoteller, og vi tilbyder udflugter til de største udflugter på fastlandet, eksempelvis Chichén Itzá, Coba og katamaranturen till Isla Mujeres. Vores udflugter afgår fra Playa del Carmen, hvor du har muligheden for at tage til på egen hånd, hvis du ønsker at følge med på en af turene.

Børnevenlige hoteller på Cozumel

Park Royal Cozumel ligger lige ved stranden på øens vestkyst, i retning mod fastlandet, hvilket er med til at gøre vandet stille og frit for store bølger. Poolområdet er stort og luftigt, og der arrangeres aktiviteter for både store og små gæster. All Inclusive indgår i prisen, men det kan nu også være hyggeligt at tage en spadseretur ind til San Miguel de Cozumel for at mærke det summende folkeliv, måske shoppe lidt eller spise en god frokost på en af de mange hyggelige restauranter.

Mad og mayakultur

Hovedbyen San Miguel byder på et godt udvalg af butikker og restauranter med generelt ret lave priser. Selv om San Miguel er tydeligt amerikaniseret, har byen formået at bevare meget af sin lokale charme. Lokalbefolkningen er venlig og imødekommende, og hele øen byder på en rolig og afslappet atmosfære. For den kulturinteresserede er her også meget at opleve. Du kan bl.a. besøge små ruinbyer fra dengang, mayakulturen blomsterede på øen - flere af bygningsværkerne er desuden blevet restaureret i den senere tid. På den nordlige del af Cozumel kan du også se mindre tempelruiner. Vil du se større tempelruiner, kan du tage til Chichen Itza eller Coba på fastlandet.
Tips og nyttig info
 • Familiehoteller
 • All Inclusive
 • God dykning
 • Fine sandstrande
 • Kombinér rejsemål
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Cozumel

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand

Playa Mia

Playa Mia er en tre kilometer lang og smuk sandstrand på den sydlige del af Cozumel. Stranden er ikke specielt lavvandet. På stranden er der en beach club, hvor du kan få noget godt at spise eller noget koldt at drikke. Udvalget af vandaktiviteter er begrænset, så hvis du gerne vil være aktiv i vand, anbefaler vi, at du tager til Playa Paradise.

Sol og strand i Mexico

Uden at overdrive kan strandene langs Mexicos caribiske kyst siges at være nogle af verdens smukkeste; lange strækninger med hvidt og finkornet koralsand og turkisblåt hav. Riviera Mayas kyst bliver besøgt af soldyrkere, familier og sportsudøvere på grund af sine badevenlige og velplejede strande med koralsand. En del har også æren af at tage imod nogle af de skildpaddearter, som i løbet af sommermånederne lægger deres æg i sandet. Vandet er lunt hele året rundt, og de brede, hvide strande er beskyttet mod større bølger af de nærliggende koralrev. På blæsende dage samles der mange windsurfere ud for revene. Vandet egner sig godt til både snorkling og dykning, selvom øerne Cozumel, Contoy og Isla Mujeres anses for at være bedre.

Farveskalaen bevæger sig mellem flere turkise nuancer i det klare, dykker- og snorkelvenlige vand med en sigtbarhed på op til 30 meter. De meste populære strande har livreddere og flagsystem, udlejning af vandsportsaktiviteter, liggestole og lignende. Her findes nogle strandklubber med servering og faciliteter men også stykker med strand, hvor man kan være lidt i fred. Strandene ejes af staten og er åbne for alle, men der kan være adgang til dem via et stykke privat jord. Langs kysten er der flere eksempler på dette med store hotelanlæg. Nogle strande kan man kun komme til fra havsiden med båd.

Cancun - kendetegnet ved sine cenoter

Området rundt omkring Cancun er kendetegnet ved sine cenoter, dvs. vandåbninger, som ofte ligger nogle kilometer fra kysten. De er alle forskellige, men de har klart og lidt koldere vand, og man kan bade i mange af dem. Gå dog aldrig ned i en cenote uden tilladelse fra en organiseret arrangør, da stabiliteten altid skal sikres. Nogle cenoter har stalaktitter og viser sig som grotteåbninger, kilder eller små laguner. De kan være sjove at udforske med en dykkermaske, selvom antallet af fisk er begrænset. Hvis man tager med en specialguide, kan man også dykke og udforske de vandløb og grotteåbninger, som ligger i tilknytning til cenoterne.

Søpindsvin og søgræs

Søpindsvin og vandmænd forekommer i perioder ved mange strande, ligesom store mængder tang og søgræs kan skylle op på strandene. Hvornår dette forekommer afhænger af vejret og kan derfor ikke forudsiges.
Mad, drikke og natteliv
Cozumel har et stort udbug af både restauranter og caféer, og priserne er generelt lave på både mad og drikke.

Mad og drikke i Mexico

Krydderierne står i stedet ved siden af i form af forskellige saucer (salsa). Det stærkeste krydderi er den grønne chili habanero. Den mexicanske mad er godt repræsenteret med tacosteder, husmandskost og specialiteter fra Yucatan. Retterne er ofte lavet efter gamle opskrifter, som er gået i arv gennem generationer og indeholder råvarer fra regionen såsom chaya, syrlige appelsiner og achiote.

Typisk mexicansk mad

Den mest typiske ret er nok cochinita pibil, som består af kød marineret i achiotekrydderi og syrlige appelsiner. På gaderne kan man købe små pakker, som tilberedes i store, rygende gryder og serveres pakket ind i bananblade. Dette er "tamales", som er lavet på majsmasse og fyldt med kød. Indholdet i de små græskarfrø males og anvendes i papadzules.

Den mest kendte mexicanske ret er nok chili con carne, det vil sige hakket oksekød i en stærk chilisauce med masser af bønner. Mexicanerne er dog ikke så gode til det med kød, så får du lyst til en god bøf, bør du besøge en af de mange argentinske restauranter. Det, mange kender til det mexicanske køkken, er det, man kalder Tex Mex, som er mexicansk mad på amerikansk maner. Nu kan du prøve på den ægte vare!

Mexicansk husmandskost

Citronkyllingesuppe, flæsk med sorte bønner og puchero er almindelig husmandskost. Puchero er en gryderet tilberedt på kød og rodfrugter, og som indeholder aromatiske krydderier og serveres med limemarinerede radiser og gule ris, som moses sammen til en såkaldt puch. En ret, som før i tiden var almindelig, er sic de venado, som blev tilberedt på et rådyr, som i dag er udryddelsestruet. I dag tilberedes den med oksekød. Ude i de mindre landsbyer spiser man af og til kød fra bæltedyr. Når man brænder jorden af, kan der ske det, at de bliver helstegt i deres skal, når de gemmer sig i jorden. Pan de cazon er en slags pirog tilberedt på hajkød, og ser man noget, der hedder panuchos og salbutes, så er der tale om de andre almindelige retter tilberedt på majsmasse. Der findes et antal drikke, som er blevet fremstillet her i området igennem mange år. En sådan er Xtabentun.

Majs - en af de vigtigste ingredienser i det mexicanske køkken

Majs blev dyrket i Mexico allerede for 3.000 år siden og er stadig basis for mange retter i det mexicanske køkken. Nedenfor følger beskrivelser af nogle typiske mexicanske
retter, som du måske kan genkende fra vores moderne danske køkken:

• Tortilla: Et tyndt, rundt majsbrød. Findes også bagt på hvedemel som tortilla de harina.
• Tacos: Tortillas fyldt med kyllingekød, svinekød eller oksekød.
• Totopes: Hårde majstortillas (majschips), som dyppes i forskellige saucer.
• Tamales: Kylling eller bønner indbagt i majsdej og pakket ind i bananblade.
• Burritas: Skinke og ost pakket ind i en tortilla.
• Quesadillas: Ost i en tortilla.
• Enchiladas: Rullede, friterede tortillas med forskelligt slags fyld.
• Nachos: Totopes med bønner og smeltet ost.
• Fajitas: Strimler af kyllingekød, oksekød eller rejer med grøntsager, som rulles ind i tortillas.
• Guacamole: Mosede avokadoer med hakkede løg og tomater.

Andre specielle retter

• Pollo en mole: Kylling med sauce tilberedt med mange forskellige krydderier, urter, chili og kakao.
• Pollo pibil: Traditionel mayaindiansk ret. Kyllingen lægges i bananblade sammen med tomater og løg samt frøene fra en plante, som kaldes Bixa orellana. Frøene afgiver en rød farve. Det hele lægges siden i en fordybning i jorden og dækkes med kul. I dag tilberedes retten oftere hjemme i køkkenet.
• Sopa de tortilla: Kyllingebouillonsuppe med tortillas, hakkede tomater og avokado. Toppes med lidt smeltet ost
og fløde.
• Cochinita pibil: Svinekød kogt med achiote og pressede citroner/appelsiner. Achiote er frøene fra planten Bixa
orellana.
• Salsa mexicana: Hakkede tomater, løg, chili og koriander. Anvendes som krydderi til maden.
• Frijoles: Mosede brune bønner.
• Ceviche: Marineret skaldyrssalat med løg, tomater og chilipeber.
Nattelivet er ganske begrænset på Cozumel, men her et mindre antal barer og pubber, der spiller stemningsfuldt musik. Der ligger et par natklubber i den nyere del af byen.

Plaza San Miguel

I hovedbyen Plaza San Miguel er der et godt udvalg af butikker og spisesteder til rimelig priser. Selvom den amerikanske kultur har sat et tydeligt præg, har Plaza San Miguel lykkedes at bevare en hel del af sin lokale charme.
Shopping
I Cozumel er der ganske gode shoppingmuligheder, hvor du kan købe alt fra lokale souvenirs til internationale tøjmærker. I Plaza San Miguel er der marked hver søndag aften, hvor stemningen er god, og hvor forskellige sprog blander sig med livemusik. Langs hovedgaden Malekon er der et stort antal butikker, du kan lægge vejen fordi.
Sport og træning
Ved strandene tilbydes vandsport som kitesurfing, windsurfing, parasailing og jetski samt dykning. I området er der også mulighed for at cykle, spille tennis og dyrke triatlon.

Dykning og snorkling på Cozumel

Cozumel er kendt for sin fantastiske dykning og snorkling. Her findes mange små koralrev, hvor du blandt andet kan se papegøjefisk og havskildpadder.
Aktiviteter og seværdigheder
For den kulturelt interesserede er der en masse spændende seværdigheder i Cozumel. Du kan bl.a. besøge levnene fra flere af de tidligere mayabyer, fra dengang hvor mayaindianernes kultur blomstrede på øen. Flere af de gamle bygninger er desuden blevet restaureret de senere år. På den nordlige del af Cozumel har du også mulighed for at besøge et område, hvor der er flere spændende tempelruiner. Vil du opleve de største og mest kendte ruiner, skal du uden tvivl besøge Chichen Itza eller Coba, der ligger på fastlandet.
Sådan kommer du omkring
Der er ingen busser på Cozumel, så vi anbefaler dig, at du bevæger dig rundt i området på gåben eller med taxi.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Cozumel er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Vi anbefaler, at du beskytter dig mod myg og andre insekter med myggemidler samt lyst tøj med lange ærmer og ben.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Karneval

Det årlige karneval er en stor folkefest på Cozumel og i Playa del Carmen. Det finder normalt sted i løber af fem-syv dage i slutningen af februar og starten af marts, og i denne periode er der musik og liv i gaderne til langt ud på natten. Nogle gader bliver indimellem spærret, hvilket kan betyde, at transferbussen ikke kan køre helt frem til hotellet. Alle gæster må da selv bære deres bagage og gå det sidste stykke vej.
Myndighederne i Mexico opkræver en miljøskat på overnatninger i Playa del Carmen, Akumal, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres og Cancun. Skattesatsen er 25-30 MXN pr. værelse/lejlighed pr. nat og skal betales direkte til hotellet ved ankomst eller afrejse.

Valuta og kreditkort

Mexicanske pesos (MXN) eller dollars (USD). Flere banker og hæveautomater.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -6 timer.

El

110 V. En adapter er nødvendig, hvis du kan omstille dine elektriske apparater. Ellers skal du bruge en transformer.

Sprog

Spansk, men mange taler et af de ca. 50 indianske sprog, der stadig eksisterer. På de store rejsemål kan man sagtens klare sig på engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i priser, program, udflugter m.m.
Vejr og klima
 • januar
28°18°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
29°18°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
30°19°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • april
33°21°
7
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • maj
33°22°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juni
33°23°
6
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • juli
32°23°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • august
32°23°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • september
32°22°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • oktober
31°22°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • november
29°18°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
28°19°
7
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

15-18 timer. Mellemlanding undervejs.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Cozumel hele året med rutefly.

Flyet lander i lufthavnen uden for Cancun.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Cozumel
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.