Se hoteller

Rejser til Krakow

Polen

Krakow er en af Europas smukkeste byer. Her finder du det meste til en vellykket storbyferie - og så er prisniveauet lavt.

Den majestætiske arkitektur og de mange seværdigheder placerer tit Krakow på toplisten over Europas smukkeste byer. Krakow er Polens tredjestørste by, men var tidligere landets hovedstad og havde sin storhedstid i 1500-tallet. Spørgsmålet er, om byen ikke står foran en ny gylden tidsalder.

Seværdigheder og shopping

Krakow er en blomstrende universitetsby med en afslappet og imødekommende atmosfære, hvilket i kombination med byens mange seværdigheder og det lave prisniveau får turister fra hele Europa til at strømme hertil. Pladsen Rynek Glówny er byens hjerte og et naturligt samlingssted. Start gerne dagen med en kop kaffe på en af pladsens caféer, før du begiver dig på sightseeing i byen, der rummer både kongeslot, kirker og smukke middelalderbygninger. Krakow byder også på alskens butikker, hvis du vil shoppe - du finder alt fra souvenirbutikker til eksklusive mærkevareforretninger. Gå heller ikke glip af det livlige søndagsmarked i det jødiske kvarter, Kazimierz.

Krakow med Spies

Når du rejser med Spies til Krakow, bestemmer du selv både afrejsedag og rejselængde, og du har flere gode hoteller med en central beliggenhed at vælge imellem. Et par populære eksempler er Best Western i den gamle bydel og Rubinstein Hotel i Kazimierz.

Forlystelsesliv og udflugter

I Krakow spiser du godt og forholdsvis billigt. Her findes adskillige gode restauranter og et hav af caféer og barer - fra de små og hyggelige til de store og trendy. Takket være byens mange studerende findes her også både natklubber og diskoteker, hvis du har lyst til at danse natten lang. Vil du på udflugt, kan du tage til saltminerne i Wieliczka, som har været i drift siden 1200-tallet og i 1978 kom på UNESCO's første verdensarvsliste. Et andet udflugtsmål er koncentrationslejren Auschwitz, som ligger ca. 70 km vest for Krakow.

Spies' gæster om Krakow

Endu ingen bedømmelser af rejsemålet

Skriv bedømmelse
 • Mad & Drikke
 • Seværdigheder
 • Børnevenligt
 • Shopping
Klima og vejr
 • januar
1°-4°
1
Soltimer pr. dag
15
Regnfri dage
 • februar
2°-4°
2
Soltimer pr. dag
14
Regnfri dage
 • marts
5°-2°
4
Soltimer pr. dag
16
Regnfri dage
 • april
10°2°
5
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • maj
15°7°
7
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • juni
20°11°
8
Soltimer pr. dag
14
Regnfri dage
 • juli
22°14°
7
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • august
22°13°
7
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • september
18°10°
5
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • oktober
13°5°
3
Soltimer pr. dag
19
Regnfri dage
 • november
7°2°
1
Soltimer pr. dag
14
Regnfri dage
 • december
2°0
1
Soltimer pr. dag
13
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 1 time og 30 min.

Afrejse

Du kan rejse til Krakow hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på dit rejsebevis. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer her.

Køretiden fra Krakow Lufthavn til centrum er ca. 30 minutter (ca. 16 km).
Fakta

Vores service

Opholdet i Krakow er på egen hånd.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Polske zloty (PLN). Kort accepteres i vid udstrækning.

Tidsforskel

Ingen.

El

230 V (EU-standard).

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Find din rejse