Se hoteller (3)

Rejser til Ponta do Sol

Forkæl dig selv med en rejse til Ponta do Sol, beliggende i landlige omgivelser og med en enestående udsigt over havet.

Navnet Ponta do Sol betyder "Solpunktet", og det er nemt at forstå hvorfor, når du først har været der. Byen ligger i en lille bugt mellem Ribeira Brava og Calheta ca. 30 km fra Funchal, og her kan du følge solen, fra den står op, til den langsomt forsvinder i horisonten. Atmosfæren er rolig og afslappet med små, hyggelige gader og fremragende restauranter, hvor både priser og menu lokker dig til at komme på besøg flere gange.

Estalagem da Ponta do Sol

Højt oppe på klipperne i Ponta do Sol finder du Estalagem da Ponta do Sol. Et moderne hotel, som står i betagende kontrast til omgivelsernes grønne bjergsider og det blå hav. Rejs med Spies og forkæl dig selv med spa-behandlinger, svømmeture i den opvarmede pool og lækker mad i hotellets restaurant. En rejse for både krop og sjæl.

Tips og nyttig info
 • Hoteller med spaafdeling
 • Meget tilfredse gæster
 • Mad og drikke til gode priser
 • Gode restauranter
 • Fred og ro
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Ponta do Sol

Vejr og klima
 • januar
19°13°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
19°13°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
19°14°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • april
20°14°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • maj
20°15°
6
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
22°18°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
24°19°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
25°20°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
25°19°
7
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • oktober
24°18°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • november
22°16°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
20°14°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Strand
Ponta do Sol betyder "Solpunktet", og som navnet antyder, så har stranden her i området mange soltimer. Stranden er lille, består af småsten, og har badevand af god kvalitet. Ponta do Sol er en af mest fredelige strande på hele sydkysten, hvilket også gør det nemt at parkere i nærheden af stranden.
På Madeira finder du desuden flere havbade med saltvandsbassiner, specielt i Funchal-området, og så er der to anlagte strande med sand importeret direkte fra Sahara. Den ene ligger i Calheta, som er 15 min. fra Ponta do Sol i bil, og den anden finder du i Machico øst for lufthavnen. Vil du gerne en tur herud, er det nemmest med lejebil.

Strande og havbade på Madeira

Madeira byder på flere fine badeanlæg og saltvandsbassiner foruden rullestensstrande, lavastrande og kunstigt anlagte sandstrande med fint, gyldent sand. I Funchal findes flere havbade med saltvandsbassiner samt en naturstrand med sten og lavasand. Ponta do Sol har en lille strand med små sten, mens man i Canico primært bader i havet fra badestiger. Bor man i den lille bjergby Santo da Serra, kan man tage ned til kysten og bade fra stranden i Santa Cruz. Vær opmærksom på, at der kan forekomme stærk strøm, svøm altid langs med stranden, og hold øje med badeflagene.

• Grønt flag: Badning tilladt.
• Gult flag: Badning sker på eget ansvar.
• Røst flag: Badning forbudt.
• Blåt- og hvidternet flag: Ingen livredder på stedet.

Praia Formosa

Den eneste naturstrand i Funchal med store sten og sort sand.

Machico

Ved Maderias næststørste by findes både en gylden kunstig sandstrand med sand importeret fra Sahara og en naturstrand med sten, der er velbesøgt af lokalbefolkningen i weekenden.

Calheta

Strand på den sydvestlige del af øen med sand importeret fra Sahara. Ved stranden findes barer, toiletter, omklædningsrum, vandsport, førstehjælpsudstyr og en marina med restauranter.

Prainha

Fantastisk lille strand med sort lavasand nær Ponta de Sao Lourenco på det østlige Madeira.

Porto Moniz

Den lille by på øens nordvestspids er kendt for sine naturskabte havbade. Klippebassinerne fyldes med krystalklart vand ved højvande og er velegnede til svømning og snorkling. Ved havbadene findes faciliteter for bevægelseshæmmede foruden en legeplads, omklædningsrum, brusere, en bar og restaurant, gode parkeringsmuligheder, førstehjælpsudstyr samt livreddere.

Seixal

Naturstranden Praia de Laje ligger gemt mellem klipperne ved den lille by Seixal på øens nordkyst. Stranden har ikke så mange faciliteter, men byder på masser af fred og ro.

São Vicente

Nordvendt stenstrand med optimale forudsætninger for surfing på grund af blæst og bølger. I området tilbydes vandsport, og her findes også en restaurant og en solterrasse samt en fin strandpromenade.

Vandlandet Aquaparque Madeira og stranden i Santa Cruz

Det store vandland Aquaparque Madeira har flere vandrutsjebaner og to pools, hvoraf en til små børn. Her findes også en bar og restaurant samt omklædningsrum. Den nærliggende strand i Santa Cruz er lille og består af lavasand og sten.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Ponta do Sol året rundt.

Flyet lander i Funchal Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Ponta do Sol. Transfer mellem lufthavnen og hotellet indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Nogle hoteller tilbyder gratis transfer - det fremgår i så fald af hotelbeskrivelsen. Køretiden fra lufthavnen til dit hotel er ca. 45 minutter (ca. 45 km). Eftersom bussen henter/afleverer gæster fra/til flere forskellige ankomster og afrejser, kan der være ventetid i lufthavnen ved både ankomst og afrejse. Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
Udvalget af restauranter i Ponta do Sol er begrænset. Der findes stadig nogle få, mindre caféer og pizzariaer i Ponta do Sols shoppingcentre. Ønsker du et større udvalg, anbefaler vi dig at tage ind til Funchal, hvor du har hundredevis af restauranter og barer at vælge imellem.

Mad og drikke på Madeira

Madeira har et stort og varieret udbud af restauranter med alt fra burgere over portugisiske specialiteter og lokale retter til det klassiske franske køkken. Madeira er desuden kendt for sin hedvin af samme navn, og takket være øens subtropiske klima har vinrankerne optimale betingelser. Vinhøsten starter omkring 15. august og varer til oktober.

Traditionelle retter

Gå ikke glip af at smage typisk portugisiske retter som for eksempel sort sabelfisk (espada) og de meterlange oksegrillspyd (espetads). Andre traditionelle retter er løgsuppe med pocheret æg (sopa de tomate e cebola), kålsuppe med kartofler og krydret pølse (caldo verde), delikate små blæksprutter (lulas) og klipfisk (bacalhau). Af tilbehør kan nævnes milho frito, som er en slags polenta typisk for Madeira og bolo do caco, som er et rundt pandebrød lavet af søde kartofler. Til dessert kan du nyde et stykke bolo de mel - en krydret honningkage med valnødder og mandler.

Hedvinen Madeira og traditionelle drikkevarer

Mange restauranter serverer bordvin fra Portugal. Vinho de mesa er husets vin, som kan bestilles i varianterne rød, hvid og rosé. Vinho verde betyder 'grøn vin' og er en portugisisk vintype, som ikke er grøn, men fremstilles af grønne, umodne druer. Hedvinen Madeira produceres på Madeira og findes i forskellige typer - fra søde til tørre - og serveres som aperitif eller dessertvin. Andre typisk portugisiske drikke er brisa maracuja (passionsfrugtsodavand), Ginja d'Obidos (kirsebærlikør), aguardente (sukkerrørsbrændevin) og Poncha - en traditionel drik fra Madeira med aguardente, honning, sukker og enten appelsinsaft eller citronsaft.

Kaffe

En kop espresso hedder bica på portugisisk, hvorimod en carioca er en fortyndet espresso. En bica med mælk kaldes garoto, og en café com leite er en stor kop kaffe med mælk og kaldes også chinesa. En galao svarer til en caffe latte og består af en fjerdedel kaffe og tre fjerdedele mælk.
Ponta do Sol har en fredeligt natteliv. Om sommeren er der nogle caféer og barer, som holder åbnet til kl. 02.00. Her er stemningen fredelig, og som oftest kobler folk blot af på en lokal café eller med en drink på en af hotellet barer.

Natteliv

Funchal har et stort udbud af musikpubber, barer, jazz- og natklubber samt et kasino. I Santo da Serra tilbydes der underholdning på hotellerne, og i Ponta do Sol og Canico er nattelivet fredeligt med enkelte barer og caféer samt hotelunderholdning.
Shopping
I Ponta do Sol er udvalget af shopping begrænset. Så vil du gerne ud og kigge i butikker og shoppe, så skal du tage ind til Funchal, hvor shoppingmulighederne både er bedre men ofte også til bedre priser.
Funchal har et stort udbud af butikker samt flere shoppingcentre, hvoraf øens største, Madeira Shopping, ligger lidt uden for centrum i området Santa Quitéria og blandt andet rummer tøjkæder og fastfoodrestauranter. Sko, mærkevaretøj og kurveflet kan være gode køb, og øen har også en stor produktion af broderier. Visse butikker holder lukket til frokost og på søndage - dog ikke forretninger i turistområderne.

Sko

Portugal er kendt for sin skoproduktion, og i Funchal ligger der mange skobutikker med især designersko, ikke mindst langs 'skogaden' Rua dos Tanoeiros.

Striktrøjer

Striktøjer er billige i de små landsbyer.

Kurveflet

Den lille by Camacha er centrum for øens omfattende produktion af kurveflet. På torvet ligger Madeiras største kurvefletfabrik, som er i tre etager og byder på et stort og varieret udbud af kunstfærdige kurvearbejder.

Hedvinen Madeira

Det er næsten et must at købe en flaske Madeira med hjem fra ferien. Mange vingårde tilbyder prøvesmagning, og du kan også finde et stort udvalg af Madeira i Funchals forskellige vinhuse.

Broderier

Madeira er kendt for sine smukke broderier, der er håndlavede og sælges på broderifabrikkerne med garanti. Der er som regel faste priser på både fabrikkerne og markederne. Husk at kigge efter det særlige garantimærke.
Aktiviteter og seværdigheder
Udvalget af aktiviteter i Ponta do Sol er ganske begrænsede, men rundt om på resten af øen er der masser af se og opleve: levadavandringer, fisketure, parker og meget mere. Meget af dette kan du finde beskrevet på Funchals rejsemålsside.
Populære aktiviteter på Madeira er blandt andet tennis, cykling og naturvandringer. Santo da Serra er det perfekte rejsemål for golfspilleren, og vil du dykke, er Canico et godt udgangspunkt. Der findes desuden et godt kulturudbud i Funchal.

Karnevallet på Madeira

Det årlige karneval i Funchal afholdes som regel i februar, og der arrangeres også en årlig blomsterfestival om foråret.

Jeepsafari

Oplev naturskønne Madeira fra en jeep på en halv- eller heldagsudflugt. Frokost kan tilkøbes på heldagsudflugterne, der tilbydes alle ugens dage.

Porto Santo

Naboøen Porto Santo har en fantastisk ni kilometer lang strand og er absolut et besøg værd. Der går en færge mellem hovedbyen Vila Baleira og Funchal de fleste af ugens dage.

Hvalsafari

Forskellige hval- og delfinarter ses ofte ud for Madeiras kyster, da vandet hurtigt bliver dybt, og det er derfor nemt for dyrene at finde deres favoritføde tæt ved kysterne. Der tilbydes udflugter i store gummibåde, hvorfra man kan hoppe i vandet med dykkermaske og opleve dyrene i øjenhøjde.

Dykning

Der er flere gode steder, hvor man kan dykke og snorkle. Man kan opleve en del fisk ved at snorkle i havbassinerne. Hvis du vil tage dykkercertifikat, arrangerer en dykkerklub ved hotel Pestana Palms i Funchal kurser.

Cykling

Øens terræn indbyder ikke ligefrem til kilometer efter kilometer med landevejscykling, men Madeira er som skabt til mountainbiking. Det er muligt både at deltage i arrangerede ture og leje en mountainbike og cykle rundt på egen hånd.
Ponta do Sol har ikke rigtig nogen seværdigheder, men det har Madeira som helhed til gengæld: dramatisk natur, smukke parker og meget mere.
Madeira har meget at byde på, hvad angår både historie, kultur, seværdigheder og storslåede naturoplevelser. Ikke mindst hovedstaden Funchal er spændende med såvel interessante museer og smukke kirker som frodige parker og en charmerende gammel bydel.

Blomsterparker og haver på Madeira

Madeira er kendt for sin blomsterpragt og frodige natur, og det er derfor et must at besøge en af øens mange blomsterparker eller haver, hvoraf flere ligger i Funchal-området.

Historiske byer

I byen Santana kan du se, hvordan lokalbefolkningen boede før i tiden. I 1400-tallet byggede nybyggerne trekantede træhuse, som skulle kunne modstå det til tider barske klima. Husene har halmtag og er malet i smukke farver. Den gamle hovedstad Machico ligger fint ved en bugt på det østlige Madeira og er bestemt et besøg værd, ligesom den maleriske lille bjergby Monte, der huser øens ældste kirke med Madeiras skytshelgen. I Monte ligger også gravkapellet for den østrigste kejser Karl 1., som boede på Madeira, efter at han blev deporteret i 1921. I Monte kan du desuden få en slædetur på asfalt i en traditionel kurveslæde, som har været brugt som transportform for lokalbefolkningen siden 1800-tallet.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Madeira på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.

Sådan kommer du rundt på Madeira

Madeira har et veludviklet busnet med både rutebiler og bybusser i Funchal. Det er også muligt at tage taxi.

At rejse med bus - en oplevelse i sig selv

Det er en oplevelse at køre i bus på landet og se, hvordan øens lokalbefolkning lever. Busserne, som kører på den vestlige del af Madeira, er røde og beige (Rodoeste). De standser ved den store busholdeplads uden for hotel Monumental Lido ved Lido-rundkørslen, ved et af stoppestederne uden for Alto Lido samt ved Forum Madeira. Busser til den østlige del af øen udgår fra marinaen. De er grønne og beige (SAM). Busser til nordkysten udgår fra havnepromenaden nær den gamle bydel bag tovbanestationen (gule, grå og hvide busser - São Gonçales). Vær opmærksom på at busserne, som kører uden for Funchal, er ejet af forskellige busselskaber.

Taxi

Det er billigt at køre i taxi på Madeira. Du kan let kende taxierne, som er gule med blå striber. Mange taxichauffører vil gerne køre ture rundt på øen. Du vil derfor få mange tilbud, og flere chauffører påstår, at de taler skandinavisk. Vær meget kritisk og kontrollér, at chaufføren virkelig forstår sproget. Prisen skal være aftalt, inden turen starter, ellers kan der let tilkomme diverse ekstraomkostninger. Hvis prisen ikke aftales i forvejen, er det obligatorisk for taxichaufføren at køre efter taxameter. Dette gælder på hele Madeira. Sig til, hvis chaufføren glemmer det.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig over telefonen eller på mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har tilkøbt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Højtider

1-23/10 2021: Blomsterfestivalen. Den 2/10 bygger børnene "Håbets mur" af blomster, og den 3/10 går det store blomsteroptog gennem Funchals gader. 14-17/10 arrangeres koncerten "The Sound of Flowers".

1/12 2021: Man begynder at tænde julelysene i Funchal centrum.

1/12 2021-6/1 2022: Juleudsmykning og forskellige aktiviteter i Funchal.

31/12 2021: Nytårsfyrværkeri.

23/1 2022: Funchal Marathon.

23/2-6/3 2022: Madeiras berømte karneval. Det store optog, hvor øens sambagrupper optræder, foregår den 26/2.

Hver lørdag aften i juni 2022 fejres Atlantic Festival med festligheder og aktiviteter.

28/8-11/9 2022: Vinfestivalen i Estreito de Câmara de Lobos.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Tre banker, hver med sin egen hæveautomat.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V.

Sprog

Portugisisk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc.
Der er store niveauforskelle i Funchal.
Vær opmærksom på, at det kan blive koldt om aftenen i Santo da Serra, da det ligger relativt højt. Det er derfor en god idé at medbringe en varm trøje eller jakke.
Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn

Rejs med børn til Madeira

Madeira er generelt et børnevenligt rejsemål og passer godt til en familieferie. Portugiserne er meget glade for børn, og det er aldrig et problem at have børn med. Funchal har det største udbud af hoteller og aktiviteter og er derfor det mest velegnede rejsemål til børnefamilier.
Find din rejse til Ponta do Sol
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.