Tips til velsmag
Inspiration

London • Paris • New York • Barcelona • Berlin

Uforglemmelige madoplevelser

Tips til velsmag

I byer som Paris, London og New York vrimler det med fantastiske spisesteder, og for mange er det en stor del af glæden ved at tage på storbyferie. Men med kort tid i byen er det vigtigt at vælge rigtigt. Her får du gode tips til madoplevelser i særklasse!

Se alle storbyferier med Spies

LONDON

Smag på Sri Lanka

49 Frith Street, W1D 4SG (kort)

Hoppers er et skønt lille sted, der tager dig på kulinarisk rejse til Sri Lanka. Egg hoppers er rispandekager eller risnudler, der kan spises hele dagen. Smagsoplevelsen er farverig, intens og aldeles vidunderlig.

Et skønt lille sted, der tager dig på kulinarisk rejse til Sri Lanka

Burger & Lobster

Flere restauranter i London (kort)

Minikæden Burger & Lobster har et minimalt menukort, men smagsoplevelsen er så meget desto større! Vælg mellem hummer i brioche, dampet eller grillet, eller en fremragende hamburger.

Vælg mellem dampet eller grillet hummer og en fremragende hamburger.

Vegetarisk brasserie

21-22 Warwick Street, W1B 5NE (kort)

Nopi er et chikt brasserie med hvide kakler på væggene, marmorgulv og messingdetaljer. Her får du gode asiatiske retter med et twist. Prøv gerne nogle af de lækre vegetariske retter!

Her får du gode asiatiske retter med et twist.

PARIS

Varmt og hjemligt

37 Rue du Couëdic (Place M. Audiard), 75014 (kort)

Langt væk fra turistattraktionerne ligger den vidunderlige restaurant Le Sourires de Dante. Trods det enkle ydre mærker man straks, at kvaliteten er tårnhøj og serveringen elegant. Begynd med klassikeren snegle i hvidløgssmør og fortsæt med deres superlækre marinerede svinekød med flamberede svampe.

Langt væk fra turistattraktionerne ligger denne vidunderlige restaurant.

Vietnamesisk perle

46 Rue daguerre, 75014 (kort)

Denne lille vietnamesiske perle Un jour à Hà Nôi er et sikkert hit. Kvaliteten på råvarerne er i top. Prøv deres Bo Bun, som er en skål fyldt med nudler, grøntsager, små foråsruller, nødder, kød eller rejer i en varm og syrlig suppe.

Denne lille vietnamesiske perle Un jour à Hà Nôi er et sikkert hit.

Kød og vin i særklasse

5 Rue Charles-Francois Dupuis (kort)

Et stenkast fra Place de la Republique finder du fantastiske L'Aller-Retour, som byder på kød af ypperlig kvalitet og et mesterligt vinkort. Her er råvarerne i centrum, og de tilberedes med vilje så lidt som muligt for at bevare den autentiske smag.

Kød af ypperlig kvalitet og et mesterligt vinkort.

NEW YORK

Amerikansk barbecue

Red Hook, Brooklyn 454 Van Brunt St, NY (kort)

I en hyggelig atmosfære på Hometown Bar-B-Que står folk i kø efter den klassiske amerikanske barbecue. Kombinér besøget med en gåtur i området og nyd denne unge, hippe del af Brooklyn.

Den klassiske amerikanske barbecue i hippe omgivelser.

Storslået udsigt

233 West St, NY (kort)

Gå gennem Hudson River Park og slut af på City Vineyard. Restauranten er i smukke lokaler med to udeserveringssteder, den ene oppe på taget, hvor du får en fabelagtig udsigt over Hudson River, Jersey City skyline og Freedom Tower.

Fabelagtig udsigt over Hudson River, Jersey City skyline og Freedom Tower.

Ekstraordinære hamburgere

529 Broome Street, NY (kort)

Black Tap byder på store og vanvittigt lækre burgere. Deres milkshakes er vidunderlige. Løgringe og pommes frites dyppes i trøffelajoli. Absolut vanedannende!

Black Tap byder på store og vanvittigt lækre burgere.

BARCELONA

Ægte mexicansk

Calle Tordea, 52 (kort)

Når du træder ind på den mexicanske restaurant Sabes una Cosa i Gracía, føles det som at komme hjem til en mexicansk husmor. Her er ingen tex-mex og præfabrikerede krydderiblandinger, men ægte mexicansk husmandskost af god kvalitet.

Agte mexicansk husmandskost af god kvalitet.

Streetfood

Ciutadella (kort)

Fænomenet med food trucks har også bredt sig til Barcelona. De fleste finder du ved stranden og parken Ciutadella, når der er store events. De serverer oftest god og velsmagende hurtigmad som forskellige pølser og tacos med brød og gode saucer.

Fænomenet med food trucks har også bredt sig til Barcelona.

BERLIN

Økologisk profil

Bergstrasse 22, Mitte (kort)

Katz Orange holder en økologisk profil med fokus på mindfulness og bæredygtighed i et lækkert miljø skabt af den koreanske kunstner Yoon Lee. Restauranten bestræber sig på at udnytte alle råvarer fuldt ud og minimere spild.

Katz Orange holder en økologisk profil med fokus på bæredygtighed.

Hipt tyrkisk

Hasenheide 58 (kort)

Fes BBQ er en fantastisk tyrkisk restaurant, som drives af et par unge tysk-tyrkiske hipsters. Konceptet er opdateret tyrkisk grillmad og mezze i trendy omgivelser. I hvert bord er der en indbygget grill, og udvalget af mezze er stort.

Fes BBQ er opdateret tyrkisk grillmad og mezze i trendy omgivelser.