Se hoteller (26)

Rejser til Valencia

En rejse til Valencia kan blive lige, som du vil have den: med god mad og fine gåture, sol og strand, spændende shopping eller ren afslapning.
Valencia er en by, der formår at blande det traditionelle med det allernyeste, og som derfor lokker besøgende til med alt fra kultur og historie til livlige festivaler og en restaurantscene, der er blandt Spaniens bedste. Der er blot 20 minutter med sporvogn til byens strande, og hvis du ikke har lyst til at bade, kan du udforske Ciudad Vella, den gamle bydel, som har lige den rette størrelse til, at man kan nå at fare lidt vild. En god måde at lære Valencia at kende på, er at vælge et tema for hver dag: arkitektur, kultur, sol og strand, gastronomi og så lade den ene opdagelse føre til den næste.

Opdag Valencia

Valencia er ganske vist Spaniens tredjestørste by, men den er ikke større, end at man nemt kan komme rundt til fods. Begynd i den gamle bydel Ciudad Vella, hvor middelalderlige bygninger står side om side med blankpolerede caféer og eklektiske butikker. Tag dig god tid, udforsk markederne, slå dig ned på en fortovscafé og lad Valencia omfavne dig. Hvis du bevæger dig lidt længere østpå, kommer du til Spaniens nok længste park, hvor floden Turia engang flød. Floden er for længst blevet tørlagt og erstattet af parker og grønne områder, museer og koncertsale. Går du et lille stykke sydpå, kommer du til det hypermoderne kulturcenter Ciutat de les Arts i les Ciènces, hvor der altid er en udstilling, en forestilling eller måske en koncert i gang.

Valencia for de madglade

Man siger, at paellaen opstod i Valencia, og hvis man nogensinde skal spise paella, skal man gøre det her. Retten serveres overalt og i et utal af varianter. For de madglade er et besøg på en af byens smukke madmarkeder også en oplevelse, man sent til glemme. Mercat Central i Ciudad Vella er Europas største madmarked, en luftig og uhørt smuk bygning i valenciansk art nouveau, fuld af frugt, grønt, kød, ost og meget andet, som man både kan spise på stedet eller tage med sig hjem. Mercat Colon er et andet marked, der ikke er lige så stort, men mindst ligeså smukt. Og når aftenen falder på, er det bare at begynde at gå, så støder man før eller siden på en restaurant, der virker helt perfekt. Eller også gør du som spanierne selv, og går ind et sted for at få et glas vin og nogle tapas, hvorefter du fortsætter til det næste sted og så det næste. Prøv gerne et glas af byens 'nationaldrik', Aqua de Valencia, der er cava med friskpresset apelsinjuice og måske et skvæt gin.

Strandliv i Valencia

Med sporvognen tager det mindre end tyve minutter fra centrum til den smukke Malvarosa-strand, hvor du uden problemer kan tilbringe en hel dag. Ved frokosttid åbner restauranterne langs strandpromenaden, så du kan se frem til en velsmagende skaldyrs-paella og et glas hvidvin, inden du vender tilbage til liggestolen. Hvis du vil have lidt variation, kan du gå over til Playa de las Arenas, som ligger tættere på marinaen.

Med Spies til Valencia

Hvis du rejser med Spies til Valencia, kan du være sikker på at bo centralt, da alle Spies' hoteller ligger i eller meget tæt på centrum. Flyet lander i Manises Lufthavn, og derfra tager det kun omkring en halv time med flybussen ind til byens centrum.
Tips og nyttig info
  • Centrale hoteller

    Spies' gæster om Valencia

    Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

    Find din rejse til Valencia