Se hoteller (10)

Rejser til Ibiza by

En rejse til Ibiza er en rejse til en sand klassiker i det smukke Middelhav - men en klassiker, der følger med tiden, og altid har meget at tilbyde sine gæster.
Fra Dalt Vilas mure højt oppe på klippen, som dominerer byen, kan man stå og kigge ned over Ibiza by. Herfra ser man havnen med de glitrende luksusskibe, arbejdsomme trawlere og færger, som sejler til og fra. Man ser Paseo Vara del Rey, byens centrum og hovedstrøg. Og man ser Puig des Molins med sine romerske ruiner og de møller, som engang forsynede hele byen med mel. Ibiza har mange facetter, og den bedste måde at opleve dem på, er simpelthen til fods. Bliver du træt i benene, er der aldrig langt til den nærmeste café eller en bar. Faktum er, at der aldrig er langt til noget som helst i Ibiza by. Det er ikke nogen stor by, og du kan gå til alt.

Ibiza by med Spies

Vælger du en rejse til Ibiza by uden børn, bør du tage et kig på Prime Select-hotellet THB Los Molinos, der ligger lige uden for centrum. Hotellet har en aldersgrænse på 18 år, og er beliggende blot en kilometer fra byens livlige natteliv.
Vil du bo ved stranden, er det Hotel Argos, du skal vælge, og du kommer nemt ind til byen med bus eller båd. Vil du bo på et trendy og chikt hotel, byder Destino Pacha Ibiza Resort på lækkert design og et stort forlystelsesudbud.

Udforsk Ibiza by

Dart Vila er den gamle muromkransede del af byen, højt beliggende på en klippe. Byggeriet af fæstningen påbegyndtes i 1200-tallet, men det meste af det, man ser i dag, er et par hundrede år yngre. Selv hvis man ikke er synderligt interesseret i historie, skal man ikke snyde sig selv for Dalt Vila med den storslåede katedral og de charmerende stræder med hyggelige restauranter, der byder på både god mad og fin udsigt. Marinaen bør du heller ikke gå glip af. Ibiza kan konkurrere med både Monte Carlo, Nice og Cannes, når det kommer til både i luksusklassen. Det er vildt og prangende - og på sin vis smukt. Lidt længere væk finder du bådene, der sejler i pendulfart mellem Ibiza og Formentera fra tidlig morgen til sen aften.

Figueretes, Playa d'en Bossa eller Talamanc

Der er ingen strande i Ibiza by, så man må begive sig uden for byen, hvis man vil bade. Det nemmeste er at tage bussen til Figueretes eller Playa d'en Bossa - det tager blot et kvarters tid fra centrum. Det er også her, flere af de berømte diskoteker ligger, f.eks. Ushuaia og Space. Hotel Argos ligger ved Talamancabugten nord for byen i en smuk badebugt, som er populær blandt såvel lokalbefolkning som feriegæster.
Tips og nyttig info
 • Luksushoteller
 • Hoteller for voksne
 • Centralt beliggende hoteller
 • Byliv og strand
 • Hoteller tæt på stranden
 • Shopping, restauranter og natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Ibiza by

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Inde i Ibiza by er der ingen strande, så hvis du gerne vil nyde godt af sol med sand imellem tæerne, skal du begive dig uden for byen. Den nærmeste strand ligger syd for Ibiza by, og du kommer nemmest herud med lokalbussen. Du kan også tage turen ud til Playa d'en Bossa, der ligger ca. 15 minutter uden for centrum. Nord for Ibiza by finder du Platja Talamanca.

Platja Talamanca

Platja Talamanca-stranden ligger lige nord for Ibiza by, er ca. en kilometer lang, og kantes af flere forskellige barer og restauranter. Her finder du flere af byens bedste hoteller, bl.a. Destino Pacha Ibiza Resort.

Es Cubells

Es Cubells er en flot, lille strand beliggende i enden af en snoet vej på øens sydkyst. Her findes et mindre antal liggestole og en restaurant med et ganske begrænset menukort. Meget andet er der ikke - på nær krystalklart vand og gode snorklemuligheder, naturligvis.

Platja d'en Bossa

En lang, herlig strand lige syd for Ibiza by. Lavvandet, flere kilometer lang og beliggende lige ved nogle af øens bedste og mest kendte natklubber, eksempelvis Ushuaïa.
Mad, drikke og natteliv
I Ibiza by er der masser af restauranter og barer, der tilbyder mad for enhver smag og feriebudget. Lige meget hvor du befinder dig, er der altid et spisested lige i nærheden, uanset om du er til fast food eller dyre restauranter med velklædte tjenere og vinkort. Vælg det som passer dig bedst, men sørg for at nyde en middag i Dalt Vila mindst én gang - her er udsigten over byen en forret i sig selv.

Madvandring i Ibiza by

Spanien er kendt for sin gode mad, og Ibiza er ingen undtagelse. På en madvandring stifter du bekendtskab med det lokale køkken og får tips til både delikatessebutikker og gode restauranter.

Mad og drikke på Ibiza

Spanierne spiser gerne på restaurant, og det er ofte med hele familien i form af børn, børnebørn, kusiner, fætre, bedsteforældre osv. De spiser meget, og ofte spiser de ganske sent om aftenen, hvis man sammenligner med danske spisetider. Spanske forkost- og aftensmadstider er ca. i tidsrummene kl. 13.30-15.30 og kl. 20.00-00.00, men eftersom store dele af Ibiza er tilpasset turismen, holder de fleste restauranter i turistområderne åbent i forhold til vores "skandinaviske spisetider". De åbner omkring til frokost ca. ved 13-tiden og til aftensmad ved 19-tiden. Drikkepenge indgår ikke på regningen, og skal lægges til ved betaling.
Ibiza by tilbyder muligvis Middelhavets mest indholdsrige og pulserende natteliv, hvor enkelte natklubber ligger inde i centrum, og andre ligger ude på øen. Du kommer nemmest rundt med de dertil indrettede barbusser, som kører i pendulfart fra midnat og frem til den lyse morgen. Højsæsonen for fest er fra midten af juni og frem til september. Pacha, en af øens mest kendte natklubber, ligger nede ved havnen i Ibiza by, og Ushuaïa, Space m.fl. finder du i Playa d'en Bossa. Herudover er der restauranter, caféer og barer for enhver smag.
Shopping
Er du mest til eksklusive butikker i Ibiza by eller unikt håndværk på hippiemarkedet i Es Canar? Shoppingmulighederne på Ibiza er gode, og her finder du alt fra dyrt tøj i Playa d'en Bossa til en flaske eller to af den gode, spanske vin fra en af de lokale bodegaer. I Ibiza by har du mulighed for at shoppe tøj, sko, tasker m.m. Priserne er ikke meget lavere end hjemme, men udvalget er bedre.

Hippiemarkedet i Es Canar

Hippieånden lever stadig den dag i dag, men størstedelen er af sælgerne er nu mere eller mindre professionelle håndværkere, som laver alt fra smykker og malerier til tøj og sko. Mange af produkterne er prisvenlige, og det meste er produceret her på øen.

Vin

Har du lyst til at besøge en bodega, altså en vinforretning, anbefaler vi, at du lægger vejen forbi César Winery, der ligger lige midt imellem Ibiza by og Santa Eulalia. Her kan du prøvesmage lokale vine i alle prisklasser og samtidig lære en masse om vinproduktionen her på øen.
Aktiviteter og seværdigheder
Ibiza er som skabt til både kortere og længere udflugter, og tilbyder noget for enhver: det enorme hippiemarked hver onsdag, bådtur til Formentera, besøg på nogle af øens mange strande og måske en eftermiddag eller to i Ibiza by, hvor der bl.a. er flere spændende museer, butikker og skønne caféer. Har du lejet bil, bør du tage turen ud på landet og nyde de åbne vidder og smukke natur. Ibiza måler under 40 km fra nord til syd, vejene er af god kvalitet, og skiltningen er udmærket. Så det er nemt at finde vej. Husk at tage dig god tid til køreturen, da man nemt kommer til at lave mange stop undervejs; samge lokal vin på en bodega, bade på den lidt hengemte strand i Es Cubells eller måske drikke en kølig drink på en loungebar i Santa Elalia. Grundet øens lille størrelse skal du aldrig tænke på rejsetiden, og derfor kan du sagtens tage dig god tid på hvert stop. Der er naturligvis nogle must, som man virkelig bør opleve, og hippiemarkedet i Es Canar er et af dem. Vi anbefaler, at du læggen vejen forbi markedet om formiddagen. Et besøg på Formentera er også med på listen. Og du bør give dig selv en hel eftermiddag til at opleve den gamle fæstning i Ibiza by. Her kan du passende afslutte en indholdsrig dag med en velsmagende middag og nyde udsigten over byen i solnedgangen.

Formentera

Lige syd for Ibiza ligger øen Formentera, en timianduftende oase hvor tiden synes at gå lidt langsommere. Her er der ingen store shoppingcentre eller natklubber, men en cykeltur til en af øens mange strande eller en aperitif i solnedgangen kan varmt anbefales.

En cykeltur på Formentera

Cykling er uden tvivl en af de bedste og mest oplagte aktiviteter, når du besøger Formentera. Øen er ikke specielt stor, så du kommer langt på næsten ingen tid, og du vurderer selv hvor lang tid, du ønsker at bruge på hvert stop - og naturligvis også hvor du ønsker at stoppe. Bakker er der ikke mange af, hvis man blot ser bort fra den, som leder op til La Fira de la Mola. Når du er på cykel, har du aldrig langt til hverken strande eller restauranter, og det er også ganske praktisk, eftersom flere af strandene ligger i enden af små veje, hvor man ofte skal betale for at komme ind. Men her er cykler ofte undtaget.

Fest og natteliv

San Antonio er en klassiker med Café den Mar og kendte natklubber som Es Paradis og Eden. Er du på udkig efter mere eksklusive natklubber, skal du tage turen til Playa d'en Bossa. Her er er niveauet på både hoteller og natklubber højere med navne som Ushuaïa og Space. San Antonio har i årevis tiltrukket festglade unge fra hele Europa, og gør det stadig den dag i dag. Lidt af hemmeligheden ligger i det brede spekter af natklubber, barer og diskoteker, der tilbyder noget for enhver smag. Alle, uanset præference, kommer med garanti til at få en god aften. I Playa d'en Bossa er barren sat højt med nogle af klubverdenens største hovednavne på plakaterne, og nogle af hotelverdenens største kreationer som Ushuaïa, Bora Bora, Hard Rock Hotel Ibiza for bare at nævne nogle stykker. Er det svært at vælge, så finder der en løsning: barbusser kører i pendulfart mellem de største natklubber hele natten fra midnat til den lyse morgen, så ingen misser hverken foamparty på Amnesia eller solopgangen på Playa d'en Bossa.

Ses Salines

Saltsøerne på øens sydlige side ligger i et reservat, der er kendt for sit rige fugleliv. Vil du gerne tage turen ned til Platja Ses Salines, kommer du samtidig forbi saltsøerne på vejen. Alt efter hvor meget vand der fordamper i de forskellige søer, kommer søerne til at få forskellige farver. Og hvis du har lyst, kan du vandre op på enten Puig des Corb Marí eller Puig des Falcó, der ligger lige i nærheden, hvor der venter dig en fin udsigt.

Dalt Vila

Dalt Vila er navnet på de ældre dele af Ibiza by, som er omringet af en ringmur, og ligger højt oppe på klippen. Byggeriet af fæstningen blev påbegyndt i 1200-tallet, men det mest af det man ser i dag, er et par hundrede år yngre. Her der også flere museer, der præsenterer forskellige aspekter af fæstningens, byens og øens historie. Selvom du måske ikke er så historisk interesseret, så er det stadig værd at besøge Dalt Vila. Katederalen der ligger her, er formodentlig den smukkeste på hele øen.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Ibiza på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Hvis du vil ud og opleve øen, er der gode forbindelser med både lokalbus og taxi. Der er desuden mulighed for at leje cykel, scooter og bil. Afstandene på øen er ikke så store, så de fleste klarer sig fint med en cykel. Der er cykeludlejninger næsten overalt, så det er bare at finde den, som tilbyder den bedste pris. Sørg dog for at tage en lille prøvetur først, da det ikke er alle cykler, der er lige velholdte.

Lejebil

Det er værd at overveje at leje en bil, hvis du gerne vil ud og opleve Ibiza. Lokalbusserne kører ikke overalt, og måske ikke lige derhen hvor du havde tænkt. Tre dage med en lejebil plejer at være tilpas for de fleste. Så har du tid nok til at opleve alt det, du gerne vil.

Færge

Du kan tage hurtigfærgen til Formentera fra havnen i Ibiza by. Turen tager ca. 30 minutter. Færgen afgår fra havnen hver halve time fra morgen til aften.

Lokalbusser

Lokalbusserne kører regelmæssigt til forskellige dele af øen i løbet af dagen. Omkring midnat begynder barbusserne at køre mellem øens største natklubber helt frem til den lyse morgen.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Ibiza by er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat på Ibiza

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro. Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

Først og fremmest spansk, men i visse områder også catalansk og mallorcinsk. I turistområderne taler de fleste i servicebranchen engelsk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Vejr og klima
 • januar
15°7°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
15°7°
6
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
16°9°
6
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • april
19°11°
7
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • maj
22°14°
10
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juni
26°18°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
28°21°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
29°22°
10
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • september
27°20°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
19°12°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • december
16°9°
5
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Du kan rejse til Ibiza by hele året med rutefly. Flyet lander i Ibiza Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra lufthavnen til Ibiza by er 20-35 muntter (ca. 10 km).

Find din rejse til Ibiza by
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.