Se hoteller (18)

Rejser til Cala d'Or

Når du rejser til Cala d'Or, kan du glæde dig til en behagelig og rolig atmosfære samt en fortryllende kystlinje.

Cala d'Or er hyggeligt og føles lidt eksklusivt uden dog at blive for fint eller dyrt. Byen består af lave, hvide huse, som ligger omgivet af dejlig, grøn og frodig vegetation. I centrum kan du spadsere gennem de hyggelige gågader med butikker og udendørs serveringssteder. Hen ad aftenen kommer folk hertil for at nyde et godt måltid, shoppe eller bare opleve byens atmosfære. Marinaen er et andet populært sted for aftenudflugter. Her finder du adskillige gode restauranter, hvor du kan spise både spansk og international mad i behagelige omgivelser. Området rundt om Cala d'Or er charmerende med smukke, gamle stenhuse og frodige haver. Vil du gerne på udflugt på egen hånd, er dette det ideelle rejsemål med små, fine landsbyer og dejlige badebugter i nærheden, som bare venter på at blive opdaget. Mange af Spies' gæster vælger at leje en cykel og udforske landskabet langs kysten, måske med en afstikker til haverne i S'Horta-dalen. Andre rejser hertil for at opleve jazzfestivalen i juni eller den lokale fiesta med optog og andre begivenheder midt i august. Hvis du lejer en bil, kan vi anbefale en udflugt til fiskerlejet Porto Colom og det lille kloster i San Salvador.

Sol og strand i Cala d'Or

I Cala d'Or finder du fem af Mallorcas fineste badebugter, som ligger smukt kilet ind mellem høje klippeafsatser. Længst inde i hvert bugt ligger små badebugter med lyst sand, og takket være den klippefyldte kyst er vandet krystalklart og perfekte til snorkling. Da Cala d'Or er blevet meget populært, og stadig flere vælger at rejse hertil, kan der i højsæsonen føles en anelse trangt på strandene. Heldigvis har hotellerne fine poolområder med alt, hvad man kan ønske sig til en sjov og afslappet badedag.

Monsuau Cala d'Or Boutique Hote for voksne

Mellem de to fine badebugter Cala Ferrera og Cala Serena ligger Monsuau Cala d'Or Boutique Hotel. Hotellet er det rette valg for dig, der rejser uden børn, og som gerne vil holde ferie i elegante omgivelser med komfortable værelser, gode træningsmuligheder og måske et par eftermiddage i hotellets spaafdeling.

Børnevenlige hoteller i Cala d'Or

Hvis du rejser med børn, bør du vælge et af vores familievenlige Family Garden-hoteller. Tag f.eks. et kig på Cala Azul Park, som er et hyggeligt hotel beliggende et stenkast fra havet. Her kan du se frem til en rigtig familieferie med blandt andet børneklub, Mini Disco og Teen Sport for børnene samt aerobics og volleyball for de voksne. Og de fleste aktiviteter er gratis! Du kan også vælge at bo på Esmeralda Park, et andet af vores Family Garden-hoteller, som ligger i kort gåafstand fra Cala d'Or og tæt på både hav og natur.

Tips og nyttig info
 • Family Garden
 • Hoteller med gratis wi-fi
 • All Inclusive
 • Fine sandstrande
 • Mange restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Cala d'Or

Mad & Drikke
4,2
Børnevenligt
3,7
Shopping
3,3

Tilbud til Cala d'Or

Monsuau Cala d’Or Boutique Hotelprimeselect
 • Velegnet til voksne
Monsuau Cala d’Or Boutique Hotel
Cala d'Or, Mallorca, Spanien
 • 1 uge
 • Fly + dobbeltværelse med balkon
 • Inkl. Morgenmadsbuffet
 • Afrejse 28 apr 2020 fra Billund
Morgenmadsbuffet
Billund, 28 apr 2020, 1 uge
Inturotel Esmeralda Parkfamilygarden
 • Børnevenligt
Inturotel Esmeralda Park
Cala d'Or, Mallorca, Spanien
 • 1 uge
 • Fly + 2-værelses lejlighed
 • Afrejse 28 apr 2020 fra Aalborg
Aalborg, 28 apr 2020, 1 uge
Inturotel Cala Azul Parkfamilygarden
 • Børnevenligt
Inturotel Cala Azul Park
Cala d'Or, Mallorca, Spanien
 • 1 uge
 • Fly + 2-værelses lejlighed
 • Afrejse 5 maj 2020 fra København
København, 5 maj 2020, 1 uge
Inturotel Sa Marinafamilycomfort
 • Børnevenligt
Inturotel Sa Marina
Cala d'Or, Mallorca, Spanien
 • 1 uge
 • Fly + 2-værelses lejlighed med balkon
 • Afrejse 28 apr 2020 fra Billund
Billund, 28 apr 2020, 1 uge
Vejr og klima
 • januar
14°6°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°8°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
19°10°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
27°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
18°10°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
15°8°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Strand
Der ligger fem små bugter, såkaldte calas, i direkte tilknytning til byen. Alle fem, Cala Gran, Cala d'Or, Cala Esmeralda, Cala Ferrera og Cala Serena, minder en del om hinanden. De består af strækninger med strande, som ligger smukt kilet ind mellem lidt stejle klippeafsatser med klart, fint og glitrende turkisblåt vand. Cala Gran har det største udbud af strandrestauranter, brusere og udlejning af vandcykler. Fra Cala d'Or kommer du nemt rundt til de forskellige små strande langs Mallorcas østkyst. Cala Llombards, Cala Mondragó og Cala Santanyí er nogle af de mere unikke strande. På de fleste strande kan man leje liggestole og parasoller. Cala d'Or er et af de mest populære rejsemål på øen, og antallet af besøgende er vokset kraftigt de seneste år, hvilket gør, at der i højsæsonen kan føles en anelse trangt på strandene.

Sol og strand på Mallorca

Alle badestrande i Spanien er offentlige, så du har alle chancer for at finde din egen favoritstrand blandt Mallorcas mange små og store bugter. Ud over strandene på dit rejsemål er der mange andre, som er et besøg værd. Nedenfor følger navnene på nogle populære strande, men spørg gerne os hvis du ønsker yderligere forslag.

Es Trenc

En stort set ubebygget strand på sydkysten. Syv kilometer herlig sandstrand med turkisblåt vand nær byen Campos.

Cala Deia

Lille stenstrand neden for den hyggelige by Deia. Egner sig godt til snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små bugter med fint sand og fantastisk turkisblåt og krystalklart vand. Lettilgængelige for bilister og med mange faciliteter såsom barer, restauranter og hoteller.

Cala Mondragó

Smuk badebugt med både klipper og sand på østkysten i nærheden af Cala d'Or. Egner sig til snorkling.

Cala Torta

Den smukkeste af de mange ubebyggede strande i området. Stranden er formet som en vid bue af sand omgivet af sanddyner og tørt landskab. Nær byen Arta.

Cala Tuent

En velbevaret hemmelighed ved den stærkt trafikerede Sa Calobra-vej. Storslået udsigt og klart vand. Egner sig godt til snorkling.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Cala d'Or fra maj til oktober.

Du kan desuden rejse til Cala d'Or hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Palma Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Cala d'Or. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Palma Lufthavn til dit hotel er fra ca. 1 time til 1 time og 30 minutter (ca. 60 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop.
Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.

Easy Travel

Bor du på Sunprime Monsuau og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel med bl.a. 10 kilo ekstra bagage og indtjekning af bagage på hotellet. Har du tilkøbt transfer, kører bussen desuden direkte til dit hotel uden stop ved andre hoteller.
Mad, drikke og natteliv
I Cala d'Or har du et stort udvalg af restauranter med et vidt spænd af internationale retter. Restaurantlivet i Cala d'Or er koncentreret omkring centrum, hvor det bugner af udeserveringer. Ved marinaen i Cala Llonga er der også mange hyggelige fortovsrestauranter.

Mad og drikke på Mallorca

Spanierne elsker at spise på restaurant. De spiser meget og gerne sent. Mallorcinerne er dygtige til at lave mad og har adgang til fine råvarer. Foruden de internationale retter på restauranternes menukort er det absolut værd at prøve nogle af øens specialiteter. De spanske spisetider til frokost og middag er ca. kl. 13.30 til 15.30 og kl. 20 til 24, men eftersom hele Mallorca er tilpasset efter turisterne, har de fleste restauranter på turistrejsemålene åbent efter "vores" skandinaviske spisetider. Drikkepenge er ikke inkluderet i prisen, men lægges selv af gæsterne.

Tapas

Tapas og Spanien hører uløseligt sammen. Spanierne spiser selv tapas som en forret, men det er let at komponere et helt måltid ved at bestille mange forskellige småretter. Der er masser af forskellige tapasretter at vælge mellem. En god måde at prøvesmage tapas på er ved at bestille un variado. Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på.

Pa amb Oli

En regional udgave af den internationalt kendte bruschetta og en favoritsnack på hele Mallorca. Den består af en skive brød, som gnides med tomat, dryppes med olivenolie og strøs med salt. Der er mange varianter af pålæg at vælge mellem; f.eks. ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

Suppe baseret på grøntsager, kød og brød, som spises med gaffel. Retten står ofte under forretterne på menukortet, men med lidt brød som tilbehør kan den udgøre en let middag.

Frit mallorquí

En slags biksemad med bl.a. lever og fennikel - kan af og til være stærkt krydret.

Tumbet

Friterede grøntsager med tomatsauce. Nøjagtig hvilke grøntsager, som anvendes i retten, afhænger af tilgangen til råvarer.

Caragols

snegle, som koges i egen skal og serveres med hvidløgsmayonnaise.

Llom amb Col

En gryderet med svinekød og hvidkål som hovedingredienser. Mættende og dejlig varm. hvis vejret er lidt køligt.

Porcella

Grillet pattegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, som fremstilles af svinekød. Pølsen er mild men med masser af smag og rød af krydderierne. Den kan serveres grillet eller som pålæg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, som findes i forskellige størrelser og med forskelligt fyld.

Vin

De spanske vine er blandt de fineste i verden. Landets mest kendte vine kommer fra regionerne La Rioja, Navarra og Penedès. Alle regioner fremstiller deres egen vin, således også Mallorca, hvor vinen benævnes Binissalem.
Øens vincentrum ligger netop i Binissalem, men rundt omkring på øen findes der flere vinhuse, som gerne åbner dørene for interesserede besøgende. I mange af dem kan du få en rundvisning med prøvesmagning, eller om ikke andet så et besøg i butikken.

Cava

Spansk mousserende vin kaldes cava og kan sagtens konkurrere i smag og især i pris med champagne.

Sangria

Hvis man skal pege på en forfriskende drik, som ofte forbindes med Spanien, må det være den populære sangria. Den er baseret på vin, frugt, sukker og en variation af stærkere alkohol. Sangria serveres oftest på karaffel.

Spansk kaffe

Kaffe er meget populært i Spanien, og den spanske kaffe er stærk. Ønsker du det, der svarer til den danske kaffe, bør du bestille en café melitta eller café americano. En café solo er en lille kop espresso, og med lidt mælk oveni bliver det til en cortado. En café con leche er en stor kop med stærk kaffe og varm mælk.
I Cala d'Or kan du vælge mellem en del musikbarer, pubber og natklubber. Nattelivet er som regel forholdsvist roligt, men i sommermånederne skrues der lidt op for tempoet.
Shopping
Der er gode shoppingmuligheder i Cala d'Or med mange butikker og forretninger, som sælger souvenirs, tøj og strandartikler. Mange af disse finder du inde i byens centrum. Priserne varierer, men er oftest høje. De normale åbningstider her er fra kl. 10.00 til 13.00 og fra kl. 17.00 til 20.00. Lørdag eftermiddag og søndag er her lukket.

Fødevarebutikker

De fleste hoteller har minimarkeder, hvor priserne er højere end i almindelige butikker. Derfor kan det være en god idé at købe stort ind i starten af ferien i et af de store supermercados. Åbningstiderne er sædvanligvis mandag til lørdag fra kl. 09.00 til 21.00 og søndag til kl. 13.00.

Markeder – Santanyí og Felanitx

Du kan nemt tage taxi eller bus til markederne i nabobyerne. Markeder afholdes hver onsdag i Santanyí og hver søndag i Felanitx. Åbningstiderne er ca. fra kl. 09.00 til 13.00. Her kan du købe frugt, grøntsager, tøj og keramik. På markederne kan du ofte prutte prisen ned til det halve på alt ud over frugt og grøntsager.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan man hurtigt købe sig fattig. Spansk design regnes som førende, både når det gælder indretning og tøj. Her på øen finder du bl.a. lædervarer i form af jakker og tasker, keramik og mallorcinske tekstiler med specielle mønstre, Majorica-perler fra Manacor og, ikke at forglemme, sko!
Det største udvalg finder du naturligt nok i Palma. Her er alt fra små enkle forretninger til eksklusive boutiques. Besøg det store og elegante varehus El Corte Inglés, hvor du finder det meste, eller C&A, som er et stort varehus med tøj til relativt lave priser.
På turistrejsemålene har de fleste butikker åbent fra morgen til aften alle ugens dage. I de større byer og i Palma gælder de officielle åbningstider dog, dvs. hverdage fra kl. 10 til 13 og kl. 16.30 til 20, lørdage kun om formiddagen og lukket på søndage. De store varehuse i Palma har derimod åbent hele dagen uden siesta.

Marked på Mallorca

De fleste landsbyer og større byer har deres eget marked en eller et par dage om ugen. Her handler de lokale indbyggere, og her kan du finde alt mellem himmel og jord. Frugt, grøntsager, husgeråd, tøj, sko og indimellem også levende dyr!

Gode køb på Mallorca

Sko
Der er mange skobutikker på Mallorca. Især udvalget af sandaler, klipklapper og andre sommersko til kvinder er stort. Oftest er de også lidt billigere end derhjemme.
Aktiviteter og seværdigheder
Sol og strand er uden tvivl det, der trækker flest gæster hertil, men Cala d'Or har meget andet at tilbyde. Mange af Spies' gæster vælger at leje en cykel og udforske landskabet langs kysten, måske med en lille afstikker til de smukke haver i S'Horta-dalen. Andre rejser hertil for at deltage i jazzfestivalen i juni eller den lokale fiesta med optog og andre arrangementer i midten af august. Har du adgang til en bil, kan vi anbefale en udflugt til fiskelejet Porto Colom og det lille kloster i San Salvador. Mallorca er en ø, som virkelig belønner de nysgerrige og eventyrlystne.

Cykling

Mallorca er populær blandt cyklister. Fra februar til maj kommer der horder af professionelle cykelryttere hertil for at træne og varme op til cykelsæsonen. Spørg på turistinformationen eller på dit hotel om nærmeste cykeludlejning og tips til ruter.

Palma

Palma, Mallorcas kosmopolitiske hovedby, er flere gange og af forskellige tidsskrifter blevet kåret til Europas mest trendy by. Palma er en lille storby med alt, hvad man kan ønske sig af hyggelige restauranter, caféer, barer og gode shoppingmuligheder - du finder bl.a. modetøjskæderne Zara og Mango og det enorme varehus El Corte Inglés. I Palma finder du også en række forskellige kulturoplevelser med den imponerende katedral La Seu som en af Palmas helt store stoltheder. Et besøg i Palma er et must for alle, der rejser til Mallorca. Fra Cala d'Or går der busser flere gange om dagen. Hos de fleste større arrangører kan du komme med på dagsture hertil, hvor du får mulighed for at shoppe, besøge kulturelle seværdigheder og måske spise en frokost på en af de udendørs restauranter.

Vinbodega

Vinen fra Spanien er populær over hele verden, selvom de mallorcinske vine dog sjældent ses uden for øen. På Mallorca finder du flere forskellige vinbodegaer, som arrangerer rundvisninger, prøvesmagninger og selvfølgelig mulighed for at købe et par flasker med hjem.

Olivenolie

Mange mener, at olivenolien fra Mallorca er Middelhavets bedste. På øen finder du flere forskellige olivenplantager, og nogle af dem tager imod besøgende.

Golf

Mallorca er et populært rejsemål blandt golfspillere, ikke mindst takket være det behagelige klima. Her strækker sæsonen sig fra februar til langt ud på efteråret. De bedste måneder er dog marts-maj, hvor her ikke er lige så varmt som i højsommeren. Populære golfbaner er bl.a. Canyamel og Capdepera på østkysten samt Santa Ponsa, Poniente og Son Termens på vestkysten.

Hamsgrotterne

I drypstensgrotterne Cuevas del Hams i Porto Cristo er der dannet fantastiske drypstensformationer igennem årtusinder. Turen går gennem huler og passager og ned ad trapper, hvor du kan beskue dette naturfænomens fascinerende formationer på helt tæt hold. Ved søen længst nede i grotten opføres en romantisk, klassisk koncert fra robåde. Hamsgrotterne har åbent dagligt, og flere selskaber arrangerer ture hertil. Du kan også køre hertil på egen hånd, hvis du har lejet en bil.

Munkeklostret San Salvador

Herfra har du en vidunderlig smuk udsigt, og på en klar og fin dag kan du stort set se hele Mallorca! Klostret ligger ca. 20 minutters kørsel i bil fra Cala d'Or og 4 km fra Felanitx. Her kan du nyde en enkel frokost eller blive natten over.

Cala Mondragó

Nationalparken Cala Mondragó har to vidunderlige strande ca. et kvarters kørsel i bil fra Cala d'Or. I området er der flere vandrestier, en stor picnicpark og en lille legeplads. Strandene har enkel barservering og toiletter. Bussen og toget fra Cala d'Or standser ved stranden. Stor parkeringsplads med P-afgift.

Son Real

Er du interesseret i historie, er dette en seværdighed for dig. Det var efter sigende her i Son Real, at de første bosættere på Mallorca levede. Hvert år gør man nye arkæologiske fund, som gør Son Real til en populær attraktion for historie- såvel som naturinteresserede. Du kan bl.a. se Necropolis de Son Real, en gravplads fra Talayot-perioden ca. 700 f.Kr. Spredt over et område på 800 m² har man fundet rester fra mere end 300 mennesker. S'Illot des Porros er en lille ø meget tæt på kysten, hvor man også har fundet Talayot-gravpladser. Her er tale om et stort afsides område, som strækker sig fra Son Baulo Beach mod Son Serra de Marina.
Sådan kommer du omkring
Vi samarbejder med Avis, som er et af de biludlejningsfirmaer, der fungerer bedst her på øen. Takket være det gode samarbejde kan vi tilbyde kvalitetsbiler til gode priser. Du kan trygt leje bil gennem os og Avis. Du får en god forsikring og god service, så du er ordentligt dækket, hvis der sker noget. Bestil bilen hos os senest dagen inden du skal bruge den.

Fordele ved at leje gennem os:

• Rabat på Avis' ordinære priser
• Ubegrænset kilometerforbrug
• Selvrisikoregulering*

Avis' lejebiler er af meget høj standard og har en gennemsnitsalder på 12 måneder. Lejetiden regnes i hele døgn, hvilket vil sige, at en udlejningsdag er lige med 24 timer.

*Selvrisiko reduceres ved skader på bilen.

Bemærk:

• Avis tilbyder forskellige tilvalg som f.eks. ekstraforsikringer, barnesæde og GPS. Betales direkte til Avis.
• Bilen skal returneres med lige så meget benzin i tanken som ved afhentning.
• 'Fuel up front' er et valgfrit tilbud. Du forudbetaler for en fuld tank benzin og returnerer bilen med så tom tank som muligt. Eventuel overskydende benzin tilbagebetales ikke.
• Kørekort skal fremvises ved afhentning. Almindeligt dansk kørekort (kategori B) er godkendt til personbil
....
• De fleste lejebiler kræver blyfri benzin (sin plomo - grøn slange).
• Sikkerhedssele er obligatorisk.
• Følg samme færdselsregler som derhjemme - så kører du også lovligt her. I Spanien er det forbudt at tale i mobiltelefon under kørsel.
• Du skal være fyldt 21 år for at leje bil og have haft kørekort i mindst 1 år (ekstra pris opkræves af førere under 25 år).
• Ved eventuelle problemer med bilen er det ikke tilladt at stige ud af bilen på de spanske veje uden at bære den gule refleksvest! Vesten skal opbevares i kabinen.

Forsikringer:

• CDW - skadesforsikring
Sikrer at du er dækket, hvis bilen bliver beskadiget, og der kræves reparationer. Forsikringen er inkluderet i prisen. Der skal dog betales en selvrisiko.
• TP - tyveriforsikring
Sikrer at du er dækket, hvis bilen bliver stjålet. Der skal dog betales en selvrisiko. Forsikringen er inkluderet i prisen. Dækker ikke hvis bilen bliver stjålet, mens nøglen sidder i.

Ikke inkluderet
Forsikringerne aftales direkte med Avis
.... Disse er frivillige, men står ofte på lejekontrakten. Hvis du ikke ønsker ekstra forsikringer, beder vi dig informere Avis.

• Super CDW + TP - selvrisikoeliminering
Eliminerer lejerens selvrisiko ved skader på bilen eller ved tyveri af bilen.
Der skal dog betales en administrationsafgift. Spies' rejseforsikring dækker selvrisikoen med op til 10.000 kr.

• PAI - personlig ulykkesforsikring
Et supplement til din egen personlige ulykkesforsikring. Forsikringen omfatter såvel føreren som alle passagerer i bilen.
• Super PAI - personlig ulykkesforsikring
Det samme som PAI. Super PAI dækker dog et højere beløb samt tyveri af personlige ejendele og bagage.

Bilgruppe

Reservation af et bestemt bilmærke kan ikke garanteres, men du kan vælge mellem forskellige bilgrupper.

Gruppe A er små standardbiler, eksempelvis Ford Ka eller lignende.
Gruppe B er lidt større og bedre, eksempelvis Seat Ibiza eller lignende.
Gruppe C har bedre komfort og større motorkraft, eksempelvis Seat Leon eller lignende.

tip og gode råd

Vores Spies-guider er her for at gøre din ferie så vellykket, afslappet og inspirerende som muligt! Kom gerne til os, hvis du ønsker tips til interessante seværdigheder og udflugter eller rutebeskrivelser til de mange hemmelige oaser på øen. Vi tilfører gerne din ferie lidt ekstra guldkant med tips til de bedste restauranter, strande og shoppingmuligheder. Selvfølgelig forsøger vi også at besvare alle praktiske spørgsmål, som måtte opstå under din ferie her på øen.
Cala d'Or har gode busforbindelser til Palma og andre dele af øen. Turen til Palma går over Santanyí, Campos og Llucmajor. Køretiden til Palma er ca. 90 minutter. På søndage går en markedsbus til Felanitx. Daglige forbindelser til Dragegrotterne/Hamsgrotterne, Porto Cristo, Cala Millor, Porto Colom og Cala Ratjada. Turistkontoret har aktuelle køreplaner.

Taxi – Cala d'Or

Taxameter anvendes i området. Uden for Cala d'Or gælder dog faste priser. Taxichaufførerne skal kunne fremvise en fast prisliste, hvis kunden ønsker det. Drikkepenge afrundes opad.

Tog – Cala d'Or

Minitog forbinder Cala d'Or med andre byer. Spørg på turistkontoret for mere information.

Moped – Cala d'Or

Af sikkerhedsmæssige årsager beder vi dig være meget forsigtig, hvis du lejer en scooter. Det er også vigtigt, at du kontrollerer, om køretøjet har de nødvendige forsikringer.

Cykel – Cala d'Or

Cala d'Or og området rundt om byen egner sig udmærket til cykelture, og her er flere fine cykelstier. På turistinformationen kan du hente kort og information. Der findes mange cykeludlejere at vælge mellem.

Sådan kommer du rundt på Mallorca

Busnettet på Mallorca fungerer godt, og i løbet af højsæsonen kører de lokale busser i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Vejene på Mallorca er generelt gode, skiltningen er fin, og bortset fra selve Palma er trafikken moderat. Hvis du gerne vil se lidt mere af øen og tage rundt på egen hånd, kan vi anbefale at leje en bil hos et af de større udlejningsfirmaer. Prisen for billeje er ikke særlig høj, specielt hvis du reserverer bilen hjemmefra.

Busser

Mallorca har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører der lokalbusser i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Lokalbusserne i Palma er blå og hedder EMT. På resten af øen er de røde og gule og hedder TIB. Billet købes direkte i bussen og gælder kun for en enkelt tur. Tænk på, at chaufføren ikke kan veksle store sedler.
Køreplanerne varierer, så husk at undersøge hvordan bussen kører. Husk på at busserne som regel ikke kører så ofte på helligdage og i weekenderne som på hverdage. Vi tager forbehold for ændringer i både køreplaner og ruter. For mere information kan du kontakte hotellets reception eller din Spies-guide.

Færger

Der er færgeforbindelse mellem Mallorca og Barcelona og mellem Mallorca og Valencia. I sommermånederne sejler der desuden færger mellem Alcudia og Menorca samt mellem Mallorca og Ibiza. Det er lettest at bestille billetter via internettet eller nede på havnen i Palma hos agenterne. Her finder du også sejltider og priser for de forskellige bådoverfarter.

Fly

Der er daglige flyforbindelser til naboøerne Menorca og Ibiza samt til det spanske fastland. Det er også nemt og enkelt at flyve til flere europæiske storbyer.

Taxi

Taxi kan bestilles via hotellets reception, men der findes også taxiholdepladser i de fleste områder, hvor de holder og venter på kunder. Du kan selvfølgelig også bare stoppe en taxi direkte på gaden. Normalt kører taxichaufførerne efter taxameter i henhold til fastlagte takster. Skal du ud på en længere tur, så aftal prisen med chaufføren i forvejen. Så slipper du for at betale en pris, som var meget højere end forventet.

Tog

Der er tre toglinjer på øen. De udgår allesammen fra Plaza España i Palmas centrum. Den ene toglinje går til Sóller på vestkysten, mens den anden går til Inca midt på øen. Fra Sóller kan du køre med den lille sporvogn ud til Puerto de Sóller. Den tredje toglinje går via Inca til Manacor.
Fakta

Vores service

Fra maj til oktober kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer. Gæster på Sunprime Monsuau har rejsemålsservice i receptionen døgnet rundt.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Cala d'Or

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater ved de fleste banker. Kreditkort accepteres i vid udstrækning. Mange banker, som har åbent mandag-fredag kl. 8.30-14.00 og lørdag kl 9.00-13.00 (dog lukket om lørdagen fra april til september.) Penge kan veksles i banker, hotelreceptioner og på vekselkontorer.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
Det er nemt at have børnene med rundt i Cala d'Or. Badebugterne er børnevenlige med fint sand og lækkert, klart vand, hvilket gør Cala d'Or til et populært rejsemål for børnefamilier. Atmosfæren er rolig, og her er en del børneaktiviteter. Der er bilfri gader i centrum.

Legepladser

Ældre og mindre legepladser findes ved siden af hotel Ferrera Beach, i Cala Azul Park, ved den store hovedgade Avda Benvinguts og på stranden Cala Gran. Mange af hotellerne har også egne legeparker. Mallorcalandia, børnenes favorit, ligger i området mellem Cala Gran og Cala Esmeralda på Avinguda Sa Punta Grossa. Her venter forskellige sjove aktiviteter i form af trampoliner, tog og andet. Åbent dagligt.

Restauranter

Mange restauranter har internationale menuer og børnemenuer. Den centrale del af Cala d´Or har bilfri gader og er et perfekt sted til en middagsgåtur for børnefamilier. Her er også masser af liv og aktivitet om aftenen.

Shopping

I Cala d'Or kan du handle lidt børnetøj, legetøj og strandting i de fleste souvenirbutikker. Kvalitet og priser varierer.

Rejs med børn til Mallorca

Mallorca er et populært rejsemål for børnefamilier, og det er nemt at rejse rundt - også med familiens yngste. Spanierne er meget glade for børn, og det er aldrig et problem at tage børnene med på restauranter og lignende. Tværtimod ender børnene sandsynligvis med at få mere opmærksomhed end dig!
Nedenfor følger information om ting, der er værd at gode at vide, samt nogle tips til aktiviteter for hele familien.

Mad

De fleste restauranter har internationale retter på menukortet, som er populære hos de mindste. Mange tilbyder også specielle børnemenuer med burgere, pastaretter, kylling m.m. inkl. drikkevarer og is. Der findes et begrænset antal højstole på de fleste restauranter.

Babymad og bleer

Du kan købe babymad i de fleste fødevareforretninger (supermercados) samt på de lokale apoteker. Det billigste er at handle i de forskellige supermarkeder. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas en hel del mindre. Grødpulver samt de fleste frugtpuréer indeholder ofte sukker. Bleer kan købes overalt, og priserne varierer på samme måde som med babymaden.

Barnesæder

Barnesæder kan lejes hos de fleste større biludlejningsfirmaer. Du bør bestille barnesædet samtidig med, at du reserverer bilen.

Legepladser

De spanske legepladser minder meget om de danske. De er populære tilholdssteder så bliv ikke overrasket, hvis dit eller dine børn overvinder sprogbarriererne i så høj grad, at du må bære dem derfra.
Find din rejse til Cala d'Or