Se hoteller (4)

Rejser til Cala Mayor

I Cala Mayor kan du bo luksuriøst ved stranden, tæt på Palmas udbud af kultur, shopping og restauranter.

Cala Mayor er velegnet til dig, der vil bo tæt på Palma, men stadig gerne vil have stranden lige uden for døren. Byen er et af Mallorcas ældste ferieområder og populær blandt såvel feriegæster som spanierne selv. Den ca. 250 m lange strand er velholdt og afskærmet fra det åbne hav. Her er fint hvidt sand og klart vand. Langs hovedgaden Joan Miró er der mange restauranter, hvor du kan smage forskellige spanske og mallorcinske retter - perfekt til en afslappet frokost eller en romantisk middag med havudsigt. I Cala Mayor ligger også det berømte Miró-museum, og i nærliggende Marivent ligger den spanske kongefamilies sommerresidens.

Tag bussen til Palma

Vil du gerne have en pause fra sol, strand og vand, tager det kun ca. 20 minutter med bus - eller 5 minutter i taxi - at komme ind til Palma. Her venter et overdådigt udbud af shopping, kultur, barer, caféer, restauranter og et natteliv, som i sommerhalvåret går for at være et af Europas bedste. Husk at besøge den imponerende gotiske katedral, som er byens vartegn, og gå heller ikke gå glip af at smage ægte mallorcinske tapas med pølser, oste, oliven og hvidløgsristede champignoner i de små stræder i den gamle bydel.

Luksushoteller i Cala Mayor

Når du holder ferie i Cala Mayor, kan du bo på et af vores allerbedste hoteller på Mallorca: Nixe Palace. Dette er et klassisk luksushotel, som ligger tæt på stranden og tilbyder det bedste, både hvad angår service og faciliteter. Efter en spadseretur ind til Palma langs den smukke strandpromenade kan du slå dig ned med en kold drink i pianobaren eller på en af hotellets terrasser, mens du nyder den magiske udsigt over Palmabugten.

Tips og nyttig info
 • Luksushoteller
 • Fin sandstrand
 • Hoteller med gratis wi-fi
 • Lokale restauranter
 • Rejser året rundt
 • Populære hoteller
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Cala Mayor

Vejr og klima
 • januar
14°6°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°8°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
19°10°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
27°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
18°10°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
15°8°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Strand
Den ca. 250 m lange strand i Cala Mayor har fint hvidt sand og klart vand. Stranden er velplejet og afskærmet fra det åbne hav - og så er den belønnet med det Blå Flag, EU's udmærkelse til strande af høj standard. Nøjagtig som på de fleste andre strande ved Palmabugten er her ferskvandsbrusere og udlejning af liggestole og parasoller. Langs stranden ligger der også caféer, barer og restauranter. Vil du undgå at få sand mellem tæerne, kan du i stedet lægge dig ud på den lille klippeodde.

Strande i nærheden af Cala Mayor

Der er en række større strande i nærheden: Illetas ca. 10 km, Playa de Palma ca. 15 km og Palma Nova ca. 15 km.

Sol og strand på Mallorca

Alle badestrande i Spanien er offentlige, så du har alle chancer for at finde din egen favoritstrand blandt Mallorcas mange små og store bugter. Ud over strandene på dit rejsemål er der mange andre, som er et besøg værd. Nedenfor følger navnene på nogle populære strande, men spørg gerne os hvis du ønsker yderligere forslag.

Es Trenc

En stort set ubebygget strand på sydkysten. 7 km herlig sandstrand med turkisblåt vand nær byen Campos.

Cala Deia

Lille stenstrand neden for den hyggelige by Deia. Egner sig godt til snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små bugter med fint sand og fantastisk turkisblåt og krystalklart vand. Lettilgængelige for bilister og med mange faciliteter såsom barer, restauranter og hoteller.

Cala Mondragó

Smuk badebugt med både klipper og sand på østkysten i nærheden af Cala d'Or. Egner sig til snorkling.

Cala Torta

Den smukkeste af de mange ubebyggede strande i området. Stranden er formet som en vid bue af sand omgivet af sanddyner og tørt landskab. Nær byen Arta.

Cala Tuent

En velbevaret hemmelighed ved den stærkt trafikerede Sa Calobra-vej. Storslået udsigt og klart vand. Egner sig godt til snorkling.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Cala Mayor i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Cala Mayor året rundt med rutefly.

Flyet lander i Palma Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Cala Mayor. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Palma Lufthavn til dit hotel er fra ca. 40 minutter til 1 time (ca. 15 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.
Mad, drikke og natteliv
Mellem stranden og hovedgaden i Joan Miró ligger der restauranter, caféer og barer med flere forskellige typer mad på menukortet; perfekt til en hyggelig frokost eller en romantisk middag med havudsigt. Det tager kun ca. 20 minutter med bus eller ca. 5 minutter med taxi at komme ind til Palma, hvor udvalget er en del større.

Restauranter

Tager du til Mallorca for de store restaurantoplevelsers skyld, skal du tilbringe meget af tiden i Palma eller besøge en af de mange gourmetrestauranter, som efterhånden er dukket op ude på landet. I selve Cala Mayor er der ingen restauranter med ambitioner på Michelin-niveau, men der er mange muligheder for dig, der blot ønsker at spise godt og varieret.

Mad og drikke på Mallorca

Spanierne elsker at spise på restaurant. De spiser meget og gerne sent. Mallorcinerne er dygtige til at lave mad og har adgang til fine råvarer. Ud over restauranternes internationale menukort er det absolut værd at prøve nogle af øens specialiteter. De spanske spisetider til frokost og middag er ca. kl. 13.30-15.30 og kl. 20-24, men eftersom hele Mallorca er rettet ind efter turisterne, har de fleste restauranter på feriestederne åbent efter "vores" skandinaviske spisetider. Drikkepenge er ikke inkluderet i prisen, men lægges oveni af gæsterne selv.

Tapas

Tapas og Spanien hører uløseligt sammen. Spanierne spiser selv tapas som en forret, men det er let at komponere et helt måltid ved at bestille mange forskellige småretter. Der er masser af forskellige tapasretter at vælge mellem. En god måde at prøvesmage tapas på er ved at bestille un variado. Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på.

Pa amb Oli

En regional udgave af den internationalt kendte bruschetta og en favoritsnack på hele Mallorca. Den består af en skive brød, som gnides med tomat, dryppes med olivenolie og strøs med salt. Pålægget kan være alt muligt; måske lidt ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

Suppe baseret på grøntsager, kød og brød, som spises med gaffel. Retten står ofte under forretterne på menukortet, men med lidt brød som tilbehør kan den udgøre en let middag.

Frit mallorquí

En slags biksemad med bl.a. lever og fennikel - kan af og til være stærkt krydret.

Tumbet

Friterede grøntsager med tomatsauce. Præcis hvilke grøntsager der anvendes i retten, afhænger af udvalget.

Caragols

er snegle, som koges i egen skal og serveres med hvidløgsmayonnaise.

Llom amb Col

En gryderet med svinekød og hvidkål som hovedingredienser. Mættende og dejlig varm, hvis vejret er lidt køligt.

Porcella

Grillet pattegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, der fremstilles af svinekød. Pølsen er mild, men fuld af smag og rød pga. krydderierne. Den kan serveres grillet eller som pålæg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, som fås i forskellige størrelser og med forskelligt fyld.

Vin

De spanske vine er blandt de fineste i verden. Landets mest kendte vine kommer fra regionerne La Rioja, Navarra og Penedès. Alle regioner fremstiller deres egen vin, således også Mallorca, hvor vinen har sin egen betegnelse: Binissalem.
Øens vincentrum ligger netop i Binissalem, men rundt omkring på øen er der flere vinhuse, som gerne åbner dørene for interesserede besøgende. I mange af dem kan du få en rundvisning med prøvesmagning, eller om ikke andet så et besøg i butikken.

Cava

Spansk mousserende vin kaldes cava og kan sagtens konkurrere i smag og især i pris med champagne.

Sangria

En forfriskende drik, som først og fremmest forbindes med Spanien er den populære sangria. Den er baseret på vin, frugt, sukker og en variation af stærkere alkohol. Sangria serveres oftest i en karaffel.

Spansk kaffe

Kaffe er meget populært i Spanien, og den spanske kaffe er stærk. Vil du gerne have det, der svarer til dansk kaffe, skal du nok bestille en café melitta eller café americano. En café solo er en lille kop espresso, og med lidt mælk oveni bliver det til en cortado. En café con leche er en stor kop med stærk kaffe og varm mælk.
I Cala Mayor er der forskellige populære salsasteder, barer og diskoteker, hvor først og fremmest lokalbefolkningen kommer. Mange af de større hoteller har dans til livemusik. Er du på udkig efter et mere livligt natteliv, henviser vi til Palma, Magaluf og Palma Nova. I Palma er der mere end 100 pubber og barer samt over 20 diskoteker og natklubber.
Shopping
Shoppingmulighederne i Cala Mayor er, ligesom på mange af de andre ferierejsemål på Mallorca, ret begrænsede. Udvalget består hovedsageligt af supermarkeder og nogle få butikker. Heldigvis er det nemt at tage bussen ind til Palma, hvor shoppingmulighederne nærmest er uendelige. Her er masser af sko- og tøjbutikker samt en række imponerende markedshaller.

Supermarked

Bor du på lejlighedshotel, er det en god idé at købe stort ind i begyndelsen af ferien i et af de større supermarkeder (supermercado).

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan man hurtigt købe sig fattig. Spansk design regnes som førende, både når det gælder tøj og indretning. Her på øen finder du bl.a. lædervarer i form af jakker og tasker, keramik og mallorcinske tekstiler med specielle mønstre, Majorica-perler fra Manacor og sko.

Det største udvalg finder du naturligt nok i Palma. Her er alt fra små enkle forretninger til eksklusive boutiques. Besøg det store og elegante varehus El Corte Inglés, hvor du kan få det meste, eller C&A, der er et stort varehus med tøj til relativt lave priser.

I ferieområderne har de fleste butikker åbent fra morgen til aften alle ugens dage. I de større byer og i Palma gælder de officielle åbningstider dog, dvs. hverdage kl. 10-13 og kl. 16.30-20, lørdage kun om formiddagen og lukket søndage. De store varehuse i Palma har derimod åbent hele dagen uden siesta.

Marked på Mallorca

De fleste landsbyer og større byer har deres eget marked en eller et par dage om ugen. Her handler de lokale indbyggere, og her kan du finde alt mellem himmel og jord. Frugt, grøntsager, husgeråd, tøj, sko og indimellem også levende dyr!

Gode køb på Mallorca

Sko
Der er mange skobutikker på Mallorca. Især udvalget af sandaler, klipklapper og andre sommersko til kvinder er stort. Oftest er de også lidt billigere end derhjemme.

Keramik
Hvor du end kommer hen på Mallorca, er der keramik og smukke krukker at købe. De bliver fremstillet efter gamle traditionen, og hvis du er heldig, kan du finde virkelig fine ting til gode priser.

Alkohol
Både vin, spiritus og ø er billigt at købe i supermarkederne på Mallorca, specielt i de større supermarkeder.

Perler
I Manacor fremstilles verdens tredje fineste perle, Majoricaperlen, af fiskeskæl. Besøg fabrikken og husk endelig at købe perler med hjem til en god pris.

Lædervarer
På Mallorca kan du købe lædervarer af god kvalitet til gode priser, først og fremmest jakker og bælter. De bedste køb gør du i byen Inca, som er læderindustriens højborg på øen. Tag dertil en torsdag, hvor der er marked.

Olivenolie
Mange mener, at Mallorcas olivenolie er en af de bedste i Middelhavsområdet. Der er flere steder, hvor du kan finde lokalproduceret olivenolie og købe et par flasker med hjem.
Aktiviteter og seværdigheder
I Cala Mayor kan du bl.a. spille golf og squash.

Cykling - Cala Mayor

Landskabet omkring Cala Mayor er som skabt til cyklister på alle niveauer. Her er mange gode ruter af varierende sværhedsgrad. Forhør dig på dit hotel om gode cykeludlejere. I turistinformationen kan du få kort, hvor forskellige ruter er markerede.

Western Water Park – Magaluf

Dette er et vandland med westerntema. Her er der vandrutsjebaner for både store og små, restauranter, grønne områder og souvenirbutikker. I vandlandet, som ligger lige uden for Magaluf, er der også et område til mindre børn.

Golf – Cala Mayor

Rundt om Palmabugten er der fem golfbaner. Den nærmeste, en 18-hullers golfbane, ligger ca. 2 km vest for Cala Mayor. Mere information om Spies' golfrejser til Mallorca fås på spies.dk.

Ridning – Calvia

Der er ride- og ponyklubber i byen Salvia.

Vinsmagning

Mallorcas vine er relativt ukendte uden for øen, men de er bestemt et nærmere bekendtskab værd. Det nemmeste er at rejse til Binissalem, som både er øens vincentrum og betegnelsen for Mallorcas egen vinklassifikation "Denominación de Origen", som garanterer, at vinen kommer herfra. I Binissalem kan du smage og købe vine direkte fra producenten. Der er flere vinhuse at vælge mellem; Bodegas José L. Ferrer og Bodegas Oliver er bare to eksempler. Husk endelig at smage på vinene lavet på mindre kendte druer som Prensal Blanc, Calet og Moll. Om fredagen er der marked på torvet ved siden af kirken i Binissalem. Bus- og togtider får du i turistinformationen.
Der er ikke specielt mange seværdigheder i selve Cala Mayor, men i byens omgivelser er der masser at se, både i Palma og længere inde i landet. Du kan læse om aktuelle kunstudstillinger, koncerter, teaterforestillinger, operaer og messer i Activitats esportives i Artistico culturals, som fås på turistkontorerne. I Música a Mallorca kan du læse om samtlige musikarrangementer. Begge udkommer en gang om måneden. Åbningstider og priser varierer mellem høj- og lavsæson. De fleste attraktioner har også åbent i vintersæsonen, men normalt med lidt kortere åbningstider, og de lukker oftest tidligere om aftenen.

Seværdigheder i Palma

Palma er en storby i miniformat med seværdigheder, hyggelige restauranter, caféer, barer og shoppingmuligheder - her er bl.a. modebutikker som Zara og Mango samt det enorme varehus El Corte Inglés. Derudover har Palma et meget rigt kulturudbud. Et eksempel er den smukke katedral La Seu, hvis grundsten blev lagt i 1200-talet og som først stod færdig omkring 400 år senere. Fra Cala Mayor kører der regelmæssigt busser hertil i dagtimerne.

Klostret Lluc

Stort, smukt kloster, som nærmest udgør en lille by i sig selv. Klostret blev grundlagt i 1260 og ligger i Lluc langt oppe nordpå. Her er restaurant, lidt shopping og mulighed for overnatning. Her er også flere gode vandrestier. Det er lidt besværligt at komme hertil, nemmest i egen bil eller ved at deltage i en udflugt.

Mallorcas vestkyst

Mallorcas vestkyst hører uden tvivl til de smukkeste og mest imponerende områder ved hele Middelhavet. Langs kysten løber bjergkæden Serra de Tramuntana, hvor den ene udsigt er mere storslået end den næste. Her er alt fra svimlende højder og afgrundsdybe kløfter til idylliske dale, frodige, tætbevoksede skovområder og duftende appelsin- og olivenlunde. Det er også her langs Mallorcas vestkyst, du finder nogle af øens allersmukkeste og mest interessante byer og steder. Hvis du vil være sikker på at få det hele med, anbefaler vi, at du lejer en bil og ser området i dit eget tempo. Øens smukkeste vej, C710, går fra Pollensa i nord til Andratx i syd, og undervejs kommer du forbi næsten alle de store seværdigheder, små byer og interessante steder. Fortsæt så langt du kan nå, eller indtil du ikke gider mere og tag så motorvejen fra Palma tilbage mod Alcudia.

Inca

En gammel romersk by beliggende midt på øen. Inca er mest kendt for sit torsdagsmarked, som er det største og mest livlige marked på hele Mallorca. Her kan du købe frisk frugt og grønt fra de lokale bønder, men også lokalt håndværk, smukke souvenirer og ikke mindst lædervarer er her masser af. Inca er kendt som læderindustriens højsæde på Mallorca, så hvis du vil købe en lækker jakke eller en taske med hjem, er det her, du skal slå til. Når sulten melder sig, kan du gå ombord i de spændende retter på tapasbarerne i den gamle bykerne. Her kan du smage typiske mallorcinske specialiteter i et autentisk miljø. Kør hertil i lejebil eller bus/tog fra stationen ved Placa Espanya.

Puerto Portals

Øens mest luksuriøse lystbådehavn beliggende mellem Palma og Palma Nova. Langs havnen er der forskellige internationale restauranter og barer med udendørsservering, hvor du kan sidde og indsnuse den eksklusive atmosfære - måske med et glas bobler i hånden?
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Mallorca på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Busser til Palma går flere gange i timen. Det er også let at tage offentlig transport langs kysten til bl.a. Illetas. Spørg på dit hotel eller på turistkontoret for aktuelle busplaner.

Sådan kommer du rundt på Mallorca

Busnettet på Mallorca fungerer godt, og i løbet af højsæsonen kører de lokale busser i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Vejene på Mallorca er generelt gode, skiltningen er fin, og bortset fra selve Palma er trafikken moderat. Hvis du gerne vil se lidt mere af øen og tage rundt på egen hånd, kan vi anbefale at leje en bil hos et af de større udlejningsfirmaer. Prisen for billeje er ikke særlig høj, specielt hvis du reserverer bilen hjemmefra.

Busser

Mallorca har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører der lokalbusser i pendulfart mellem de større ferierejsemål. Lokalbusserne i Palma er blå og hedder EMT. På resten af øen er de røde og gule og hedder TIB. Billet købes direkte i bussen og gælder kun for en enkelt tur. Tænk på, at chaufføren ikke kan veksle store sedler.
Køreplanerne varierer, så husk at tjekke tiderne, inden du begiver dig afsted. Husk på, at busserne som regel ikke kører så ofte på helligdage og i weekenderne som på hverdage. Vi tager forbehold for ændringer i både køreplaner og ruter. Du kan kontakte hotellets reception eller din Spies-guide for mere information.

Færger

Der er færgeforbindelse mellem Mallorca og Barcelona og mellem Mallorca og Valencia. I sommermånederne sejler der desuden færger mellem Alcudia og Menorca samt mellem Mallorca og Ibiza. Det er lettest at bestille billetter via internettet eller nede på havnen i Palma hos agenterne. Her kan du også se sejltider og priser for de forskellige bådoverfarter.

Fly

Der er daglige flyforbindelser til naboøerne Menorca og Ibiza samt til det spanske fastland. Det er også nemt og enkelt at flyve til flere europæiske storbyer.

Taxi

Taxi kan bestilles via hotellets reception, men der er også taxiholdepladser i de fleste områder, hvor taxierne holder og venter på kunder. Du kan selvfølgelig også bare stoppe en taxi direkte på gaden. Normalt kører taxichaufførerne efter taxameter og fastlagte takster. Skal du ud på en længere tur, så aftal prisen med chaufføren i forvejen. Så slipper du for at betale en pris, som var meget højere end forventet.

Tog

Der er tre toglinjer på øen. De udgår allesammen fra Plaza España i Palmas centrum. Den ene toglinje går til Sóller på vestkysten, mens den anden går til Inca midt på øen. Fra Sóller kan du køre med den lille sporvogn ud til Puerto de Sóller. Den tredje toglinje går via Inca til Manacor.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Cala Mayor

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Meget trafikeret område i udkanten af by. Udendørspools, som ikke er opvarmede, er normalt åbne i badesæsonen fra maj til oktober. Vi tager forbehold for ændringer i udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
Cala Mayor er berømt og elsket for sin fantastiske strand. Stranden er ikke specielt lavvandet, men vandet er meget rent. Sandet, som er blødt og fint, er godt at bygge sandslotte med. I Cala Mayors omgivelser er der et stort udvalg af aktiviteter og attraktioner.

Rejs med børn til Mallorca

Mallorca er et populært rejsemål for børnefamilier, og det er nemt at rejse rundt - også med familiens yngste. Spanierne er meget glade for børn, og det er aldrig et problem at tage børnene med på restauranter og lignende. Tværtimod ender børnene sandsynligvis med at få mere opmærksomhed end dig!
Nedenfor får du informationer, der er gode at kende til, sammen med lidt tips til aktiviteter for hele familien.

Mad

De fleste restauranters menukort byder på internationale retter, som er populære hos de mindste. Mange har også særlige børnemenuer med burgere, pastaretter, kylling m.m. inkl. drikkevarer og is. Der er et begrænset antal barnestole på de fleste restauranter.

Babymad og bleer

Du kan købe babymad i de fleste fødevareforretninger (supermercados) og på de lokale apoteker. Det billigste er at handle i de forskellige supermarkeder. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas en hel del mindre. Grødpulver og de fleste frugtpuréer indeholder ofte sukker. Bleer kan købes overalt, og priserne varierer på samme måde som med babymaden.

Barnesæder

Barnesæder kan lejes hos de fleste større biludlejningsfirmaer. Husk at bestille barnesædet samtidig med bilen.

Legepladser

De spanske legepladser minder meget om de danske. De er populære tilholdssteder, så bliv ikke overrasket, hvis dit barn eller dine børn overvinder sprogbarriererne i en sådan grad, at du må bære dem derfra.
Udflugter
Grottetur med besøg i Puerto Cristo
Grottetur med besøg i Puerto Cristo
En hel dag med underjordisk mystik og besøg i den charmerende by Puerto Cristo. Vi skal også prøvesmage nogle af øens klassiske likører.
Læs mere om udflugten
Marked, vin og tapas - fra syd
Marked, vin og tapas - fra syd
Oplev mere af smukke Mallorca! Tag med på en heldagsudflugt til den nordlige del af øen og Puerto de Pollensa, hvor vi besøger det lokale marked og indsnuser byens atmosfære, før vi begiver os til en hyggelig vinbodega med vinsmagning og tapas. Mad og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Katamaranen Life & Sea - formiddagstur
Katamaranen Life & Sea - formiddagstur
Nyd en skøn dag på havet ombord på katamaranen Life & Sea, når vi sejler uden for Palmabugten.
Læs mere om udflugten
Katamaranen Life & Sea i solnedgangens skær
Katamaranen Life & Sea i solnedgangens skær
Tag med Life & Seas flotte katamaran og glæd dig til vind i håret og masser af afslapning ombord, når vi sejler uden for Palmabugten og nyder en uforglemmelig solnedgang over havet.
Læs mere om udflugten

Find din rejse til Cala Mayor
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.