Se hoteller (10)

Rejser til Cala Millor

Cala Millor er det perfekte rejsemål for dig, der vil have lange dasedage på stranden og et livligt forlystelsesliv om aftenen.

Det klassiske turistrejsemål Cala Millor har en af Mallorcas bedste strande og et godt forlystelsesliv, som får mange til at rejse hertil. Her gør man alt for at leve op til sit navn "den bedste havbugt". Langs stranden løber en promenade med pinjetræer og palmer, som er meget populær. Både den og den parallelle hovedgade lidt længere oppe fra stranden er bilfri. Her er butikker, restauranter, musikbarer og flere diskoteker. Stemningen er afslappet og meget venlig. Om aftenen indtages forlystelsesstederne først og fremmest af tyske og engelske turister, men også af en del skandinaver, som kommer her for at feste. I direkte tilknytning til Cala Millor ligger den lille fiskerhavn Cala Bona med lav og charmerende bebyggelse og et roligere tempo. Cala Millor hører til den nærliggende by Son Servera, hvor mange af dem, der arbejder på ferierejsemålene, bor. Her valfarter feriegæsterne til for at opleve fredagsmarkedet og for at spise og drikke på de lokale barer. Cala Millors omgivelser er kuperede og grønne. Der er derfor mange, der vælger at udforske området på cykel. Ikke langt fra Cala Bona ligger kyststrækningen Costa de los Pinos, som er et eksklusivt villaområde med både en lokal befolkning og rige sommerferiegæster.

Stranden i Cala Millor

Den lavvandede og børnevenlige sandstrand i Cala Millor er næsten 2 km lang og meget velholdt. Her kan du dyrke forskellige former for vandsportsaktiviteter som jetski og parasailing samt leje vandcykler, hvis du skulle blive træt af at dase i sandet. Bliver du sulten eller tørstig, er der aldrig langt til en restaurant eller bar, hvor du kan sidde i skyggen og nyde en frokost eller en kold forfriskning.

Børnevenlige hoteller i Cala Millor

Det er ikke kun stranden, der gør Cala Millor til et børnevenligt rejsemål. Her er flere familiehoteller, som egner sig godt til en ferie med familien. Et eksempel er Bahia Grande, som er et lejlighedshotel tæt på stranden bare 10 minutters gang fra Cala Millor. Her kan du også tilkøbe All Inclusive, hvis du vil have en ekstra bekvem og afslappet ferie.

Golf på Mallorca

Cala Millor passer perfekt til dig, som ikke synes, at rejsen er komplet uden en runde golf eller to. Her bor du tæt på tre af Mallorcas mest attraktive golfbaner. Test dig selv på den lange og krævende Pula Golf, som tidligere har været vært for Europa Touren, eller kør længere ud mod kysten til Canyamel Golf, som er en af Mallorcas smukkeste og bedste baner lige nu, men også en af de allersværeste. Sidst, men ikke mindst, har vi Capdepera-banen, som er en af vores skandinaviske gæsters absolutte favoritter! Du kan med fordel tilkøbe en af vores green fee-pakker sammen med rejsen. Så er alt klart, når du ankommer.

Tips og nyttig info
 • Lang strandpromenade
 • Fine sandstrande
 • Familiehoteller
 • Golfpakker
 • Mange restauranter
 • Børnevenlige strande
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Cala Millor

Børnevenligt
5,0
Sport/adventure
5,0
Mad & Drikke
4,0
Vejr og klima
 • januar
14°6°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°8°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
19°10°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
27°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
18°10°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
15°8°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Strand
Stranden i Cala Millor er næsten 2 km lang og 50 m bred, lavvandet og velholdt med finkornet sand. Vandet er klart og fint. Parallelt med stranden løber den bilfri strandpromenade, som er kantet af palmer og pinjetræer. I højsæsonen er her et godt udvalg af vandsportsaktiviteter; du kan bl.a. leje vandcykler og jetski. Du kan også prøve kræfter med vandski og parasailing. Det er muligt at leje liggestole og parasoller, og der er ferskvandsbrusere med jævne mellemrum langs stranden. Her er ligeledes masser af serveringssteder, barer og restauranter og toiletter i forbindelse hermed.

Costa de los Pinos

Costa de los Pinos er en mindre sandstrand lige nord for Cala Bona. Stranden er populær blandt lokalbefolkningen, da der er betydeligt mere roligt her end ved den populære Cala Millor-strand. Du kommer nemmest hertil med minitoget, som standser helt nede ved stranden.

Cala Bona

I Cala Bona ligger der en lille strand, som nogle steder kan være stenet. Der er ligeledes en lille strand ved Sunwing Cala Bona Beach, men også den er ret stenet. Her er ingen faciliteter, men ved Cala Bonas havn - en kort spadseretur fra stranden - ligger der flere restauranter. Fra Cala Millor kan du gå hele vejen langs strandpromenaden til Cala Bona. Det tager ca. 20 minutter. Der kører også lokalbusser og et minitog mellem rejsemålene.

Find din egen badebugt

I Cala Millor ligger en af Mallorcas bedste strande. Cala betyder bugt, og Millor betyder bedste. Så vil du nyde solen og bade, er du absolut kommet til det rette sted. Men eftersom stranden er så fin, er den naturligvis også populær i sommermånederne. Fortsætter du derimod sydpå fra Cala Millor, kan du finde mange små "calas", dvs. bugter (kig på et kort, så kan du se, hvordan kystlinjen bugter sig lige her). Denne kyststrækning er måske det sted på Mallorca, hvor du har størst chance for at finde din helt egen lille badestrand eller badeklippe. Lej en bil og tag ud på opdagelse!

Sol og strand på Mallorca

Alle badestrande i Spanien er offentlige, så du har alle chancer for at finde din egen favoritstrand blandt Mallorcas mange små og store bugter. Ud over strandene på dit rejsemål er der mange andre, som er et besøg værd. Nedenfor følger navnene på nogle populære strande, men spørg gerne os hvis du ønsker yderligere forslag.

Es Trenc

En stort set ubebygget strand på sydkysten. 7 km herlig sandstrand med turkisblåt vand nær byen Campos.

Cala Deia

Lille stenstrand neden for den hyggelige by Deia. Egner sig godt til snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små bugter med fint sand og fantastisk turkisblåt og krystalklart vand. Lettilgængelige for bilister og med mange faciliteter såsom barer, restauranter og hoteller.

Cala Mondragó

Smuk badebugt med både klipper og sand på østkysten i nærheden af Cala d'Or. Egner sig til snorkling.

Cala Torta

Den smukkeste af de mange ubebyggede strande i området. Stranden er formet som en vid bue af sand omgivet af sanddyner og tørt landskab. Nær byen Arta.

Cala Tuent

En velbevaret hemmelighed ved den stærkt trafikerede Sa Calobra-vej. Storslået udsigt og klart vand. Egner sig godt til snorkling.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Cala Millor fra maj til oktober.

Du kan desuden rejse til Cala Millor hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Palma Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Cala Millor. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Palma Lufthavn til dit hotel er fra ca. 1 time og 15 minutter til 1 time og 45 minutter (ca. 70 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører som regel via Cala Bona.
Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.
Mad, drikke og natteliv
I Cala Millor er der et hav af restauranter at vælge mellem, når sulten melder sig. På strandpromenaden og et par gader oppe fra stranden finder du alt fra typiske, spanske/mallorcinske specialiteter til kinesiske, italienske, amerikanske og tyske retter. Cala Millor er et af tyskernes favoritrejsemål på Mallorca, og derfor er her især mange restauranter, som henvender sig til tyskere. Mange menukort står på tysk og byder på wurst og schnitzel, og det er ikke ualmindeligt, at tjenerne taler tysk.

Maden i Cala Bona

Cala Bona er mindre, roligere og mere malerisk end Cala Millor. Udbuddet af restauranter er ikke lige så stort som i Cala Millor, men nede på havnen ligger der alligevel omkring 20 hyggelige spisesteder. Atmosfæren er ikke lige så "tysk" som i Cala Millor. Her er det skandinaverne, der dominerer, og man kan sagtens finde restauranter, hvor der serveres skandinaviske specialiteter, og hvor menukortet er på et af de skandinaviske sprog!

Mad og drikke på Mallorca

Spanierne elsker at spise på restaurant. De spiser meget og gerne sent. Mallorcinerne er dygtige til at lave mad og har adgang til fine råvarer. Ud over restauranternes internationale menukort er det absolut værd at prøve nogle af øens specialiteter. De spanske spisetider til frokost og middag er ca. kl. 13.30-15.30 og kl. 20-24, men eftersom hele Mallorca er rettet ind efter turisterne, har de fleste restauranter på feriestederne åbent efter "vores" skandinaviske spisetider. Drikkepenge er ikke inkluderet i prisen, men lægges oveni af gæsterne selv.

Tapas

Tapas og Spanien hører uløseligt sammen. Spanierne spiser selv tapas som en forret, men det er let at komponere et helt måltid ved at bestille mange forskellige småretter. Der er masser af forskellige tapasretter at vælge mellem. En god måde at prøvesmage tapas på er ved at bestille un variado. Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på.

Pa amb Oli

En regional udgave af den internationalt kendte bruschetta og en favoritsnack på hele Mallorca. Den består af en skive brød, som gnides med tomat, dryppes med olivenolie og strøs med salt. Pålægget kan være alt muligt; måske lidt ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

Suppe baseret på grøntsager, kød og brød, som spises med gaffel. Retten står ofte under forretterne på menukortet, men med lidt brød som tilbehør kan den udgøre en let middag.

Frit mallorquí

En slags biksemad med bl.a. lever og fennikel - kan af og til være stærkt krydret.

Tumbet

Friterede grøntsager med tomatsauce. Præcis hvilke grøntsager der anvendes i retten, afhænger af udvalget.

Caragols

er snegle, som koges i egen skal og serveres med hvidløgsmayonnaise.

Llom amb Col

En gryderet med svinekød og hvidkål som hovedingredienser. Mættende og dejlig varm, hvis vejret er lidt køligt.

Porcella

Grillet pattegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, der fremstilles af svinekød. Pølsen er mild, men fuld af smag og rød pga. krydderierne. Den kan serveres grillet eller som pålæg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, som fås i forskellige størrelser og med forskelligt fyld.

Vin

De spanske vine er blandt de fineste i verden. Landets mest kendte vine kommer fra regionerne La Rioja, Navarra og Penedès. Alle regioner fremstiller deres egen vin, således også Mallorca, hvor vinen har sin egen betegnelse: Binissalem.
Øens vincentrum ligger netop i Binissalem, men rundt omkring på øen er der flere vinhuse, som gerne åbner dørene for interesserede besøgende. I mange af dem kan du få en rundvisning med prøvesmagning, eller om ikke andet så et besøg i butikken.

Cava

Spansk mousserende vin kaldes cava og kan sagtens konkurrere i smag og især i pris med champagne.

Sangria

En forfriskende drik, som først og fremmest forbindes med Spanien er den populære sangria. Den er baseret på vin, frugt, sukker og en variation af stærkere alkohol. Sangria serveres oftest i en karaffel.

Spansk kaffe

Kaffe er meget populært i Spanien, og den spanske kaffe er stærk. Vil du gerne have det, der svarer til dansk kaffe, skal du nok bestille en café melitta eller café americano. En café solo er en lille kop espresso, og med lidt mælk oveni bliver det til en cortado. En café con leche er en stor kop med stærk kaffe og varm mælk.
Både Cala Millor og Cala Bona er rolige rejsemål, som egner sig bedst til familier og par. Der er dog et relativt stort udvalg af barer og diskoteker i Cala Millor. Nattelivet i Cala Bona består primært af restauranter og barer.

Nattelivet i Cala Millor

I Cala Millor er der en del musikbarer, pubber og diskoteker. De fleste større hoteller har også egen underholdning af varierende standard. Om aftenen indtages stederne især af tyske og engelske turister, men her er også en del skandinaviske turister.

Nattelivet i Cala Bona

I Cala Bona er nattelivet roligt. Sunwing Cala Bona Beach har i højsæsonen professionelle shows i stil med Wallmans i Cirkusbygningen i København flere aftener om ugen, men ellers er forlystelseslivet hovedsageligt koncentreret omring havnen. Her er der mange hyggelige restauranter og barer med livemusik, bl.a. jazz, i højsæsonen. Skønne udendørsserveringer med udsigt ud over havet og folkelivet.
Shopping
I Cala Millor er der et stort antal butikker, både typiske turistbutikker, som sælger souvenirer, badebolde og lignende, men også flere kendte tøjmærker. De fleste butikker ligger på strandpromenaden og et par gader oppe fra strandpromenaden. Hver fredag er der et stort marked i den nærliggende by Son Servera.

Supermarkeder

Bor du på lejlighedshotel, er det en god idé at købe stort ind i starten af ferien i et af de større supermarkeder (supermercado). Her er priserne lavere og udvalget større.

Åbningstider

I feriebyerne har de fleste butikker åbent fra morgen til aften alle ugens dage. I byerne og i Palma gælder de officielle åbningstider dog, dvs. hverdage fra kl. 10-13.30 og kl. 16.30-20., lørdag kun om formiddagen og søndag lukket. I Palma har de store varehuse åbent hele dagen uden siesta.

Shoppingtur til Palma

De bedste shoppingmuligheder til de bedste priser finder du dog inde i Palma. Fra Cala Millor afgår der busser flere gange om dagen. De fleste større rejsearrangører (bl.a. Spies) arrangerer også såkaldte shoppingture, som er arrangerede heldagsture ind til Palma. Spørg Spies-guiden på rejsemålet eller kontakt turistinformationen.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan man hurtigt købe sig fattig. Spansk design regnes som førende, både når det gælder tøj og indretning. Her på øen finder du bl.a. lædervarer i form af jakker og tasker, keramik og mallorcinske tekstiler med specielle mønstre, Majorica-perler fra Manacor og sko.

Det største udvalg finder du naturligt nok i Palma. Her er alt fra små enkle forretninger til eksklusive boutiques. Besøg det store og elegante varehus El Corte Inglés, hvor du kan få det meste, eller C&A, der er et stort varehus med tøj til relativt lave priser.

I ferieområderne har de fleste butikker åbent fra morgen til aften alle ugens dage. I de større byer og i Palma gælder de officielle åbningstider dog, dvs. hverdage kl. 10-13 og kl. 16.30-20, lørdage kun om formiddagen og lukket søndage. De store varehuse i Palma har derimod åbent hele dagen uden siesta.

Marked på Mallorca

De fleste landsbyer og større byer har deres eget marked en eller et par dage om ugen. Her handler de lokale indbyggere, og her kan du finde alt mellem himmel og jord. Frugt, grøntsager, husgeråd, tøj, sko og indimellem også levende dyr!

Gode køb på Mallorca

Sko
Der er mange skobutikker på Mallorca. Især udvalget af sandaler, klipklapper og andre sommersko til kvinder er stort. Oftest er de også lidt billigere end derhjemme.

Keramik
Hvor du end kommer hen på Mallorca, er der keramik og smukke krukker at købe. De bliver fremstillet efter gamle traditionen, og hvis du er heldig, kan du finde virkelig fine ting til gode priser.

Alkohol
Både vin, spiritus og ø er billigt at købe i supermarkederne på Mallorca, specielt i de større supermarkeder
....

Perler
I Manacor fremstilles verdens tredje fineste perle, Majoricaperlen, af fiskeskæl. Besøg fabrikken og husk endelig at købe perler med hjem til en god pris.

Lædervarer
På Mallorca kan du købe lædervarer af god kvalitet til gode priser, først og fremmest jakker og bælter. De bedste køb gør du i byen Inca, som er læderindustriens højborg på øen. Tag dertil en torsdag, hvor der er marked.

Olivenolie
Mange mener, at Mallorcas olivenolie er en af de bedste i Middelhavsområdet. Der er flere steder, hvor du kan finde lokalproduceret olivenolie og købe et par flasker med hjem.
Aktiviteter og seværdigheder
Vil du være aktiv og se dig lidt omkring, har du et utal af aktiviteter at vælge mellem i Cala Millor. Her kan du bl.a. spille tennis og minigolf eller tage en tur på hesteryg. Der er også tre 18-hullers golfbaner i nærheden af Cala Millor.

Vandsport - Cala Millor

Ca. midt på Cala Millors strand finder du forskellige typer vandsport som jetski, parasailing og vandski. Du kan også leje vandcykler langs stranden.

Cykling - Cala Millor og Cala Bona

Cala Millor, Cala Bona og området rundt omkring egner sig udmærket til cykelture. Mellem byerne kan du cykle langs strandpromenaden, og også inde i landet er der mange muligheder for nysgerrige cyklister. På dit hotel eller i turistinformationen kan du få kort og gode tips til ruter.

Vandreture - Cala Millor og Cala Bona

I Cala Millor og Cala Bonas omgivelser er der mulighed for kortere vandreture. På turistkontoret kan du hente kort og få nærmere information. Sørg for at have sko med grove såler på, da der kan være stejlt nogle steder.

Minigolf - Sa Coma

I nabobyen Sa Coma ligger en af øens største minigolfbaner med en sjov udformning og ikke mindre end 54 huller! Det er en populær udflugt for både store og små.

Dykning - Cala Millor

Langs Mallorcas østkyst ligger nogle af øens bedste dykkersteder.

Bådudflugter - Cala Millor og Cala Bona

Der sejler udflugtsbåde langs Cala Millors kyst. Der er flere både, nogle af dem med glasbund, som bl.a. sejler til Cala Ratjada, Porto Cristo og Sa Coma. Ombordstigning og billetsalg i Cala Bonas havn og på kajen i Cala Millor.

Dragegrotterne

Bare 6 km fra Cala Millor ligger en af Mallorcas absolut største seværdigheder: Dragegrotterne. De berømte drypstensgrotter er over 200 m dybe og har seks undervandssøer. Højdepunktet er den romantiske minikoncert, som fremføres fra robåde på en af søerne. Dragegrotterne har åbent dagligt kl. 10-17. I højsæsonen kan her være ret mange mennesker, så det er en god idé at komme tidligt. Du kan tage hertil med bus (i højsæsonen går den fra Cala Millor med jævne mellemrum) eller lejebil.

Porto Cristo

Porto Cristo er bygget rundt om en naturhavn, som ligger i meget naturskønne omgivelser på Mallorcas nordøstlige kyst.

Punta Amer

For enden af Cala Millors strand, længst sydpå, kan du fortsætte til fods eller på cykel ud på den smukke odde Punta Amer. Længst ude ligger en gammel forsvarsborg, og her er også en lille restaurant, som serverer kolde forfriskninger. Hyggeligt til en familieudflugt.

Hamsgrotterne - Porto Cristo

Ved Dragegrotterne ligger også de noget mindre Hamsgrotter, som er fyldt med stalagmitter og stalaktitter. Her kan du opleve grotterne på lidt nærmere hold med stemningsfuld musik i baggrunden. Grib chancen for at besøge disse ca. 10 millioner år gamle grotter. Hamsgrotterne har åbent dagligt kl. 10-17. I højsæsonen kan her være mange mennesker, så et godt tip er at komme tidligt. Flere selskaber, heriblandt Spies, arrangerer udflugter hertil. Men du kan også tage hertil på egen hånd med bus (i højsæsonen kan den fra Cala Millor med jævne mellemrum) eller lejebil.

Slottet i Capdepera

Et par kilometer nord for Cala Millor og Cala Bona ligger den gamle by Capdepera, hvor et imponerende slot fra 1200-tallet troner på den grønne bakkeskråning. Heroppefra plejede man at spejde efter de berygtede sørøvere, som rutinemæssigt plagede øen. Borgens lille kapel er helliget Nuestra Señora de Esperanza - Håbets Madonna, som siges at have reddet Capdepera fra total ødelæggelse. Selve Capepera by er også et besøg værd med sine smalle stræder og idylliske torve, hvor man kan sidde og nyde livet på en af de hyggelige restauranter eller barer.

Artà

Artà er en vidunderlig lille mallorcinsk by, som ligger ca. 10 km fra Cala Millor. Her mødes du af fine små stræder og en borg fra romertiden (åbent dagligt), som efter sigende har været hjemsted for den gamle Talaoitkultur. Fantastisk udsigt og en spændende seværdighed for hele familien. Her er bymarked hver tirsdag kl. 9-13.
Sådan kommer du omkring
Vi samarbejder med Avis, som er et af de biludlejningsfirmaer, der fungerer bedst her på øen. Takket være det gode samarbejde kan vi tilbyde kvalitetsbiler til gode priser. Du kan trygt leje bil gennem os og Avis. Du får en god forsikring og god service, så du er ordentligt dækket, hvis der sker noget. Bestil bilen hos os senest dagen inden du skal bruge den.

Fordele ved at leje gennem os:

• Rabat på Avis' ordinære priser
• Ubegrænset kilometerforbrug
• Selvrisikoregulering*

Avis' lejebiler er af meget høj standard og har en gennemsnitsalder på 12 måneder. Lejetiden regnes i hele døgn, hvilket vil sige, at en udlejningsdag er lige med 24 timer.

*Selvrisiko reduceres ved skader på bilen.

Bemærk:

• Avis tilbyder forskellige tilvalg som f.eks. ekstraforsikringer, barnesæde og GPS. Betales direkte til Avis.
• Bilen skal returneres med lige så meget benzin i tanken som ved afhentning.
• 'Fuel up front' er et valgfrit tilbud. Du forudbetaler for en fuld tank benzin og returnerer bilen med så tom tank som muligt. Eventuel overskydende benzin tilbagebetales ikke.
• Kørekort skal fremvises ved afhentning. Almindeligt dansk kørekort (kategori B) er godkendt til personbil
....
• De fleste lejebiler kræver blyfri benzin (sin plomo - grøn slange).
• Sikkerhedssele er obligatorisk.
• Følg samme færdselsregler som derhjemme - så kører du også lovligt her. I Spanien er det forbudt at tale i mobiltelefon under kørsel.
• Du skal være fyldt 21 år for at leje bil og have haft kørekort i mindst 1 år (ekstra pris opkræves af førere under 25 år).
• Ved eventuelle problemer med bilen er det ikke tilladt at stige ud af bilen på de spanske veje uden at bære den gule refleksvest! Vesten skal opbevares i kabinen.

Forsikringer:

• CDW - skadesforsikring
Sikrer at du er dækket, hvis bilen bliver beskadiget, og der kræves reparationer. Forsikringen er inkluderet i prisen. Der skal dog betales en selvrisiko.
• TP - tyveriforsikring
Sikrer at du er dækket, hvis bilen bliver stjålet. Der skal dog betales en selvrisiko. Forsikringen er inkluderet i prisen. Dækker ikke hvis bilen bliver stjålet, mens nøglen sidder i.

Ikke inkluderet
Forsikringerne aftales direkte med Avis
.... Disse er frivillige, men står ofte på lejekontrakten. Hvis du ikke ønsker ekstra forsikringer, beder vi dig informere Avis.

• Super CDW + TP - selvrisikoeliminering
Eliminerer lejerens selvrisiko ved skader på bilen eller ved tyveri af bilen.
Der skal dog betales en administrationsafgift. Spies' rejseforsikring dækker selvrisikoen med op til 10.000 kr.

• PAI - personlig ulykkesforsikring
Et supplement til din egen personlige ulykkesforsikring. Forsikringen omfatter såvel føreren som alle passagerer i bilen.
• Super PAI - personlig ulykkesforsikring
Det samme som PAI. Super PAI dækker dog et højere beløb samt tyveri af personlige ejendele og bagage.

Bilgruppe

Reservation af et bestemt bilmærke kan ikke garanteres, men du kan vælge mellem forskellige bilgrupper.

Gruppe A er små standardbiler, eksempelvis Ford Ka eller lignende.
Gruppe B er lidt større og bedre, eksempelvis Seat Ibiza eller lignende.
Gruppe C har bedre komfort og større motorkraft, eksempelvis Seat Leon eller lignende.

Tips og gode råd

Vores Spies-guider er her for at gøre din ferie så vellykket, afslappet og inspirerende som mulig! Kom gerne til os, hvis du ønsker tips til interessante seværdigheder og udflugter eller rutebeskrivelser til de mange hemmelige oaser på øen. Vi hjælper også gerne med at forsøde din ferie med tips til de bedste restauranter, strande og shoppingmuligheder. Og vi forsøger naturligvis også at besvare alle de praktiske spørgsmål, som måtte opstå under din ferie her på øen.
Mallorca har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører der lokalbusser i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Vil du se mere af øen og tage rundt på egen hånd, er det dog nemmest i en lejebil. Vejene på Mallorca er udmærkede, skiltningen er god, og bortset fra selve Palma er trafikken moderat. Desuden er det ret billigt at leje bil, specielt hvis du bestiller den hjemmefra gennem Spies.

Bustrafik - Cala Millor

Den lokale bustrafik i Cala Millor fungerer godt, og der er godt med andre alternativer, hvis du vil se dig omkring. Der er ikke lang tid mellem busserne, og langs hovedgaden er der busholdepladser med jævne mellemrum. For information om nøjagtige køreplaner spørg på dit hotel, Spies-guiden eller på turistkontoret.

Taxi - Cala Millor og Cala Bona

I Cala Millor er der masser af taxier, og det er sjældent svært at få fat i en på gaden. I Cala Bona er der færre taxier. Her er det bedst at bestille en taxi fra hotellet. Der køres efter taxameter på ture inden for rejsemålene. Udenfor gælder derimod faste priser. Taxichaufførerne er forpligtet til at fremvise en liste med faste priser, hvis kunden ønsker det. Drikkepenge afrundes opad.

Hestevogn - Cala Millor

I Cala Millor er der mange kuske, som hellere end gerne vil køre dig en tur rundt i byen i hestevogn.

Bådture - Cala Millor og Cala Bona

Der arrangeres dagligt bådture langs Cala Millor-kysten. Der er forskellige både, flere med glasbund, som bl.a. sejler til Cala Ratjada, Porto Cristo og Sa Coma. Ombordstigning og billetsalg i Cala Bonas havn og på kajen i Cala Millor.

Scooter - Cala Millor

Der er mange knallertudlejere i havneområdet og på hovedgaden. Vi beder dig være utrolig forsigtig, hvis du lejer knallert. Kontrollér nøje, at køretøjet er godt forsikret.

Cykel - Cala Millor og Cala Bona

Cala Millor, Cala Bona og omgivelserne er som skabt til cykelture. Mellem byerne kan du cykle langs strandpromenaden, men der er også flere fine stier i området. På turistinformationen kan du hente kort og få information. Der er mange cykeludlejere at vælge mellem.

Sådan kommer du rundt på Mallorca

Busnettet på Mallorca fungerer godt, og i løbet af højsæsonen kører de lokale busser i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Vejene på Mallorca er generelt gode, skiltningen er fin, og bortset fra selve Palma er trafikken moderat. Hvis du gerne vil se lidt mere af øen og tage rundt på egen hånd, kan vi anbefale at leje en bil hos et af de større udlejningsfirmaer. Prisen for billeje er ikke særlig høj, specielt hvis du reserverer bilen hjemmefra.

Busser

Mallorca har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører der lokalbusser i pendulfart mellem de større ferierejsemål. Lokalbusserne i Palma er blå og hedder EMT. På resten af øen er de røde og gule og hedder TIB. Billet købes direkte i bussen og gælder kun for en enkelt tur. Tænk på, at chaufføren ikke kan veksle store sedler.
Køreplanerne varierer, så husk at tjekke tiderne, inden du begiver dig afsted. Husk på, at busserne som regel ikke kører så ofte på helligdage og i weekenderne som på hverdage. Vi tager forbehold for ændringer i både køreplaner og ruter. Du kan kontakte hotellets reception eller din Spies-guide for mere information.

Færger

Der er færgeforbindelse mellem Mallorca og Barcelona og mellem Mallorca og Valencia. I sommermånederne sejler der desuden færger mellem Alcudia og Menorca samt mellem Mallorca og Ibiza. Det er lettest at bestille billetter via internettet eller nede på havnen i Palma hos agenterne. Her kan du også se sejltider og priser for de forskellige bådoverfarter.

Fly

Der er daglige flyforbindelser til naboøerne Menorca og Ibiza samt til det spanske fastland. Det er også nemt og enkelt at flyve til flere europæiske storbyer.

Taxi

Taxi kan bestilles via hotellets reception, men der er også taxiholdepladser i de fleste områder, hvor taxierne holder og venter på kunder. Du kan selvfølgelig også bare stoppe en taxi direkte på gaden. Normalt kører taxichaufførerne efter taxameter og fastlagte takster. Skal du ud på en længere tur, så aftal prisen med chaufføren i forvejen. Så slipper du for at betale en pris, som var meget højere end forventet.

Tog

Der er tre toglinjer på øen. De udgår allesammen fra Plaza España i Palmas centrum. Den ene toglinje går til Sóller på vestkysten, mens den anden går til Inca midt på øen. Fra Sóller kan du køre med den lille sporvogn ud til Puerto de Sóller. Den tredje toglinje går via Inca til Manacor.
Fakta

Vores service

Fra maj til oktober kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Cala Millor

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Kreditkort accepteres i vid udstrækning. Flere hæveautomater på strandpromenaden i Cala Millor. Der er også hæveautomater i nabobyen Cala Bona, blandt andet på havnen.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.
Rejs med børn
Cala Millor og Cala Bona er begge gode rejsemål for børnefamilier. Her er flere familievenlige hoteller, hvoraf det bedste nok er Sunwing Cala Bona Beach, som har alt fra børneklub, et sjovt poolområde og børnevenlige menuer til tempofyldte shows, aktiviteter og legeland. Stranden i Cala Millor er lavvandet, og parallelt med den løber den bilfrie strandpromenade, som er perfekt til spadsereture med eller uden barnevogn.

Restauranter

De allerfleste restauranter i Cala Millor og Cala Bona har internationale menukort med retter, der er tilpasset de små. Mange restauranter tilbyder også specielle børnemenuer med burgere, pastaretter, kylling m.m. til rimelige priser. Der er et begrænset antal højstole på de fleste restauranter.

Minitoget

Minitoget, som kører mellem Cala Millor og Cala Bona, er en populær udflugt for de små. Kører I hele vejen fra centrum af Cala Millor til Costa los Pinos uden for Cala Bona, tager det ca. 30- 40 minutter.

Legepladser

Mange af de større hoteller har egne legepladser af varierende standard. Den største og bedste har Sunwing Cala Bona Beach. Den må dog kun bruges af hotellets gæster.

Strande

Stranden i Cala Millor er lavvandet og børnevenlig. Sandet, som er blødt og finkornet, er godt at bygge sandslotte med.

Rejs med børn til Mallorca

Mallorca er et populært rejsemål for børnefamilier, og det er nemt at rejse rundt - også med familiens yngste. Spanierne er meget glade for børn, og det er aldrig et problem at tage børnene med på restauranter og lignende. Tværtimod ender børnene sandsynligvis med at få mere opmærksomhed end dig!
Nedenfor får du informationer, der er gode at kende til, sammen med lidt tips til aktiviteter for hele familien.

Mad

De fleste restauranters menukort byder på internationale retter, som er populære hos de mindste. Mange har også særlige børnemenuer med burgere, pastaretter, kylling m.m. inkl. drikkevarer og is. Der er et begrænset antal højstole på de fleste restauranter.

Babymad og bleer

Du kan købe babymad i de fleste fødevareforretninger (supermercados) og på de lokale apoteker. Det billigste er at handle i de forskellige supermarkeder. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas en hel del mindre. Grødpulver og de fleste frugtpuréer indeholder ofte sukker. Bleer kan købes overalt, og priserne varierer på samme måde som med babymaden.

Barnesæder

Barnesæder kan lejes hos de fleste større biludlejningsfirmaer. Husk at bestille barnesædet samtidig med bilen.

Legepladser

De spanske legepladser minder meget om de danske. De er populære tilholdssteder, så bliv ikke overrasket, hvis dit barn eller dine børn overvinder sprogbarriererne i en sådan grad, at du må bære dem derfra.
Find din rejse til Cala Millor