Se hoteller (9)

Rejser til Cala Millor

Cala Millor er det perfekte rejsemål for dig, der vil have lange dasedage på stranden og et livligt forlystelsesliv om aftenen.
Det klassiske ferierejsemål Cala Millor har en af Mallorcas bedste strande og et godt forlystelsesliv. Direkte oversat betyder Cala Millor 'den bedste havbugt' - og byen har da også meget at byde på; langs stranden løber en populær strandpromenade kantet af pinjetræer og palmer og såvel den som hovedgaden lidt længere oppe fra stranden er bilfri. I området findes et stort udbud af butikker og restauranter foruden musikbarer og flere diskoteker, og stemningen er afslappet og imødekommende. Fra Cala Millor kan man spadsere til det lille fiskerleje Cala Bona, hvor tempoet er lidt roligere.

Cala Millor hører til den nærliggende by Son Servera, som har et velbesøgt fredagsmarked samt flere hyggelige barer og restauranter. Cala Millors omgivelser er kuperede og grønne, og mange vælger derfor at udforske området på cykel.

Stranden i Cala Millor

Den lavvandede og børnevenlige sandstrand i Cala Millor er næsten 2 km lang og meget velholdt. Her kan du dyrke forskellige former for vandsportsaktiviteter som jetski og parasailing samt leje vandcykler. Når sulten og tørsten melder sig, er der mange restauranter og barer i området, hvor du kan sidde i skyggen og nyde en god frokost eller kold forfriskning.

Børnevenlige hoteller i Cala Millor

Det er ikke kun stranden, der gør Cala Millor til et børnevenligt rejsemål; her findes også flere hoteller, som egner sig godt til en ferie med familien. Et eksempel er Hipotels Bahia Grande, som er et lejlighedshotel tæt på stranden blot 10 minutters gang fra Cala Millor. Her kan du også tilkøbe All Inclusive, hvis du vil have en ekstra bekvem og afslappet ferie.

Golf på Mallorca

Cala Millor er et perfekt rejsemål for dig, der gerne vil spille en runde golf eller to i ferien - her bor du nemlig tæt på flere populære golfbaner, f.eks. Canyamel Golf, som er en af Mallorcas smukkeste og bedste baner, men også en af de sværeste, Capdepera-banen, som er en af vores skandinaviske gæsters absolutte favoritter samt den fine Alcanada-bane lidt længere nordpå, som byder på flere huller direkte ved havet.
Tips og nyttig info
 • Lang strandpromenade
 • Fine sandstrande
 • Familiehoteller
 • Mange restauranter
 • Børnevenlige strande
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Cala Millor

Strand
Stranden i Cala Millor er næsten 2 km lang og velholdt med fint sand og klart vand. Parallelt med stranden løber den bilfri strandpromenade, som er kantet af palmer og pinjetræer. I højsæsonen tilbydes et godt udvalg af vandsport som vandcykler, jetski, vandski og parasailing. Det er muligt at leje liggestole og parasoller, og der er også ferskvandsbrusere med jævne mellemrum langs stranden, ligesom der findes både caféer og restauranter samt toiletter i forbindelse med spisestederne.

Costa de los Pinos

Costa de los Pinos er en mindre sandstrand lige nord for Cala Bona. Stranden er populær blandt lokalbefolkningen, da der er betydeligt mere roligt her end ved den populære Cala Millor-strand. Du kommer nemmest hertil med minitoget, som standser helt nede ved stranden.

Cala Bona

I Cala Bona findes en lille strand, som nogle steder kan være stenet. Her er ingen faciliteter, men ved Cala Bonas havn - en kort spadseretur fra stranden - ligger der et godt udvalg af restauranter. Fra Cala Millor kan du gå hele vejen langs strandpromenaden til Cala Bona. Det tager ca. 20 minutter. Der kører også lokalbusser og et minitog mellem rejsemålene.

I Cala Bona findes en lille strand med sten visse steder. Der er ingen faciliteter på stranden, men der er kort gåafstand til Cala Bonas havn, hvor der ligger en række restauranter. Fra Cala Millor kan du spadsere hele vejen langs strandpromenaden til Cala Bona - en tur på cirka 20 minutter. Du kan også tage lokalbussen eller minitoget.

Find din egen badebugt

En af Mallorcas bedste - og mest velbesøgte - strande ligger i Cala Millor. Cala betyder bugt/vig, og Millor betyder 'den bedste', så hvis du vil slikke sol og bade i ferien, er du helt sikkert kommet det rigtige sted hen. Kyststrækningen syd for Cala Millor byder på mange små bugter og er nok det sted på Mallorca, hvor du har størst chance for at finde din helt egen lille badestrand eller badeklippe.
Læs mere om strande på Mallorca.
Mad, drikke og natteliv
I Cala Millor er der et hav af restauranter at vælge mellem, når sulten melder sig. På strandpromenaden og et par gader oppe fra stranden finder du alt fra typiske, spanske/mallorcinske specialiteter til kinesiske, italienske, amerikanske og tyske retter. Cala Millor er et af tyskernes favoritrejsemål på Mallorca, og derfor er her især mange restauranter, som henvender sig til tyskere. Mange menukort står på tysk og byder på wurst og schnitzel, og det er ikke ualmindeligt, at tjenerne taler tysk.

Maden i Cala Bona

Cala Bona er mindre, roligere og mere malerisk end Cala Millor. Udbuddet af restauranter er ikke lige så stort som i Cala Millor, men nede på havnen ligger der alligevel omkring 20 hyggelige spisesteder. Atmosfæren er ikke lige så "tysk" som i Cala Millor. Her er det skandinaverne, der dominerer, og man kan sagtens finde restauranter, hvor der serveres skandinaviske specialiteter, og hvor menukortet er på et af de skandinaviske sprog!
Både Cala Millor og Cala Bona er rolige rejsemål, som egner sig bedst til familier og par. Der er dog et relativt stort udvalg af musikbarer, pubber og diskoteker i Cala Millor. Nattelivet i Cala Bona består primært af restauranter og barer.

Nattelivet i Cala Millor

Cala Millor har et godt udbud af musikbarer, pubber og diskoteker. De fleste større hoteller har også egen underholdning af varierende standard. Om aftenen indtages stederne især af tyske og engelske turister, men her er også en del skandinaviske turister.

Nattelivet i Cala Bona

I Cala Bona er nattelivet roligt, og forlystelseslivet er hovedsageligt koncentreret omkring havnen, hvor der findes mange hyggelige restauranter og barer med livemusik, bl.a. jazz, i højsæsonen.
Shopping
I Cala Millor er der et stort antal butikker, både typiske turistbutikker, som sælger souvenirer, badebolde og lignende, men også flere kendte tøjmærker. De fleste butikker ligger på strandpromenaden og et par gader oppe fra strandpromenaden. Hver fredag er der et stort marked i den nærliggende by Son Servera.

Supermarkeder

Bor du på lejlighedshotel, er det en god idé at købe stort ind i starten af ferien i et af de større supermercados, hvor priserne er lavere og udvalget større end i hotellernes minimarkeder.

Shoppingtur til Palma

De bedste shoppingmuligheder findes i Palma, og fra Cala Millor kører der busser dertil flere gange om dagen. Du kan også tage med på en arrangeret shoppingudflugt - spørg Spies-guiden på rejsemålet eller kontakt turistinformationen.
Læs mere om shopping på Mallorca.
Sport og træning
Vil du dyrke motion i ferien, har du meget at vælge imellem både i og tæt på Cala Millor. Området omkring Cala Millor og Cala Bona egner sig perfekt til cykelture; du kan cykle langs strandpromenaden mellem de to feriebyer, og der er også gode muligheder for både cykling og kortere vandreture længere inde på øen.

Omtrent midt på Cala Millor-stranden tilbydes vandsport som jetski, parasailing og vandski, og det er også muligt at leje vandcykler. Desuden findes flere af Mallorcas bedste dykkersteder langs østkysten.

Spil golf på Mallorca

Mallorca har mange fine golfbaner, og i nærheden af Cala Millor findes flere 18-hullers golfbaner.

Du kan læse mere om Mallorcas golfbaner og bestilling af starttider her.
Aktiviteter og seværdigheder
Fra Cala Millor kan du tage på fine bådudflugter, og i nærområdet er der også mulighed for at spille minigolf på en af Mallorcas største minigolfbaner.

Minigolf - Sa Coma

I nabobyen Sa Coma ligger en af øens største minigolfbaner med en sjov udformning og ikke mindre end 54 huller! Det er en populær udflugt for både store og små.

Bådudflugter - Cala Millor og Cala Bona

Der sejler udflugtsbåde langs hele kysten, og du kan blandt andet komme med glasbundsbåd til Cala Ratjada, Porto Cristo og Sa Coma. Der er ombordstigning og billetsalg både på havnen i Cala Bona og på molen i Cala Millor.
På en ferie i Cala Millor kan du kombinere afslappede dage på stranden med seværdigheder og oplevelser.

Dragegrotterne

Blot 6 km fra Cala Millor ligger en af Mallorcas største seværdigheder: Dragegrotterne. De berømte drypstensgrotter er over 200 meter dybe og har seks undervandssøer. Højdepunktet er den romantiske minikoncert, som fremføres fra robåde på en af søerne. I højsæsonen kan der være mange mennesker, så det er en god idé at komme tidligt. Du kan tage dertil med bus - den kører fra Cala Millor med jævne mellemrum i højsæsonen - eller i lejebil.

Porto Cristo

Porto Cristo er bygget rundt om en naturhavn, som ligger i meget naturskønne omgivelser på Mallorcas nordøstlige kyst.

Punta Amer

For enden af Cala Millors strand, længst sydpå, kan du fortsætte til fods eller på cykel ud på den smukke odde Punta Amer. Længst ude ligger en gammel forsvarsborg, og her er også en lille restaurant, som serverer kolde forfriskninger. Hyggeligt til en familieudflugt.

Hamsgrotterne - Porto Cristo

Ved Dragegrotterne ligger også de noget mindre Hamsgrotter, som er fyldt med stalagmitter og stalaktitter. Her kan du opleve grotterne på lidt nærmere hold med stemningsfuld musik i baggrunden. I højsæsonen kan her være mange mennesker, så et godt tip er at komme tidligt. Flere selskaber, heriblandt Spies, arrangerer udflugter til grotterne, men du kan også tage dertil i lejebil eller med lokalbus, som i højsæsonen kører fra Cala Millor med jævne mellemrum.

Slottet i Capdepera

Et par kilometer nord for Cala Millor og Cala Bona ligger den gamle by Capdepera, hvor et imponerende slot fra 1200-tallet troner på den grønne bakkeskråning. Heroppefra plejede man at spejde efter de berygtede sørøvere, som rutinemæssigt plagede øen. Borgens lille kapel er helliget Nuestra Señora de Esperanza - Håbets Madonna, som siges at have reddet Capdepera fra total ødelæggelse. Selve Capepera by er også et besøg værd med sine smalle stræder og idylliske torve, hvor man kan sidde og nyde livet på en af de hyggelige restauranter eller barer.

Artà

Artà er en skøn lille by beliggende cirka 10 km fra Cala Millor. Byen byder på hyggelige små stræder og en gammel fæstning, hvorfra der er fantastisk udsigt - en spændende seværdighed for hele familien. Der er også marked i byen hver tirsdag kl. 9-13.
Udflugter
Rancho Grande
Rancho Grande
Tag med til Rancho Grande og vær cowboy for en aften! Gården ligger smukt i Son Serra de Marina, en charmerede by cirka 20 minutters kørsel fra Alcudia. En festlig udflugt for både store og små. Middag indgår.
Læs mere om udflugten
Ø-rundtur
Ø-rundtur
Tag med på en udflugt med fantastiske udsigter og berømte stop rundt om på Mallorca. Mad og drikke indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Palma og shopping
Palma og shopping
Tag med på heldagsudflugt til skønne Palma, der byder på gode shoppingmuligheder og masser af seværdigheder. Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Mallorca på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Cala Millor tilbyder forskellige transportmuligheder.

Bus

Den lokale bustrafik i Cala Millor er velfungerende, og der er gode busforbindelser til Palma og andre dele af øen. Der er ikke lang tid mellem busserne, og langs hovedvejen er der busstoppesteder med jævne mellemrum. Spørg Spies-guiden eller på dit hotel efter aktuelle køreplaner.

Taxi

Der er mange taxier i Cala Millor, og det er som regel let at praje en på gaden. I Cala Bona er der færre taxier, og det er derfor en god idé at bestille en gennem hotellet. Der køres efter taxameter i nærområdet og efter faste priser på længere strækninger. Taxichaufførerne skal kunne fremvise en liste med faste priser på forespørgsel. Drikkepenge afrundes opad.

Bådudflugter

Der arrangeres dagligt bådture langs Cala Millor-kysten. Der er forskellige både, flere med glasbund, som bl.a. sejler til Cala Ratjada, Porto Cristo og Sa Coma. Ombordstigning og billetsalg i Cala Bonas havn og på kajen i Cala Millor.

Knallert

Der er mange knallertudlejere i havneområdet og på hovedgaden. Du bør være utrolig forsigtig, hvis du lejer knallert og nøje kontrollere, at køretøjet er godt forsikret.

Cykel

Området omkring Cala Millor og Cala Bona er velegnet til cykelture. Mellem byerne kan du cykle langs strandpromenaden, men der er også flere fine stier i omgivelserne. Du kan få kort og information på turistkontoret. Der er mange cykeludlejere at vælge mellem.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Cala Millor

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Kreditkort accepteres i vid udstrækning. Der findes flere hæveautomater langs strandpromenaden i Cala Millor. Der er også hæveautomater i nabobyen Cala Bona, blandt andet på havnen.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

Først og fremmest spansk, men i visse områder også catalansk og mallorcinsk. I turistområderne taler de fleste i servicebranchen engelsk.
Vejr og klima
 • januar
14°6°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°8°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
19°10°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
27°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
18°10°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
15°8°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Cala Millor året rundt med rutefly.

Flyet lander i Palma Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra lufthavnen til Cala Millor er fra ca. 1 time og 15 minutter til 1 time og 45 minutter (ca. 70 km), afhængigt af trafik.

Find din rejse til Cala Millor
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.