Se hoteller (5)

Rejser til Cala Millor

Cala Millor er det perfekte rejsemål for dig, der vil have lange dasedage på stranden og et livligt forlystelsesliv om aftenen.

Det klassiske ferierejsemål Cala Millor har en af Mallorcas bedste strande og et godt forlystelsesliv. Direkte oversat betyder Cala Millor 'den bedste havbugt' - og byen har da også meget at byde på; langs stranden løber en populær strandpromenade kantet af pinjetræer og palmer og såvel den som hovedgaden lidt længere oppe fra stranden er bilfri. I området findes et stort udbud af butikker og restauranter foruden musikbarer og flere diskoteker, og stemningen er afslappet og imødekommende. Fra Cala Millor kan man spadsere til det lille fiskerleje Cala Bona, hvor tempoet er lidt roligere.

Cala Millor hører til den nærliggende by Son Servera, som har et velbesøgt fredagsmarked samt flere hyggelige barer og restauranter. Cala Millors omgivelser er kuperede og grønne, og mange vælger derfor at udforske området på cykel.

Stranden i Cala Millor

Den lavvandede og børnevenlige sandstrand i Cala Millor er næsten 2 km lang og meget velholdt. Her kan du dyrke forskellige former for vandsportsaktiviteter som jetski og parasailing samt leje vandcykler. Når sulten og tørsten melder sig, er der mange restauranter og barer i området, hvor du kan sidde i skyggen og nyde en god frokost eller kold forfriskning.

Børnevenlige hoteller i Cala Millor

Det er ikke kun stranden, der gør Cala Millor til et børnevenligt rejsemål; her findes også flere hoteller, som egner sig godt til en ferie med familien. Et eksempel er Hipotels Bahia Grande, som er et lejlighedshotel tæt på stranden blot 10 minutters gang fra Cala Millor. Her kan du også tilkøbe All Inclusive, hvis du vil have en ekstra bekvem og afslappet ferie.

Golf på Mallorca

Cala Millor er et perfekt rejsemål for dig, der gerne vil spille en runde golf eller to i ferien - her bor du nemlig tæt på flere populære golfbaner, f.eks. Canyamel Golf, som er en af Mallorcas smukkeste og bedste baner, men også en af de sværeste, Capdepera-banen, som er en af vores skandinaviske gæsters absolutte favoritter samt den fine Alcanada-bane lidt længere nordpå, som byder på flere huller direkte ved havet.

Tips og nyttig info
 • Lang strandpromenade
 • Fine sandstrande
 • Familiehoteller
 • Mange restauranter
 • Børnevenlige strande
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Cala Millor

Strand
Stranden i Cala Millor er næsten 2 km lang og 50 m bred, lavvandet og velholdt med finkornet sand. Vandet er klart og fint. Parallelt med stranden løber den bilfri strandpromenade, som er kantet af palmer og pinjetræer. I højsæsonen er her et godt udvalg af vandsportsaktiviteter; du kan bl.a. leje vandcykler og jetski. Du kan også prøve kræfter med vandski og parasailing. Det er muligt at leje liggestole og parasoller, og der er ferskvandsbrusere med jævne mellemrum langs stranden. Her er ligeledes masser af serveringssteder, barer og restauranter og toiletter i forbindelse hermed.

Costa de los Pinos

Costa de los Pinos er en mindre sandstrand lige nord for Cala Bona. Stranden er populær blandt lokalbefolkningen, da der er betydeligt mere roligt her end ved den populære Cala Millor-strand. Du kommer nemmest hertil med minitoget, som standser helt nede ved stranden.

Cala Bona

I Cala Bona findes en lille strand, som nogle steder kan være stenet. Her er ingen faciliteter, men ved Cala Bonas havn - en kort spadseretur fra stranden - ligger der et godt udvalg af restauranter. Fra Cala Millor kan du gå hele vejen langs strandpromenaden til Cala Bona. Det tager ca. 20 minutter. Der kører også lokalbusser og et minitog mellem rejsemålene.

Find din egen badebugt

I Cala Millor ligger en af Mallorcas bedste strande. Cala betyder bugt, og Millor betyder bedste. Så vil du nyde solen og bade, er du absolut kommet til det rette sted. Men eftersom stranden er så fin, er den naturligvis også populær i sommermånederne. Fortsætter du derimod sydpå fra Cala Millor, kan du finde mange små "calas", dvs. bugter (kig på et kort, så kan du se, hvordan kystlinjen bugter sig lige her). Denne kyststrækning er måske det sted på Mallorca, hvor du har størst chance for at finde din helt egen lille badestrand eller badeklippe. Lej en bil og tag ud på opdagelse!

Sol og strand på Mallorca

Alle badestrande i Spanien er offentlige, så du har alle chancer for at finde din egen favoritstrand blandt Mallorcas mange små og store bugter. Ud over strandene på dit rejsemål er der mange andre, som er et besøg værd. Nedenfor følger navnene på nogle populære strande, men spørg gerne os hvis du ønsker yderligere forslag.

Es Trenc

En stort set ubebygget strand på sydkysten. 7 km herlig sandstrand med turkisblåt vand nær byen Campos.

Cala Deia

Lille stenstrand neden for den hyggelige by Deia. Egner sig godt til snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små bugter med fint sand og fantastisk turkisblåt og krystalklart vand. Lettilgængelige for bilister og med mange faciliteter såsom barer, restauranter og hoteller.

Cala Mondragó

Smuk badebugt med både klipper og sand på østkysten i nærheden af Cala d'Or. Egner sig til snorkling.

Cala Torta

Den smukkeste af de mange ubebyggede strande i området. Stranden er formet som en vid bue af sand omgivet af sanddyner og tørt landskab. Nær byen Arta.

Cala Tuent

En velbevaret hemmelighed ved den stærkt trafikerede Sa Calobra-vej. Storslået udsigt og klart vand. Egner sig godt til snorkling.
Mad, drikke og natteliv
I Cala Millor er der et hav af restauranter at vælge mellem, når sulten melder sig. På strandpromenaden og et par gader oppe fra stranden finder du alt fra typiske, spanske/mallorcinske specialiteter til kinesiske, italienske, amerikanske og tyske retter. Cala Millor er et af tyskernes favoritrejsemål på Mallorca, og derfor er her især mange restauranter, som henvender sig til tyskere. Mange menukort står på tysk og byder på wurst og schnitzel, og det er ikke ualmindeligt, at tjenerne taler tysk.

Maden i Cala Bona

Cala Bona er mindre, roligere og mere malerisk end Cala Millor. Udbuddet af restauranter er ikke lige så stort som i Cala Millor, men nede på havnen ligger der alligevel omkring 20 hyggelige spisesteder. Atmosfæren er ikke lige så "tysk" som i Cala Millor. Her er det skandinaverne, der dominerer, og man kan sagtens finde restauranter, hvor der serveres skandinaviske specialiteter, og hvor menukortet er på et af de skandinaviske sprog!

Mad og drikke på Mallorca

Spanierne elsker at spise på restaurant. De spiser meget og gerne sent. Mallorcinerne er dygtige til at lave mad og har adgang til fine råvarer. Ud over restauranternes internationale menukort er det absolut værd at prøve nogle af øens specialiteter. De spanske spisetider til frokost og middag er ca. kl. 13.30-15.30 og kl. 20-24, men eftersom hele Mallorca er rettet ind efter turisterne, har de fleste restauranter på feriestederne åbent efter "vores" skandinaviske spisetider. Drikkepenge er ikke inkluderet i prisen, men lægges oveni af gæsterne selv.

Tapas

Tapas og Spanien hører uløseligt sammen. Spanierne spiser selv tapas som en forret, men det er let at komponere et helt måltid ved at bestille mange forskellige småretter. Der er masser af forskellige tapasretter at vælge mellem. En god måde at prøvesmage tapas på er ved at bestille un variado. Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på.

Pa amb Oli

En regional udgave af den internationalt kendte bruschetta og en favoritsnack på hele Mallorca. Den består af en skive brød, som gnides med tomat, dryppes med olivenolie og strøs med salt. Pålægget kan være alt muligt; måske lidt ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

Suppe baseret på grøntsager, kød og brød, som spises med gaffel. Retten står ofte under forretterne på menukortet, men med lidt brød som tilbehør kan den udgøre en let middag.

Frit mallorquí

En slags biksemad med bl.a. lever og fennikel - kan af og til være stærkt krydret.

Tumbet

Friterede grøntsager med tomatsauce. Præcis hvilke grøntsager der anvendes i retten, afhænger af udvalget.

Caragols

er snegle, som koges i egen skal og serveres med hvidløgsmayonnaise.

Llom amb Col

En gryderet med svinekød og hvidkål som hovedingredienser. Mættende og dejlig varm, hvis vejret er lidt køligt.

Porcella

Grillet pattegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, der fremstilles af svinekød. Pølsen er mild, men fuld af smag og rød pga. krydderierne. Den kan serveres grillet eller som pålæg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, som fås i forskellige størrelser og med forskelligt fyld.

Vin

De spanske vine er blandt de fineste i verden. Landets mest kendte vine kommer fra regionerne La Rioja, Navarra og Penedès. Alle regioner fremstiller deres egen vin, således også Mallorca, hvor vinen har sin egen betegnelse: Binissalem.
Øens vincentrum ligger netop i Binissalem, men rundt omkring på øen er der flere vinhuse, som gerne åbner dørene for interesserede besøgende. I mange af dem kan du få en rundvisning med prøvesmagning, eller om ikke andet så et besøg i butikken.

Cava

Spansk mousserende vin kaldes cava og kan sagtens konkurrere i smag og især i pris med champagne.

Sangria

En forfriskende drik, som først og fremmest forbindes med Spanien er den populære sangria. Den er baseret på vin, frugt, sukker og en variation af stærkere alkohol. Sangria serveres oftest i en karaffel.

Spansk kaffe

Kaffe er meget populært i Spanien, og den spanske kaffe er stærk. Vil du gerne have det, der svarer til dansk kaffe, skal du nok bestille en café melitta eller café americano. En café solo er en lille kop espresso, og med lidt mælk oveni bliver det til en cortado. En café con leche er en stor kop med stærk kaffe og varm mælk.
Både Cala Millor og Cala Bona er rolige rejsemål, som egner sig bedst til familier og par. Der er dog et relativt stort udvalg af barer og diskoteker i Cala Millor. Nattelivet i Cala Bona består primært af restauranter og barer.

Nattelivet i Cala Millor

I Cala Millor er der en del musikbarer, pubber og diskoteker. De fleste større hoteller har også egen underholdning af varierende standard. Om aftenen indtages stederne især af tyske og engelske turister, men her er også en del skandinaviske turister.

Nattelivet i Cala Bona

I Cala Bona er nattelivet roligt, og forlystelseslivet er hovedsageligt koncentreret omkring havnen, hvor der findes mange hyggelige restauranter og barer med livemusik, bl.a. jazz, i højsæsonen.
Shopping
I Cala Millor er der et stort antal butikker, både typiske turistbutikker, som sælger souvenirer, badebolde og lignende, men også flere kendte tøjmærker. De fleste butikker ligger på strandpromenaden og et par gader oppe fra strandpromenaden. Hver fredag er der et stort marked i den nærliggende by Son Servera.

Supermarkeder

Bor du på lejlighedshotel, er det en god idé at købe stort ind i starten af ferien i et af de større supermarkeder (supermercado). Her er priserne lavere og udvalget større.

Åbningstider

I feriebyerne har de fleste butikker åbent fra morgen til aften alle ugens dage. I byerne og i Palma gælder de officielle åbningstider dog, dvs. hverdage fra kl. 10-13.30 og kl. 16.30-20., lørdag kun om formiddagen og søndag lukket. I Palma har de store varehuse åbent hele dagen uden siesta.

Shoppingtur til Palma

De bedste shoppingmuligheder til de bedste priser finder du dog inde i Palma. Fra Cala Millor afgår der busser flere gange om dagen. De fleste større rejsearrangører (bl.a. Spies) arrangerer også såkaldte shoppingture, som er arrangerede heldagsture ind til Palma. Spørg Spies-guiden på rejsemålet eller kontakt turistinformationen.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan man hurtigt købe sig fattig. Spansk design regnes som førende, både når det gælder tøj og indretning. Her på øen finder du bl.a. lædervarer i form af jakker og tasker, keramik og mallorcinske tekstiler med specielle mønstre, Majorica-perler fra Manacor og sko.

Det største udvalg finder du naturligt nok i Palma. Her er alt fra små enkle forretninger til eksklusive boutiques. Besøg det store og elegante varehus El Corte Inglés, hvor du kan få det meste, eller C&A, der er et stort varehus med tøj til relativt lave priser.

I ferieområderne har de fleste butikker åbent fra morgen til aften alle ugens dage. I de større byer og i Palma gælder de officielle åbningstider dog, dvs. hverdage kl. 10-13 og kl. 16.30-20, lørdage kun om formiddagen og lukket søndage. De store varehuse i Palma har derimod åbent hele dagen uden siesta.

Markeder på Mallorca

De fleste landsbyer og større byer afholder marked en gang eller to om ugen. Her handler de lokale indbyggere, og der tilbydes alt mellem himmel og jord - fra frugt, grøntsager og husgeråd til tøj og sko.

Normalt prutter man ikke om prisen på Mallorca, men på markederne kan man godt forsøge at forhandle lidt. Stadeholderne stiller som regel deres varer frem ved ottetiden om morgenen og er i gang til siestaen.

Gode køb på Mallorca

Sko
Der er mange skobutikker på Mallorca. Især udvalget af sandaler, klipklapper og andre sommersko til kvinder er stort. Oftest er de også lidt billigere end derhjemme.

Keramik
Hvor du end kommer hen på Mallorca, er der keramik og smukke krukker at købe. De bliver fremstillet efter gamle traditionen, og hvis du er heldig, kan du finde virkelig fine ting til gode priser.

Alkohol
Både vin, spiritus og ø er billigt at købe i supermarkederne på Mallorca, specielt i de større supermarkeder.

Perler
I Manacor fremstilles verdens tredje fineste perle, Majoricaperlen, af fiskeskæl. Besøg fabrikken og husk endelig at købe perler med hjem til en god pris.

Lædervarer
På Mallorca kan du købe lædervarer af god kvalitet til gode priser, først og fremmest jakker og bælter. De bedste køb gør du i byen Inca, som er læderindustriens højborg på øen. Tag dertil en torsdag, hvor der er marked.

Olivenolie
Mange mener, at Mallorcas olivenolie er en af de bedste i Middelhavsområdet. Der er flere steder, hvor du kan finde lokalproduceret olivenolie og købe et par flasker med hjem.
Sport og træning
Vil du dyrke motion i ferien, har du meget at vælge imellem både i og tæt på Cala Millor. Området omkring Cala Millor og Cala Bona egner sig perfekt til cykelture; du kan cykle langs strandpromenaden mellem de to feriebyer, og der er også gode muligheder for både cykling og kortere vandreture længere inde på øen.

Omtrent midt på Cala Millor-stranden tilbydes vandsport som jetski, parasailing og vandski, og det er også muligt at leje vandcykler. Desuden findes flere af Mallorcas bedste dykkersteder langs østkysten.

Spil golf på Mallorca

Mallorca er det perfekte sted, hvis du vil spille golf i ferien. Øen har mange fine baner, og i nærheden af Cala Millor findes flere 18-hullers golfbaner.

Du kan læse mere om Mallorcas golfbaner og bestilling af starttider her.
Aktiviteter og seværdigheder

Minigolf - Sa Coma

I nabobyen Sa Coma ligger en af øens største minigolfbaner med en sjov udformning og ikke mindre end 54 huller! Det er en populær udflugt for både store og små.

Bådudflugter - Cala Millor og Cala Bona

Der sejler udflugtsbåde langs Cala Millors kyst. Der er flere både, nogle af dem med glasbund, som bl.a. sejler til Cala Ratjada, Porto Cristo og Sa Coma. Ombordstigning og billetsalg i Cala Bonas havn og på kajen i Cala Millor.

Dragegrotterne

Bare 6 km fra Cala Millor ligger en af Mallorcas absolut største seværdigheder: Dragegrotterne. De berømte drypstensgrotter er over 200 m dybe og har seks undervandssøer. Højdepunktet er den romantiske minikoncert, som fremføres fra robåde på en af søerne. Dragegrotterne har åbent dagligt kl. 10-17. I højsæsonen kan her være ret mange mennesker, så det er en god idé at komme tidligt. Du kan tage hertil med bus (i højsæsonen går den fra Cala Millor med jævne mellemrum) eller lejebil.

Porto Cristo

Porto Cristo er bygget rundt om en naturhavn, som ligger i meget naturskønne omgivelser på Mallorcas nordøstlige kyst.

Punta Amer

For enden af Cala Millors strand, længst sydpå, kan du fortsætte til fods eller på cykel ud på den smukke odde Punta Amer. Længst ude ligger en gammel forsvarsborg, og her er også en lille restaurant, som serverer kolde forfriskninger. Hyggeligt til en familieudflugt.

Hamsgrotterne - Porto Cristo

Ved Dragegrotterne ligger også de noget mindre Hamsgrotter, som er fyldt med stalagmitter og stalaktitter. Her kan du opleve grotterne på lidt nærmere hold med stemningsfuld musik i baggrunden. Grib chancen for at besøge disse ca. 10 millioner år gamle grotter. Hamsgrotterne har åbent dagligt kl. 10-17. I højsæsonen kan her være mange mennesker, så et godt tip er at komme tidligt. Flere selskaber, heriblandt Spies, arrangerer udflugter hertil. Men du kan også tage hertil på egen hånd med bus (i højsæsonen kan den fra Cala Millor med jævne mellemrum) eller lejebil.

Slottet i Capdepera

Et par kilometer nord for Cala Millor og Cala Bona ligger den gamle by Capdepera, hvor et imponerende slot fra 1200-tallet troner på den grønne bakkeskråning. Heroppefra plejede man at spejde efter de berygtede sørøvere, som rutinemæssigt plagede øen. Borgens lille kapel er helliget Nuestra Señora de Esperanza - Håbets Madonna, som siges at have reddet Capdepera fra total ødelæggelse. Selve Capepera by er også et besøg værd med sine smalle stræder og idylliske torve, hvor man kan sidde og nyde livet på en af de hyggelige restauranter eller barer.

Artà

Artà er en vidunderlig lille mallorcinsk by, som ligger ca. 10 km fra Cala Millor. Her mødes du af fine små stræder og en borg fra romertiden (åbent dagligt), som efter sigende har været hjemsted for den gamle Talaoitkultur. Fantastisk udsigt og en spændende seværdighed for hele familien. Her er bymarked hver tirsdag kl. 9-13.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Mallorca på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Mallorca har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører der lokalbusser i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Vil du se mere af øen og tage rundt på egen hånd, er det dog nemmest i en lejebil. Vejene på Mallorca er udmærkede, skiltningen er god, og bortset fra selve Palma er trafikken moderat. Desuden er det ret billigt at leje bil, specielt hvis du bestiller den hjemmefra gennem Spies.

Bustrafik - Cala Millor

Den lokale bustrafik i Cala Millor fungerer godt, og der er godt med andre alternativer, hvis du vil se dig omkring. Der er ikke lang tid mellem busserne, og langs hovedgaden er der busholdepladser med jævne mellemrum. For information om nøjagtige køreplaner spørg på dit hotel, Spies-guiden eller på turistkontoret.

Taxi - Cala Millor og Cala Bona

I Cala Millor er der masser af taxier, og det er sjældent svært at få fat i en på gaden. I Cala Bona er der færre taxier. Her er det bedst at bestille en taxi fra hotellet. Der køres efter taxameter på ture inden for rejsemålene. Udenfor gælder derimod faste priser. Taxichaufførerne er forpligtet til at fremvise en liste med faste priser, hvis kunden ønsker det. Drikkepenge afrundes opad.

Bådture - Cala Millor og Cala Bona

Der arrangeres dagligt bådture langs Cala Millor-kysten. Der er forskellige både, flere med glasbund, som bl.a. sejler til Cala Ratjada, Porto Cristo og Sa Coma. Ombordstigning og billetsalg i Cala Bonas havn og på kajen i Cala Millor.

Scooter - Cala Millor

Der er mange knallertudlejere i havneområdet og på hovedgaden. Vi beder dig være utrolig forsigtig, hvis du lejer knallert. Kontrollér nøje, at køretøjet er godt forsikret.

Cykel - Cala Millor og Cala Bona

Cala Millor, Cala Bona og omgivelserne er som skabt til cykelture. Mellem byerne kan du cykle langs strandpromenaden, men der er også flere fine stier i området. På turistinformationen kan du hente kort og få information. Der er mange cykeludlejere at vælge mellem.

Sådan kommer du rundt på Mallorca

Busnettet på Mallorca fungerer godt, og i løbet af højsæsonen kører de lokale busser i pendulfart mellem de større turistrejsemål. Vejene på Mallorca er generelt gode, skiltningen er fin, og bortset fra selve Palma er trafikken moderat. Hvis du gerne vil se lidt mere af øen og tage rundt på egen hånd, kan vi anbefale at leje en bil hos et af de større udlejningsfirmaer. Prisen for billeje er ikke særlig høj, specielt hvis du reserverer bilen hjemmefra.

Busser

Mallorca har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører der lokalbusser i pendulfart mellem de større ferierejsemål. Lokalbusserne i Palma er blå og hedder EMT. På resten af øen er de røde og gule og hedder TIB. Billet købes direkte i bussen og gælder kun for en enkelt tur. Tænk på, at chaufføren ikke kan veksle store sedler.
Køreplanerne varierer, så husk at tjekke tiderne, inden du begiver dig afsted. Husk på, at busserne som regel ikke kører så ofte på helligdage og i weekenderne som på hverdage. Vi tager forbehold for ændringer i både køreplaner og ruter. Du kan kontakte hotellets reception eller din Spies-guide for mere information.

Færger

Der er færgeforbindelse mellem Mallorca og Barcelona og mellem Mallorca og Valencia. I sommermånederne sejler der desuden færger mellem Alcudia og Menorca samt mellem Mallorca og Ibiza. Det er lettest at bestille billetter via internettet eller nede på havnen i Palma hos agenterne. Her kan du også se sejltider og priser for de forskellige bådoverfarter.

Fly

Der er daglige flyforbindelser til naboøerne Menorca og Ibiza samt til det spanske fastland. Det er også nemt og enkelt at flyve til flere europæiske storbyer.

Taxi

Taxi kan bestilles via hotellets reception, men der er også taxiholdepladser i de fleste områder, hvor taxierne holder og venter på kunder. Du kan selvfølgelig også bare stoppe en taxi direkte på gaden. Normalt kører taxichaufførerne efter taxameter og fastlagte takster. Skal du ud på en længere tur, så aftal prisen med chaufføren i forvejen. Så slipper du for at betale en pris, som var meget højere end forventet.

Tog

Der er tre toglinjer på øen. De udgår allesammen fra Plaza España i Palmas centrum. Den ene toglinje går til Sóller på vestkysten, mens den anden går til Inca midt på øen. Fra Sóller kan du køre med den lille sporvogn ud til Puerto de Sóller. Den tredje toglinje går via Inca til Manacor.
Rejs med børn
Cala Millor og Cala Bona er begge gode rejsemål for børnefamilier, og her findes flere familievenlige hoteller. Stranden i Cala Millor er lavvandet, og parallelt med den løber den bilfri strandpromenade, som er perfekt til spadsereture med eller uden barnevogn.

Restauranter

De allerfleste restauranter i Cala Millor og Cala Bona har internationale menukort med retter, der er tilpasset de små. Mange restauranter tilbyder også specielle børnemenuer med burgere, pastaretter, kylling m.m. til rimelige priser. Der er et begrænset antal barnestole på de fleste restauranter.

Minitoget

Minitoget, som kører mellem Cala Millor og Cala Bona, er en populær udflugt for de små. Kører I hele vejen fra centrum af Cala Millor til Costa los Pinos uden for Cala Bona, tager det ca. 30- 40 minutter.

Legepladser

Mange af de større hoteller har egne legepladser af varierende standard. Den største og bedste har Sunwing Cala Bona Beach. Den må dog kun bruges af hotellets gæster.

Strande

Stranden i Cala Millor er lavvandet og børnevenlig. Sandet, som er blødt og finkornet, er godt at bygge sandslotte med.

Rejs med børn til Mallorca

Mallorca er et populært rejsemål for børnefamilier, og det er nemt at rejse rundt - også med familiens yngste. Spanierne er meget glade for børn, og det er aldrig et problem at tage børnene med på restauranter og lignende. Tværtimod ender børnene sandsynligvis med at få mere opmærksomhed end dig!
Nedenfor får du informationer, der er gode at kende til, sammen med lidt tips til aktiviteter for hele familien.

Mad

De fleste restauranters menukort byder på internationale retter, som er populære hos de mindste. Mange har også særlige børnemenuer med burgere, pastaretter, kylling m.m. inkl. drikkevarer og is. Der er et begrænset antal barnestole på de fleste restauranter.

Babymad og bleer

Du kan købe babymad i de fleste fødevareforretninger (supermercados) og på de lokale apoteker. Det billigste er at handle i de forskellige supermarkeder. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas en hel del mindre. Grødpulver og de fleste frugtpuréer indeholder ofte sukker. Bleer kan købes overalt, og priserne varierer på samme måde som med babymaden.

Barnesæder

Barnesæder kan lejes hos de fleste større biludlejningsfirmaer. Husk at bestille barnesædet samtidig med bilen.

Legepladser

De spanske legepladser minder meget om de danske. De er populære tilholdssteder, så bliv ikke overrasket, hvis dit barn eller dine børn overvinder sprogbarriererne i en sådan grad, at du må bære dem derfra.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat i Cala Millor

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Kreditkort accepteres i vid udstrækning. Der findes flere hæveautomater langs strandpromenaden i Cala Millor. Der er også hæveautomater i nabobyen Cala Bona, blandt andet på havnen.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.
Vejr og klima
 • januar
14°6°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
17°8°
7
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • april
19°10°
8
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
22°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
26°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
29°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
27°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
18°10°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
15°8°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Cala Millor året rundt med rutefly.

Flyet lander i Palma Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra lufthavnen til Cala Millor er fra ca. 1 time og 15 minutter til 1 time og 45 minutter (ca. 70 km), afhængigt af trafik.

Find din rejse til Cala Millor
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.