Se hoteller (7)

Rejser til Ciutadella

En rejse til Ciutadella byder på både sol, strand og skønne, snoede brostensstræder.

Frem til starten af 1700-tallet var Ciutadella Menorcas hovedstad, hvor rige købmænd og adelsmænd konkurrerede om at bygge prangende paladser. I dag har rejsemålet ikke længere status som hovedstad, men stemningen kan stadig fornemmes på en gåtur langs byens krogede stræder eller ved et besøg i den imponerende katedral. En lidt mere moderne atmosfære finder du i havneområdet, som byder på trendy restauranter med udsigt til glitrende yachter samt spændende shoppingmuligheder. Besøg f.eks. håndværksmarkedet under palmerne på Placa des Born hver fredag og lørdag eller de fashionable butikker langs arkaderne i Ses Voltes.

By og strand

Selv om Ciutadella er en af Menorcas største byer, er de fine strande ikke langt væk. Fra centrum tager det under ti minutter at gå til Cala des Degollador; en lille og blandt lokalbefolkningen meget populær strand. Spredt rundt over hele øen mere end hundrede andre strande - fra de lange, brede strande ved Son Bou og Santo Tomas til de mere afsidesliggende badebugter ved Cala Turqueta og Cala'n Blanes. Det er bare at vælge den strand, der passer dig bedst.

Bo godt med Spies

Spies har hoteller for enhver smag i Ciutadella. Vil du bo centralt og i elegante omgivelser, så tag et kig på hotel Can Faustino, som ligger tæt på katedralen. Du kan også bo i en lejlighed eller helt tæt på havet. Med Spies kan du vælge mellem en håndfuld hoteller i Ciutadella, fra budget til høj luksus.

Udforsk Menorca

Selv om der er meget at give sig til i Ciutadella, bør man også unde sig selv at se lidt af det øvrige Menorca. Busserne kører jævnligt over hele øen, og udsigten fra busvinduet er en hel rejse i sig selv. Fra Ciutadella tager det en times tid at køre til øens hovedby Mahón, hvor du kan nyde en god frokost ved havnen, shoppe lidt eller gå på sightseeing. Lidt tættere på finder du byerne Es Migjorn og Alaior, som egner sig fint til en formiddagsudflugt. Strande er der flere af, end du kan nå at besøge på en hel ferie. Det er bare at vælge den strand, der passer til dagens humør. På Menorca er du aldrig langt fra noget.

Tips og nyttig info
 • Kuksushoteller
 • Hoteller med spaafdeling
 • Hoteller i forskellige prisklasser
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Ciutadella

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
14°7°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • februar
14°7°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
15°8°
6
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
17°10°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
21°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juni
25°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
28°20°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
28°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
26°18°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • oktober
22°15°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • november
18°11°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
15°9°
4
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Strand
Den lille strand Cala des Degollador i Ciutadella er meget populær. Den kaldes også Cala Gran og består af grovkornet sand.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 4½ time.

Afrejse

Du kan rejse til Menorca hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde. Flyet lander i Menorca Lufthavn. Der er afrejse hver dag med mellemlanding undervejs.
Du kan rejse til Ciutadella hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde. Flyet lander i Menorca Lufthavn. Der er afrejse hver dag med mellemlanding undervejs. Den bedste periode at rejse hertil er maj-september.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer her.

Køretiden fra Menorca Lufthavn til Ciutadella er ca. 45 minutter (46 km) .
Mad, drikke og natteliv
Inde i Ciutadella er der mange restauranter, især langs havnens kaj.
Ciutadellas natteliv består af et bredt udvalg af barer, hvoraf en del har levende musik på programmet.
Shopping
Der er gode shoppingmuligheder i Ciutadella med en del butikker, hvor du kan købe modetøj og kunsthåndværk. Markeder afholdes et par gange om ugen.
Aktiviteter og seværdigheder
Hvis du bliver træt af sol og strand, kan du give dig selv et afbræk med lidt sightseeing.
Sådan kommer du omkring
Inde i Cituadella kommer du nemmest rundt til fods.
Fakta

Vores service

Opholdet i Ciutadella er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat på Menorca

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro. Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Find din rejse til Ciutadella