Se hoteller (4)

Rejser til Santo Tomas

Velkommen til en af Menorcas længste strande. I Santo Tomas venter en fredfyldt ferie med skønne udflugtsmål inden for rækkevidde.

Stranden i Santo Tomas er næsten 2 km lang og byder på spændende snorkling mellem klipperne i den østlige ende og afslapning i gyldent sand i den vestlige. Man kan nemt tilbringe hele dagen her, og når du bliver sulten og tørstig, kommer du hurtigt ind til Santo Thomas' lille centrum, hvor hovedgaden er omgivet af små barer og restauranter - ofte med dagens fangst eller lokale retter på menuen. Santo Tomas er ingen stor by, så alt er bekvemt inden for rækkevidde, og byen er desuden et godt udgangspunkt for udflugter til resten af Menorca - bare hop på bussen og nyd turen gennem de smukke landskaber.

Bo godt i Santo Thomas

Rejser du med Spies til Santo Tomas, kan du vælge mellem flere hoteller i forskellige prisklasser. Hvis du vil forkæle dig selv og dit rejseselskab, skal du vælge det elegante Sol Beach House Menorca. Her kan du se frem til en afslappende rejse på et fint hotel med en fantastisk beliggenhed og aldersgrænse. Når du rejser med Spies til Santo Tomas, bestemmer du selv, hvilken dag du vil rejse, og hvor længe du vil være væk.

Udforsk Menorca

Menorca er som skabt til udflugter: Afstandene er korte, infrastrukturen god, og der er meget at se og opleve. Et besøg i øens hovedby Mahón er et must. Fra Santo Tomas tager det under en time med bus, før du kan slå dig ned på en café ved havnen, besøge markedet på Placa del Carme eller ose lidt i byens velassorterede butikker. Ciutadella er også et besøg værd; byen byder bl.a. på flotte paladser og en imponerende katedral fra 1300-tallet. Hvis du ikke vil køre i bus, kan du i stedet spadsere til landsbyen Es Migjorn, som ligger lidt inde i landet, og nyde en god frokost i landlige omgivelser.

Tips og nyttig info
 • Kilometerlange sandstrande
 • Hoteller for voksne
 • Lokale restauranter
 • Hoteller tæt på stranden
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Santo Tomas

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
14°7°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • februar
14°7°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
15°8°
6
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
17°10°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
21°13°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juni
25°17°
10
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
28°20°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • august
28°20°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
26°18°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • oktober
22°15°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • november
18°11°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
15°9°
4
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Strand
Stranden i Santo Tomas er knap 2 km lang. Den østlige ende er domineret af klipper og er et godt sted at snorkle. Længere vestpå består stranden af grovkornet sand, og visse dele af stranden er meget lavvandet. Der er mulighed for at leje liggestole.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 4½ time.

Afrejse

Du kan rejse til Menorca hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde. Flyet lander i Menorca Lufthavn. Der er afrejse hver dag med mellemlanding undervejs.
Du kan rejse til Santo Tomas hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde. Flyet lander i Menorca Lufthavn. Der er afrejse hver dag med mellemlanding undervejs. Den bedste periode at rejse hertil er maj-september.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer her.

Køretiden fra Menorca Lufthavn til Santo Tomas er ca. 30 minutter (ca. 27 km) .
Mad, drikke og natteliv
Langs hovedgaden er der en række barer og restauranter med varierende udbud.
Santo Tomas' natteliv er roligt. Det består oftest af en lang middag og måske et barbesøg.
Shopping
Shoppingen i Santo Tomas er begrænset til nogle få souvenirbutikker og et supermarked. I Mahón og Ciutadella er shoppingmulighederne bedre.
Aktiviteter og seværdigheder
Hvis du er til aktiv ferie eller bare bliver træt af sol og strand, kan du eksempelvis tage på vandretur eller spille en runde golf.
Fakta

Vores service

Opholdet i Santo Tomas er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Turistskat på Menorca

Myndighederne på Balearerne opkræver en skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales kontant eller med kreditkort til hotellet ved check-in. Følgende skattesatser gælder pr. person pr. nat for alle over 16 år i de første otte nætter:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1, 2 og 3: maj-oktober: 2,20 EUR, november-april: 0,55 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3+ og 4: maj-oktober: 3,30 EUR, november-april: 0, 80 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4+ og 5: maj-oktober. 4,40 EUR, november-april: 1,10 EUR

Skatten halveres fra og med den niende nat.

Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Valuta og kreditkort

Euro. Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Find din rejse til Santo Tomas