Træningstips til ferien
FIRE FORRYGENDE FERIEAKTIVITETER
på Mallorca og Gran Canaria

Uanset om du er til alsidige Mallorca eller klassiske Gran Canaria, kan du roligt sætte næsen op efter alt det, du elsker ved Spanien: kilometerlange sandstrande, azurblåt hav og idylliske småbyer. Ud over det byder de to øer dog også på masser af træning og aktiviteter for både store og små, nybegyndere og de mere erfarne. Find din nye yndlingsaktivitet blandt de fire, vi har udvalgt til dig nedenfor. Så er du klar til at træne så meget (eller lidt), du vil, på din næste ferie i Spanien.

Genveje: YogaHoteller med SATSCyklingPadel

1. Yoga - for indre ro og balance

Yoga på ferien - træning i ferien med Spies

Oplev både vild puls og hvilepuls på et af vores koncepthoteller til sommer.

Ingrid Osa giver dig træningstips til ferien

Ingrid Osa, Brand Manager for Ving Norge, elsker at dyrke yoga i sin ferie.

Yoga – med balancen i fokus

Er det ikke skønt med træning, der både er styrkende og afslappende på samme tid? Yoga er en populær træningsform over hele verden, og det forstår vi godt. Det styrker nemlig bl.a. balancen og evnen til at fokusere, og samtidig reducerer yoga risikoen for stress og depression. Når du ovenikøbet kan dyrke det under sydlige himmelstrøg, så føles det bare ekstra godt for krop og sjæl.

Ingrid Osa, Brand Manager for vores søsterselskab Ving i Norge, har været på Gran Canaria i både sommer- og vinterferier. Hun anbefaler at deltage på et eller flere af hotellets ugentlige yogatimer, specielt hvis du gerne vil have hjælp til at sænke skuldrene lidt i ferien.

– Du behøver ikke have nogen erfaring med yoga for at være med på holdene. Det passer til alle niveauer, og du føler dig mere klar i hovedet allerede efter nogle minutter på yogamåtten, fortæller hun.

Hvis du er lidt mere erfaren, kan du også vælge at dyrke yoga på egen hånd. I så fald har Ingrid et godt tip til, hvor du kan hilse solen velkommen på Gran Canaria.

– Sanddynerne på Maspalomas! Hvis du står tidligt op, kan du få en særdeles Instagram-venlig solopgang med. Det gør hele yogaoplevelsen ekstra speciel, afslutter hun.

2. SATS-hold på hotellet

SATS-træning på vores hoteller

Vælg det SATS-hold, der passer til dig

Få smilepuls med SATS

Selv hvis du ikke er SATS-medlem, kan du sagtens deltage i holdtræningen på vores hoteller. Det er endda helt gratis. Med over 20 ugentlige SATS-hold på vores koncepthoteller har du masser af muligheder for at få en god gang træning. Men hvordan finder man lige motivationen til det i sin ferie?

Siv Randi Vinsrygg er kreativ webmaster for Ving i Norge. Hun mener, at ferien er til for at tage det helt stille og roligt. Samtidig savner hun dog at bevæge sig mere i hverdagen, og derfor prøvede hun et par holdtræninger, da hun besøgte Mallorca i påskeferien.

– Hvis der er én ting, jeg har lært, efter jeg fik børn, så er det, at tiden ofte er knap. Når du er på ferie derimod, så har du lidt mere frihed til at gøre det, du har lyst til (selvom du måske allerhelst bare vil slappe af).

Føler du dig ikke helt overbevist om, at træning på ferien er noget for dig? Måske finder du motivationen i de mange fordele ved holdtræning: lavere stressniveau, forbedret blodcirkulation og et boost til selvtilliden.

– Man træner sammen med andre, en instruktør sørger for dit program, og det tager maks. en time. Prøv selv en SATS-time i din ferie – jeg lover dig, det bliver sjovt, afslutter Siv Randi.

Vidste du…

at du kan vælge mellem holdtræninger som Core, Bootylicious og Crosstræning?

Tre SATS-timer, du kan prøve i ferien:
😅 Core: Effektiv styrketræning for mave og ryg
💪🏼 Tabata: 20/10-intervaller med egen kropsvægt
🏋🏼 Crosstræning: Cirkeltræning med styrke og kondition

Siv Randi anbefaler SATS-træning på Mallorca

Siv Randi prøvede selv SATS-timer på Mallorca i foråret

3. Cykling – oplev mere af rejsemålet

Cykling på Gran Canaria

Cykling på Gran Canaria eller Mallorca er en oplevelse for både krop og sind.

Oplev Gran Canaria på cykel

– Cykling er en oplevelse i sig selv, og du får et større indblik i rejsemålet, mener Rasmus Panduro fra Spies i Danmark.

Cykling – oplev Gran Canaria på to hjul

Der er mange fordele ved at cykle i ferien. Du kan tilbagelægge flere kilometer, se mere af landskabet og få lidt vind i håret på vej ned ad bakkerne. Giv dine lægmuskler en udfordring med bjergcykling, eller begiv dig i kast med cykelstier i varieret terræn. Der findes ruter for alle – både nybegyndere og elitecyklister.

Rasmus Panduro, leder af webafdelingen for Spies i Danmark, har cyklet i det smukke landskab på Gran Canaria. Han anbefaler Arguineguín som et godt udgangspunkt for en vellykket cykelferie, uanset om du rejser med eller uden børn.

– Cykling er en oplevelse i sig selv, og du får et større indblik i rejsemålet. Lejer du en eller flere elcykler kan du komme langt på bare en enkelt dag. Hos Free Motion i Arguineguín kan du nemt forudbestille cykler, fortæller han.

Der er masser af flotte udsigtspunkter langs vejene, men Rasmus har sin egen klare favorit.

– Den billedskønne bjerglandsby Soria er et besøg værd. Der serverer de en aldeles fremragende mango- og appelsinjuice, der smager ekstra godt, efter man har cyklet i nogle timer. Bakken derop er stejl, så elmotoren kan være en nyttig hjælp på vej mod toppen.

Oplev Gran Canaria på elcykel

4. Padel

Spil padel på din træningsrejse med Spies

Padel er en både sjov og social aktivitet, og det kan spilles af alle uanset niveau.

4. Padel – social træning, når det er bedst

Du har sikkert allerede hørt om padel – den nye træningsform, som alle snakker om. Måske er du selv en habil spiller, eller også kan det være, du bare har tænkt på at prøve det med en ven? Vi kan varmt anbefale padel for alle, og det gælder, uanset om I er til Mallorca eller Gran Canaria. Det gør kun træningen ekstra sjov, at man spiller på hold, og hvis du har prøvet at spille tennis eller squash før, vil du hurtigt finde rytmen. I modsætning til tennis er ketsjeren i padel lettere. Du behøver ikke være særligt stærk eller teknisk god for at spille, så det gælder egentlig bare om at slå sig løs!

Vidste du at…

padel er en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden?

Padel kommer med mange nyttige sundhedsfordele som for eksempel:
Styrkelse af: balancen, koordinationen, den kognitive beslutningsevne, koncentrationen og det mentale velbefindende
Mindskning af: højt blodtryk og stress

Padelbane - spil padel på din træningsrejse med Spies

På de fleste spanske rejsemål er der padelbaner enten på eller lige ved hotellet