Se hoteller (2)

Rejser til Beruwela

Sri Lanka, Sri Lanka
En rejse til Beruwela byder på en afslappende ferie i fredelige og frodige omgivelser.
Beruwela er det perfekte rejsemål for dig, der bare gerne vil slappe af, nyde solen og måske tage en gåtur til den nærmeste by. Kun 50 km syd for hovedstaden Colombo ligger denne lille oase med gode hoteller, en skøn strand og små hyggelige gangstier.

Sol og strand

Beruwelas strand starter ved lagunen, hvor floden Bentota Ganga munder ud, og strækker sig nogle kilometer nordpå. Her er god plads til at strække sig i solen og tage en dukkert fra den lavvandede strand, der er beskyttet af et rev længere ude. Du kan nemt tilbringe hele dagen her, men når solen står højest på himlen, kan det være en god idé at smutte op til en af de skyggefulde restauranter, der ligger langs stranden, og samtidig få både sulten og tørsten stillet. Vil du prøve en ny strand, kan du tage en af de både, der sejler tværs over vandet til Paradise Island.

Udforsk omgivelserne

Området omkring Beruwela er fredeligt og grønt. Er du på udkig efter mere folkeliv, kan du gå eller tage en tuk-tuk ned til Aluthgama. Her finder du forskellige markeder og butikker, og du kan være sikker på, der nok skal være noget interessant at kigge på. Sørg også for at lægge vejen forbi Brief Garden. Her venter en spændende samling af havearkitektur og et kunstgalleri med en humoristisk undertone. Skal du ud på en længere tur, har du både bus- og togstation lige inden for rækkevidde i Aluthgama, og det tager under en time at køre til Hikkaduwa.

Spies' rejser til Beruwela

I Beruwela kan du vælge at bo på det populære hotel The Palms, som har en smuk have ned mod havet. Her tilbydes forskellige slags ayurvediske spabehandlinger - fra enkle ansigtsbehandlinger til kurbehandlinger af flere dages varighed. Bestiller du en rejse til Beruwela hos Spies, vælger du selv, hvilken dag du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. Du kan også kombinere dit ophold i Beruwela med et andet rejsemål og f.eks. tage et par dage til livlige Negombo eller Galle.
Tips og nyttig info
 • Hoteller på stranden
 • Fine sandstrande
 • Valgfri rejselængde
 • Solsikkert
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Beruwela

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Beruwela byder på god plads. I lagunen, som strækker sig fra nord til syd, kan man både finde livlige områder med et godt udbud af service og mere fredfyldte pletter for dem, der gerne vil nyde solen i al uforstyrrethed. Når sulten melder sig, byder restauranterne på alt fra friske skaldyr til fried rice. Priserne er noget højere her end andre steder på Sri Lanka, men en god frokost kan alligevel fås for omkring en 50'er. Stranden i Beruwela er lavvandet og helt perfekt for børn.

Bentota

Bentota siges at have nogle af Sri Lankas bedste strande - de er både lange og brede, og fortsætter man mod syd forbi togstationen, er de desuden kanske mennesketomme. Paradise Island byder på de bedste strande. Strandene her løber langs et næs, der adskiller lagunen fra havet. Vil man ikke begive sig hele vejen rundt om næsset, kan man som regel blive sejlet over lagunen.

Sol og strand på Sri Lanka

Sri Lanka har en 1.700 km lang kystlinje med mange fine strande. Beruwela, Bentota, Hikkaduwa og Unawatun er alle strande, der er værd at lægge vejen forbi. På de fleste af dem, er der mulighed for at leje windsurfingudstyr. Hikkaduwa og Unawatuna har begge fine rev, perfekt til snorkling. Wewela, der ligger tæt på Hikkaduwa, har gode bølger, der gør stranden oplagt til surfing. Private stranden er der langt imellem, og man kan næsten bade overalt. Men tag tøj på når du skal spise frokost, eller når du tager en spadseretur i byen.

Tidevandet på Sri Lanka kan er meget markant. Helt op imod en meter når det er højest. Dette kan være rart at vide, hvis man svømme længere ud fra stranden. Vandsport er ikke så udbredt i Sri Lanka, fordi klipper og rev ofte begrænser mulighederne. Der er til gengæld rig mulighed for at komme på snorkelture, og dykkerskoler er der masser af.

Du kommer formodentlig til at blive kontaktet af lokale sælgere på stranden. De har stranden som deres arbejdsplads, og forsøger at sælge diverse udflugter, arrangere bil eller båd og meget andet. De snakker ofte både engelsk, tysk og til tider skandinavisk. Det er vigtigt at understrege, at de ikke har noget som helst samarbejde med hoteller eller rejsebureauer, hvilket de ellers ofte påstår.
Mad, drikke og natteliv
Madkulturen ligner til forveksling Indiens, og nationalretten er curry. På de allerfleste restauranter er der et bredt udvalg af fisk og skaldyr på menukortet, og i Beruwela findes restauranter med både international og lokal mad. Der tillægges en serviceafgift på 10 %, da denne ofte ikke er indregnet. Er den derimod indregnet, rundet man op.

Mad og drikke på Sri Lanka

Sri Lanka er kendt for sine krydderier, som man da heller ikke sparer på i den lokale madlavning. Det betyder ikke nødvendigvis, at al mad er stærkt, men derimod at det er aromatisk og fuld af smag. Risikoen for at blive dårlig af maden i Sri Lanka er meget lille. Holder man sig til de vegariske retter, er man så godt som sikker.

Restauranter på Sri Lanka

De fleste restauranter har et god og varieret menukort, hvor lokale retter blander sig med de internationale. Hoteller har ofte en del internationale retter på menuen, eksempelvis fried rice og pasta. Den lokale, srilankanske mad støder man oftere på uden for hotellerne. Ofte er det på de små, ukendte spisesteder rundt om hjørnet, at man får en autentisk madoplevelse. Ser man et etablissement med farverige neonlys, er det spisested. Disse små perler plejer at tilbyde god, lokal mad og en hyggelig lokal stemning til en rimelig pris.

Det tager ofte lang tid at få sin mad på restauranterne på Sri Lanka. Maden tilberedes fra bunden, så snart den bestilles. Så man skal sørge for ikke at være alt for sulten, når man går ud for at spise på restaurant, men derimod give sig tid til at se det srilankanske hverdagsliv gå sin gang, imens man får noget koldt at drikke.

På den samlede regning tillægges der ofte 10 % i serviceafgift, og på finere restauranter tilkommer der desuden yderligere 15 % i skat. Det har noget at gøre med, hvorvidt staten ved, at restauranten findes. Og der er ingen grund til at begynde at diskutere prisen.
Det koster i forvejen ikke mere end et par hundrede at spise på en srilankansk restaurant, og i de fleste tilfælde slipper man endda med en fjerdedel af det.

Drikkevarer

Med alle krydderierne og det varme klima, er det bedst at drikke vand eller måske med en kold, lokal øl til maden. På Sri Lanka findes der flere gode ølmærker. Vand køber man på flaske i både butikker og på restauranter. Og det er ingen dårlig idé at have en flaske vand med sig i tasken eller i lommen.

Juice:
Der er altid mulighed for at slukke tørsten med en god juice. Man kan sige, at der findes to slags juice: rigtig og kunstig. Den første er ganske enkelt frugt, vand og måske lidt sukker, som har fået en tur i blenderen. Den anden er lavet på koncentrat, og er slet ikke lige så velsmagende. En speciel variant af juice er lassi. Det er frugt, der mikses med yoghurt og muligvis lidt sukker.

King Coconut:
King Coconut er en gul kokosnød, som kan skærer toppen af, og så stikker et sugerør i, så man kan drikke den søde saft. Bed dem om at skære kokosnødden op for dig, når du har drukket den færdig. Så kan du nyde godt at det gode, frisk kokos indeni. King Coconut sælges overalt på Sri Lanka.

Rice & curry

Nationalret nr. 1 er rice and curry. En lille høj med ris som komplimenteres af en eller flere curries, ofte et par stykker med enten køb, fisk eller kylling. Hertil får man poppadums, som serveres med chutney, og retten er komplet. Skal man forsøge at blive rigtig lokal, skal man lægge kniv og gaffel fra sig og spise med højre hånd. Det kan godt være svært og uvant i starten, men øvelse gør mester. Præcis som når man skal lære at spise med pinde.

String hoppers

Denne madret finder man næsten overalt. Det er helt enkelt nudler, som spises med chutney, daal eller en anden sovs. Retten serveres ofte til morgenmad, men kan også nydes på alle andre tider af døgnet.

Hopper

Hopper, eller appa, er en skåleformet pandekage, som er sprød langs kanten og blød i midten. Hoppers kan fyldes med blandt andet frugt, æg og forskellige slags curries. Retten nydes når som helst på dagen.

Rotty

Rotty er også en slags pandekage, men denne er dog flad. Den nydes foldet eller rullet sammen og med en curry som fyld.

Idli

Idli er puder af ris, som dampes, og spises ofte til morgenmad. Det mest populære tilbehør er kokoschutney, og har man først smagt det én gang, er det svært at stoppe.

Fisk og skaldyr

Om aftenen kan man ofte se lys ude på havet, der ligger som perler på en snor. Det er de lokale fiskere, som fanger det, som senere serveres på tallerknerne. Enkelte fisk, som tunfisken, genkender man hjemmefra. Sørg for at prøve en lokal, grillet tunfisk - billigere og mere frisk finder man den næppe. Også hummer plejer at være på menukortene, ofte grillet, og i Sri Lanka kan man også smage såkaldte Yumbo Prawns. De store Yumbo Praws er, som navnet antyder, meget store - nogle af dem på størrelse med kaniner. Man kan naturligvis også få mindre frygtindgydende rejer, hvis man vil starte i de små og arbejde sig op af fødekæden.

Frugt

Papaya, banan og solmodne ananas kan man få fat i året rundt og serveres ofte på hotellerne. Lægger man vejen forbi et lokalt marked, vil man ofte også kunne støde på andre frugter, eksempelvis mango og melon.
Nattelivet i Beruwela er ikke værd at skrive hjem om. Det er udelukkende det, som hotellerne arrangerer, der er tilgængeligt. Hotellernes underholdning består ofte af stemningsfuldt livemusik af international karakter.
Shopping
Der er mindre supermarkeder og souvenirbutikker i Beruwela. Er du på udkig efter bedre shoppingmuligheder, skal du tage ind til den nærtliggende by, Aluthgama. Det tager ikke mere end 20-30 minutter at gå. Det er nemt at finde rundt i området, da det meste ligger centreret omkring hovedgaden. Byen Aluthgama er meget lokal, men har alligevel et ganske bredt udbud af butikker og hyggelige kiosker, som sælger alt muligt. Her i byen er der til og med et marked, supermarkeder, hæveautomater, apotek, bank og meget andet.

Marked i Aluthgama

Om mandagen er der marked i Aluthgamas centrum. Her sælges mest frugt og grønt, men det er nu alligevel en sjov oplevelse - om ikke andet bare for at opleve folkelivet.

Panadura

Cirka en time fra Bentota ligger den større by, Panadura. Her ligger der tre lidt større shoppingcentre, som kan anbefales, hvis man ikke ønsker at tage turen ind til Colombo for at shoppe.

Shopping på Sri Lanka

På Sri Lanka kan man købe mange spændende og eksotiske varer til gode priser. Tøj, tekstiler og te er bare et par eksempler på fine souvenirs, man kan tage med hjem. Ifølge lokale toldregler må man føre op til et kilo te ud af landet. Naturmedicin er også meget populært, og der findes olier og salver mod alle tænkelige symptomer. Alt er selvfølgelig fremstillet naturligt, og kan købes på apoteker, ayurvedacentre eller på de gårde, hvor der dyrkes krydderi. Sidstnævnte kan varmt anbefales, eftersom de ofte tilbyder en tur gennem Sri Lankas flora, hvor de fleste planter man ser, har en helende eller helbredende effekt.

Ædelstene

Guld og ædelstene er også meget populære at købe med hjem. Mange af dem, eksempelvis safirer og halvædelstene som ametyster, brydes her på Sri Lanka. Man kan let købe sig til en imponerende samling af glitrende stene til rimelige priser, tage dem med hjem og lave egne smykker eller give dem som gave. Det er let at blive snydt så pas på. Lad dig ikke overtale af sælgere på gaden selvom de kan snakke skandinavisk. Byen Kandy er et centrum for juvelhandel. Køb aldrig ædelstene uden at der medfølger et certifikat fra staten, der verificerer ædelstenens ægthed. Det er ikke ensbetydende med, at man får valuta for pengene. Men på den måde er man i hvert fald sikker på, man ved, hvad man har betalt for.

Tøj

Handlen med tekstiler og tøj er meget tilpasset Sri Lankas eget forbrug, hvilket indebærer, at der er langt imellem piratkopier. De rigtige mærker får man til gengæld nemt fat i, eftersom Sri Lanka producerer mange af de kendte tøjmærker, og en del af produktionen må sælges i landet - ofte til næsten urimeligt billige priser. Meget af salget foregår i Colombo og Nuwara Eliya, som er Sri Lankas højst beliggende by. I Nuwara Eliya er priserne på vintertøj billigere end i hovedstaden. Salget foregår på den såkaldte "vintergade", som er en lille gade med en masse boder. Sørg for at kigge alle boder igennem inden du bestemmer dig for at købe. Tjek tøjet for eventuelle fejl og mangler. Husk at prutte om prisen.

Indretning

Sri Lanka tilbyder en masse interessant kunsthåndværk. Hvad med en meter høj elefant i massivt teaktræ? Eller måske nogle nye, håndsyede pudebetræk? Gå en tur i butikkerne og se om du finder noget spændende. Nogle sælgere tilbyder også fragt, hvis der ikke er plads til elefanten i kufferten. Andre varer, eksempelvis tekstiler, kan du købe i metervis, uden du overskrider hverken budget eller bagagevægt.
Sport og træning
I Beruwela kan du windsurfe og spille tennis. Du kan også snorkle og dykke, men forholdende er bedre på det sydlige Sri Lanka, eksempelvis i Hikkaduwa, hvor vandet er mere klart og der desuden findes koralrev.
Aktiviteter og seværdigheder
Cricket er en stor sport på Sri Lanka, og landet kan prale af at være en af de 10 bedste nationer i verden. Der er ikke mulighed for at komme til nogen større kampe, men i byerne spiller både ung som gammel cricket, og er man heldig kan man opleve det lokale hold spille imod konkurrenterne.

Lystfiskeri

Lystfiskeri bliver mere og mere populært på Sri Lanka. Vil du ud på havet og opleve Det Indiske Oceans spændende og smukke fisk, er der rig mulighed for det.

Tennis

Flere større hoteller råder over tennisbaner, som er tilgængelige for gæsterne. Det er som oftest muligt at leje både ketcher og tennisbold.

Ayurveda/Spa

Ayurveda er en gammel, medicinsk behandlingsform. En behandling kan tage op til en måned, men de fleste besøgende vælger at prøve enklere behandlinger. Hele oplevelsen er meget afstressende og afslappende. Disse behandlinger er mulige at bestille på større hoteller eller langs de større gader.

Kosgoda

Kosgoda er kendt for sine skildpaddefarme. Her kan man opleve, når bare få dage gamle skildpadder slippes ud i havet. Er man rigtig heldig, kan man måske se, når hunskildpadden kommer tilbage til sit oprindelige fødested, og selv lægger æg. Farmerne tager sig desuden også af albinoskildpadderne, som ikke kan klare sig i havet pga. deres følsomhed overfor lys, hvis de er sårede osv. Entré.

Fredede områder

På Sri Lanka findes der over 100 fredede naturområder. Traditionen om at frede naturområder kan dateres langt tilbage. Allerede 300 år f. Kr. blev det første område fredet. De mest kendte parker hedder Bundala, der specielt er kendt blandt ornitologer, og Yala West. Dyrelivet er meget rigt, og her er der chance for at få en næsten safari-lignende oplevelse med leoparder, elefanter, krokodiller, hjorte og masser af fugle. Der arrangeres udflugter fra de fleste større byer. Der er desuden mulighed for at overnatte i eller ved parkerne. Der er lokalguider ved indgangene, men du skal ikke forvente dig alt for meget af dem. Der er mulighed for at leje jeep.

Aluthgama

Aluthgama er en lille by med markeder, folkeliv og masser af oplevelser. Markederne er bedst om mandagen, men er absolut også et besøg værd de andre dage i ugen. En af landet største buddha-statuer ligger også her. Har du brug for at hæve penge eller handle, er der både supermarkeder og hæveautomater i området. Aluthgama er desuden et godt udgangspunkt, hvis man skal rejse langs kysten, da mange busser og tog har afgange herfra.

Brief Garden

Omkring 10 km ind i landet ligger Brief Garden, som blev bygget af Bewis Bawa. Interesserer man sig for planter, blomster og alt det grønne, er det uden tvivl et besøg værd. Huset, der ligger her, er en sjov blanding af kunstgalleri og bolig.
Sådan kommer du omkring
Du har mulighed for at leje bil med engelsktalende guide.
Trafikken på Sri Lanka er ganske kaotisk, og vejene er små og snoede. Kør ikke bil selv medmindre du har en meget god og omfattende livsforsikring, du stoler på. Til lange rejser er det en bedre idé at leje bil eller minibus med chauffør. Dette kan gøres igennem autoriserede rejseselskaber. Priserne varierer selvfølgelig alt efter længden på rejsen, så det er bedst at aftale en pris, inden I tager af sted. Hvis du skal ud på en tur over flere dage, skal du huske at bestille et separat værelse til chaufføren.

Tog

Du finder den nærmeste togstation i Aluthgama. At tage toget er en god måde at komme rundt på, hvis man vel at mærke hverken har travlt eller noget imod varme. De lokale tog er nemlige ikke udstyret med aircondition. Billet købes på stationen.

Lokalbusser

Det er i Aluthgama, man finder den lokale busstation. Det er svært at få fat i en køreplan, men busserne til Galle og Colombo kører ca. hver halve time.

Taxi og tuk-tuk

Skal du blot ud på en kortere tur, er der taxi lige ude foran hotellerne. Sørg for at aftale prisen på forhånd inden I kører, da taxierne ofte ikke bruger taxameter.

Lokalbusser

På Sri Lanka er der et velfungerende busnet med flere daglige afgange imellem de større byer. Komforten er ofte ikke den bedste, og bussen kører med en hastighed på ca. 25 km/t. Priserne er til gengæld meget lave. De første to sæder i bussen er reserverede til buddhistiske munke, og det skal man respektere. Selv en gravid kvinde giver pladsen væk, når en munk stiger på bussen. Tænk på at det tager tid at køre med bus, og der kan være mange stop undervejs.

Taxi

Der er forholdsvis få taxier, og de er ofte kun at finde ved hotellerne eller i lufthavnen. Prisen aftales på forhånd.

Tuk-tuk

Til kortere ture kan du gøre brug af en taxi på tre hjul, en tuk-tuk, eller three wheeler, hvor der er plads til tre personer. Her skal man også aftale prisen på forhånd.

Tog

Tog er en meget behagelig måde at komme rundt på øen på. Her slipper man også for lange bilkøer. Man kan vælge imellem 2. og 3. klasse, hvor 3. klasse er det billigste. At køre med tog er noget dyrere end med lokalbus. Bestilling af billet samt diverse informationer om afgangstider og priser kan fås på togstationen.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Beruwela er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Srilankanske Rupee (LKR). Medbring rupee og eventuelt US dollar. Kreditkort som f.eks. MasterCard og Visa kan kun anvendes på større steder, hvor der også findes hæveautomater. I sjældne tilfælde opkræves et ekstragebyr på 2,5 % ved kortbetaling, da nogle banker tager et ekstra gebyr. Priserne i Sri Lanka er meget lavere end i Danmark. Priserne varierer dog meget afhængigt af, hvor man handler.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Sommertid: Dansk tid + 3½ time. Vintertid: Dansk tid + 4½ time

El

240 V. Trebenede britiske stikkontakter. Adapter er nødvendig, men kan tit lånes på hotellet.

Sprog

Singalesisk, tamilsk og engelsk

Øvrigt

Under de såkaldte Poyadage (fuldmånedage, 1-2 gange om måneden) serveres og sælges der ikke alkoholholdige drikkevarer på Sri Lanka. Der er venstrekørsel på Sri Lanka. Drikkepenge til rengøringspersonale udgør ca. 1 USD pr. dag.
Vejr og klima
 • januar
31°22°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • februar
31°23°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • marts
32°24°
9
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
32°25°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
31°26°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • juni
30°26°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • juli
30°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • august
30°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • september
30°25°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • oktober
30°24°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • november
30°23°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • december
30°23°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 11-14 timer. Mellemlanding undervejs.

Afrejse

Du kan rejse til Beruwela hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Colombo Lufthavn til Beruwela er ca. 2 timer og 15 minutter (ca. 90 km). Vær opmærksom på, at indtjekningsskrankerne lukker 90 minutter inden afgang.

Find din rejse til Beruwela
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.