Se hoteller (1)

Rejser til Marawila

Sri Lanka, Sri Lanka
Vælger du at rejse til Marawila, venter maksimal afslapning i ferien. Og med Spies bor du lige ved en dejlig sandstrand.
Den lange strand er en rigtig oase for dig, der gerne vil vende totalt udhvilet hjem fra ferien. Her kan du ligge i hotellets egne liggestole og kigge på fiskerne, der kommer ind fra havet med dagens fangst. Her er også en lille restaurant, hvis du trænger til en forfriskning, og har du brug for at strække benene lidt, kan du spadsere langs stranden til byen Chilaw.

Rejs med Spies til Marawila

Når du rejser til Marawila, vil meget af ferien uundgåeligt komme til at foregå på den fine strand. Spies' hoteller ligger ved stranden lidt uden for Marawila, heriblandt det populære hotel Club Palm Bay, der tilbyder mange aktiviteter, og hvor All Inclusive indgår i prisen. Bestiller du din rejse til Marawila med Spies, bestemmer du selv, hvilken dag du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. Det er også muligt at kombinere flere forskellige rejsemål på samme rejse og dermed få endnu flere oplevelser i ferien.

Udforsk Sri Lanka

Hvis du vil udforske mere af rejsemålet, må du begive dig lidt uden for hotelområdet. Nærmest finder du byen Marawila, hvor du som en af kun få turister kan slentre omkring på det lokale marked. I Marawila ligger også et mindre antal butikker og restauranter. Vil du gerne lidt længere væk, er der flere forskellige endagsudflugter at vælge imellem. På blot én dag kan du sagtens nå naturparken Willpathu, hovedstaden Colombo eller andre byer inden for tilpas afstand.
Tips og nyttig info
 • Hoteller på stranden
 • Fine sandstrande
 • All Inclusive
 • Valgfri rejselængde
 • Kombinér flere rejsemål
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Marawila

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Stranden i Marawila er fredelig, og der er god plads til alle. Liggestole skal man selv medbringe fra (og returnere til) hotellet. Den eneste, der kan forstyrre idyllen, er når fiskerne renser sine net, eller nogle børn spiller cricket i solnedgangens skær. På søndage og andre helligdage forvandles stranden til samlingspunkt for lokalbefolkningen, der gerne slår sig ned med picnickurven. Visse aftener er der livlig stemning med dans og musik.

Sol og strand på Sri Lanka

Sri Lanka har en 1.700 km lang kystlinje med mange fine strande. Beruwela, Bentota, Hikkaduwa og Unawatun er alle strande, der er værd at lægge vejen forbi. På de fleste af dem, er der mulighed for at leje windsurfingudstyr. Hikkaduwa og Unawatuna har begge fine rev, perfekt til snorkling. Wewela, der ligger tæt på Hikkaduwa, har gode bølger, der gør stranden oplagt til surfing. Private stranden er der langt imellem, og man kan næsten bade overalt. Men tag tøj på når du skal spise frokost, eller når du tager en spadseretur i byen.

Tidevandet på Sri Lanka kan er meget markant. Helt op imod en meter når det er højest. Dette kan være rart at vide, hvis man svømme længere ud fra stranden. Vandsport er ikke så udbredt i Sri Lanka, fordi klipper og rev ofte begrænser mulighederne. Der er til gengæld rig mulighed for at komme på snorkelture, og dykkerskoler er der masser af.

Du kommer formodentlig til at blive kontaktet af lokale sælgere på stranden. De har stranden som deres arbejdsplads, og forsøger at sælge diverse udflugter, arrangere bil eller båd og meget andet. De snakker ofte både engelsk, tysk og til tider skandinavisk. Det er vigtigt at understrege, at de ikke har noget som helst samarbejde med hoteller eller rejsebureauer, hvilket de ellers ofte påstår.
Mad, drikke og natteliv
Madkulturen på Sri Lanka minder om Indiens, og nationalretten er rice and curry. På langt de fleste restauranter langs kysten, er der et stort udvalg af fisk og skaldyr på menukortene. I Marawila ligger der desuden nogle lokale spisesteder i centrum. Ellers foregår resten på hotellerne. Der tillægges en serviceafgift på 10 %, da denne ofte ikke er indregnet. Er den derimod indregnet, runder man op.

Mad og drikke på Sri Lanka

Sri Lanka er kendt for sine krydderier, som man da heller ikke sparer på i den lokale madlavning. Det betyder ikke nødvendigvis, at al mad er stærkt, men derimod at det er aromatisk og fuld af smag. Risikoen for at blive dårlig af maden i Sri Lanka er meget lille. Holder man sig til de vegariske retter, er man så godt som sikker.

Restauranter på Sri Lanka

De fleste restauranter har et god og varieret menukort, hvor lokale retter blander sig med de internationale. Hoteller har ofte en del internationale retter på menuen, eksempelvis fried rice og pasta. Den lokale, srilankanske mad støder man oftere på uden for hotellerne. Ofte er det på de små, ukendte spisesteder rundt om hjørnet, at man får en autentisk madoplevelse. Ser man et etablissement med farverige neonlys, er det spisested. Disse små perler plejer at tilbyde god, lokal mad og en hyggelig lokal stemning til en rimelig pris.

Det tager ofte lang tid at få sin mad på restauranterne på Sri Lanka. Maden tilberedes fra bunden, så snart den bestilles. Så man skal sørge for ikke at være alt for sulten, når man går ud for at spise på restaurant, men derimod give sig tid til at se det srilankanske hverdagsliv gå sin gang, imens man får noget koldt at drikke.

På den samlede regning tillægges der ofte 10 % i serviceafgift, og på finere restauranter tilkommer der desuden yderligere 15 % i skat. Det har noget at gøre med, hvorvidt staten ved, at restauranten findes. Og der er ingen grund til at begynde at diskutere prisen.
Det koster i forvejen ikke mere end et par hundrede at spise på en srilankansk restaurant, og i de fleste tilfælde slipper man endda med en fjerdedel af det.

Drikkevarer

Med alle krydderierne og det varme klima, er det bedst at drikke vand eller måske med en kold, lokal øl til maden. På Sri Lanka findes der flere gode ølmærker. Vand køber man på flaske i både butikker og på restauranter. Og det er ingen dårlig idé at have en flaske vand med sig i tasken eller i lommen.

Juice:
Der er altid mulighed for at slukke tørsten med en god juice. Man kan sige, at der findes to slags juice: rigtig og kunstig. Den første er ganske enkelt frugt, vand og måske lidt sukker, som har fået en tur i blenderen. Den anden er lavet på koncentrat, og er slet ikke lige så velsmagende. En speciel variant af juice er lassi. Det er frugt, der mikses med yoghurt og muligvis lidt sukker.

King Coconut:
King Coconut er en gul kokosnød, som kan skærer toppen af, og så stikker et sugerør i, så man kan drikke den søde saft. Bed dem om at skære kokosnødden op for dig, når du har drukket den færdig. Så kan du nyde godt at det gode, frisk kokos indeni. King Coconut sælges overalt på Sri Lanka.

Rice & curry

Nationalret nr. 1 er rice and curry. En lille høj med ris som komplimenteres af en eller flere curries, ofte et par stykker med enten køb, fisk eller kylling. Hertil får man poppadums, som serveres med chutney, og retten er komplet. Skal man forsøge at blive rigtig lokal, skal man lægge kniv og gaffel fra sig og spise med højre hånd. Det kan godt være svært og uvant i starten, men øvelse gør mester. Præcis som når man skal lære at spise med pinde.

String hoppers

Denne madret finder man næsten overalt. Det er helt enkelt nudler, som spises med chutney, daal eller en anden sovs. Retten serveres ofte til morgenmad, men kan også nydes på alle andre tider af døgnet.

Hopper

Hopper, eller appa, er en skåleformet pandekage, som er sprød langs kanten og blød i midten. Hoppers kan fyldes med blandt andet frugt, æg og forskellige slags curries. Retten nydes når som helst på dagen.

Rotty

Rotty er også en slags pandekage, men denne er dog flad. Den nydes foldet eller rullet sammen og med en curry som fyld.

Idli

Idli er puder af ris, som dampes, og spises ofte til morgenmad. Det mest populære tilbehør er kokoschutney, og har man først smagt det én gang, er det svært at stoppe.

Fisk og skaldyr

Om aftenen kan man ofte se lys ude på havet, der ligger som perler på en snor. Det er de lokale fiskere, som fanger det, som senere serveres på tallerknerne. Enkelte fisk, som tunfisken, genkender man hjemmefra. Sørg for at prøve en lokal, grillet tunfisk - billigere og mere frisk finder man den næppe. Også hummer plejer at være på menukortene, ofte grillet, og i Sri Lanka kan man også smage såkaldte Yumbo Prawns. De store Yumbo Praws er, som navnet antyder, meget store - nogle af dem på størrelse med kaniner. Man kan naturligvis også få mindre frygtindgydende rejer, hvis man vil starte i de små og arbejde sig op af fødekæden.

Frugt

Papaya, banan og solmodne ananas kan man få fat i året rundt og serveres ofte på hotellerne. Lægger man vejen forbi et lokalt marked, vil man ofte også kunne støde på andre frugter, eksempelvis mango og melon.
Der er intet natteliv i Marawila.
Shopping
I Marawila finder man gode markeder og en håndfuld butikker. Majoriteten er tilpasset lokalbefolkningens behov, men man kan næsten altid gøre et godt fund på markederne.

Shopping uden for Marawila

Er man på udkig efter et rigtig supermarked, må man tage turen ind til Negombo centrum. Her er der samtidig også et stort udvalg af markeder og lokale butikker med tøj og sko. Sri Lankas bedste shopping er dog i Colombo, som har flere shoppingcentre, et stort udvalg og rimelige priser.

Shopping på Sri Lanka

På Sri Lanka kan man købe mange spændende og eksotiske varer til gode priser. Tøj, tekstiler og te er bare et par eksempler på fine souvenirs, man kan tage med hjem. Ifølge lokale toldregler må man føre op til et kilo te ud af landet. Naturmedicin er også meget populært, og der findes olier og salver mod alle tænkelige symptomer. Alt er selvfølgelig fremstillet naturligt, og kan købes på apoteker, ayurvedacentre eller på de gårde, hvor der dyrkes krydderi. Sidstnævnte kan varmt anbefales, eftersom de ofte tilbyder en tur gennem Sri Lankas flora, hvor de fleste planter man ser, har en helende eller helbredende effekt.

Ædelstene

Guld og ædelstene er også meget populære at købe med hjem. Mange af dem, eksempelvis safirer og halvædelstene som ametyster, brydes her på Sri Lanka. Man kan let købe sig til en imponerende samling af glitrende stene til rimelige priser, tage dem med hjem og lave egne smykker eller give dem som gave. Det er let at blive snydt så pas på. Lad dig ikke overtale af sælgere på gaden selvom de kan snakke skandinavisk. Byen Kandy er et centrum for juvelhandel. Køb aldrig ædelstene uden at der medfølger et certifikat fra staten, der verificerer ædelstenens ægthed. Det er ikke ensbetydende med, at man får valuta for pengene. Men på den måde er man i hvert fald sikker på, man ved, hvad man har betalt for.

Tøj

Handlen med tekstiler og tøj er meget tilpasset Sri Lankas eget forbrug, hvilket indebærer, at der er langt imellem piratkopier. De rigtige mærker får man til gengæld nemt fat i, eftersom Sri Lanka producerer mange af de kendte tøjmærker, og en del af produktionen må sælges i landet - ofte til næsten urimeligt billige priser. Meget af salget foregår i Colombo og Nuwara Eliya, som er Sri Lankas højst beliggende by. I Nuwara Eliya er priserne på vintertøj billigere end i hovedstaden. Salget foregår på den såkaldte "vintergade", som er en lille gade med en masse boder. Sørg for at kigge alle boder igennem inden du bestemmer dig for at købe. Tjek tøjet for eventuelle fejl og mangler. Husk at prutte om prisen.

Indretning

Sri Lanka tilbyder en masse interessant kunsthåndværk. Hvad med en meter høj elefant i massivt teaktræ? Eller måske nogle nye, håndsyede pudebetræk? Gå en tur i butikkerne og se om du finder noget spændende. Nogle sælgere tilbyder også fragt, hvis der ikke er plads til elefanten i kufferten. Andre varer, eksempelvis tekstiler, kan du købe i metervis, uden du overskrider hverken budget eller bagagevægt.
Sport og træning
I Marawila er der gode muligheder for cykling og gåture.
Aktiviteter og seværdigheder

Negombo

Negombo er tilpas stor nok til, at den, som ikke har været i en asiatisk by tidligere, får smag for mere. Fiskemarkedet er virkelig indbegrebet af Sri Lanka: usminket, levende og ægte. Gå dig en tur og tag et kig på tunfisk, sardiner og mange andre slags fisk imens du bare snuser atmosfæren ind. Efter en tur på marked kan du bevæge dig ind mod byens kommercielle centrum. I Negombo findes der nogle butikker til turisterne, men det meste er tilpasset lokalbefolkningens behov. Sørg altid for at have et øje på trafikken.

Iranawila og Chilaw

Cirka 10 km nord for Marawila ligger den lille by Iranawila, og fortsætter man yderligere 8 km nordpå, kommer man til den store og hektisk by, Chilaw. På vejen kommer du helt tæt på Sri Lankas landlige liv. Her lever befolkningen af at fiske, og livet går sin stille gang i et roligt tempo. Der ligger et par små supermarkeder på vejen, men ellers kan et besøg til Chilaw anbefales. Her finder du både et fiskemarked, lokal shopping på små markeder og smukke templer, f.eks. det kendte, buddhistiske tempel, Munneswaram.

Colombo

Colombo, øens hovedstad, ligger ca. 30 km fra Negombo. Der kører busser fra busstationen nogle gange i timen, og det tager omkring to timer at køre til Colombo afhængigt af trafik. Busserne kører, når de er fulde - og så længe en passager kan bevæge en fod, er bussen ikke fyldt. Togene kører også, omend ikke så ofte. Men til gengæld er rejsen mere behagelig.

Kandy

Kandy ligger cirka midt på øen, og er øens kulturelle og religiøse centrum. Byen tilbyder god shopping og mange forskellige seværdigheder. Tandtemplet, med sine tandrelikvier fra Buddha, er den mest kendte seværdighed. Templet er utrolig smukt udsmykket, og inde på templets vægge hænger der en tidslinje i billeder, der viser Buddhas liv og lære. Entré. Hvis du ønsker at medbringe videokamera, skal du tilkøbe en ekstra billet.

Pinnawella elefanthjem

Lige uden for Kandy ligger Pinnawellas hjem for forældreløse elefantunger. Det er et statsligt støttet projekt, hvor man tager sig af forældreløse elefanter. Lige pt. er der 65 elefanter i området. Klokken 9.00 og 13.00 mades elefanterne med mælk i store sutteflasker. Sent på formiddagen og først på eftermiddagen er det tid til at bade elefanterne i floden. Samaragiri er noget mindre, men her har man også mulighed for at made, bade og bare omgås med disse blide kæmper.

Polonnaruwa og Anuradhapura

Er man interesseret i paladser og templer, har man nu endelig mulighed for at besøge Anuradhapura (ligger ca. 4,5 timer fra Colombo) eller Polonnaruwa (ligger ca. 4 timer fra Colombo). Her er fortsat utrolige levn fra en svunden tid. Begge paladser har i perioder været kongelige højsæder, og samme konger har efterladt fantastiske bygningsværker og skulpturer. Polonnaruwa er Sri Lankas bedst bevarede ruinby. Når man træder ind, ser man straks de tilgroede ruiner og interessante monumenter. Det mest kendte i området er dog Gal Vihare, som er fire meget identiske Buddha-statuer, der er blevet hugget direkte i klippevæggen. Gal Vihare er med UNESCOs Verdensarvsliste.

Lystfiskeri

Lystfiskeri bliver mere og mere populært på Sri Lanka. Vil du ud på havet og opleve Det Indiske Oceans spændende og smukke fisk, er der rig mulighed for det.

Tennis

Flere større hoteller råder over tennisbaner, som er tilgængelige for gæsterne. Det er som oftest muligt at leje både ketcher og tennisbold.

Ayurveda/Spa

Ayurveda er en gammel, medicinsk behandlingsform. En behandling kan tage op til en måned, men de fleste besøgende vælger at prøve enklere behandlinger. Hele oplevelsen er meget afstressende og afslappende. Disse behandlinger er mulige at bestille på større hoteller eller langs de større gader.
Sådan kommer du omkring
Trafikken på Sri Lanka er ganske kaotisk, og vejene er små og snoede. Kør ikke bil selv medmindre du har en meget god og omfattende livsforsikring, du stoler på. Til lange rejser er det en bedre idé at leje bil eller minibus med chauffør. Dette kan gøres igennem autoriserede rejseselskaber. Priserne varierer selvfølgelig alt efter længden på rejsen, så det er bedst at aftale en pris, inden I tager af sted. Hvis du skal ud på en tur over flere dage, skal du huske at bestille et separat værelse til chaufføren.

Lokaltrafik

Ved krydset, der ligger til højre, når du forlader hotellet, kan du tage lokalbussen til Marawila centrum eller Chilaw. Nærmeste togstation finder du i en af disse to byer. Der er dog flere afgange fra Chilaw. På hotellet kan du også nemt bestille personlig transport, hvis du ønsker det.

Lokalbusser

På Sri Lanka er der et velfungerende busnet med flere daglige afgange imellem de større byer. Komforten er ofte ikke den bedste, og bussen kører med en hastighed på ca. 25 km/t. Priserne er til gengæld meget lave. De første to sæder i bussen er reserverede til buddhistiske munke, og det skal man respektere. Selv en gravid kvinde giver pladsen væk, når en munk stiger på bussen. Tænk på at det tager tid at køre med bus, og der kan være mange stop undervejs.

Taxi

Der er forholdsvis få taxier, og de er ofte kun at finde ved hotellerne eller i lufthavnen. Prisen aftales på forhånd.

Tuk-tuk

Til kortere ture kan du gøre brug af en taxi på tre hjul, en tuk-tuk, eller three wheeler, hvor der er plads til tre personer. Her skal man også aftale prisen på forhånd.

Tog

Tog er en meget behagelig måde at komme rundt på øen på. Her slipper man også for lange bilkøer. Man kan vælge imellem 2. og 3. klasse, hvor 3. klasse er det billigste. At køre med tog er noget dyrere end med lokalbus. Bestilling af billet samt diverse informationer om afgangstider og priser kan fås på togstationen.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Marawila er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Srilankanske Rupee (LKR). Medbring rupees og eventuelt amerikanske dollars. Kort som MasterCard og VISA er kun gangbare i de større byer, hvor der også findes hæveautomater. I sjældne tilfælde betales et ekstra gebyr på 2,5 % ved kortbetaling, eftersom visse banker opkræver en afgift for at indløse kreditkortnotaer.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Sommertid: Dansk tid + 3½ time. Vintertid: Dansk tid + 4½ time

El

240 V. Trebenede britiske stikkontakter. Adapter er nødvendig, men kan tit lånes på hotellet.

Sprog

Singalesisk, tamilsk og engelsk

Øvrigt

Under de såkaldte Poyadage (fuldmånedage, 1-2 gange om måneden) serveres og sælges der ikke alkoholholdige drikkevarer på Sri Lanka. Der er venstrekørsel på Sri Lanka. Drikkepenge til rengøringspersonale udgør ca. 1 USD pr. dag.
Vejr og klima
 • januar
31°22°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • februar
31°23°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • marts
32°24°
9
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • april
32°25°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
31°26°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • juni
30°26°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • juli
30°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • august
30°25°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • september
30°25°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • oktober
30°24°
7
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • november
30°23°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • december
30°23°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 11-14 timer. Mellemlanding undervejs.

Afrejse

Du kan rejse til Marawila hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Colombo Lufthavn til Marawila er ca. 55 minutter (ca. 45 km). Vær opmærksom på, at indtjekningsskrankerne lukker 90 minutter inden afgang.

Find din rejse til Marawila
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.