Udflugter, Kata Beach

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Praktisk information om vores udflugter

Phang Nga - A taste of Thailand (kan bestilles hjemmefra)

Phang Nga - A taste of Thailand (kan bestilles hjemmefra)

En spændende heldagsudflugt med fokus på Thailands smukke landskab. Med bus og longtailbåd får du bl.a. Phang Nga-bugten og øen Koh Pin Kan, som er kendt fra Bond-filmen "Manden med den gyldne pistol" at se. Frokost, vand og te eller kaffe indgår. Øvrige drikkevarer indgår ikke. Udflugten kører hele året, men kan kun forudbestilles i vintersæsonen.

Læs mere Skjul

Vi kører i bus gennem det frugtbare landskab til Phang Nga-bugten. Vegetationen er varieret, og vejen er kantet af kokospalmer, gummiplantager samt ris- og ananasmarker. Vi standser ved en gummiplantage og ser nærmere på, hvordan man arbejder her. I løbet af turen besøger vi det gyldne grottetempel, der består af en tredelt grotte. I templet er der en liggende Buddha, som er syv meter lang og mere end 200 år gammel. På bjergskråningen udenfor lever der makakaber, som er hellige for lokalbefolkningen.

Når vi når frem til Phang Nga-bugten, går vi ombord i longtailbåde, som bringer os gennem mangroveskoven. Dette er en forunderlig verden med et virvar af sammenflettede træer og rødder og et helt specielt dyreliv. Efter en stund i mangroveskoven kommer vi ud på havet, og her bliver vi mødt af storslået natur med kalkstensøer, som stiger op af det turkisblå hav. Ved en af øerne glider båden - hvis tidevandet tillader det - ind under en klippeafsats, som på undersiden er dækket af stalaktitter. Klippen er et populært tilholdssted for flagermus, men dyrene bliver skræmt af bådmotorerne og flygter hurtigt.

Bådturen fortsætter forbi øen Koh Pin Kan, som også kaldes for James Bond Island. Her blev nogle af scenerne fra Bond-filmen "Manden med den gyldne pistol" nemlig indspillet i 1974. Denne smukke ø bliver flittigt fotograferet!

Vi standser et øjeblik ved Koh Panyi, en muslimsk fiskerby bygget på pæle i vandet. Her får vi et indblik i hverdagslivet. Vi spiser frokost på en af de mange særprægede restauranter. I løbet af dagen fortæller guiden også om det sociale liv i Thailand. Vi gør også et stop ved en cashewbutik, hvor vi får mere at vide om disse nødder.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Transport, frokost, vand og te eller kaffe. Øvrige drikkevarer til måltidet køber du selv.

Tid:
Ca. kl. 7-17.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide samt engelsktalende lokalguide.

Husk at medbringe:
Kamera, lommepenge, en solhat/kasket og solcreme med høj solfaktor. Ved besøget i templet skal du have tøj på, som dækker skuldre og knæ. Medbring også gerne en lun trøje til hjemturen, da der kan blive koldt i bussen på grund af airconditionanlægget.

Øvrigt:
Entré til templet kommer oveni, ca. 20 baht pr. person.

Phi Phi og Bamboo Island (kan bestilles hjemmefra)

Phi Phi og Bamboo Island (kan bestilles hjemmefra)

En hel dag med sol, strand og vand i den fantastiske skærgård med snorkling og besøg på den smukke Bamboo Island. Dykkermaske og snorkel kan lånes ombord. Frokostbuffet på Phi Phi Island samt frugt og vand ombord på båden indgår.
Udflugten kører hele året, men kan kun forudbestilles i vintersæsonen.

Læs mere Skjul

Vi tilbringer en uforglemmelig dag i den fantastiske skærgård. Imponerende, grønklædte kalkstensformationer rejser sig lodret hundredvis af meter op over havet. Blandt klipperne lokker de indbydende sandstrande med palmer og turkisblåt vand. Under havoverfladen åbner der sig en stille, farvestrålende verden med koraller og tropiske fisk i alle regnbuens farver.

Vi besøger Bamboo Island og nyder stranden med sol, badning, snorkling og afslapning. Her er der normalt et meget rigt fiskeliv.

Båden bringer os også til den fantastiske lagune Maya Bay, som er kendt fra filmen "The Beach" med Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Stranden i den lille bugt kan kun nås med båd og er for øjeblikket lukket for besøgende på ubestemt tid for at passe på naturen. Vi nøjes derfor med at sejle tæt på og tage billeder af den utroligt fine strand.

Dagens frokost består af en thailandsk buffet, som smager godt efter al den solen og baden.

Udflugten gennemføres i speedbåde, som med sine 400-600 hestekræfter hurtigt og nemt tager os med ud i skærgården. Bådturen kan være lidt urolig, men hvis du sætter dig bagerst i båden, sidder du mere stabilt.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Transport, dykkermaske og snorkel. Frokostbuffet på Phi Phi Island (drikkevarer til måltidet indgår ikke). Ombord på båden får du frugt og vand.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-18.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj, solhat/kasket, solcreme, kamera og lommepenge.

Øvrigt:
Afhængigt af tidevandet udgår udflugten enten fra Maya Bay eller Bamboo Island. Vi besøger alle de øer, som er nævnt ovenfor, men rækkefølgen kan variere fra udflugt til udflugt alt efter vind og vejr. På grund af forsikringsregler skal man være under 70 år for at deltage i udflugten.

Phuket - vandring i junglen (kan bestilles hjemmefra)

Phuket - vandring i junglen (kan bestilles hjemmefra)

Phuket er så meget mere end blot flotte strande og hyggelige byer. Størstedelen af området er faktisk dækket af regnskov. Det giver mange muligheder til alle, der gerne vil have flere oplevelser af den aktive slags i ferien. Snacks, vand og sodavand indgår. Denne udflugt kan kun bestilles i vintersæsonen.

Læs mere Skjul

I hjertet af Phuket ligger nationalparken Khao Phra Teaw med en fantastisk flora og fauna. Skoven er helt majestætisk med mægtige træer, vandfald, lianer og vækster af alle mulige slags. Den absolut bedste måde at opleve regnskoven på, er ved at vandre langs nogle af de eksisterende ruter. Vi vandrer sammen med Phuket Jungle Trek, der kender parken godt og som har guidet i området med bambus, imponerende træer og dyreliv i mange år. 

Vi oplever en helt anden del af Phuket, som alle, der holder af dyr, natur og eventyr, vil kunne lide. Junglen ligger for vores fødder, og de smukke omgivelser og ikke mindst vandfaldene byder på fine oplevelser. 

Turen gennemføres med minimum fire deltagere og maksimum 14 deltagere. Husk endelig, at gode sko er et must, da vi kommer til at gå i kuperet terræn, langs stier og vandfald. Alle deltagere, som ønsker at prøve et junglebrusebad, dvs. at bade i et vandfald, skal medbringe badetøj. Vandreturen er kun ca. 2,5 km lang, men kan sagtens føles længere, da vi har flere spændende stop undervejs. For at deltage i denne vandretur, skal du have en god kondition, stærke ben og ingen handicap.
I perioden januar-april er det tørtid, og der er mindre vand i parken. Det betyder, at vi her ikke har mulighed for at prøve junglebrusebadet.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Snacks, vand og sodavand indgår.

Tid:
Heldagstur, ca. kl. 18.15-14.30.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Gode og sikre sko, som egner sig både til at gå på sten og rødder og i vand med. Ikke sandaler. Badetøj, håndklæde, penge og behageligt tøj, der passer til det fugtige klima.

Det berømte Phuket (kan bestilles hjemmefra)

Det berømte Phuket (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på en eftermiddagsudflugt med masser af kultur og fine oplevelser. Vi afslutter med et besøg på det berømte natmarked. Mad og drikke indgår ikke. Udflugten kører hele året, men kan kun forudbestilles i vintersæsonen.

Læs mere Skjul

Om eftermiddagen og aftenen tager vi dig med til den lidt mere lokale del af det østlige Phuket. Her får vi chancen for at opleve både kultur og fornøjelser.

Eftermiddagen starter ved Phukets største og ældste tempel, Wat Chalong, et kongeligt munketempel, som er over 200 år gammelt. Wat Chalong består egentlig af tre templer, som vi besøger. Under rundturen hører vi mere om buddhismen. Vi ser, hvordan buddhisterne anvender deres vigtige symboler: lotusblomsten, røgelse, stearinlys og bladguld.

Derefter fortsætter vi til verdens største smykkeforretning. Her er alt fra rubiner til perler, guld og sølv m.m.

Phuket Towns centrum er en smeltedigel af nationaliteter, traditioner og historie. Det har sat sit præg på byens centrale dele, som er ved at blive optaget på UNESCOs Verdensarvliste takket være den unikke byggestil og den velbevarede og seværdige arkitektur. Den centrale bydel opfattes som rolig og afslappet i dagtimerne, men i løbet eftermiddagen begynder der at ske ting og sager. Her åbner nemlig et væld af markedsstande og butiksboder, og det hele oser af energi, dufte, liv og aktivitet. Vi går derfor gennem gaderne til fods og tager stemningen ind med alle sanser.


Til sidst kommer vi til det berømte natmarked, hvor alt er så billigt, at man næsten ikke behøver at "prutte" om prisen. Her kan du finde alt fra tøj, sko og tasker til krimskrams, musik og mad. En perfekt afslutning på dagen.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Indgår ikke, men kan købes på natmarkedet.

Tid:
Eftermiddag/aften, ca. kl. 12.30-20.30.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, en langærmet trøje og lommepenge. Vi anbefaler passende påklædning til besøg i templerne. Det vil sige, at knæ og skuldre skal være tildækkede. Medbring også en lun trøje til hjemturen, da der kan blive koldt i bussen på grund af airconditionanlægget.

Det ægte Thailand på cykel fra Phuket (kan bestilles hjemmefra)

Det ægte Thailand på cykel fra Phuket (kan bestilles hjemmefra)

Vil du opleve det ægte Thailand, komme tæt på naturen og samtidig have en aktiv dag? Så har vi udflugten for dig. Frokost og forfriskninger indgår. Udflugten kører hele året, men kan kun forudbestilles i vintersæsonen.

Læs mere Skjul

Om morgenen kører bussen os til Bang Rong Pier, hvor vi sejler videre til øen Koh Yao Noi. Et lille stykke fra havnen på Koh Yao Noi starter eventyret. Om formiddagen cykler vi ca. ni kilometer gennem ris-, gummi- og kokospalmemarker samt regnskov. Undervejs stopper vi flere gange, hvor vi bl.a. ser nærmere på mangrovetræernes fascinerende måde at vokse på. Hvis vi er heldige, besøger vi også en gammel, thailandsk familie, som lever af den mad, de selv kan producere, præcis som man gjorde i Thailand i gamle dage.

Ved frokosttid går vi ombord på en privat longtailbåd, som tager os med til øen Koh Nok i nationalparken. Dér, ved en gemt strand, laver vi picnic og spiser frokost. Det er også muligt at bade og at gå op til et udsigtspunkt, hvorfra der er en flot udsigt over Phang Nga Bay.

På vej tilbage cykler vi yderligere ca. ni kilometer langs kysten med en imponerende udsigt over Phang Nga Bay og stopper flere gange undervejs for at opleve naturen.

Når vi er tilbage på havnen, går turen tilbage til Phuket med båd, inden busserne kører os tilbage til hotellerne.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Transport, cykel, cykelhjelm, frokost, frugt, drikkevarer og entre til nationalparken.

Tid:
Ca. kl. 8-18.30.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj, håndklæde, solcreme, kamera og lommepenge.

Øvrigt:
Cykelturen kan på kortere strækninger opleves som krævende. Det bliver muligt at gå, men det anbefales, at man har en nogenlunde god grundkondition.

Similan Islands, de ni øer (kan bestilles hjemmefra)

Similan Islands, de ni øer (kan bestilles hjemmefra)

Similan Islands er en af Thailands mest kendte øgrupper. Øerne er kendt for deres smukke strande, snorkling og dykning. Frokost og forfriskninger indgår. Udflugten kører oktober-april.

Læs mere Skjul

Blot halvanden times sejlads vest for både Khao Laks strand og Phuket Yatch Haven ligger Similan Islands. De i alt 11 øer ligger som perler på en snor i Andamanhavet.

Sammen med vores guide begiver vi os i speedbåd ud på havet med kurs mod øerne. Under bådturen bliver der serveret frugt og drikkevarer.

I løbet af dagen stopper vi flere gange, hvor vi både hopper i vandet fra båden og snorkler ved fantastiske rev og også lægger til ved en ø for at svømme og bade herfra. Snorkeludstyret kan du låne gratis. Her er mange forskellige fiskearter lige fra klovnfisk til sværdfisk. Hvis vi er heldige, får vi også store havskildpadder at se.

Midt på dagen serveres der frokost på en af øerne.

Dagens sidste stop bliver ved en paradisstrand, hvor vi nyder en herlig stund på stranden og svømmer ud for at opdage endnu mere af den fantastiske verden, som findes under havoverfladen.

Når vi er mætte af sol og snorkling, begiver vi os hjemad igen.

I prisen indgår:
Transport, snorkeludstyr, frokost og lidt let at spise ombord på båden samt forfriskninger.

Tid:
Ca. kl. 6-18.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, badetøj, en solhat/kasket og solcreme med høj solfaktor. Medbring også gerne en lun trøje til turen, da der kan blive koldt i bussen pga. airconditionanlægget.

Dykning

Dykning

Phuket er kendt for sine fine strande og det krystalklare hav med smukke koraller og eksotiske og farvestrålende fisk. Længes du efter at opleve livet under havoverfladen, kan du benytte Raya Divers! Denne udflugt kan kun bestilles i vintersæsonen.

Læs mere Skjul

Skolen har engelsktalende (ofte skandinaviske) instruktører, som underviser i dykningens grundteknik. Derefter kan man købe yderligere dyk med instruktør.

Prisen for et grundkursus til PADI Open Water Diving med certifikat er lidt lavere end i Skandinavien. Vandet er varmt og herligt, omgivelserne er helt vidunderlige, så dette er en oplevelse, du virkelig skal unde dig selv!

Kontakt os for mere information om Raya Divers' dykkerskole, daglige dykkerture og kurser.

Hvis du allerede har certifikat, kan du deltage i deres herlige dykkerudflugter.

I prisen indgår:
Transport.

Tid:
Ca. kl. 8–17.

Udflugtsledelse:
Skandinavisk- eller engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj, en solhat/kasket, solcreme med høj solfaktor og kamera.

Elephant Hills - Khao Sok

Elephant Hills - Khao Sok

Mange forbinder Thailand med eksotiske strande og livlige turistområder. Hvad de færreste ved er, at man i nærheden af Phuket kan opleve den mest imponerende natur i form af regnskov, kalkstensformationer, flora og fauna, floder og søer. Nord for Phuket ligger Khao Sok og en af verdens ældste regnskove. De majestætiske træer strækker sig mod himlen, og de lyse kalkstensklipper rammer den grønne natur perfekt ind. Om morgenen er området indhyllet i en tåge, som blot gør det endnu mere magisk. I Khao Sok ligger også Elephant Hills. Det er stedet for dig, der gerne vil opleve en stor portion af den thailandske natur. Bestil din udflugt til Elephant Hills på www.elephanthills.com. Denne udflugt kan kun bestilles i vintersæsonen.

Læs mere Skjul

For Elephant Hills gælder det om at bibeholde en bæredygtig turisme og fokusere på miljøet. Man forsøger at bevare dyre- og plantelivet med det mål for øje, at områdets besøgende skal have den allerbedste oplevelse. Projektet er flere gange blevet belønnet med priser for sit miljøarbejde, bl.a. af National Geographics og en PATA Grand Award 2018. I 2017 gennemførte Global Spirit, som arbejder for dyrebeskyttelse indenfor turismen, en tre dage lang kontrol af Elephant Hills, og stedet levede op til flotte 100 % af minimumskravene.

Opholdet i Elephant Hills strækker sig normalt over to dage og en nat, alternativt tre dage og to nætter. Basen er teltlejren i Khao Sok. Transport fra hotellet til Khao Sok indgår, og vel fremme indgår helpension (morgenmad, frokost og middag ekskl. drikkevarer). Dagsprogrammet ligger fast og indeholder stor variation og har noget interessant at byde på for enhver smag. Elephant Hills blev oprindeligt grundlagt med fokus på områdets elefanter, men er nu udvidet og indeholder yderligere aktiviteter, som har rod i det lokale liv og den imponerende regnskov. Alle aktiviteter styres af lokalguider fra lejren. Guiderne er engelsktalende og har stort kendskab til området og dets flora og fauna. Elephant Hills er et rigtigt højdepunkt i ferien, både for nye og erfarne Thailandsrejsende.

Dag 1: Dagen starter med transport fra hotellet til Elephant Hills' teltlejr. Vel fremme bydes der på forfriskninger, inden alle får tildelt et telt. Udover at vi skal deltage i madlavningen både til frokost og middag, er der indlagt flere aktiviteter i løbet af dagen. Vi skal bl.a. padle i kano ned ad floden Sok til det nærliggende elefantcenter. Her får vi mulighed for at opleve elefanterne i deres naturlige miljø. Elefanterne her kommer fra træindustrien, men lever nu frit i området omkring Sok-floden. Vi hjælper til med at forberede elefanternes middag og får lov til at overvære, når de bader i det nærliggende vandhul. Dagen slutter af hjemme i lejren, hvor der serveres middag, samtidig med at det lokale børnehjem underholder med musik og dans.

Dag 2: Efter morgenmaden er det tid til at besøge det lokale marked i Takhun. Her får vi et indblik i, hvordan de lokale handler og forbereder dagen. Efter markedet sætter vi kurs mod søen Cheow Larn. Denne kunstigt anlagte ø ligger midt i regnskoven og er i dag et fredet område. Vi sejler ud til Rainforrest Camp i longtailbåd. Det er en flydende lejr, som består af flere telte og fællesarealer. Fra lejren padler vi i roligt tempo ud på søen for at opleve dyrelivet. Det sker tit, at vi ser flere næsehornsfugle, og gibbonaberne tiltrækker sig en del opmærksomhed, når de svinger sig i trætoppene og skriger på karakteristisk vis. At opleve regnskoven på så nært hold er helt unikt. Bagefter begiver vi os tilbage mod Khao Sok, hvor den står på middag, aftenunderholdning og overnatning.

Dag 3: Den sidste dag i Khao Sok er tilegnet et nærmere kig på regnskoven. Det sker efter morgenmaden, hvor vi begiver os ud på en vandring i skoven. Her får vi et overblik over den meget varierede fauna her og kommer med lidt held også tættere på dyrelivet. Det er det perfekte sted at komme rigtig tæt på naturen i området. Tilbage i lejren får vi serveret frokost, inden turen går tilbage til hotellet.

Elephant Hills tilbyder flere forskellige ture. Det er derfor lettest at bestille den ønskede tur direkte på deres egen hjemmeside www.elephanthills.com. Thomas Cook har samarbejdet med Elephant Hills og de nærliggende skoler i flere år. Vi er glade for at kunne støtte området, men også over den endnu større støtte, som kommer i form af vores skandinaviske gæster.

Godt at vide:
Det er minimal mobildækning og ingen wi-fi i Elephant Hills. Det gør oplevelsen endnu mere autentisk og sikrer, at alle har fuld fokus på regnskoven og på at slappe og nyde.
Teltene har elektricitet og er funktionelt og pænt indrettede med badeværelse og toilet. Alle telte er udstyret med hårtørrer, kaffe- og tefaciliteter og en vandflaske pr. gæst pr. dag. Teltene er indrettede med en stor dobbeltseng kingsize eller to enkeltsenge. Ekstra opredning findes i form af en sammenklappelig seng.
Aldersgrænsen på Elephant Hills er 4 år for at kunne deltage i aktiviteterne. Handicappede og kørestolsbrugere frarådes at deltage i aktiviteterne.

Mad og drikke:
Helpension indgår, drikkevarer kan tilkøbes.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guider.

Tid:
To dage og en nat eller tre dage og to nætter.

Husk at medbringe:
Solcreme, myggespray, gode sko og behageligt tøj, regnfrakke, badetøj, håndklæde, kamera og pas.

Med MV Phuket Champagne til søs

Med MV Phuket Champagne til søs

Hvordan ser en ferie i paradis ud for dig? Sikkert noget med kridhvide sandstrande, blåt hav og en eksotisk kystlinje med palmer og skummende bølger.

Læs mere Skjul

Der er nok mange, der har samme drøm og som forsøger at realisere den. Men at finde en unik oplevelse, som man er næsten alene om, er stort set umuligt. Derfor vil vi gerne præsentere en udflugt, som opfylder i det mindste lidt af drømmen.

For nogle år siden ledte et rejsende par efter det unikke. Og det fandt de ved at søsætte skibet MV Champagne Phuket. Ruten varierer, men målet er klart; at vise en anden del af Phuket, de strande som er mindst besøgt, så oplevelsen bliver fuldstændig støvsuget for stress og jag.

MV Phuket Champagne og dens besætning sejler stadig ud med samme målsætning den dag i dag. Så godt som dagligt sætter de kurs mod endnu flere uopdagede strande og steder tæt på kysten, som kan tryllebinde deltagerne. Båden er bygget efter mottoet "Gæsten i centrum", så soldæk og øvrige faciliteter er helt i top. Det samme er maden, der rettes til efter gæsterne.

MV Phuket Champagne tilbyder flere forskellige ruter. Sammen har vi udvalgt de ruter, der passer bedst til vores gæster. Vi stævner ud fra havnen med kurs mod en begivenhedsrig dag med to-tre badestop, hvor vi svømmer fra båden til stranden på steder, hvor der næsten ikke kommer andre. Vi bevæger os langs med Phukets sydlige kyst, og selv om stort set næsten alle andre arrangører vælger øer vest eller øst for Phuket, så er der rigtig meget at se og opleve langs denne del af Phuket.

Oplevelserne akkompagneres af god mad ombord, i et tempo, der giver plads til både afslapning og aktiviteter som snorkling og badeture. Du vælger selv det, du har mest lyst til. Besætningens erfaringer parret med dine forventninger skal nok gøre sit til, at du får den bedste dag.

Mad og drikke:
Frokost og forskellige snacks indgår.

Husk at medbringe:
Håndklæde, bekvemt tøj, badetøj, penge til drikkevarer etc.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 7.30-15.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Øvrigt:
Bådens rute fastlægges ud fra vind og vejr og kan derfor blive ændret. Dette afgøres på selve dagen.

Khao Sok - midt i regnskoven

Khao Sok - midt i regnskoven

Thailand har i mange år taget imod forventningsfulde feriegæster, som er rejst hertil for at se og opleve landets strande, mad, kultur og natur.

Læs mere Skjul

Men tiderne skifter, og nu er det andre seværdigheder og oplevelser, som gæsterne går efter. Og gerne nogle med et mere lokalt afsæt. Mange vil gerne opleve det ægte, det oprindelige Thailand og begiver sig gerne ud på eventyr for at opnå det. Kort sagt, folk søger oplevelser, der kan betegnes som "Love Local", og som byder på flora, fauna, kultur og seværdigheder, der er helt særlige for området.

Dette mener vi nu at have fundet i området omkring Khao Sok. Derfor har vi skabt en udflugt med netop dette indhold. Khao Sok er kendt for sin imponerende natur i form af regnskov med en varieret flora og en fauna bestående af fuglearter, aber og andre dyr. Alt dette oplever man bedst på en trekkingtur gennem skoven, hvor fokus netop vil være rettet mod at se og forstå dens imponerende artsrigdom.

Mad og drikke er et kapitel for sig. Vi tester lokale produkter og smagsprøver, mens vi spiser frokost. Målet er at introducere lokale frugter og egnsretter på bæredygtig vis uden brug af plastic og engangsartikler. Ud over en god frokost får vi også en præsentation af thailandsk madlavning, hvor der vil blive tilberedt nogle retter foran os.

Efter maden fortsætter vi i det grønne. Nu via vandvejen. Der er søsat en hel bambusflåde til ære for os, og vi begiver os igennem regnskoven på vandet. Bambusflåden gør både sejlturen stille, rolig og afslappet. Og giver os mulighed for at komme endnu tættere på naturen uden at forstyrre. Præcis denne form for transport findes ikke andre steder i området, hvilket gør dagen her endnu mere speciel.

En tur som denne er unik, og i samarbejde med vores lokale partner har vi sat det mål, at den skal foregå på bæredygtig vis. Derfor byder turen på lokale stop som frugtmarkedet, templet, regnskoven m.m. Og rent praktisk - og helt i miljøets ånd - undgår vi brugen af plastic og engangsartikler undervejs.

Mad og drikke:
Frugt, snacks og lokale retter.

Husk at medbringe:
Sko, der er gode at gå i (vandresko eller sportssko), behageligt tøj, rygsæk, en flaske vand, badetøj, penge, håndklæde.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 7.30-15.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Øvrigt:
Alle gæster hentes i små busser og køres til udflugtens første stop, hvor guiden venter.
Trekkingturen gennem regnskoven foregår mest på stier og trapper.