Udflugter, Kata Beach

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Praktisk information om vores udflugter

Phang Nga - A taste of Thailand (kan bestilles hjemmefra)

Phang Nga - A taste of Thailand (kan bestilles hjemmefra)

En spændende heldagsudflugt med fokus på Thailands smukke landskab. Med bus og longtailbåd får du bl.a. Phang Nga-bugten og øen Koh Pin Kan, som er kendt fra Bond-filmen "Manden med den gyldne pistol" at se. Frokost, vand og te eller kaffe indgår. Øvrige drikkevarer indgår ikke. Udflugten kører hele året, men kan kun forudbestilles i vintersæsonen.

Læs mere Skjul

Vi kører i bus gennem det frugtbare landskab til Phang Nga-bugten. Vegetationen er varieret, og vejen er kantet af kokospalmer, gummiplantager og ris- og ananasmarker. Vi standser ved en gummiplantage og kigger nærmere på, hvordan man arbejder her. I løbet af turen besøger vi det gyldne grottetempel, som består af en tredelt grotte. I templet findes der en liggende Buddha, som er syv meter lang og mere end 200 år gammel. På bjergskråningen udenfor lever der makakaber, som er hellige for lokalbefolkningen.

Når vi når frem til Phang Nga-bugten, går vi ombord i longtailbåde, som bringer os gennem mangroveskoven. Dette er en forunderlig verden med et virvar af sammenflettede træer og rødder og et helt specielt dyreliv. Efter en stund i mangroveskoven kommer vi ud på havet, og her bliver vi mødt af storslået natur med kalkstensøer, som stiger op af det turkisblå hav. Ved en af øerne glider båden - hvis tidevandet tillader det - ind under en klippeafsats, som på undersiden er dækket af stalaktitter. Klippen er et populært tilholdssted for flagermus, men dyrene bliver skræmt af bådmotorerne og flygter hurtigt.

Bådturen fortsætter forbi øen Koh Pin Kan, som også kaldes for James Bond Island. Her blev nogle af scenerne fra Bond-filmen Manden med den gyldne pistol nemlig indspillet i 1974. Denne smukke ø bliver flittigt fotograferet!

Vi standser et øjeblik ved Koh Panyi, en muslimsk fiskerby bygget på pæle i vandet. Her oplever vi hverdagslivet. Vi spiser frokost på en af de mange særprægede restauranter. I løbet af dagen fortæller guiden også om det sociale liv i Thailand. Vi gør også et stop ved en cashewbutik, hvor vi får mere at vide om disse nødder.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Transport, frokost, vand og te eller kaffe. Øvrige drikkevarer til måltidet køber du selv.

Tid:
Ca. kl. 7-17.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide samt engelsktalende lokalguide.

Husk at medbringe:
Kamera, lommepenge, en solhat/kasket og solcreme med høj solfaktor. Ved besøget i templet skal du have tøj på, som dækker skuldre og knæ. Medbring også gerne en lun trøje til hjemturen, da der kan blive koldt i bussen på grund af airconditionanlægget.

Øvrigt:
Entré til templet kommer oveni, ca. 20 baht pr. person.

Raya snorkelsafari i Thailand (kan bestilles hjemmefra)

Raya snorkelsafari i Thailand (kan bestilles hjemmefra)

Denne udflugt byder på noget af det bedste snorkling, du kan få, og du kommer til at opleve rigtig meget i løbet af dagen. Raya Divers arrangerer snorkelsafarier flere steder i Thailand, f.eks. Phuket, Khao Lak og Krabi. Frokost, vand, frisk frugt og snorkeludstyr indgår. Udflugten kører kun oktober-april.

Læs mere Skjul

Snorkling i Thailand har altid været forbundet med høj kvalitet og fantastiske oplevelser under overfladen. Her bliver forventningerne altid indfriet, hvad angår livet i havet og den imponerende flora og fauna.

Sammen med Raya Divers har vi udvalgt de bedste steder i bekvem afstand fra dit rejsemål. Turene byder på herlige oplevelser og gode frokoster. Målet er, at dagen skal blive et af dine bedste ferieminder! Raya Divers' erfarne finsk- og skandinavisktalende snorkelguider tager dig på sikker vis ned i en spændende undervandsverden.

Rayas snorkelsafarier udgår fra flere forskellige rejsemål, og herunder kan du se, hvilke stop der er på de forskellige ture. Fællesnævnere for dem alle er; oplevelser i krystalblåt vand og frokost ombord på båden. Der bydes også på frugt, kaffe, te og vand samt lån af snorkeludstyr.

Fra Phuket: Her snorkler vi om eftermiddagen ved Koh Maiton og Koh Hee, når dagslyset gør, at sigtbarheden er bedst.
Fra Khao Lak; Her snorkler vi ved to områder i nærheden af Similan Islands.
Fra Krabi: Vi snorkler vi ved Phi Phi-øerne, og vi får desuden mulighed for at snorkle efter solnedgang, hvor undervandsmiljøet ser helt anderledes ud.

Dette er en fantastisk oplevelse!

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost, kaffe, te, vand og frisk frugt.

Tid:
Heldagsudflugt, starttidspunktet varierer, alt efter hvilket rejsemål udflugten udgår fra.

Udflugtsledelse:
Finsk- og skandinavisktalende guider.

Husk at medbringe:
Solcreme, badetøj, håndklæde og skiftetøj.

Øvrigt:
Lån af snorkeludstyr indgår.
Udflugtens pris varierer, alt efter hvilket rejsemål udflugten udgår fra.

Phi Phi og Bamboo Island (kan bestilles hjemmefra)

Phi Phi og Bamboo Island (kan bestilles hjemmefra)

En hel dag med sol, strand og vand i den fantastiske skærgård med snorkling og besøg på den smukke Bamboo Island. Snorkel og dykkermaske kan lånes. Frokostbuffet på Phi Phi Island samt frugt og vand ombord på båden indgår.

Udflugten kører hele året, men kan kun forudbestilles i vintersæsonen.

Læs mere Skjul

Vi tilbringer en minderig dag i den fantastiske skærgård. Imponerende, grønklædte kalkstensformationer rejser sig lodret hundredvis af meter op over havet. Blandt klipperne lokker de indbydende sandstrande med palmer og turkisblåt vand. Under havoverfladen åbner der sig en stille, farvestrålende verden med koraller og tropiske fisk i alle regnbuens farver.

Vi besøger Bamboo Island og nyder stranden med sol, badning, snorkling og afslapning. Her er der normalt et meget rigt fiskeliv.

Båden bringer os også til den fantastiske lagune Maya Bay, som er kendt fra filmen The Beach med Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Stranden i den lille bugt kan kun nås med båd og er for øjeblikket lukket for besøgende på ubestemt tid for at bevare naturen. Vi nøjes derfor med at sejle tæt på og tage billeder af den utroligt fine strand.

Dagens frokost består af en thailandsk buffet, som smager godt efter al den sol og badning.

Udflugten gennemføres i speedbåde, som med sine 400-600 hestekræfter hurtigt og nemt tager os med ud i skærgården. Bådturen kan være lidt urolig, men hvis du sætter dig bagerst i båden, sidder du mere stabilt.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Transport, dykkermaske og snorkel. Frokostbuffet på Phi Phi Island (drikkevarer til måltidet indgår ikke). Ombord på båden får du frugt og vand.

Tid:
Ca. kl. 8-18.

Udflugtsledelse:
Skandinavisk- eller engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj, solhat/kasket, solcreme, kamera og lommepenge.

Øvrigt:
Afhængigt af tidevandet udgår udflugten enten fra Maya Bay eller Bamboo Island. Vi besøger alle de øer, som er nævnt ovenfor, men rækkefølgen kan variere fra udflugt til udflugt alt efter vind og vejr. På grund af forsikringsregler skal man være under 70 år for at deltage i udflugten.

Phuket Paradise Island – Raya Divers (kan bestilles hjemmefra)

Phuket Paradise Island – Raya Divers (kan bestilles hjemmefra)

Du har muligvis ikke hørt tale om Ao Patok før, men så er det ikke én dag for tidligt. Det er en fortryllende strand, som besøgende bestemt ikke lige glemmer igen. Frokost, frugt og vand indgår. Udflugten kører kun oktober-april.

Læs mere Skjul

Phuket leder ofte tankerne hen på paradisøer, krystalklart vand, eksotisk natur og en spændende fauna. Den populære halvø rummer alt, hvad der skal til for at skabe ferieminder for livet.

Mange vil gerne opleve så meget som muligt i løbet af ferien, men samtidig også geare ned og slappe af. For at mindske risikoen for stress over gerne at ville nå det hele, tilbyder vi nu en herligt afslappende udflugt. Tag med os og Rava Divers til Ao Patok, hvor det hele handler om at slappe af og skabe skønne ferieminder.

Vi stævner ud fra Phuket og lægger kort tid efter til ved Ao Patok. Her venter en dag fyldt med både afslapning og aktiviteter for den, som har lyst til det. Ønsker du blot nogle behagelige timer på stranden med tilhørende frokost, er det en mulighed. Men vil du hellere udforske livet under havoverfladen, er det også muligt at snorkle fra stranden. Her er desuden en del strandaktiviteter, du kan hygge dig med på land.

Denne udflugt er velegnet til alle, både familier, par og dig, der rejser alene. Det er desuden en perfekt tur for dig, der allerede har oplevet øerne omkring Phuket, men den er naturligvis lige så oplagt til dig, der er så heldig at være i disse fantastiske omgivelser for første gang.

Velkommen til Phuket Paradise Island – Ao Patok.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost, frugt og vand indgår. Yderligere drikkevarer kan købes på stranden.

Tid:
Heldagsudflugt, kl. 9.30-16.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj, håndklæde, skiftetøj, kamera, vandflaske og lommepenge.

Det berømte Phuket (kan bestilles hjemmefra)

Det berømte Phuket (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på en eftermiddagsudflugt med masser af kultur og fine oplevelser. Vi afslutter med et besøg på det berømte natmarked. Mad og drikke indgår ikke. Udflugten kører hele året, men kan kun forudbestilles i vintersæsonen.

Læs mere Skjul

Om eftermiddagen og aftenen tager vi dig med til den lidt mere lokale del af det østlige Phuket. Her får vi chancen for at opleve både kultur og fornøjelser.

Eftermiddagen starter ved Phukets største og ældste tempel, Wat Chalong, et kongeligt munketempel, som er over 200 år gammelt. Wat Chalong består egentlig af tre templer, som vi besøger. Under rundturen hører vi mere om buddhismen. Vi får at se, hvordan buddhisterne anvender deres vigtige symboler: lotusblomsten, røgelse, stearinlys og bladguld.

Derefter fortsætter vi til verdens største smykkeforretning. Her findes alt fra rubiner til perler, guld og sølv m.m.

Phuket Towns centrum er en smeltedigel af nationaliteter, traditioner og historie. Det har sat sit præg på byens centrale dele, som er ved at blive optaget på UNESCOs Verdensarvliste takket være den unikke byggestil og den velbevarede og seværdige arkitektur. Den centrale bydel opfattes som rolig og afslappeT i dagtimerne, men i løbet eftermiddagen begynder der at ske ting og sager. Her åbner nemlig et væld af markedsstande og butiksboder, og det hele oser af energi, dufte, liv og aktivitet. Vi går derfor gennem gaderne til fods og tager stemningen ind med alle sanser.


Til sidst kommer vi til det berømte natmarked, hvor alt er så billigt, at man næsten ikke behøver at "prutte" om prisen. Her kan du finde alt fra tøj, sko og tasker til krimskrams, musik og mad. En perfekt afslutning på dagen.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Indgår ikke, men kan købes på natmarkedet.

Tid:
Ca. kl. 12.30-20.30.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, en langærmet trøje og lommepenge. Vi anbefaler passende påklædning, til når vi besøger templer. Det vil sige tildækkede knæ og skuldre. Medbring også en lun trøje til hjemturen, da der kan blive koldt i bussen på grund af airconditionanlægget.

Det ægte Thailand på cykel fra Phuket (kan bestilles hjemmefra)

Det ægte Thailand på cykel fra Phuket (kan bestilles hjemmefra)

Vil du opleve det ægte Thailand, komme tæt på naturen og samtidig have en aktiv dag? Så har vi udflugten for dig. Frokost og forfriskninger indgår. Udflugten kører hele året, men kan kun forudbestilles i vintersæsonen.

Læs mere Skjul

Om morgenen kører bussen os til Bang Rong Pier, hvor vi sejler videre til øen Koh Yao Noi. Et lille stykke fra havnen på Koh Yao Noi starter eventyret. Om formiddagen cykler vi ca. ni kilometer gennem ris-, gummi- og kokospalmemarker samt regnskov. Undervejs stopper vi flere gange, hvor vi bl.a. ser nærmere på mangrovetræernes fascinerende måde at vokse på. Hvis vi er heldige, besøger vi også en gammel, thailandsk familie, som lever af den mad, de selv kan producere, præcis som man gjorde i Thailand i gamle dage.

Ved frokosttid går vi ombord på en privat longtailbåd, som tager os med til øen Koh Nok i nationalparken. Dér, ved en gemt strand, laver vi picnic og spiser frokost. Det er også muligt at bade og at gå op til et udsigtspunkt, hvorfra der er en flot udsigt over Phang Nga Bay.

På vej tilbage cykler vi yderligere ca. ni kilometer langs kysten med en imponerende udsigt over Phang Nga Bay og stopper flere gange undervejs for at opleve naturen.

Når vi er tilbage på havnen, går turen tilbage til Phuket med båd, inden busserne kører os tilbage til hotellerne.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Transport, cykel, cykelhjelm, frokost, frugt, drikkevarer og entre til nationalparken.

Tid:
Ca. kl. 8-18.30.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj, håndklæde, solcreme, kamera og lommepenge.

Øvrigt:
Cykelturen kan på kortere strækninger opleves som krævende. Det bliver muligt at gå, men det anbefales, at man har en nogenlunde god grundkondition.

Similan Islands, de ni øer (kan bestilles hjemmefra)

Similan Islands, de ni øer (kan bestilles hjemmefra)

Similan Islands er en af Thailands mest kendte øgrupper. Øerne er kendt for deres smukke strande, snorkling og dykning. Frokost og forfriskninger indgår. Udflugten kører oktober-april.

Læs mere Skjul

Blot halvanden times sejlads vest for både Khao Laks strand og Phuket Yatch Havenligger Similan Islands. De i alt 11 øer ligger som perler på en snor i Andamanhavet.

Sammen med vores skandinavisktalende guide begiver vi os i speedbåd ud på havet med kurs mod øerne. Under bådturen bliver der serveret frugt og drikkevarer.

I løbet af dagen stopper vi flere gange, hvor vi både hopper i vandet fra båden og snorkler ved fantastiske rev samt lægger til ved en ø for at svømme og bade herfra. Snorkeludrustningen kan du låne gratis. Her er mange forskellige fiskearter lige fra klovnfisk til sværdfisk. Hvis vi er heldige, får vi også store havskildpadder at se.

Midt på dagen serveres der frokost på en af øerne.

Dagens sidste stop bliver ved en paradisstrand, hvor vi nyder en herlig stund på stranden og svømmer ud for at opdage endnu mere af den fantastiske verden, som findes under havoverfladen.

Når vi er mætte af sol og snorkling, begiver vi os hjemad igen.

I prisen indgår:
Transport, snorkeludrustning, frokost og lidt let at spise ombord på båden samt forfriskninger.

Tid:
Ca. kl. 6-18.

Udflugtsledelse:
Skandinavisk- eller engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Kamera, badetøj, en solhat/kasket og solcreme med høj solfaktor. Medbring også gerne en lun trøje til turen, da der kan blive koldt i bussen pga. airconditionanlægget.

Dykning

Dykning

Phuket er kendt for sine fine strande og det krystalklare hav med smukke koraller og eksotiske og farvestrålende fisk. Længes du efter at opleve livet under havoverfladen, kan du benytte Raya Divers! Denne udflugt kan kun bestilles i vintersæsonen.

Læs mere Skjul

Skolen har engelsktalende (ofte skandinaviske) instruktører, som underviser i dykningens grundteknik. Derefter kan man købe yderligere dyk med instruktør.

Prisen for et grundkursus til PADI Open Water Diving med certifikat er lidt lavere end i Skandinavien. Vandet er varmt og herligt, omgivelserne er helt vidunderlige, så dette er en oplevelse, du virkelig skal unde dig selv!

Kontakt os for mere information om Raya Divers' dykkerskole, daglige dykkerture og kurser.

Hvis du allerede har certifikat, kan du deltage i deres herlige dykkerudflugter.

I prisen indgår:
Transport.

Tid:
Ca. kl. 8–17.

Udflugtsledelse:
Skandinavisk- eller engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj, en solhat/kasket, solcreme med høj solfaktor og kamera.

Elephant Hills - Khao Sok

Elephant Hills - Khao Sok

Mange forbinder Thailand med eksotiske strande og livlige turistområder. Hvad de færreste ved er, at man i nærheden af Phuket kan opleve den mest imponerende natur i form af regnskov, kalkstensformationer, flora og fauna, floder og søer. Nord for Phuket ligger Khao Sok og en af verdens ældste regnskove. De majestætiske træer strækker sig mod himlen, og de lyse kalkstensklipper rammer den grønne natur perfekt ind. Om morgenen er området indhyllet i en tåge, som blot gør det endnu mere magisk. I Khao Sok ligger også Elephant Hills. Det er stedet for dig, der gerne vil opleve en stor portion af den thailandske natur. Bestil din udflugt til Elephant Hills på www.elephanthills.com. Denne udflugt kan kun bestilles i vintersæsonen.

Læs mere Skjul

For Elephant Hills gælder det om at bibeholde en bæredygtig turisme og fokusere på miljøet. Man forsøger at bevare dyre- og plantelivet med det mål for øje, at områdets besøgende skal have den allerbedste oplevelse. Projektet er flere gange blevet belønnet med priser for sit miljøarbejde, bl.a. af National Geographics og en PATA Grand Award 2018. I 2017 gennemførte Global Spirit, som arbejder for dyrebeskyttelse indenfor turismen, en tre dage lang kontrol af Elephant Hills, og stedet levede op til flotte 100 % af minimumskravene.

Opholdet i Elephant Hills strækker sig normalt over to dage og en nat, alternativt tre dage og to nætter. Basen er teltlejren i Khao Sok. Transport fra hotellet til Khao Sok indgår, og vel fremme indgår helpension (morgenmad, frokost og middag ekskl. drikkevarer). Dagsprogrammet ligger fast og indeholder stor variation og har noget interessant at byde på for enhver smag. Elephant Hills blev oprindeligt grundlagt med fokus på områdets elefanter, men er nu udvidet og indeholder yderligere aktiviteter, som har rod i det lokale liv og den imponerende regnskov. Alle aktiviteter styres af lokalguider fra lejren. Guiderne er engelsktalende og har stort kendskab til området og dets flora og fauna. Elephant Hills er et rigtigt højdepunkt i ferien, både for nye og erfarne Thailandsrejsende.

Dag 1: Dagen starter med transport fra hotellet til Elephant Hills' teltlejr. Vel fremme bydes der på forfriskninger, inden alle får tildelt et telt. Udover at vi skal deltage i madlavningen både til frokost og middag, er der indlagt flere aktiviteter i løbet af dagen. Vi skal bl.a. padle i kano ned ad floden Sok til det nærliggende elefantcenter. Her får vi mulighed for at opleve elefanterne i deres naturlige miljø. Elefanterne her kommer fra træindustrien, men lever nu frit i området omkring Sok-floden. Vi hjælper til med at forberede elefanternes middag og får lov til at overvære, når de bader i det nærliggende vandhul. Dagen slutter af hjemme i lejren, hvor der serveres middag, samtidig med at det lokale børnehjem underholder med musik og dans.

Dag 2: Efter morgenmaden er det tid til at besøge det lokale marked i Takhun. Her får vi et indblik i, hvordan de lokale handler og forbereder dagen. Efter markedet sætter vi kurs mod søen Cheow Larn. Denne kunstigt anlagte ø ligger midt i regnskoven og er i dag et fredet område. Vi sejler ud til Rainforrest Camp i longtailbåd. Det er en flydende lejr, som består af flere telte og fællesarealer. Fra lejren padler vi i roligt tempo ud på søen for at opleve dyrelivet. Det sker tit, at vi ser flere næsehornsfugle, og gibbonaberne tiltrækker sig en del opmærksomhed, når de svinger sig i trætoppene og skriger på karakteristisk vis. At opleve regnskoven på så nært hold er helt unikt. Bagefter begiver vi os tilbage mod Khao Sok, hvor den står på middag, aftenunderholdning og overnatning.

Dag 3: Den sidste dag i Khao Sok er tilegnet et nærmere kig på regnskoven. Det sker efter morgenmaden, hvor vi begiver os ud på en vandring i skoven. Her får vi et overblik over den meget varierede fauna her og kommer med lidt held også tættere på dyrelivet. Det er det perfekte sted at komme rigtig tæt på naturen i området. Tilbage i lejren får vi serveret frokost, inden turen går tilbage til hotellet.

Elephant Hills tilbyder flere forskellige ture. Det er derfor lettest at bestille den ønskede tur direkte på deres egen hjemmeside www.elephanthills.com. Thomas Cook har samarbejdet med Elephant Hills og de nærliggende skoler i flere år. Vi er glade for at kunne støtte området, men også over den endnu større støtte, som kommer i form af vores skandinaviske gæster.

Godt at vide:
Det er minimal mobildækning og ingen wi-fi i Elephant Hills. Det gør oplevelsen endnu mere autentisk og sikrer, at alle har fuld fokus på regnskoven og på at slappe og nyde.
Teltene har elektricitet og er funktionelt og pænt indrettede med badeværelse og toilet. Alle telte er udstyret med hårtørrer, kaffe- og tefaciliteter og en vandflaske pr. gæst pr. dag. Teltene er indrettede med en stor dobbeltseng kingsize eller to enkeltsenge. Ekstra opredning findes i form af en sammenklappelig seng.
Aldersgrænsen på Elephant Hills er 4 år for at kunne deltage i aktiviteterne. Handicappede og kørestolsbrugere frarådes at deltage i aktiviteterne.

Mad og drikke:
Helpension indgår, drikkevarer kan tilkøbes.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guider.

Tid:
To dage og en nat eller tre dage og to nætter.

Husk at medbringe:
Solcreme, myggespray, gode sko og behageligt tøj, regnfrakke, badetøj, håndklæde, kamera og pas.