Se hoteller (53)

Rejser til Prag

En rejse til Prag indeholder alt, man kan ønske sig af en europæisk storby: billig shopping, et rigt kulturliv samt tusindvis af pubber og restauranter med gastronomi fra alle verdenshjørner.

Det fleste af Spies' hoteller ligger centralt i den tjekkiske hovedstad, tæt på den gamle bydel, Karlsbroen og Wenzelspladsen i den inderste bymidte. Dette område byder på mange hyggelige restauranter, caféer og ølhaver, hvor både mad og drikke er billigt og af god kvalitet. Metro- og sporvognsnettet er velfungerende i Prag, så selv om du vælger at bo i lidt roligere omgivelser uden for centrum, kommer du nemt og hurtigt ind til de centrale dele af byen med offentlig transport.

Mad og drikke

Den Gyldne Stad har en restaurant på hvert andet gadehjørne. Priserne er meget lave, så du kan sagtens få en treretters menu uden at brænde hele feriebudgettet af på én gang. I Prag kan du få mad fra alle verdenshjørner, men husk også at smage Tjekkiets egen gastronomi med solide, velsmagende kødretter, kraftfulde gryderetter og forskellige friterede retter - selvfølgelig akkompagneret af en kold tjekkisk øl. Tjekkisk øl er berømt langt uden for landets grænser: Staropramen, Pilsner Urquell og Gambrinus er bare nogle af de mest kendte mærker, og som sikkert har bidraget til, at tjekkerne har verdensrekord i øldrikning pr. indbygger.

Prags forlystelsesliv

Du får rig lejlighed for at smage det lokale øl på rejsen til Prag, for byen siges at have omkring 8.000 pubber. Du skal bare være opmærksom på, at udskænkningen foregår en smule anderledes her: Når dit ølkrus er tomt, stiller tjeneren automatisk et nyt frem til dig, indtil du selv siger stop! Efter en hyggelig aften på bar eller pub kan du gå videre ud i Prags sydende natteliv, som rummer et utal af jazzklubber, rockbarer og natklubber, hvoraf flere ligger i området omkring Wenzelspladsen og Karlsbroen.

Centralt beliggende hoteller i Prag

Bestiller du rejsen til Prag hos Spies, vælger du selv, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk - en uge, en impulsiv weekend eller et par afslappende dage midt på ugen. Du får både fleksibilitet og tryghed i samme pakke, og pakkerejselovens sikkerhed gælder, så snart du køber rejsen. Når du rejser til Prag med Spies, kan du vælge mellem en bred palet af hoteller for enhver smag og i alle prisklasser. Hvis du skal rejse med børn, anbefaler vi Family Comfort-hotellet Residence Belgicka, et lejlighedshotel i gåafstand til mange af byens seværdigheder. For voksne, som rejser uden børn, vil vi i stedet foreslå Prime Selecet-hotellet Hoffmeister, som også har en god placering samt en original og indbydende spaafdeling.

Tips og nyttig info
 • Centralt beliggende hoteller
 • Luksushoteller
 • Hoteller i forskellige prisklasser
 • Lokale restauranter
 • Valgfri rejselængde
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Prag

Seværdigheder
5,0
Natteliv
4,0
Shopping
4,0
Klima og vejr
 • januar
0-5°
1
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • februar
1°-4°
3
Soltimer pr. dag
15
Regnfri dage
 • marts
7°-1°
4
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • april
12°3°
6
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • maj
18°8°
7
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • juni
21°11°
8
Soltimer pr. dag
16
Regnfri dage
 • juli
23°13°
8
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • august
22°13°
7
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • september
18°10°
6
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • oktober
12°5°
3
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • november
5°1°
1
Soltimer pr. dag
15
Regnfri dage
 • december
1°-3°
1
Soltimer pr. dag
16
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 1 time og 30 min.

Afrejse

Du kan rejse til Prag hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer her.

Køretiden fra Ruzyne International Airport er ca. 30 minutter (ca. 17 km). Fra lufthavnen kører der flybus til Prag centrum.
Shopping
Det bedste ved at shoppe i Prag er priserne: stort set alt - med undtagelse af elektronik og mærketøj - er stadig billigere her end i Danmark og det øvrige Vesteuropa. Populære shoppinggader er blandt andet Parizska med sine eksklusive forretninger, trendy Na Prikope samt Wenzelspladsen, der byder på et væld af butikker. Prag er også kendt for sine secondhandbutikker og store loppemarkeder, og du bør heller ikke gå glip af et smut ind i Kotva, som er et af Prags allerførste stormagasiner.
Mad, drikke og natteliv
Prag har et stort udbud af tjekkiske restauranter, hvor du kan smage typiske retter som knödel, bagt flæsk, schnitzler, surkål og sødt bagværk. Til maden kan du nyde de lokale øl Urquell, Staropramen eller Krušovice. Skulle du blive træt af den tjekkiske gastronomi, har Prag også meget andet at byde på: indonesisk, japansk, britisk og meget, meget mere.
Prag har et livligt natteliv med et stort udbud af beværtninger og natklubber, som primært ligger i området omkring Wenzelspladsen og Karlsbroen. Langs gaden Borivojova i Zizkov-kvarteret ligger der flere alternative natklubber, som især tiltrækker et yngre publikum. Koncerter og festivaler afholdes året rundt, ofte i smukke og stemningsfulde omgivelser i nogle af byens mange gamle bygninger og slotte.
Aktiviteter og seværdigheder
Prag har praktisk talt alt, hvad man kan ønske sig på en storbyferie; teater, opera, museer og gode shoppingmuligheder. Her er desuden en livlig musikscene med alt fra klassisk musik til techno. Det er også populært at tage på byrundtur med bus, leje en cykel eller opleve byen fra vandsiden på en bådtur langs floden Moldau.
Prag er en af Europas mest besøgte hovedstæder, og det er ikke så mærkeligt, når man tænker på det enorme spænd af oplevelser og seværdigheder, som byen har at byde på. Mest berømt er Karlsbroen, Prags vartegn fra 1300-tallet, som både dag og aften tiltrækker alt fra gademusikanter og mimere til sælgere og selvfølgelig turister. Hvis du gerne vil have et endnu mere imponerende indtryk af de 30 statuer, der står og vogter langs den 520 m lange bro, er det derfor en god idé at tage hertil i de tidlige morgentimer. Når du går hen over broen fra den gamle bydel og nærmer dig borgområdet, som tårner sig op i baggrunden, er det som at træde ind i en lille by midt i byen, hvor det imponerende palads, adskillige kirker og det smukke kloster kæmper om opmærksomheden. Når du er i Prag, må du heller ikke glemme Staromestske namesti, torvet mellem Týn-kirken og rådhuset, hvor du kan se og lytte til klokkespillet i de astronomiske ur. Mange af de vigtigste og mest skelsættende øjeblikke i Prags og Tjekkiets historie har udspillet sig netop her.
Sådan kommer du omkring
Prags lokaltrafik fungerer godt og består af busser, metro og sporvogne. Billetter gælder for ubegrænset transport i én time, men du kan også købe et tredagskort, som gælder i alle offentlige transportmidler.
Fakta

Vores service

Opholdet i Prag er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. For nærmere information henviser vi til Tjekkiets ambassade på telefon 39 10 18 00 / 39 10 18 10.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Tjekkiets ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Tjekkiet.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Skatter og afgifter på hotellerne

I Prag skal hotelgæster i alderen 18-70 år betale skatter og afgifter på i alt 0,85 EUR pr. person pr. nat. Beløbet betales direkte til hotellet i forbindelse med opholdet.

Valuta og kreditkort

Tjekkiske Koruna (CZK). 1 koruna = 100 haleru. Kreditkort accepteres i stor udstrækning.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

Tjekkisk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Find din rejse til Prag