Hoteller

Rejser til Prag

Tjekkiet

Rejser du med Spies til Prag, flyver du med rutefly og bestemmer selv, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. Du får både fleksibilitet og tryghed i en og samme pakke.

I Prag ligger de fleste af vores hoteller centralt, tæt på den gamle bydel, Karlsbroen og Václav-pladsen. Byen byder på mange hyggelige restauranter, caféer og "ølhaver" - og både mad og drikke er billigt og af god kvalitet. Metro- og sporvognsnettet er velfungerende i Prag, så selv om du vælger at bo i lidt roligere omgivelser uden for centrum, kommer du nemt og hurtigt ind til de centrale dele af byen med offentlig transport.

Mad og drikke

I Den Gyldne Stad findes masser af restauranter, der byder på treretters menuer til yderst rimelige priser. Der serveres mad fra alle verdenshjørner, men husk også at smage det tjekkiske køkkens kraftfulde, velsmagende kødretter. Tjekkisk øl er berømt langt uden for landets grænser: Starporamen, Pilsner Urquell og Gambrinus er bare nogle af de mest kendte og populære mærker, og som sikkert har bidraget til, at tjekkerne har verdensrekord i øldrikning pr. indbygger.

Stribevis af pubber

Du får rig lejlighed til at smage det lokale øl, for Prag siges at have omkring 8000 pubber. Du skal bare være opmærksom på, at udskænkningen foregår en smule anderledes her: Når dit ølkrus er tomt, stiller tjeneren automatisk et nyt frem til dig, indtil du selv siger stop! Senere venter Prags pulserende aften- og natteliv med blandt andet jazzklubber, barer og natklubber, hvoraf flere ligger i området omkring Václav-pladsen og Karlsbroen. Du kan eventuelt følge med i det aktuelle program i magasinet "Visitor's Guide", som udkommer hver måned.

Seværdigheder

Prag er en af Europas mest besøgte storbyer, og når man tænker på, hvor meget her er at se og opleve, er det ikke så mærkeligt. Karlsbroen – den 250 m lange, smukke bro fra 1300-tallet er en af Prags største seværdigheder. Dag og aften fyldes den af gademusikanter, artister, sælgere og besøgende fra hele verden, så hvis du vil have udsigten og de 30 statuer for dig selv, må du komme en tidlig morgenstund. Pragborgen – byen midt i byen, hvor du kan opleve paladset, kirker og et kloster. Staromestske namesti – torvet mellem Tynkirken og rådhuset. Husk at se og lytte til klokkespillet på det astronomiske ur, når du er her. Václav-pladsen – Prags historiske og politiske centrum er en blanding af boulevard og torv. Mange af de vigtigste øjeblikke i Prags – og Tjekkiets – historie har foregået netop her.

Spies' gæster om Prag

Endu ingen bedømmelser af rejsemålet

Skriv bedømmelse
 • Seværdigheder
 • Natteliv
 • Shopping
Klima og vejr
 • januar
0-5°
1
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • februar
1°-4°
3
Soltimer pr. dag
15
Regnfri dage
 • marts
7°-1°
4
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • april
12°3°
6
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • maj
18°8°
7
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • juni
21°11°
8
Soltimer pr. dag
16
Regnfri dage
 • juli
23°13°
8
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • august
22°13°
7
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • september
18°10°
6
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • oktober
12°5°
3
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • november
5°1°
1
Soltimer pr. dag
15
Regnfri dage
 • december
1°-3°
1
Soltimer pr. dag
16
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 1 time og 30 min.

Afrejse

Du kan rejse til Prag hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på dit rejsebevis. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer her.

Køretiden fra Ruzyne International Airport er ca. 30 minutter (ca. 17 km). Fra lufthavnen kører der flybus til Prag centrum.
Fakta

Vores service

Opholdet i Prag er på egen hånd.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Skatter og afgifter på hotellerne

I Prag skal hotelgæster i alderen 18-70 år betale skatter og afgifter på i alt 0,85 EUR pr. person pr. nat. Beløbet betales direkte til hotellet i forbindelse med opholdet.

Valuta og kreditkort

Tjekkiske Koruna (CZK). 1 koruna = 100 haleru. Kreditkort accepteres i stor udstrækning.

Tidsforskel

Ingen.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

Tjekkisk

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Find din rejse