Ta med familjen till Turkiet
Inspiration

Ferie med børn i Tyrkiet – nyttige tips

Tyrkiet er et afsindig gæstfrit land, hvor man altid bliver mødt af et smil. Samtidig byder landet på smuk natur, dejligt badevand og børnevenlige hoteller af en høj klasse til meget rimelige priser. Med andre ord er Tyrkiet oplagt til familieferie.

Sidst opdateret: 24. januar, 2024.

1. Børnevenlighed til gode priser

Gå efter et hotel, hvor børnevenligheden er i top, når ferien skal planlægges. Er der legeplads? Børnepool? Børneklub? Er stranden børnevenlig? Uanset om I planlægger at tilbringe det meste af tiden på hotellets område, eller I vil se jer omkring og tage på udflugter, er det fantastisk at kunne trække sig tilbage på et hotel, hvor rammerne er i top. Og prøv selv at sammenligne priserne med andre ferielande. I Tyrkiet får I langt bedre hoteller for pengene end de fleste andre steder.

Mød Bernie på familieferien i Tyrkiet

2. Sikker badeglæde for de allermindste

Når familiens mindste bliver sluppet løs ved babypoolen, går tiden nemt og hurtigt. Husk at sørge for, at den sarte hud er godt smurt ind i solcreme – og vælg gerne et hotel, hvor babypoolen er overdækket med solsejl – det er de to babypools f.eks. altid på Barut Goia, og her er alle pools desuden opvarmet til 23-25 grader i forårs- og efterårsperioden.

Overdækket babypool

3. Shop amok

Tyrkiets lave prisniveau gør det oplagt, at tage noget ekstra med hjem. Find billigt børnetøj på mandagsmarkedet i Manavgat – kun 5-6 km fra Side. Et godt tip er at vente med at købe, til I har set jer omkring. Mange boder sælger det samme. I Alanya er der massevis af muligheder for at gøre en god handel, hvis du er på udkig efter sko, tøj eller tasker.

Der er gode muligheder for at shoppe lokalt design på familieferien til Tyrkiet

4. Vælg en Inclusive-pakke

Hvis blodtrykket skal helt i bund, og ferien skal være så afslappende som muligt, er det oplagt at vælge en Inclusive-pakke. Når du gør det, får du en større grad af frihed på rejsen: Ikke noget med at panikke, fordi du ikke har tanket op med vand eller snacks til børnene, ingen ekstraudgifter til mad, øl og is. En Inclusive-pakke betyder ikke, at du skal blive på hotellet hele tiden. Du kan sagtens være spontan. Tag på udflugt til vandfaldene i Manavgat, spis ude eller hjemme, hele tiden med visheden om, at du kan tage hjem og få en smoothie ved poolen, når du har lyst. Her kan du se hoteller med All Inclusive i Tyrkiet.

All Inclusive i Tyrkiet

5. Hav frisk frugt ved hånden

I Tyrkiet får du frugt i verdensklasse. Landets ferskner, appelsiner og vandmeloner er muligvis de allerbedste, der findes. Hvis du sørger for at have noget af den dejlige frugt ved hånden, når I er ved poolen, på stranden eller på udflugt, får børnene en ekstra dejlig ferieoplevelse. Mums!

Friske appelsiner lige ved hånden i Tyrkiet

6. Hoteller med badeland

Drømmer familiens yngste om at boltre sig i vandet hele ferien? I Tyrkiet kan du besøge flere vilde badeland, men endnu bedre er det at bo på et hotel med sit helt eget. Børnevenlige Green Garden Resort & Spa i Alanya har f.eks. fire vandrutsjebaner, mens Cornelia Diamond Golf Resort & Spa i Belek har flere børnepools og et badeland.

Vandrutsjebaner på Green Garden

7. Spis lokalt og lækkert

Det tyrkiske køkken er i absolut verdensklasse. Maden er præget af middelhavstraditionerne, men Tyrkiet skiller sig ud med sin forkærlighed for kød. Landet er berømt for kebab, der betyder grillet kød, samt sin meze, de utrolig lækre småretter, som serveres midt på bordet, så alle kan smage på det hele. Det er populært hos både voksne og børn, og dertil måske grillede majskolber, saftig vandmelon og yoghurtis? Stort set alle restauranter er vant til børn, tilbyder børneretter og har højstole til de mindste. Her får du særdeles velsmagende mad til en rimelig pris.

Tyrkiske specialiteter

8. De søde sagers land

Tyrkiet er verdensberømt for sine søde sager, og det siges, at vores hjemlige wienerbrød stammer fra det tyrkiske baklava, dengang det tyrkiske rige strakte sig næsten til Wiens porte, hvorfra det (i justeret udgave og sammen med kaffen) kom videre til resten af Europa. Det meget søde baklava er et must, som de fleste børn vil sætte pris på. Prøv også at servere det ligeledes hvinende søde lokum/turkish delight for dem.

Et sikkert hit er den særlige tyrkiske is: dondurma. Den er fænomenal! Issælgerne, der gerne er iklædt traditionelt tøj, laver ofte sjov med kunderne, når de serverer en vaffelis med en pind: de drejer isen rundt, inden kunden til slut ”får lov” at tage sin is.

Tyrkiet - de søde sagers land

9. Ja, der er også bleer i Tyrkiet

I Tyrkiet er det en uskreven regel, at hvis bare det dufter godt, så er det godt – også når det kommer til bleer og vådservietter. Derfor kan det være vanskeligt at finde f.eks. bleer og vådservietter uden parfume. I Supermarkedskæden Migros (som du finder i både Side, Alanya og Antalya) finder du imidlertid stort set alt, du har brug for – uden duftende tilsætning.

Lille pige ved poolen på familieferien til tyrkiet