Se hoteller (24)
Med Spies kan du tage på bekvem charterferie til Side, hvor du har mere end 30 forskellige hoteller at vælge mellem. Her er både børnevenlige Sunwing Family Resorts og Sunprime-hoteller for voksne.
Centrum af Side ligger smukt ved byens lille havn. Her ligger butikker og restauranter side om side med historiske bygninger, og om aftenen liver området op, når folk kommer hertil for at nyde den kølige aftenbrise og den tyrkiske gæstfrihed. Det er populært at spadsere langs strandpromenaden, og hvis man har lyst - og orker - kan man faktisk gå hele vejen til Kumköy.

Hvis man skal beskrive Side med ét ord, er "tilpas" nok det første, der springer frem. Nede i centrum finder du butikker, som sælger tasker, tøj, smykker osv. Forlystelseslivet foregår på natklubberne nede i byen eller - hvis man vil gøre det nemt for sig selv - på hotellerne. Udbuddet af restauranter er rigeligt og varieret, så her er noget for enhver smag. Det eneste, der egentlig findes i overflod her i Side, er mulighederne for at sole og bade ved byens to strande.

Børnevenlige hoteller i Side

Vil du have en rigtig børnevenlig ferie, tilbyder vi vores populære Sunwing Side Beach på den østlige strand. Her kan du være sikker på at få en dejlig familieferie med Lollo & Bernie, muligheden for at bestille All Inclusive og masser at lave, både om dagen og aftenen.

Voksenferie med stil på Sunprime Dogan Side Beach

Rejser du uden børn, anbefaler vi vores Sunprime Dogan Side Beach. Her holder du ferie i elegante omgivelser med både spabehandlinger, gode vine og forfriskende dukkerter inden for bekvem rækkevide. Overalt er atmosfæren stille og fredelig, og du bor bare nogle meter fra den nyanlagte strand.

Billigt og godt

Foruden de brede, solbeskinnede og kilometerlange sandstrande er den lækre mad og shoppinggaden måske det, som lokker mest i Side. Her er det enkelt, billigt og frem for alt godt at spise. Og har du flair for at prutte om prisen, kan du gøre fund blandt de mange tyrkiske tæpper, smykker og lædervarer. Du kan også gøre som mange andre og hoppe på en dolmus-bus fra Side til den nærliggende by Manavgat, hvor der er marked hver mandag og torsdag. Et andet populært udflugtsmål er Antalya, hvor du kan bruge mange timer i den gamle bykerne og de spændende butikker.
Tips og nyttig info
 • Sunwing Family Resort
 • Sunprime Hotel
 • Family Garden-hoteller
 • Hoteller på stranden
 • Børnevenlige strande
 • All Inclusive
 • Lang strandpromenade
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Side

Strand
Side og omegn byder på flere skønne sandstrande.

Kumköy

Stranden i Kumköy er en fortsættelse af den vestlige strand, og er man frisk, kan man sagtens spadsere langs vandkanten eller på strandpromenaden hele vejen ind til centrum. Stranden her er lige så lavvandet og indbydende som den vestlige strand og tilbyder stort set de samme faciliteter. Muligvis er stranden i Kumköy lidt mere lavvandet, men det er også den eneste forskel.

Den vestlige strand

Den vestlige strand er sammen med Kumköystranden næsten 10 km lang og relativt lavvandet, og derfor regnes den som den mest børnevenlige af Sides to strande. Liggestolene står ret tæt, og de tilhører som regel den nærmeste bar/restaurant og kan benyttes gratis, hvis man drikker eller spiser noget på baren eller restauranten. Strækningen nærmest centrum har flest restauranter, som alle byder på fin udsigt ud over havet. Der er ferskvandsbrusere lidt her og der langs stranden, og sandet er mørkt og ret finkornet. Der tilbydes vandsport som for eksempel jetski og andre mere eller mindre motoriserede vandfornøjelser.

Den østlige strand

Den østlige strand er længere end den vestlige og noget mindre lavvandet. Cirka fem meter ude når vandet til lige over taljen på en voksen. Den østlige strand har ikke lige så mange faciliteter som den vestlige, og der er også lidt længere mellem liggestolene. Men her er alligevel et fint udbud af både forfriskninger og vandsportsaktiviteter.
Mad, drikke og natteliv
Side har et hav af restauranter og enklere madboder, så du får ikke svært ved at finde et sted at spise. Prøv gerne nogle af de lokale specialiteter eller friskfanget fisk som pighvar, havbars og blæksputte.
I Side findes et par natklubber og et godt udbud af barer på den østlige side af byen samt en række barer på havnen. Ønsker man en lidt roligere aften, har mange hoteller en bar, som indimellem tilbyder musikunderholdning. Barerne lukker normalt kl. 2 og natklubberne kl. 3.

I Tyrkiet findes både lokalproduceret spiritus og den dyrere importerede spiritus. Bestiller du for eksempel en gin og tonic, får du en drink blandet med lokal gin. Ønsker du den importerede spiritus, bør du nævne spiritusmærket ved bestillingen.
Shopping
I Side ligger der både små butikker i centrum, i den gamle bydel og langs strandpromenaden. Tag også gerne minibussen til Manavgat, hvor der findes et godt udvalg af butikker og markeder. Ligesom i den øvrige del af Tyrkiet er varer, der er produceret i landet, billige, mens importerede varer nogenlunde koster det samme som derhjemme. Der er mange kopivarer i butikkerne. Oftest kan du prutte om prisen i Sides butikker, selv om der er prismærker på varerne. Det er dog ikke tilfældet i Manavgat. Hvis der er prismærker på varerne, så ligger prisen fast. En del mærker, f.eks. Billabong, licensfremstilles i Tyrkiet, hvilket er ensbetydende med noget lavere priser, hvis man sammenligner med samme produkter i Danmark.

Taxfree

I visse butikker kan du som turist handle taxfree. Spørg i butikkerne, hvilke regler der gælder for tilbagebetaling af momsen.
Sport og træning
I Side kan du dyrke aktiviteter både på land og i vandet, og langs strandene ligger centre, der tilbyder alt fra parasailing til jetski.

Riverrafting

Floden Koprucay i Koprulu-kløften i de smukke Taurusbjerge er et populært sted at prøve riverrafting.
Aktiviteter og seværdigheder
Side og omegn byder på aktiviteter for både store og små - fra tyrkisk bad og spændende udflugtsmål til børnevenlige aktiviteter på vores populære Sunwing Side Beach på den østlige strand.
Den gamle bebyggelse i Side er præget af ottomansk arkitektur, og der er flere spændende udflugtsmål i nærområdet. I Side blandes gammelt og nyt på en charmerende måde, hvor de romerske ruiner ligger side om side med moderne bygninger. Centrum ligger på en tange i Middelhavet og er kantet af to lange strande.

Det romerske teater

Om dagen kan man på egen hånd udforske dette enorme teater, som stammer fra romertiden. Om sommeren opføres der koncerter og festivaler her. Ligger ved indkørslen til Side lige der, hvor hovedgaden starter

Sides arkæologiske museum

Ligger i det, som engang var det romerske bad, så til og med lokalerne er antikke. Viser genstande fra udgravningerne i Side.

Manavgat

Den lille by Manavgat samt vandfaldet og Manavgatfloden er populære udflugtsmål blandt såvel lokalbefolkning som turister. Langs floden ligger der små hyggelige caféer, hvor du kan nyde en kop kaffe. Manavgat ligger kun 15 minutter fra Side, og der kører dolmus hertil fire gange i timen.
Udflugter
En god afslutning på ferien
En god afslutning på ferien
Hvad skal man lave den sidste feriedag, før flyet går hjem om aftenen? Et godt bud er at tage med os på flodtur efterfulgt af afslapning på stranden og middag før transporten til lufthavnen. Frokost og aftensmad indgår.
Læs mere om udflugten
Hamam - tyrkisk bad i Side
Hamam - tyrkisk bad i Side
Et ægte tyrkisk bad, hamam, er et must for den, der vil forkæle sig selv i ferien! Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari - Alanya
Jeepsafari - Alanya
Oplev naturens skønhed på en måde, som kun en firehjulstrækker kan tilbyde. På denne heldagsudflugt med jeep kommer du ind i Tyrkiets dybe skove, og da bilen ikke har noget tag, kommer du utrolig tæt på naturen. Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Offroad i Taurosbjergene
Offroad i Taurosbjergene
På denne udflugt kombineres fart, adrenalinkick og ikke mindst seværdig natur i én og samme pakke. Oplev Taurusbjergenes sværttilgængelige grusveje og natur på en anderledes måde. Ingen måltider eller drikkevarer indgår. Husk kørekort!
Læs mere om udflugten
Offroad i Taurusbjergene / Quad Safari
Offroad i Taurusbjergene / Quad Safari
På denne udflugt kombineres fart, adrenalinkick og ikke mindst seværdig natur i én og samme pakke. Oplev Taurusbjergenes sværttilgængelige grusveje og natur på en anderledes måde. Ingen måltider eller drikkevarer indgår. Husk kørekort!
Læs mere om udflugten
Riverrafting
Riverrafting
Tag med på riverrafting under professionel ledelse, og få et adrenalinkick ud over det sædvanlige - følelsen, når man begiver sig ned ad den 13 kilometer lange flod med adrenalinen pumpende i kroppen, er helt fantastisk! Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Antalya Aquarium
Antalya Aquarium
Oplev den magiske undervandsverden i Antalya Aquarium! En heldagsudflugt, hvor du oplever det fascinerende hav og går gennem verdens længste undervandstunnel. Mad og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Escape to Cool
Escape to Cool
En heldagsudflugt med smuk natur, kølende dukkerter og et spændende besøg i en af verdens dybeste drypstensgrotter, Dimcay-grotten. Frokost indgår. Éntre til grotten indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Manavgat - bådtur og basar
Manavgat - bådtur og basar
En herlig heldagsudflugt med flodsejlads, badning og shopping i basaren i Manavgat. Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Jeep Safari & Boat
Jeep Safari & Boat
Oplev Tyrkiets skønhed på en måde, som kun en firehjulstrækker kan tilbyde. Denne jeepsafari tager dig med ind i Tyrkiets dybe skove, og eftersom bilen er åben, kommer du utrolig tæt på naturen. Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
De lokale minibusser, dolmusser, fungerer som bybusser og er bekvemme til korte strækninger. Taxierne er gule og kører med faste priser.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra april til oktober kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Tyrkiske Lira (TRY). Kursen varierer, så det kan ofte betale sig at veksle på rejsemålet eller hæve kontanter i en automat. Fire banker i Side: To i centrum og to ved det store flag. Bankernes åbningstider er mandag til fredag kl. 9-17 - enkelte banker holder lukket midt på dagen. Hæveautomater flere steder i Side. De fleste butikker og restauranter accepterer internationale kreditkort, men husk kontanter, når du handler på markederne.

Man kan betale med både euro (EUR) og tyrkiske lira (TRY), men du får som regel en dårligere vekselkurs, når du betaler med euro. På markederne fungerer begge to. Store hoteller accepterer som regel al valuta.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Tyrkisk. De fleste, der arbejder inden for turistindustrien, taler dog i en vis grad engelsk og tysk.

Øvrigt

Hektisk trafik. Vand opvarmes ofte af solenergi, hvorfor temperaturen kan variere. Strømafbrud kan forekomme. Igangværende byggerier kan til tider være forstyrrende. Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke ind på hotellerne udefra. Dette gør sig dog ikke gældende, hvis du bor i en lejlighed. De tyrkiske myndigheder har oplyst, at danske pas skal være gyldige i mindst 5 måneder ved indrejse i Tyrkiet. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc. Læs også gerne Vigtigt at vide samt vores rejsevilkår inden afrejse.
Afstand til Istanbul 850 km, til Ankara 650 km og tll Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk nogle gange mere gangbart end engelsk.
Vejr og klima
 • januar
14°5°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • marts
18°7°
7
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
21°10°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°14°
10
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
30°18°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
34°21°
13
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
34°21°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
31°18°
11
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
20°10°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°7°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Side i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Side med rutefly.

Flyet lander i Antalya Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Side. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Antalya Lufthavn til dit hotel i Side er ca. 1-2 timer (ca. 65 km) afhængigt af trafik og antal hotelstop. Den nøjagtige rute afhænger af lokale forhold og afgøres på stedet - du får mere information ved ankomsten. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på Sunwing Side Beach eller Sunprime Dogan Side Beach og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel med bl.a. 10 kilo ekstra bagage. Har du tilkøbt transfer, kører bussen desuden direkte til dit hotel uden stop ved andre hoteller.

Tilbud til Side

Begonville Side
Begonville Side
Side, Antalya-området, Tyrkiet
 • Fly + 1-værelses lejlighed
 • 1 uge
 • Afrejse 7 aug 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
7 aug 2022 fra København
Sunwing Side Beach
sunwing
 • Børnevenligt
Sunwing Side Beach
Side, Antalya-området, Tyrkiet
 • Fly + 2-værelses Family, balkon mod haven og omgivelserne
 • 1 uge
 • Afrejse 20 aug 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
20 aug 2022 fra København
Side Resort
familygarden
 • Børnevenligt
Side Resort
Side, Antalya-området, Tyrkiet
 • Fly + mindre 2-værelses lejlighed med en ekstra opredning
 • 1 uge
 • Afrejse 18 aug 2022 fra Billund
Inkl. All Inclusive
Inkl. All Inclusive
Fly + hotel, 1 uge
18 aug 2022 fra Billund
Find din rejse til Side
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.