Se hoteller (21)

Med Spies kan du tage på bekvem charterferie til Side, hvor du har mere end 30 forskellige hoteller at vælge mellem. Her er både børnevenlige Sunwing Family Resorts og Sunprime-hoteller for voksne.

Centrum af Side ligger smukt ved byens lille havn. Her ligger butikker og restauranter side om side med historiske bygninger, og om aftenen liver området op, når folk kommer hertil for at nyde den kølige aftenbrise og den tyrkiske gæstfrihed. Det er populært at spadsere langs strandpromenaden, og hvis man har lyst - og orker - kan man faktisk gå hele vejen til Kumköy.

Hvis man skal beskrive Side med ét ord, er "tilpas" nok det første, der springer frem. Nede i centrum finder du butikker, som sælger tasker, tøj, smykker osv. Forlystelseslivet foregår på natklubberne nede i byen eller - hvis man vil gøre det nemt for sig selv - på hotellerne. Udbuddet af restauranter er rigeligt og varieret, så her er noget for enhver smag. Det eneste, der egentlig findes i overflod her i Side, er mulighederne for at sole og bade ved byens to strande.

Børnevenlige hoteller i Side

Vil du have en rigtig børnevenlig ferie, tilbyder vi vores populære Sunwing Side Beach på den østlige strand. Her kan du være sikker på at få en dejlig familieferie med Lollo & Bernie, muligheden for at bestille All Inclusive og masser at lave, både om dagen og aftenen.

Voksenferie med stil på Sunprime Dogan Side Beach

Rejser du uden børn, anbefaler vi vores Sunprime Dogan Side Beach. Her holder du ferie i elegante omgivelser med både spabehandlinger, gode vine og forfriskende dukkerter inden for bekvem rækkevide. Overalt er atmosfæren stille og fredelig, og du bor bare nogle meter fra den nyanlagte strand.

Billigt og godt

Foruden de brede, solbeskinnede og kilometerlange sandstrande er den lækre mad og shoppinggaden måske det, som lokker mest i Side. Her er det enkelt, billigt og frem for alt godt at spise. Og har du flair for at prutte om prisen, kan du gøre fund blandt de mange tyrkiske tæpper, smykker og lædervarer. Du kan også gøre som mange andre og hoppe på en dolmus-bus fra Side til den nærliggende by Manavgat, hvor der er marked hver mandag og torsdag. Et andet populært udflugtsmål er Antalya, hvor du kan bruge mange timer i den gamle bykerne og de spændende butikker.

Tips og nyttig info
 • Sunwing Family Resort
 • Sunprime Hotel
 • Family Garden-hoteller
 • Hoteller på stranden
 • Børnevenlige strande
 • All Inclusive
 • Lang strandpromenade
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Side

Strand
Side og omegn byder på flere skønne sandstrande.

Kumköy

Stranden i Kumköy er en langstrakt fortsættelse af den vestlige strand, og er man frisk, kan man sagtens spadsere langs vandkanten eller på strandpromenaden hele vejen ind til centrum. Stranden her er lige så lavvandet og indbydende som den vestlige strand og tilbyder stort set de samme faciliteter. Muligvis er stranden i Kumköy noget mere lavvandet, men det er også den eneste forskel.

Den vestlige strand

Den vestlige strand er sammen med Kumköystranden næsten 10 km lang og relativt lavvandet, og derfor regnes den som den mest børnevenlige af Sides to strande. Der er ikke så langt mellem liggestolene, der som regel tilhører den nærmeste bar/restaurant, og som kan benyttes gratis, hvis man vælger at drikke eller spise noget på baren eller restauranten.

Der er en del ferskvandsbrusere langs stranden. Strækningen nærmest centrum har flest restauranter, som alle byder på en fin udsigt ud over havet. Sandet er mørkt og ret finkornet. Her finder man det meste af det, man har brug for til en dag på stranden i form af mad, drikke, massage og måske en tur med f.eks. jetski eller andre mere eller mindre motoriserede vandfornøjelser.

Den østlige strand

Den østlige strand er længere end den vestlige og noget mindre lavvandet. Cirka fem meter ude når vandet til lige over taljen på en voksen. Den østlige strand har ikke lige så mange faciliteter som den vestlige, og der er også lidt længere mellem liggestolene. Men her er alligevel et fint udbud af både forfriskninger og vandsportsaktiviteter.
Mad, drikke og natteliv
I Side finder du masser af restauranter, enklere madboder, caféer og barer. Fælles for dem er, at maden er smagfuld, veltillavet og til gode priser. Det tyrkiske køkken er berømt for sin mangfoldighed, selv om mange kun kender til kebab. Madlavningskunsten har en lang historie og er udviklet ud fra en rig tilgang til råvarer, både de lokale råvarer og råvarer, som handelsmænd importerede ad de vigtige handelsveje mellem Asien og Europa.

Igennem århundreder samlede, testede og opdagede man nye ingredienser og nye metoder, hvilket blev grundlaget for det, som i dag kaldes det tyrkiske køkken – selv om denne betegnelse er lige så upræcis, som hvis man sagde det europæiske køkken. Der er mange variationer, og regler er som bekendt til for at blive brudt. Man kan altså spise godt, rigtig godt, i Tyrkiet, men desværre er det sådan, at de store kulinariske oplevelser udebliver i Side, idet man har lagt sig på et niveau, som dikteres både af efterspørgsel og økonomi.

Men du kommer ikke til at gå sulten i seng i Side, for her er mange restauranter, som hellere end gerne byder dig velkommen som gæst, og du bør prøve de lokale specialiteter. Husk også at opleve Middelhavets rigdom i form af f.eks. blæksprutter, pighvar og havaborre, eftersom det tyrkiske køkken med sin respekt for råvarerne virkelig yder dem ret. Du vil ikke få svært ved at finde et sted at spise i Side, for her er spisesteder overalt fra de enkle kebabboder til lækre smagsoplevelser til fornuftige priser.

Mad og drikke i Tyrkiet

Det tyrkiske køkken regnes af tyrkerne selv som det tredjebedste i verden efter det kinesiske og det italienske. Præcis hvordan man er kommet frem til den rangering fremgår ikke, men den tyrkiske mad fortjener uden tvivl stor ros. Langs den tyrkiske kyst er der gode muligheder for at prøve både rustik husmandskost og den mere raffinerede madlavningskunst, som stammer fra det kejserlige køkken, hvor hundredvis af højt specialiserede kokke konstant stræbte mod nye kulinariske højder.

Restauranter og spisesteder finder du overalt i Tyrkiet, fra enkle gadeboder til restauranter med hvide duge, vinkort og aircondition. På flere af turistrejsemålene omkring Antalya er et rigt udbud af både lokale og internationalt inspirerede spisesteder med mad fra stort set hele verden: tacos, pizza, sushi etc. Det er generelt billige at spise ude i Tyrkiet end i Danmark, og uden at anstrenge sig, kan man sagtens finde et godt måltid mad for under 100 kr., især hvis du går på en lokal restaurant.

Hygiejnen er sjældent et problem i Tyrkiet, og risikoen for madforgiftninger og lignende er ikke umiddelbart større end i Danmark. Dette så længe du undgår de sædvanlige fælder som undertilberedt kød og vand fra hanen.
Side er ingen forlystelsesmetropol, men der ligger et par diskoteker og ret mange barer på den østlige side af Side. Derudover finder du en række barer på havnen, så der er alligevel rig mulighed for at se byen om natten. Lokalbefolkningen starter gerne aftenen med en god middag for siden at gå videre til en af barerne på f.eks. Sides havn. Ønsker man en roligere aften, har mange hoteller en bar, som indimellem tilbyder musikunderholdning. Barerne lukker ca. kl. 2.00 og diskotekerne ca. kl. 03.00 til 04.00.

I Tyrkiet kan man købe lokalproduceret spiritus samt de dyrere importerede mærker. Bestiller du f.eks. en Gin & Tonic, får du en drink blandet med lokalproduceret gin. Ønsker du importeret spiritus, bør du bestille f.eks. Gordons Gin & Tonic. Hold øje med din drink og efterlad den ikke ubevogtet på bardisken eller på bordet.
Shopping
I Side finder du små butikker i centrum, i den gamle bydel samt langs strandpromenaden; det er her, du skal gå hen, hvis du vil shoppe. Tag også gerne minibussen til Manavgat. Her finder du et godt udvalg af butikker og markeder. Ligesom i den øvrige del af Tyrkiet er varer, der er produceret her i landet, billige, mens importerede varer nogenlunde koster det samme som derhjemme. Der er mange kopivarer i butikkerne. Oftest kan du prutte om prisen i Sides butikker, selv om der er prismærker på varerne. Det er dog ikke tilfældet i Manavgat. Hvis der er prismærker på varerne, så ligger prisen fast. En del mærker, f.eks. Billabong, licensfremstilles i Tyrkiet, hvilket er ensbetydende med noget lavere priser, hvis man sammenligner med samme produkter i Danmark.

Taxfree

I nogle butikker kan du som turist handle taxfree. Spørg i butikkerne, hvilke regler der gælder for tilbagebetaling af momsen.

Shopping i Tyrkiet

Tyrkiet er et sandt shoppingmekka, hvis man holder sig til varer, som er produceret i landet. Importerede varer har nogenlunde samme prisniveau som derhjemme. Der er mange kopivarer i butikkerne, og oftest kan du prutte om prisen i butikker, som ikke har prismærker på varerne. Prismærker indikerer for det meste faste priser, hvilket mange butikker har i dag. Dette skyldes naturligvis den kraftige inflation, som eksisterer i dagens Tyrkiet.

En del mærker, f.eks. Levi's, Benetton og Quicksilver, fremstilles på licens i Tyrkiet, hvilket gør, at priserne er lidt billigere sammenlignet med tilsvarende varer i Danmark. Der findes et stort udbud af guld- og sølvsmykker. En del butikker har deres egne guldsmede. Skindvarer findes i mange forskellige modeller og kvaliteter, og mange butikker har egne ligeledes skræddere. Det tager højst to dage at få lagt et par bukser eller en jakke op.

I basarerne er det stadig almindeligt at prutte om prisen - det er faktisk god tone. Man bliver ofte budt på en kop te eller noget læskende, mens man handler. Man behøver dog ikke at føle sig tvunget til at købe noget – dette er en del af den naturlige tyrkiske gæstfrihed, som ofte gør shoppingen til en ekstra god oplevelse.
Sport og træning
I Side kan du dyrke aktiviteter både på land og i vandet, og langs strandene ligger centre, der tilbyder alt fra parasailing til jetski.

Riverrafting

Nyd den smukke natur i Taurusbjergene med et skud adrenalin i årerne! Turen derop varer ca. 1½ time fra Side og er en oplevelse i sig selv. Når man er fremme, venter der spændende og dramatisk river rafting i Köprülü Kanyon. Om foråret er det ekstra vildt, når smeltevandet vælter ned fra bjergene. Man bliver undervist i sikkerhed og brug af gummibåden, inden turen går ned gennem flodens sydende vand. Vandet er turkisblåt og klart som glas, og omgivelserne er grønne og frodige. Det perfekte eventyr for dig, der er på udkig efter en speciel oplevelse.
Aktiviteter og seværdigheder

Det romerske teater

Om dagen kan man på egen hånd udforske dette enorme teater, som stammer fra romertiden. Om sommeren opføres der koncerter og festivaler her. Ligger ved indkørslen til Side lige der, hvor hovedgaden starter

Side Museum

Ligger i det, som engang var det romerske bad, så til og med lokalerne er antikke. Viser genstande fra udgravningerne i Side.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Antalya-området på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Rejs med børn
Tyrkiet er et godt valg, hvis du skal rejse med børn. Her er mange børnevenlige hoteller, og ofte får familiens yngste den største opmærksomhed på restauranter og i butikker.

Barnevogn

Til trods for høje fortovskanter er det relativt nemt at komme rundt med barnevogn. I højsæsonen, dvs. i juli og august, lukker man af for trafikken i centrum af Side, så her kan man spadsere relativt frit.

Mad til børn

Der er mange restauranter at vælge imellem i Side, og en hel del har både tyrkiske og mere internationale retter. På næsten alle restauranter kan man bestille ris med yoghurt, hvilket mange tyrkiske børn synes rigtig meget om. Man kan også få kartoffelmos eller andre af dit barns favoritter. Köfte (kødboller), pølser og pizza er stensikre hit hos de fleste børn. Er du usikker på, hvad du skal bestille til dit barn, kan I ofte få lov til at følge med ud i køkkenet og se, hvad der er i de forskellige gryder. I Tyrkiet spiser man masser af slik, og her er mange gode desserter.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra april til oktober kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Tyrkiske Lira (TRY). Kursen varierer, så det kan ofte betale sig at veksle på rejsemålet eller hæve kontanter i en automat. Fire banker i Side: To i centrum og to ved det store flag. Bankernes åbningstider er mandag til fredag kl. 9-17 - enkelte banker holder lukket midt på dagen. Hæveautomater flere steder i Side. De fleste butikker og restauranter accepterer internationale kreditkort, men husk kontanter, når du handler på markederne.

Man kan betale med både euro (EUR) og tyrkiske lira (TRY), men du får som regel en dårligere vekselkurs, når du betaler med euro. På markederne fungerer begge to. Store hoteller accepterer som regel al valuta.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Tyrkisk. De fleste, der arbejder inden for turistindustrien, taler dog i en vis grad engelsk og tysk.

Øvrigt

Hektisk trafik. Vand opvarmes ofte af solenergi, hvorfor temperaturen kan variere. Strømafbrud kan forekomme. Igangværende byggerier kan til tider være forstyrrende. Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke ind på hotellerne udefra. Dette gør sig dog ikke gældende, hvis du bor i en lejlighed. De tyrkiske myndigheder har oplyst, at danske pas skal være gyldige i mindst 5 måneder ved indrejse i Tyrkiet. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc. Læs også gerne Vigtigt at vide samt vores rejsevilkår inden afrejse.
Afstand til Istanbul 850 km, til Ankara 650 km og tll Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk nogle gange mere gangbart end engelsk.
Vejr og klima
 • januar
14°5°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • marts
18°7°
7
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
21°10°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°14°
10
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
30°18°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
34°21°
13
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
34°21°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
31°18°
11
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
20°10°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°7°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Side i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Side med rutefly.

Flyet lander i Antalya Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Side. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Antalya Lufthavn til dit hotel i Side er ca. 1-2 timer (ca. 65 km) afhængigt af trafik og antal hotelstop. Den nøjagtige rute afhænger af lokale forhold og afgøres på stedet - du får mere information ved ankomsten. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på Sunwing Side Beach eller Sunprime Dogan Side Beach og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel med bl.a. 10 kilo ekstra bagage. Har du tilkøbt transfer, kører bussen desuden direkte til dit hotel uden stop ved andre hoteller.

Tilbud til Side

Begonville Side
Begonville Side
Side, Antalya-området, Tyrkiet
 • Fly + 1-værelses lejlighed
 • 1 uge
 • Afrejse 30 apr 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
30 apr 2022 fra København
Sunwing Side Beach
sunwing
 • Børnevenligt
Sunwing Side Beach
Side, Antalya-området, Tyrkiet
 • Fly + 2-værelses lejlighed til kampagnepris
 • 1 uge
 • Afrejse 30 apr 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
30 apr 2022 fra København
Side Resort
familygarden
 • Børnevenligt
Side Resort
Side, Antalya-området, Tyrkiet
 • Fly + dobbeltværelse
 • 1 uge
 • Inkl. All Inclusive
 • Afrejse 2 jun 2022 fra Billund
All Inclusive
Fly + hotel, 1 uge
2 jun 2022 fra Billund
Find din rejse til Side
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.