Se hoteller (6)

Rejser til Antalya

Antalya er den tyrkiske rivieras hovedstad. Ud over kort transfer fra lufthavnen byder Antalya på gode hoteller med shoppingmuligheder, restauranter og forlystelsesliv inden for rækkevidde.

Antalya er et af de største ferieområder på den tyrkiske riviera med alt fra livlige bargader til historiske kulturminder. Hvis du vil bo godt og have meget at vælge imellem, er det her, du skal holde din næste ferie. Antalya byder på et nærmest uendeligt udvalg af restauranter, kulturelle oplevelser, shoppingmuligheder og forlystelsesliv - perfekt for dig, der vil have en ferie med mere end sol og strand. Du finder det meste i området omkring havnen og i den gamle bydel Kaleici, som ligger inden for de gamle bymure. Her rejser Yivli-minareten fra 1200-tallet sig stolt op mod himlen, og i de smalle gader ligger der små, hyggelige restauranter, barer og caféer, som serverer tyrkisk husmandskost og retter fra det internationale køkken. Både nattelivet og shoppingen er af høj standard - på den populære gade Güllük kan du nemt finde mærkevaretøj, både ægte og kopivarer, til betydeligt lavere priser end derhjemme.

Hoteller for den kræsne

Spies har flere gode hoteller i og omkring Antalya. Luksushotellet Lara Barut Collection ligger direkte ved stranden lidt uden for centrum, mens det elegante luksushotel Hotel Su er et godt valg for dig, der vil bo i elegante rammer. Vil du bo tæt på stranden, kan du vælge mellem flere gode hoteller, og er du mere til den summende atmosfære i centrum, kan vi anbefale Alp Pasa Hotel i hjertet af Antalyas gamle bydel.

Strand eller pool?

Når du vil holde en pause fra Antalyas byliv, kan du vælge mellem tre gode strandområder: Klippestranden Mermerli er den mindste strand med en central beliggenhed ved den lille havn. Konyaalti Beach består af sten og grus og strækker sig flere kilometer vest for centrum med Taurusbjergene i baggrunden. Her finder du også den nye Beach Park, der summer af liv og tilbyder både restauranter, barer og et vandland. Lara Beach (sand og grus) er den sidste i række og er Antalyas længste og bedste strand. Stranden ligger direkte uden for vores luksushotel Barut Lara og byder på gode muligheder for vandsport. I området ligger der desuden mindre shoppingcentre, biografer, bowlinghaller m.m.

Tips og nyttig info
 • Hoteller på stranden
 • Kort transfertid
 • God shopping
 • Restauranter og natteliv
 • All Inclusive
 • By og strand
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Antalya

Vejr og klima
 • januar
14°5°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • marts
18°7°
7
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
21°10°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°14°
10
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
30°18°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
34°21°
13
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
34°21°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
31°18°
11
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
20°10°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°7°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Strand
I Antalyas gamle bydel kan du bade fra klipper og platforme eller flyde rundt på luftmadrassen i små, fine bugter. Udvalget af strande er stort: nogle kilometer uden for centrum finder du stenstranden Koyaalti Beach, mens Lara Beach ligger lidt over 10 km øst for centrum.

Konyaalti Beach

En ca. 5 km lang strand med en del vandsportsaktiviteter og strandbarer.

Lara Beach

Lara Beach er en ca. 10 km lang strand med en flod mellem Lara og Belek. Langs stranden findes flere barer.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Antalya i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Antalya med rutefly.

Flyet lander i Antalya Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Antalya. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Transferen foregår med minibus, og køretiden fra Antalya Lufthavn til dit hotel er 25-30 minutter (ca. 12 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Den nøjagtige rute afhænger af lokale forhold og afgøres på stedet - du får mere information ved ankomsten. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.
Mad, drikke og natteliv
I Antalya er paletten af restauranter, caféer og barer meget bred; her finder du både de typiske turistrestauranter, de, som primært besøges af lokale, og alt derimellem.

Mad og drikke i Tyrkiet

Det tyrkiske køkken regnes af tyrkerne selv som det tredjebedste i verden efter det kinesiske og det italienske. Præcis hvordan man er kommet frem til den rangering fremgår ikke, men den tyrkiske mad fortjener uden tvivl stor ros. Langs den tyrkiske kyst er der gode muligheder for at prøve både rustik husmandskost og den mere raffinerede madlavningskunst, som stammer fra det kejserlige køkken, hvor hundredvis af højt specialiserede kokke konstant stræbte mod nye kulinariske højder.

Restauranter og spisesteder finder du overalt i Tyrkiet, fra enkle gadeboder til restauranter med hvide duge, vinkort og aircondition. På flere af turistrejsemålene omkring Antalya er et rigt udbud af både lokale og internationalt inspirerede spisesteder med mad fra stort set hele verden: tacos, pizza, sushi etc. Det er generelt billige at spise ude i Tyrkiet end i Danmark, og uden at anstrenge sig, kan man sagtens finde et godt måltid mad for under 100 kr., især hvis du går på en lokal restaurant.

Hygiejnen er sjældent et problem i Tyrkiet, og risikoen for madforgiftninger og lignende er ikke umiddelbart større end i Danmark. Dette så længe du undgår de sædvanlige fælder som undertilberedt kød og vand fra hanen.

Feta

Feta er ost, som fremstilles af fåre- eller komælk i saltlage, som er en fast bestanddel i det tyrkiske køkken. Den kan være mild som en sommerdag eller skarp nok til at skære i glas med, alt afhængig af hvad den skal anvendes til.

Meze

Småretter fremstillet af friske grøntsager, kød og krydderier, som serveres med brød til. Der findes uendeligt med varianter af meze, og afhængig af i hvilken del af landet man befinder sig, kan man prøve forskellige sammensætninger. Meze spiser man sammen med andre. De bliver serveret på fade, som stilles midt på bordet, så alle kan nå dem og prøve de forskellige varianter. Tyrkerne drikker raki til meze. Symfonien af smage i meze-retterne passer godt sammen med nationaldrikken. Restauranterne har deres egne varianter af disse retter, men i princippet har de alle det, som kaldes for en meze-tallerken, som er en tallerken med et udvalg af husets bedste meze-retter. Ved man, hvad man synes om, er det bedre at bestille sine meze-retter enkeltvis, da de serveres på separate små tallerkner.
Nattelivet i Antalya er godt og varieret. Her er mange barer og restauranter med underholdning såvel som flere diskoteker.
Shopping
Hvis du vil shoppe, er Antalya et godt sted at holde ferie. Her er alt fra shoppingcentre og butikker til basarer, markeder og gadeboder. Hvis du er interesseret i lædervarer eller smykker, findes der mange butikker, som hellere end gerne står til tjeneste - og det er ikke ualmindeligt, at du kan blive hentet ved hotellet.

Migros 5M

Stort shoppingcenter ved den vestlige strand med flere store, kendte butikker som Zara, Levi´s, Miss Sixty/Energie, Lacoste, Mango, Yves Rocher m.fl.

Deepo

Deepo ligger ved lufthavnen og er et stort outlet med mange butikker, restauranter og en biograf, som viser film med engelsk tale. Midt i centret er der også en skøjtebane.

Shopping i Tyrkiet

Tyrkiet er et sandt shoppingmekka, hvis man holder sig til varer, som er produceret i landet. Importerede varer har nogenlunde samme prisniveau som derhjemme. Der er mange kopivarer i butikkerne, og oftest kan du prutte om prisen i butikker, som ikke har prismærker på varerne. Prismærker indikerer for det meste faste priser, hvilket mange butikker har i dag. Dette skyldes naturligvis den kraftige inflation, som eksisterer i dagens Tyrkiet.

En del mærker, f.eks. Levi's, Benetton og Quicksilver, fremstilles på licens i Tyrkiet, hvilket gør, at priserne er lidt billigere sammenlignet med tilsvarende varer i Danmark. Der findes et stort udbud af guld- og sølvsmykker. En del butikker har deres egne guldsmede. Skindvarer findes i mange forskellige modeller og kvaliteter, og mange butikker har egne ligeledes skræddere. Det tager højst to dage at få lagt et par bukser eller en jakke op.

I basarerne er det stadig almindeligt at prutte om prisen - det er faktisk god tone. Man bliver ofte budt på en kop te eller noget læskende, mens man handler. Man behøver dog ikke at føle sig tvunget til at købe noget – dette er en del af den naturlige tyrkiske gæstfrihed, som ofte gør shoppingen til en ekstra god oplevelse.
Aktiviteter og seværdigheder
Antalya tilbyder en hel del aktiviteter, hvoraf mange foregår på vandet: Vælg f.eks. mellem parasailing og vandcykler eller giv ferien et ekstra skud adrenalin med jetski, vandski, windsurfing og rafting. Dykning er meget populært i Belek, som ligger ca. 45 minutter uden for Antalya, og her kan du også spille golf.
Antalya har masser af seværdigheder af både nyere og ældre dato. Start med at tage en tur rundt i de ældre dele af byen, hvor atmosfæren og stemningen er en hel seværdighed i sig selv.

Den gamle bydel

En seværdighed, du ikke må gå glip af, er de gamle kvarterer i Antalya, også kendt som Kaleici. Kaleici er adskilt fra den nye bydel af romerske mure, og de fleste bygninger her er er charmerende og traditionelle tyrkiske træhuse fra 1700- og 1800-tallet, som er blevet restaureret og indrettet som pensionater og butikker.

Hadrians Port

Seværdigheden Hadrians Port er en imponerende marmorport, som blev rejst helt tilbage i 130 e.Kr. til ære for den romerske kejser Hadrian, da han besøgte byen.

Cumhuriyet Meydani

Cumhuriyet Meydani, eller Republic Square, er et must. Her kan du beundre den store statue af Kemal Atarük, grundlæggeren af den tyrkiske republik og landets første præsident.

Atatürkparken, Inönüparken og Antalyas strande

Begge parker byder på en fremragende udsigt over Bey Daglari og Middelhavet. Antalyas to strande ligger uden for Alanyas centrum: Den østlige hedder Lara, mens den vestlige hedder Konyaalti.

Yivli-minareten (den smukkeste minaret)

Denne minaret er et stentårn, som i dag er et symbol for Antalya. Det 37 m høje tårn er et absolut must. Tårnet blev opført i 1230 af Alladin Keykubat, som var seldsjukisk sultan. Den oprindelige moské-minaret blev revet ned og erstattet af Alladin-moskéen i 1337.

Antalya Museum

På museet kan du fordybe dig i en rig samling forhistoriske levn fra grotten Karain og statuer fra de græske, hellenistiske og romerske perioder. Derudover kan du se etnografiske klædeudstillinger samt nomadetelte, som yörük-tyrkerne boede i, når de flyttede omkring i bjergene.

Halk Bazar

Antalyas største basarområde med frugt, grøntsager, nødder, souvenirs m.m.

Minicity

På bagsiden af Migros 5M mod den vestlige strand finder du et område fyldt med kendte tyrkiske pladser i miniatureformat, som især er spændende for børn.

Side

Side, eller Selimye, som lokalbefolkningen kalder den, er i dag en populær badeby ved Tyrkiets riviera. I Side, som for øvrigt betyder granatæble, har man fundet spor af beboelse, som går tilbage til 1300 f.Kr. Fra omkring 500 f.Kr. var Side styret af syriske, lydiske og persiske konger. Dengang var Side en stor havneby. Sørøvere og pirater hærgede, og slavehandlen var på sit højeste. Side accepterede piraternes tilstedeværelse, da de bragte mange penge med sig og skabte et voksende handelsliv. Også Alexander den Store besøgte side omkring 300 f.Kr., og da romerne indtog byen omkring 200 f.Kr., fulgte en kulturel og kommerciel blomstringstid. Det er fra denne periode, at vi i dag ser levn i Side.

Den moderne by er dog ikke mere en godt 100 år gammel. Den blev grundlagt af muslimer, som flyttede hertil fra Kreta i 1800-tallet. Fra at have levet af jordbrug og fiskeri er Sides befolkning de seneste år begyndt at få øjnene op for, at turismen er værd at satse på. Hoteller og restauranter blev opført, og Side udviklede sig til den hyggelige ferieby, vi ser i dag.

I Side mødes gammelt og nyt på charmerende vis: Gamle romerske ruiner ligger som sprængt ind i den moderne bebyggelse, og et arkæologisk museum er opført i de gamle romerske bade. Centrum ligger på en odde i Middelhavet og er omkranset af to lange strande. Den vestlige strand er en lavvandet sandstrand, som egner sig godt til børnefamilier, mens den østlige er en lidt hyggeligere sand- og stenstrand. Hovedgaden og de små stræder syder af liv og aktivitet, hvor mad-, guld- og skindbutikker ligger side om side og bidrager til et spirende kommercielt liv. Om aftenen søger mange ud mod barerne ved vandet og betragter det farvestrålende naturteater, når solen synker stille ned under horisonten.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Antalya-området på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.

Busser

Tag natbussen, hvis du skal rejse langt, og køb gerne to sæder, så du kan sove mere komfortabelt. Alle busser er røgfri.

Dolmus

Den mest almindelige, billigste og måske sjoveste måde at rejse på er at tage en dolmus - minibus. Dolmus betyder 'propfyldt' eller 'pakket', og det er de næsten altid. Der findes ingen officielle stoppesteder, så når du vil stoppe en dolmus, vinker du den blot ind til vejkanten. I forruden kan du se, hvor busser kører til. Når du er stået på bussen, giver du pengene til passagererne foran dig, som sender dem videre op til chaufføren. Du får penge tilbage fra chaufføren på samme måde. De fleste dolmusbusser er udstyret med aircondition, og priserne er ret lave. Der går også dolmus til Alanya, Side og Istanbul.

Taxi

Taxierne er gule, og samtlige har taxameter, som altid skal være tændt. De findes to takster: gründüs (dag) og gece (nat). Aftentaksten starter efter kl. 24.00, hvor priserne hæves med 50 %. Kontrollér, at chaufføren anvender den rigtige takst, når du sætter dig ind - det skal lyse ved 'gründüs' på taxametret om dagen. Det forventes, at du giver drikkepenge - afrund beløbet op. Taxichaufførerne udsteder som udgangspunkt ikke kvitteringer, så hvis du vil have en kvittering, skal du selv medbringe papir, som chaufføren kan skrive på.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Du kan kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Tyrkiske lira (TRY). Restauranter og forretninger accepterer de fleste internationale kreditkort. Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Tyrkisk. De fleste, der arbejder inden for turistindustrien, taler dog i en vis grad engelsk og tysk.

Øvrigt

Hektisk trafik. Vand opvarmes ofte af solenergi, hvorfor temperaturen kan variere. Strømafbrud kan forekomme. Igangværende byggerier kan til tider være forstyrrende. Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke ind på hotellerne udefra. Dette gør sig dog ikke gældende, hvis du bor i en lejlighed. De tyrkiske myndigheder har oplyst, at danske pas skal være gyldige i mindst 5 måneder ved indrejse i Tyrkiet. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc. Læs også gerne Vigtigt at vide samt vores rejsevilkår inden afrejse.
Afstand til Istanbul 850 km, til Ankara 650 km og tll Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk nogle gange mere gangbart end engelsk.

Find din rejse til Antalya
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.