Se hoteller (7)

Rejser til Antalya

Antalya er den tyrkiske rivieras hovedstad. Ud over kort transfer fra lufthavnen byder Antalya på gode hoteller med shoppingmuligheder, restauranter og forlystelsesliv inden for rækkevidde.
Antalya er et af de største ferieområder på den tyrkiske riviera med alt fra livlige bargader til historiske kulturminder. Hvis du vil bo godt og have meget at vælge imellem, er det her, du skal holde din næste ferie. Antalya byder på et nærmest uendeligt udvalg af restauranter, kulturelle oplevelser, shoppingmuligheder og forlystelsesliv - perfekt for dig, der vil have en ferie med mere end sol og strand. Du finder det meste i området omkring havnen og i den gamle bydel Kaleici, som ligger inden for de gamle bymure. Her rejser Yivli-minareten fra 1200-tallet sig stolt op mod himlen, og i de smalle gader ligger der små, hyggelige restauranter, barer og caféer, som serverer tyrkisk husmandskost og retter fra det internationale køkken. Både nattelivet og shoppingen er af høj standard - på den populære gade Güllük kan du nemt finde mærkevaretøj, både ægte og kopivarer, til betydeligt lavere priser end derhjemme.

Hoteller for den kræsne

Spies har flere gode hoteller i og omkring Antalya. Luksushotellet Lara Barut Collection ligger direkte ved stranden lidt uden for centrum, mens det elegante luksushotel Hotel Su er et godt valg for dig, der vil bo i elegante rammer. Vil du bo tæt på stranden, kan du vælge mellem flere gode hoteller, og er du mere til den summende atmosfære i centrum, kan vi anbefale Alp Pasa Hotel i hjertet af Antalyas gamle bydel.

Strand eller pool?

Når du vil holde en pause fra Antalyas byliv, kan du vælge mellem tre gode strandområder: Klippestranden Mermerli er den mindste strand med en central beliggenhed ved den lille havn. Konyaalti Beach består af sten og grus og strækker sig flere kilometer vest for centrum med Taurusbjergene i baggrunden. Her finder du også den nye Beach Park, der summer af liv og tilbyder både restauranter, barer og et vandland. Lara Beach (sand og grus) er den sidste i række og er Antalyas længste og bedste strand. Stranden ligger direkte uden for vores luksushotel Barut Lara og byder på gode muligheder for vandsport. I området ligger der desuden mindre shoppingcentre, biografer, bowlinghaller m.m.
Tips og nyttig info
 • Hoteller på stranden
 • Kort transfertid
 • God shopping
 • Restauranter og natteliv
 • All Inclusive
 • By og strand
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Antalya

Strand
I Antalyas gamle bydel kan du bade fra klipper og platforme eller flyde rundt på luftmadrassen i små, fine bugter. Udvalget af strande er stort: nogle kilometer uden for centrum finder du stenstranden Koyaalti Beach, mens Lara Beach ligger lidt over 10 km øst for centrum.

Konyaalti Beach

Cirka 5 km lang strand med en del vandsportsaktiviteter og strandbarer.

Lara Beach

Cirka 10 km lang strand med en flod mellem Lara og Belek. Langs stranden findes flere barer.
Mad, drikke og natteliv
Antalya har et stort udbud af spisesteder og caféer, og her findes både typiske turistrestauranter og mere lokale restauranter med tyrkiske retter som meze og kebab. Her ligger desuden gode restauranter med fisk og skaldyr.
Antalya har et godt og varieret med både barer, restauranter med underholdning og natklubber.
Shopping
Antalya byder på gode shoppingmuligheder med både shoppingcentre, basarer, markeder, butikker og gadeboder. Især langs Atatürk Boulevard ligger der mange forretninger, ikke mindst med lædervarer og smykker.

Migros 5M

Stort shoppingcenter ved den vestlige strand med flere store, kendte butikker som Zara, Levi´s, Miss Sixty/Energie, Lacoste, Mango, Yves Rocher m.fl.

Deepo

Deepo ligger ved lufthavnen og er et stort outlet med mange butikker, restauranter og en biograf, som viser film med engelsk tale. Midt i centret er der også en skøjtebane.
Sport og træning
I Antalya tilbydes blandt andet vandsportsaktiviteter som windsurfing, vandski, vandcykler, jetski, riverrafting og parasailing.
Aktiviteter og seværdigheder
Antalya er et godt udgangspunkt for aktiviteter og udflugter langs kysten; du kan blandt andet tage på bådudflugt eller udforske omgivelserne og vandfaldene i Kursunlu eller Düden.
Antalya byder på masser af seværdigheder, og et godt sted at starte er i de ældre dele af byen, hvor atmosfæren og stemningen er en hel seværdighed i sig selv. Fra Antalya er der cirka en time i bus eller bil til Side, som er en charmerende by med en hyggelig gammel bydel og et interessant lille arkæologisk museum indrettet i de gamle romerske bade.

Den gamle bydel

En seværdighed, du ikke må gå glip af, er de gamle kvarterer i Antalya, også kendt som Kaleici. Kaleici er adskilt fra den nye bydel af romerske mure, og de fleste bygninger her er er charmerende og traditionelle tyrkiske træhuse fra 1700- og 1800-tallet, som er blevet restaureret og indrettet som pensionater og butikker.

Hadrians Port

Seværdigheden Hadrians Port er en imponerende marmorport, som blev rejst helt tilbage i 130 e.Kr. til ære for den romerske kejser Hadrian, da han besøgte byen.

Cumhuriyet Meydani

Cumhuriyet Meydani, eller Republic Square, er et must. Her kan du beundre den store statue af Kemal Atarük, grundlæggeren af den tyrkiske republik og landets første præsident.

Atatürkparken, Inönüparken og Antalyas strande

Begge parker byder på en fremragende udsigt over Bey Daglari og Middelhavet. Antalyas to strande ligger uden for Alanyas centrum: Den østlige hedder Lara, mens den vestlige hedder Konyaalti.

Yivli-minareten (den smukkeste minaret)

Denne minaret er et stentårn, som i dag er et symbol for Antalya. Det 37 m høje tårn er et absolut must. Tårnet blev opført i 1230 af Alladin Keykubat, som var seldsjukisk sultan. Den oprindelige moské-minaret blev revet ned og erstattet af Alladin-moskéen i 1337.

Antalya Museum

På museet kan du fordybe dig i en rig samling forhistoriske levn fra grotten Karain og statuer fra de græske, hellenistiske og romerske perioder. Derudover kan du se etnografiske klædeudstillinger samt nomadetelte, som yörük-tyrkerne boede i, når de flyttede omkring i bjergene.

Halk Bazar

Antalyas største basarområde med frugt, grøntsager, nødder, souvenirs m.m.

Minicity

På bagsiden af Migros 5M mod den vestlige strand finder du et område fyldt med kendte tyrkiske pladser i miniatureformat, som især er spændende for børn.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Antalya-området på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
De lokale minibusser, dolmus, er den billigste og mest almindelige transportfom, og der kører dolmusser til blandt andet Alanya, Side og Istanbul. Du kan også tage taxi eller sporvogn.

Sporvogn

Antalya har to slags sporvogne; den gamle sporvognslinje Heritage Tram, der kører mellem Müzesi og Zerdalilik, og den moderne sporvognslinje AntRay Light Rail, der kører mellem Fatih og Expo. Du kan købe billetter både i lufthavnen og i centrum.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Du kan kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Tyrkiske lira (TRY). Restauranter og forretninger accepterer de fleste internationale kreditkort. Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Tyrkisk. De fleste, der arbejder inden for turistindustrien, taler dog i en vis grad engelsk og tysk.

Øvrigt

Afstand til Istanbul 850 km, til Ankara 650 km og tll Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk nogle gange mere gangbart end engelsk.
Vejr og klima
 • januar
14°5°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • marts
18°7°
7
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
21°10°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°14°
10
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
30°18°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
34°21°
13
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
34°21°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
31°18°
11
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
20°10°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°7°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Antalya i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Antalya med rutefly.

Flyet lander i Antalya Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Antalya. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Transferen foregår med minibus, og køretiden fra Antalya Lufthavn til dit hotel er 25-30 minutter (ca. 12 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Den nøjagtige rute afhænger af lokale forhold og afgøres på stedet - du får mere information ved ankomsten. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Antalya
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.