Hoteller (73)

Rejser til Antalya-området

I og omkring Antalya har du alle ingredienserne til en god ferie: hoteller i forskellige prisklasser, myldrende markeder, fantastiske strande, varieret shopping og meget, meget mere.
Når du bestiller din rejse til Antalya-området, kan du vælge mellem fire forskellige rejsemål. I Side finder du et af vores allerbedste familiehoteller, Sunwing Side Beach, samt et Sunprime-hotel til dig, der rejser uden børn. I Alanya kan du vælge mellem et stort antal hoteller, herunder to Sunprime-hoteller ved stranden med det samme gennemtænkte design, som kendetegner alle vores Sunprime. I Belek ligger nogle af kystens mest elegante hoteller samt tre golfbaner i absolut topklasse. Vælger du at rejse til Antalya, kan du se frem til en ferie med masser af tyrkisk storbystemning, luksushoteller og ægte tyrkisk folkeliv.

Eksklusive hoteller

Langs kysten i Antalya-området kan du vælge mellem et par håndfulde eksklusive hoteller, og mange af dem har både All Inclusive og beliggenhed ved stranden. Perfekt til en ekstra herlig ferie. Vi har selvfølgelig også mere enkle hoteller og lejligheder til dig, der rejser med et mindre budget eller bare gerne vil tilbringe tiden og bruge penge på kystens mange spændende markeder. Vil du gøre det rigtig nemt for dig selv, vælger du et hotel med All Inclusive, hvor mad og drikke på hotellet indgår i prisen.

Sol og strand

Mange af strandene i Antalya-området er flere kilometer lange. Vandet er klart, her er god service, og vejret viser sig næsten altid fra sin bedste side. Du har samtidig alt inden for rækkevidde, så du behøver sjældent forlade stranden for at spise frokost eller købe en is. Og så er sæsonen lang; fra april til oktober kan du bade i det indbydende blå hav og nyde solens varme stråler.

Sunwing og Sunprime

Rejser du til Antalya-området med børn, skal du se nærmere på vores Sunwing Side Beach, som tilbyder komfortable og gennemtænkte lejligheder, masser af aktiviteter - ofte sammen med Lollo & Bernie - og naturligvis restauranter med lækker mad til både store og små. Hvis du skal rejse uden børn, anbefaler vi vores tre Sunprime-hoteller i Antalya-området. Her kan du være sikker på at få en voksenferie i elegante omgivelser med fremragende service.

Oplev Tyrkiet

I Antalya-området kan du gå på opdagelse i basarens mylder eller nyde stilheden på en sejltur op ad Manavgatfloden. Nattelivet er festligt og løssluppet, men vil du hellere nyde en stille aften med middag i solnedgangen, er der også masser af valgmuligheder. Så er det bare op til dig, om det skal være en kebab fra en gadestand eller en velkomponeret middag på en restaurant med hvid dug. Uanset hvad du vælger, kan du se frem til en kokkekunst, som er helt speciel - og den er selvfølgelig allerbedst her i ægte tyrkiske omgivelser. Det samme gælder shoppingen, som ikke kun er spændende, men også meget billigere end derhjemme - især hvis du går på et marked eller i en basar. En god tommelfingerregel, når man rejser til Tyrkiet, er derfor at pakke let, men i en stor kuffert.
Find dit hotel
Strand

Strande i Antalya-området

En rejse til Alanya byder på to af områdets bedste strande; Kleopatrastranden og den østlige strand. I Antalyas gamle bydel kan man desuden bade fra klipper, badeplateauer og små bugter. Stranden i Belek er cirka 2 km lang med grovkornet sand og brat nedgang mod dybt vand. I Side-området findes flere skønne sandstrande, blandt andet den lavvandede vestlige strand, der er meget børnevenlig.
Mad, drikke og natteliv

Mad og drikke i Tyrkiet

Det tyrkiske køkken er præget af både Asien og Europa og byder på fantastiske dufte og smage. I Antalya-området findes et rigt udbud af både lokal mad og internationale retter som tacos, sushi og pizza. Udvalget af restauranter er stort i såvel Alanya som Antalya, og her findes alt fra små enkle madboder til gourmetrestauranter med eksklusive vinkort. Side har et ganske stort udbud af restauranter, hvorimod mange restauranter i Belek ligger i forbindelse med byens førsteklasseshoteller. Det er generelt billigere at spise ude i Tyrkiet end i Danmark, og man kan sagtens uden de større anstrengelser finde sig et godt måltid mad for under 100 kroner - især hvis du går på en lokal restaurant.

Tyrkisk mad

Hovedretter
Hovedretten består ofte af fisk eller kød. Vær opmærksom på at fisk kan være meget dyrt. Nogle af de mest almindelige fiskeretter er sværdfisk (kilic), pighvar (kalkan), havaborre (levrek) og tunfisk (palamut). På menukortet er priserne oftest angivet efter vægt. Af kødretter kan nævnes lam (kuzu), kylling (tavuk), oksekød (dana) og den meget berømte sis kebab, som er grillspyd med kød. 

Pide
Flade brød, der serveres til mange måltider.

Feta
Ost lavet af fåre- eller komælk og derefter lagt i saltlage. Fetaost er en basisvare i det tyrkiske køkken, og den kan både være mild som en sommerdag og skarp nok til at skære glas med - det afhænger helt af, hvilken ret den skal bruges i.

Meze
Småretter fremstillet af friske grønsager, kød og krydderier, som serveres med brød til. Der findes uendeligt med varianter af meze, og afhængig af i hvilken del af landet man befinder sig, kan man prøve forskellige sammensætninger. Meze spiser man sammen med andre. De bliver serveret på fade, som stilles midt på bordet, så alle kan nå dem og prøve de forskellige varianter. Tyrkerne drikker raki til meze. Symfonien af smage i meze-retterne passer godt sammen med nationaldrikken. Restauranterne har deres egne varianter af disse retter, men i princippet har de alle det, som kaldes for en meze-tallerken, som er en tallerken med et udvalg af husets bedste meze-retter. Ved man, hvad man synes om, er det bedre at bestille sine meze-retter enkeltvis, da de serveres på separate små tallerkner.

Desserter

Efter middagen kan man nyde en baklava (butterdejskage med sirup), kabak tatlisi (græskar med masser af sød sauce), asure (en slags budding med nødder, cornflakes og rosiner) eller muhallebi (mælkebudding). Afiyet olsun – velbekomme!

Kebabskolen

Döner kebabminder mest om den slags kebab, man kan købe i Danmark. Den består af strimler af lamme-, kyllinge- eller oksekød, som puttes i franskbrød, over franskbrød skåret i tern eller i dürüm, hvor kebabkødet er rullet ind i et tyndt brød. Döner kebab serveres med salat og løg.

Iskender kebabhar fået sit navn efter Alexander den Store. Har i princippet samme ingredienser som Döner kebab men serveres på en tallerken med kødet oven på brød, som er skåret i tern, samt tomatsauce og yoghurt. 

Adana kebaber hakket oksekød, som er relativt stærkt krydret. Grilles på spyd og serveres oftest med grillede tomater eller peberfrugter. 

Sis kebabbestår af store stykker lamme-, okse- eller kyllingekød samt peberfrugter og af og til tomater grillet på spyd. 

Patlican kebaber som sis kebab men blot med aubergine i stedet for peberfrugt og tomat.

Drikkevarer

I Tyrkiet brygges der flere lokale typer øl af fin kvalitet, og landets vine er også gode, selv om de ikke passer så godt til den tyrkiske mad. Skal man gøre som tyrkerne selv, skal man drikke raki til maden, specielt til meze, som blander så mange forskellige smage, at vinens egen smag havner lidt i baggrunden. Raki er beslægtet med den græske ouzo, den franske pastis og Levantens arak. Den er med andre ord en slags anisbrændevin. Man hælder drikken op i et glas, putter et par isterninger i og fylder op med vand, hvorved drikken bliver mælkehvid og uklar. Tag den med ro selv om det smager godt. Raki er trods alt stærk spiritus. Ayran bør også nævnes, når man taler om tyrkiske drikke. Den består af yoghurt og vand, som røres sammen med lidt salt. God og læskende i varmen!

Kaffe og te

Tyrkisk kaffe drikkes af en lille kop og har en ret tyk konsistens med kaffegrums i bunden. I henhold til tyrkisk tradition kan man få sin fremtid spået i kaffegrums. Når du bestiller en kop tyrkisk kaffe, spørger tjeneren, hvor sød du ønsker den. Az sekerli (udtales aas sjekerli) er med lidt sukker, orta (udtales årta) er med "tilpas" meget sukker og sekerli (udtales sjekerli) er med meget sukker. Normalt får man altid et glas vand til sin tyrkiske kaffe. 

Te drikkes af små tulipanformede glas. Man kan få almindelig te og æblete. De fleste skandinaver synes godt om æblete, og den kan drikkes både varm og kold.

Nattelivet i Antalya-området

I Alanya findes et hav af barer og diskoteker, og der hersker en livlig stemning hele natten. Også Antalya har et godt og varieret natteliv med mange barer og natklubber. I højsæsonen byder Side ligeledes på et godt natteliv, primært i den østlige del af byen og i havnekvarteret. I Belek findes en del forskellige barer og også et par natklubber, men ellers foregår det meste natteliv på hotellerne.
Shopping

Shopping i Antalya-området

Tyrkiet er et sandt shoppingmekka, hvis man holder sig til varer, som er produceret i landet. Importerede varer har nogenlunde samme prisniveau som derhjemme. Der er mange kopivarer i butikkerne, og oftest kan du prutte om prisen i butikker, som ikke har prismærker på varerne. Prismærker indikerer dog for det meste faste priser, hvilket mange butikker efterhånden har.

En del mærker, f.eks. Levi's, Benetton og Quicksilver, fremstilles på licens i Tyrkiet, hvilket gør, at priserne er lidt billigere sammenlignet med tilsvarende varer i Danmark. Der findes et stort udbud af guld- og sølvsmykker. En del butikker har deres egne guldsmede. Skindvarer findes i mange forskellige modeller og kvaliteter, og mange butikker har ligeledes egne skræddere. Det tager højst to dage at få lagt et par bukser eller en jakke op.

I basarerne er det stadig almindeligt at prutte om prisen - det er faktisk god tone. Man bliver ofte budt på en kop te eller noget læskende, mens man handler. Man behøver dog ikke at føle sig tvunget til at købe noget – dette er en del af den naturlige tyrkiske gæstfrihed, som ofte gør shoppingen til en ekstra god oplevelse.

Tæpper

Tæppernes pris varierer kraftigt alt efter kvalitet, materiale, alder og størrelse, men det, der især afgør prisen, er antallet af knuder per kvadratcentimeter. Et stort tæppe kan sagtens være billigere end et lille afhængigt af, hvor meget arbejde det har krævet at fremstille.

Mærkevaretøj

I Tyrkiet findes der masser af butikker med et stort udvalg af varer til lave priser, og man kan nemt komme til at købe mere, end man egentlig havde tænkt sig. Vær opmærksom på, at det meste mærkevaretøj i butikkerne er kopivarer, så hvis du vil være sikker på at købe ægte mærkevaretøj, bør du gå til autoriserede butikker som Quiksilver og Levi's.

Briller

Det er billigt at købe briller i Tyrkiet - i butikkerne koster de cirka det halve af, hvad de gør i Skandinavien. Der findes også et bredt udvalg af stel.

Lædervarer

Lædervarer af god kvalitet sælges til billige priser, og hvis du skulle forelske dig i en jakke, der måske ikke passer helt perfekt, kan de fleste butikker sy den til, så den bliver præcis, som du vil have den.

Guld og smykker

Guldsmykker sælges som 14, 18 og 22 karat. 14 karat er mest almindeligt. Staten har fastsat en pris på guld pr. gram, og det, man betaler for, er det arbejde, som er udført. Denne pris varierer fra guldsmed til guldsmed.

Basarer og markeder

Både lokalbefolkning og turister flokkes til basarerne og markederne i Tyrkiet, og på de fleste markeder på vores rejsemål sælges ikke kun dagligvarer som frugt og grønt, men også tøj, sko, krydderier, legetøj og meget andet.

Shoppingcentre

I Antalya-området findes også flere store shoppingcentre med et bredt sortiment af butikker med kendte mærker, der sælges til faste priser.

Piratkopier

Salg af piratkopier er et lukrativt marked over hele verden og kan omfatte alt fra tøj, sko og tasker til ure, tv-spil og lægemidler. Det er ulovligt at handle med piratkopier, og hvis en vare er mistænkeligt lav, handler det nok om en kopi, hvorfor du bør afstå fra at købe den.
Sport og træning

Sport og træning i Antalya-området

Vandski, parasailing, beachvolley, vandring og cykelture - Antalya-området har meget at byde på for dig, der gerne vil træne og dyrke sport i ferien.

Mountainbike

Antalya-området byder på kuperede omgivelser og egner sig perfekt til en tur på mountainbike i ferien.

Riverrafting

Professionelle guider sørger for, at sikkerheden er på plads, og så begiver man sig ellers ud på floden i gummibåde med plads til 10-12 personer. Man er på floden i godt to timer, og i prisen indgår frokost, som spises på land. Der er også mulighed for at prøve bodyrafting.

Dykning

I Alanya har du et sandt undervandsparadis for dine svømmefødder. Her er mulighed for stort set alle former for dykning i forskellige prisklasser. Middelhavet byder på mange udfordringer og vidunderlige oplevelser for alle dykkere, hvad enten man er erfaren eller nybegynder. Priserne for dykning i Tyrkiet er generelt lavere end i Nordeuropa. Det kan du drage fordel af i løbet af din ferie og opleve den utrolige verden, som findes under havoverfladen.

Golf

Belek er et sandt paradis for golfspilleren med ti forskellige golfklubber beliggende smukt langs kysten og udfordrende baner af forskellig karakter.
Aktiviteter og seværdigheder

Aktiviteter i Antalya-området

I Antalya-området kan du unde dig selv lidt selvforkælelse til meget rimelige priser. Desuden findes Alanya Aquapark, som byder på sjov for hele familien.

Gå til frisøren

Hos frisøren kan mænd blive barberet på god gammeldags manér med skum og barberkniv, hvorefter der ofte klippes næsehår og gives en let ansigtsmassage.

Hamam

Tyrkisk bad – hamam – er et must, når man er i Tyrkiet; helst i starten af ferien, for så lægger du grunden til en fin kulør, som holder længere. Du får først en kropspeeling, som fjerner de døde hudceller, derefter en sæbemassage, og det hele afsluttes med en oliemassage.

Seværdigheder i Antalya-området

Antalya-området byder på mange historiske og interessante seværdigheder.

Pamukkale

Spektakulært område på UNESCOs Verdensarvsliste med naturskabte kalkstensterrasser og varme kilder, hvoraf Kleopatras bassin er det mest berømte og derfor koster ekstra at bade i.

Manavgat

Populært udflugtsmål blandt såvel turister som lokalbefolkning. Vandfaldet i Manavgatfloden ligger cirka 4 km nord for byens centrum og er et af Tyrkiets mest kendte vandfald. Det er også en hyggelig oplevelse at tage på udflugt på Manavgatfloden og flyde langs med flodens bredder i vandets eget tempo, mens man kan nyde det smukke landskab. Ved flodmundingen venter et dyp i det kolde flodvand eller i det betydeligt varmere Middelhav et lille stykke derfra.

Taurusbjergene

Denne bjergkæde løber langs Tyrkiets sydkyst og byder på flere hyggelige små landsbyer med fantastisk udsigt over omgivelserne.

Aspendos

Verdens bedst bevarede romerske teater med plads til omkring 15.000 tilskuere. Scenebygningen i flere etager, som også har en fantastisk akustik, er et imponerende stykke arkitektur. Under seljukkerne blev teatret anvendt som rasteplads for karavanerne.

Selge

Mellem Alanya og Side findes en frakørselsvej, der efter cirka 40 km munder ud i en naturpark med ruiner efter en antik by, og udsigten fra den snoede vej er hele turen værd. Ved Selge findes også en velbevaret romersk bro.

Dimcaygrotten

Dimcay er en af verdens dybeste drypstensgrotter med dramatiske og utrolige formationer. Det omkringliggende bjerglandskab er også smukt og byder på fantastiske udsigter og frodig natur.

Perge

En af de bedst bevarede romerske byer på sydkysten med fine udgravninger af blandt andet et badehus, stadion teater og agora (bytorv). Apostlen Paulus siges at have besøgt Perge på en af sine mange rejser. Et must for historieinteresserede.

Istanbul

Hvis du har god tid, bør du besøge spændende Istanbul - Tyrkiets største by med cirka 15 mio. indbyggere. Byen byder blandt andet på enorme overdækkede basarer, det imponerende monument Hagia Sofia, Den Blå Moské, sultanpaladset Topkapi og meget, meget mere.
Sådan kommer du omkring

Sådan kommer du rundt i Antalya-området

Du kan tage med bus eller taxi mellem feriebyerne langs Antalyakysten.

Bus

Dolmus betyder 'fuldbus', hvilket er præcis, hvad de er. Når du vil stige på en dolmus, vinker du den ind ved at række hånden i vejret. Når du gerne vil af, siger du højt "DUR", som betyder stop på tyrkisk. Det er nemt og billigt at komme rundt med dolmus, og de kører også længere strækninger, for eksempel mellem Alanya og Antalya.

Taxi

Taxibilerne er gule og nemme at praje på gaden. Kontrollér, at taxameteret er slået til, når turen starter. Hvis du skal en længere strækning, kan du aftale en fast pris fra starten. Efter midnat stiger prisen med 50 %. Man kan altid tjekke, om taxameteret står korrekt; om dagen skal der stå "Günduz". Taxichaufførerne forventer drikkepenge, så rund altid beløbet op.
Fakta

Tidsforskel

Dansk +1 time.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Antalya-området i sommerhalvåret. Du kan desuden rejse til Antalya-området året rundt med rutefly.

Flyet lander i Antalya Lufthavn. I visse perioder tilbyder vi også fly til Gazipasa Lufthavn uden for Alanya.

Du kan finde information om transfer under hvert enkelt rejsemål.
Vejr og klima
 • januar
14°5°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • marts
18°7°
7
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
21°10°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°14°
10
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
30°18°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
34°21°
13
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
34°21°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
31°18°
11
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
20°10°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°7°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Antalya-området, hvor Spies' rejsemål Antalya, Alanya, Side og Belek ligger, har middelhavsklima. I højsæsonen i juli og august kan der blive meget varmt, tit over 35 grader. Er du mere til et klima, som minder om en god dansk sommer, passer foråret og efteråret bedre.

April og maj

Foråret i Antalya-området minder om en god dansk sommer med dagtemperaturer på cirka 20-25 grader. Aftenerne er noget køligere, og der kan komme spredte regnbyger. I april og maj er landskabet mere frodigt og grønt, og temperaturen i havet ligger på lige under 20 grader.

Juni, juli og august

Somrene er solrige og meget varme. Temperaturen kan stige til omkring 35 grader. Luftfugtigheden er indimellem høj, hvilket kan gøre, at det føles mere trykkende og varmere, end det egentlig er. Også aftenerne er varme, og temperaturen om natten ligger ofte over 20 grader. Juli og august er den tørreste periode, og det regner sjældent. Temperaturen i havet ligger på cirka 25-27 grader.

September, oktober og november

Efteråret minder om den danske sommer med dagtemperaturer på 22-30 grader. Aftenerne er noget køligere, og der kan komme byger. I september og oktober ligger temperaturen i havet på omkring 24-26 grader. I november er der større risiko for regn.

December, januar, februar og marts

Vinteren er mild med temperaturer på cirka 15-17 grader i luften og cirka 16 grader i vandet. December, januar og februar er de måneder af året, som har flest regnvejrsdage, men allerede i marts vender det og bliver mere tørt igen.

Rejser til Antalya-området

concept-logo
Alanya
 • Shopping
 • Mad & Drikke
 • Natteliv
Alanya byder på både lange strande, shoppingmuligheder, seværdigheder, restauranter og barer, men også charmerende tyrkisk hverdagsliv med markeder og lokale caféer.
Antalya
 • Børnevenligt
 • Mad & Drikke
 • Natteliv
I Antalya får du både storby, strandliv og masser af sol. På en rejse hertil kan du kombinere kultur, seværdigheder og lokalt hverdagsliv med shopping, strand og fine hoteller.
Belek
 • Børnevenligt
 • Mad & Drikke
 • Strande
Vil du spille golf i ferien, er Belek et godt valg. Den lille, eksklusive by er kendt for sine luksuriøse All Inclusive-hoteller og fantastiske golfbaner, og her er også en fin strand.
concept-logo
concept-logo
Side
 • Børnevenligt
 • Strande
 • Mad & Drikke
På en rejse til Side venter fine strande og shopping, men også historiske seværdigheder midt i byen. Langs strandpromenaden ligger restauranterne side om side og byder på en smuk udsigt over havet.

Find din rejse til Antalya-området
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.