Se hoteller (33)

Rejser til Alanya

I Alanya har Spies flere populære familiehoteller, og til dig, der rejser du uden børn, venter to dejlige Sunprime-hoteller med lækker mad, gode vine samt fred og ro.
En rejse til Alanya er en rejse til det rigtige Tyrkiet for dig, som gerne vil se mere på ferien end hotel og strand. Her i Alanya går børnene i skole, de ældre damer diskuterer højlydt på gaden, og på markedet sælges der fødevarer og ikke kun kopier af mærkevarer eller billigt tøj. Samtidig har man forstået at give de besøgende det, de efterspørger, så her er rigeligt med både gode og mere almindelige restauranter samt et omfattende forlystelsesliv og velholdte strande, hvor både turister og lokalbefolkning kommer for at nyde solens stråler og køle af i Middelhavets salte vand.

Når sulten melder sig, og jagten går ind efter din næste yndlingsrestaurant, vil du hurtigt opdage, at mange lokale caféer hverken har menukort på engelsk, tysk eller dansk - faktisk har mange af dem slet ikke noget menukort overhovedet, idet alle alligevel ved, hvad der bliver serveret. Besøg markedet og fryd dig over de fine grøntsager og den friske fisk eller tag en tur i den nærmeste hamam og bliv en del af en tradition med mange hundrede år på bagen. Shopping kan man også nemt bruge en aften eller to på - udbuddet er stort, og priserne er yderst rimelige. Alanya er også et af kystens bedste valg, hvis du kunne tænke dig et livligt natteliv.

Børnevenlige hoteller i Alanya

Med Spies flyver du direkte til Alanya, og du har mange hoteller at vælge imellem. Vi tilbyder hoteller både tæt på stranden og lidt derfra, og du kan også vælge et hotel med All Inclusive, hvis ferien skal være ekstra bekvem. Et eksempel er familievenlige Green Garden med blandt andet et stort poolområde, nærhed til stranden og vores maskotter, Lollo & Bernie.

To Sunprime i Alanya

Sunprime Alanya Beach ligger ved strandpromenaden og er et af vores mest populære hoteller i Alanya med masser af bekvemmeligheder. I Oba øst for Alanya ligger Sunprime C-lounge, hvor både All Inclusive og wi-fi indgår i prisen. Som på alle vores Sunprime Hotels kan du også her se frem til en ferie i voksent selskab med elegante omgivelser og en fredelig atmosfære.

Kilometerlange strande

I Alanya er der god plads på stranden, uanset om man vælger Kleopatrastranden eller den østlige strand. Begge er fine og indbydende sandstrande med krystalklart vand og alle bekvemmeligheder inden for kort afstand.

Rejser for alle

Der er meget at se og opleve i og omkring Alanya. Tag på en bådtur på Manavgatfloden eller hop på et af træskibene, der giver dig mulighed for en dag på havet med masser af sol og svømmeture. Spies tilbyder også forskellige udflugter, blandt andet til den berømte flod Dimcay uden for Alanya. I højsæsonen fra juni til august flokkes mange unge til Alanya, men rejsemålet er også populært blandt både børnefamilier og par.
Tips og nyttig info
 • Sunprime Hotels
 • Family Garden-hoteller
 • Familiehoteller
 • Mad og drikke til gode priser
 • All Inclusive
 • God shopping
 • Restauranter og natteliv
 • Kilometerlange strande
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Alanya

Strand
Alanya-området byder på flere gode strande.

Kleopatrastranden

Kleopatrastranden er nok den mest kendte strand i Alanya. Stranden er inddelt i sektioner, der hver især er tilknyttet en strandkiosk, som sørger for liggestole, sælger forfriskninger og holder stranden ren og pæn. Sandet er ret grovkornet, og her er ikke lavvandet - man skal blot et par skridt ud i vandet, før man står i vand til livet. På stranden findes både toiletter og brusere, og der er også mulighed for at købe mad og drikke. Ligesom på den østlige strand har Kleopatrastranden lov til at hejse Blue Flag som tegn på, at vandet er rent, og at stranden opfylder visse minimumskrav til renlighed, handicapvenlighed etc.

Den østlige strand

Stranden er smallere end Kleopatrastranden, men den bliver en smule bredere et par hundrede meter fra centrum. Sandet er på grænsen til at være grus og fyldt med runde, glatslebne småsten. Også her er der mange restauranter og barer at vælge mellem - måske endda flere end på Kleopatrastranden.

Stranden Ulas

Fin lille strand cirka 5 km vest for Alanya. Man kan komme hertil fra centrum med dolmus, og den er meget populær blandt lokalbefolkningen.
Mad, drikke og natteliv
De fleste caféer og restauranter i Alanya serverer den mad, som de mener, turisterne vil have: burgere, pizza og forskellige former for tyrkisk fastfood som kebab og köfte - og det hele er både godt og billigt. Med hensyn til priserne gælder det, at jo tættere du kommer på centrum, desto mere betaler du for maden. Prisen kan variere næsten 100 % mellem det dyreste og det billigste sted, uden at det nødvendigvis afspejles i kvaliteten. Et eksempel er, at en flaske Efes-øl kan koste 6 lira ved marinaen og 3,50 lira kun et par hundrede meter derfra. Men på den anden side er priserne i Alanya generelt så lave, at priseforskellen næppe slår bunden ud af feriebudgettet.

Restauranter i Alanya

Du behøver aldrig at gå langt for at finde noget at spise i Alanya. I og omkring basaren ligger der både enkle restauranter og restauranter med et mere avanceret menukort. Ved marianen er standarden, såvel som prisen, noget højere. Langs Kleopatrastranden og den østlige strand findes et stort og varieret udbud af spisesteder, men søger du noget mere lokalt, er det bedst at bevæge sig op oven for Atatürk Boulevard.
Der findes et væld af barer og diskoteker i Alanya, først og fremmest i havnekvartererne. Oftest er det årets nye hits, der strømmer ud af højttalerne, og de internationale sange blandes med nye, tyrkiske pophits. Tyrkerne starter gerne aftenen med en god middag og fortsætter siden til havnen, hvor mange af barerne og diskotekerne ligger. Først omkring midnat kommer der rigtig gang i nattelivet. Barer og diskoteker i centrum lukker senest kl. 3, men vil man fortsætte videre, holder diskotekerne uden for centrum åbent til ud på morgenstunden.

I Tyrkiet findes både lokalproduceret spiritus og den dyrere importerede spiritus. Bestiller du for eksempel en gin og tonic, får du en drink blandet med lokal gin. Ønsker du den importerede spiritus, bør du nævne spiritusmærket ved bestillingen.
Shopping
Alanya har et godt udbud af butikker og markeder samt en basar. Forretninger med mærkevaretøj ligger langs med hovedgaden Atatürk Boulevard.

Basaren

Basaren i Alanya ligger lige oven for marinaen og er et stort område fyldt med butikker, der primært retter sig mod turister. Her kan du købe det meste: fra tæpper og tasker over tøj og sko til briller og souvenirs. De fleste butikker i basaren har åbent fra kl. 9 til 23, eller så længe der er kunder.

Markeder

Alanya har mange markeder, og et af de største med grøntsager og frugt ligger ved dolums-stationen og har åbent om fredagen. Om tirsdagen er der marked tæt på Can Hospital, hvor der sælges lidt af hvert, blandt andet tøj og sko. Mandag er markedsdag i Oba.
Sport og træning
Vandski, parasailing,, vandring og cykling - Alanya har meget at byde på for dig, der gerne vil træne og dyrke sport i ferien.

Dykning

Alanya er ideelt til fine dykkeroplevelser. Næsten alle dyk foretages ved den storslåede Alanya-klippe, som deler Alanya op i en østlig og en vestlig del. Klippen er hjemsted for mange forskellige slags planter og fisk, og dette bidrager til at gøre dykkeroplevelsen rigtig spændende. Desuden er der mulighed for dybhavsdykning for den mere erfarne dykker. Uanset om du har dykket mange gange før, eller om det er allerførste gang, du skal prøve denne sport, så vil dykning i Alanya helt sikkert være en udfordring, som vil give dig mange fine minder og feriens allerbedste oplevelser.

Mountainbike

Omgivelserne omkring Alanya er kuperede og velegnede til mountainbiking. Der findes flere ruter af forskellig sværhedsgrad, og det er muligt både at deltage i arrangerede cykelture og leje en cykel og køre rundt på egen hånd.

Riverrafting

Floden Koprucay i Koprulukløften er et populært sted at prøve riverrafting.
Aktiviteter og seværdigheder
I Tyrkiet har du mulighed for at unde dig selv lidt luksus til en billig pris, så grib chancen for et frisørbesøg eller en skønhedsbehandling. Gå heller ikke glip af et forfriskende hamambesæg i ferien.

Alanya Aquapark

Skulle du, mod forventning, blive træt af havet, kan du besøge Alanya Aquapark med lidt mere varierede bademuligheder, vandrutsjebaner og andet. Man kan sagtens tilbringe hele dagen her, da her både er restaurant og café, og hvis man ikke har lyst til at bade, kan man slappe af i en liggestol. Alanya Aquapark ligger midt i Damlatas og er ikke svær at finde.
Selv om Alanya har mange seværdigheder, kan du i ferien også tage til Side, som ligger mellem Alanya og Antalya. Side er berømt for sine antikke bygninger, ikke mindst det antikke amfiteater, som er et af Tyrkiets ældste og største. Provinshovedstaden Antalya er også et besøg værd. Byen ligger cirka to timers buskørsel fra Alanya og byder på historiske seværdigheder og en hyggelig gammel bydel med mange caféer, restauranter og butikker.

Markedet

Markedet i Alanya er en seværdighed i sig selv og en fryd for alle sanser. Her sælges der alt fra buttede meloner og solmodne tomater over krydderier, honning og nødder til kridhvid fetaost og nyfanget fisk. Det er her, lokalbefolkningen køber ind til aftensmaden, og det er en fornøjelse at gå rundt blandt de bugnende stande, selv om man ikke vil købe noget. Markedet ligger på Sugözu Cad, og det er bedst at tage hertil om morgenen.

Borgen

Højt oppe på en klippe troner denne enestående fæstning, hvis oprindelse går langt tilbage i tiden. Man ved, at romerne indtog en befæstning her, og siden har områdets forskellige herskere og erobrere alle gjort deres til at gøre fæstningen til det, den er i dag. Fra murene har man en fantastisk udsigt ud over både byen og havet, men til trods for de mange besøgende virker borgen lidt øde, eftersom der ikke er meget tilbage af borgen end netop murene. Du kan tage en taxi eller bus fra holdepladsen over for turistbureauet.

Grand Bazaar

Stor basar i Alanya centrum med alt mellem himmel og jord. Der er åbent alle dage, og om fredagen er der et stort frugtmarked. Husk at prutte om prisen!

Damlatasgrotten

Spændende grotte beliggende under borgen og med et væld af flotte stalaktitter og stalagmitter. Grotten er behageligt oplyst, og mange tilbringer et godt stykke tid hernede, dels for stilhedens skyld, dels fordi luften siges at være god for folk med vejrtrækningsproblemer.

Alanyas arkæologiske museum

Interessant museum med en fin samling arkæologiske og etnografiske fund fra området omkring Alanya. Åbent kl. 8.30-12 og kl. 13.30-17.30 alle dage undtagen mandag.

Det røde tårn

Dette var oprindeligt en del af byens befæstning med det formål at beskytte værftet, som ligger et lille stykke herfra. I dag er det en kombination af museum og kunstgalleri, hvis stærkeste side må siges at være udsigten over havnen og den østlige strand.
Udflugter
Escape to Cool
Escape to Cool
En heldagsudflugt med smuk natur, kølende dukkerter og et spændende besøg i en af verdens dybeste drypstensgrotter, Dimcay-grotten. Frokost indgår. Éntre til grotten indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Manavgat - bådtur og shopping
Manavgat - bådtur og shopping
En skøn heldagsudflugt med flodsejlads, badning, shopping og et stop ved vandfaldet i Manavgat. Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Alanya bådtur
Alanya bådtur
En skøn heldagsudflugt til søs langs Alanyas flotte kyst. Perfekt til dig, der kan lide afslapning i solen og svømmeture i havet. Frokost og lokale drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Hamam - tyrkisk bad i Alanya
Hamam - tyrkisk bad i Alanya
Et ægte tyrkisk bad, hamam, er et must for den, der vil forkæle sig selv i ferien! Måltider og drikkevarer indgår ikke.
Læs mere om udflugten
Jeepsafari - Alanya
Jeepsafari - Alanya
Oplev naturens skønhed på en måde, som kun en firehjulstrækker kan tilbyde. På denne jeepsafari begiver du dig ind i Tyrkiets dybe skove, og da bilen ikke har noget tag, kommer du utrolig tæt på naturen. Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
En god afslutning på ferien
En god afslutning på ferien
Hvad skal man lave den sidste feriedag, før flyet går hjem om aftenen? Et godt bud er at tage med os på flodtur efterfulgt af afslapning på stranden og middag før transporten til lufthavnen. Frokost og aftensmad indgår.
Læs mere om udflugten
Offroad i Taurusbjergene / Quad Safari
Offroad i Taurusbjergene / Quad Safari
På denne udflugt kombineres fart, adrenalinkick og ikke mindst seværdig natur i én og samme pakke. Oplev Taurusbjergenes sværttilgængelige grusveje og natur på en anderledes måde. Ingen måltider eller drikkevarer indgår. Husk kørekort!
Læs mere om udflugten
Riverrafting
Riverrafting
Tag med på riverrafting under professionel ledelse, og få et adrenalinkick ud over det sædvanlige - følelsen, når man begiver sig ned ad den 13 kilometer lange flod med adrenalinen pumpende i kroppen, er helt fantastisk! Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
Taxi i Alanya. Bus til Side, Antalya og Istanbul. Dolmus trafikerer de større landeveje.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Tyrkiske lira (TRY). Euro (EUR) accepteres også i stor udstrækning. De fleste internationale kreditkort accepteres i butikker og restauranter. Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Tyrkisk. De fleste, der arbejder inden for turistindustrien, taler dog i en vis grad engelsk og tysk.

Øvrigt

Afstand til Istanbul 850 km, til Ankara 650 km og tll Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk nogle gange mere gangbart end engelsk.
Vejr og klima
 • januar
14°5°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • marts
18°7°
7
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
21°10°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°14°
10
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
30°18°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
34°21°
13
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
34°21°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
31°18°
11
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
20°10°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°7°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Alanya i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Alanya med rutefly.

Flyet lander i Antalya Lufthavn.

I visse perioder er det også muligt at flyve til Gazipasa Lufthavn uden for Alanya.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Alanya. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Fra Antalya
Køretiden fra Antalya Lufthavn til dit hotel er 2,5 til 3,5 timer (100-130 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Bussen gør undervejs et stop, hvor du kan købe drikkevarer og snacks eller benytte toilettet.

Fra Gazipasa
Køretiden fra Gazipasa Lufthavn til dit hotel er fra 45 minutter til 2 timer (35-65 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop.

Den nøjagtige rute afhænger af lokale forhold og afgøres på stedet - du får mere information ved ankomsten. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på Sunwing og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel med bl.a. 10 kilo ekstra bagage. Hvis du har tilkøbt transfer, kører bussen desuden direkte til dit hotel uden stop ved andre hoteller.

TILBUD TIL ALANYA

Park Alanya
Park Alanya
Alanya, Antalya-området, Tyrkiet
 • Fly + dobbeltværelse
 • 1 uge
 • Afrejse 10 aug 2023 fra Billund
Inkl. morgenmadsbuffet
Inkl. morgenmadsbuffet
Fly + hotel, 1 uge
10 aug 2023 fra Billund
Green Garden Resort & Spa
familygarden
 • Børnevenligt
Green Garden Resort & Spa
Alanya, Antalya-området, Tyrkiet
 • Fly + 1-værelses lejlighed med balkon
 • 1 uge
 • Afrejse 22 apr 2023 fra København
Fly + hotel, 1 uge
22 apr 2023 fra København
Club Sidar
Club Sidar
 • Fly + 2-værelses lejlighed
 • 1 uge
 • Afrejse 27 jun 2023 fra Aalborg
Fly + hotel, 1 uge
27 jun 2023 fra Aalborg
Find din rejse til Alanya
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.