Se hoteller (28)

Rejser til Alanya

I Alanya har Spies flere populære familiehoteller, og til dig, der rejser du uden børn, venter to dejlige Sunprime-hoteller med lækker mad, gode vine samt fred og ro.

En rejse til Alanya er en rejse til det rigtige Tyrkiet for dig, som gerne vil se mere på ferien end hotel og strand. Her i Alanya går børnene i skole, de gamle damer diskuterer højlydt på gaden, og på markedet sælges der fødevarer og ikke kun kopier af mærkevarer eller billigt tøj. Samtidig har man forstået at give de besøgende det, de efterspørger, så her er rigeligt med både gode og mere almindelige restauranter samt et omfattende forlystelsesliv og velholdte strande, hvor både turister og lokalbefolkning kommer for at nyde solens stråler og køle af i Middelhavets salte vand.

Når sulten melder sig, og jagten går ind efter din næste yndlingsrestaurant, vil du hurtigt opdage, at mange lokale caféer hverken har menukort på engelsk, tysk eller dansk - faktisk har mange af dem slet ikke noget menukort overhovedet, idet alle alligevel ved, hvad der bliver serveret. Besøg markedet og fryd dig over de fine grøntsager og den friske fisk eller tag en tur i den nærmeste hamam og bliv en del af en tradition med mange hundrede år på bagen. Og brug endelig en aften eller to på lidt shopping - her er meget at købe, og det er ikke dyrt. Alanya er også et af kystens bedste valg, hvis du vil slå dig løs på ferien. Nattelivet står ikke tilbage for noget, og dagene bruger man på at sole og bade, måske krydret med en udflugt eller lidt eventyr.

Børnevenlige hoteller i Alanya

Rejser du med Spies til Alanya, har du mange hoteller at vælge imellem. Vi tilbyder både hoteller tæt på stranden og lidt derfra, og du kan også vælge et hotel med All Inclusive, hvis ferien skal være ekstra bekvem.

To Sunprime i Alanya

Sunprime Alanya Beach ligger ved strandpromenaden og er et af vores mest populære hoteller i Alanya med masser af bekvemmeligheder. I Oba øst for Alanya ligger Sunprime C-lounge, hvor både All Inclusive og wi-fi indgår i prisen. Som på alle vores Sunprime Hotels kan du også her se frem til en ferie i voksent selskab med elegante omgivelser og en fredelig atmosfære.

Kilometerlange strande

I Alanya behøver man aldrig at flokkes på stranden, for her er plads til alle, uanset om man vælger Kleopatrastranden eller den østlige strand. Du kan glæde dig til funklende, krystalklart vand og alle bekvemmeligheder inden for kort afstand.

Rejser for alle

Der er meget at se og opleve i og omkring Alanya. Tag på en bådtur på Manavgatfloden eller hop på en af træbådene, som giver dig mulighed for en dag på havet med masser af sol og saltvand. Spies har mange udflugter, f.eks. til den berømte flod, Dimcay, som løber uden for Alanya. I højsæsonen, juni-august, er Alanya mødested for Europas ungdom, som har det dejligt og nyder det side om side med børnefamilier og par.

Tips og nyttig info
 • Sunprime Hotels
 • Family Garden-hoteller
 • Familiehoteller
 • Mad og drikke til gode priser
 • All Inclusive
 • God shopping
 • Restauranter og natteliv
 • Kilometerlange strande
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Alanya

Vejr og klima
 • januar
14°5°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • februar
15°6°
6
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • marts
18°7°
7
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
21°10°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°14°
10
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
30°18°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • juli
34°21°
13
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • august
34°21°
12
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • september
31°18°
11
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
26°14°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
20°10°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
16°7°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Strand
Alanya-området byder på flere gode strande.

Kleopatrastranden

Kleopatrastranden er nok den mest kendte strand i Alanya. Stranden er inddelt i sektioner, der hver især er tilknyttet en strandkiosk, som sørger for liggestole, sælger forfriskninger og holder stranden ren og pæn. Sandet er ret grovkornet, og her er ikke lavvandet - man skal blot et par skridt ud i vandet, før man står i vand til livet. På stranden findes både toiletter og brusere, og her er også mulighed for at købe noget at spise og drikke. Ligesom på den østlige strand har Kleopatrastranden lov til at hejse Blue Flag som tegn på, at vandet er rent, og at stranden opfylder visse minimumskrav til renlighed, handicapvenlighed etc.

Den østlige strand

Stranden er smallere end Kleopatrastranden, men den udvider sig en smule et par hundrede meter fra centrum. Sandet er på grænsen til at være grus og fyldt med runde, glatslebne småsten. Også her er der mange restauranter og barer at vælge mellem - måske endda flere end på Kleopatrastranden.

Ulas Beach

Ulas Beach er en fin, lille strand ca. 5 km vest for Alanya. Den er meget populær blandt lokalbefolkningen. Man kan tage en dolmus-bus fra Alanya til stranden.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 minutter.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Alanya i sommerhalvåret.

Du kan desuden rejse til Alanya med rutefly.

Flyet lander i Antalya Lufthavn.

I visse perioder er det også muligt at flyve til Gazipasa Lufthavn uden for Alanya.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Alanya. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Fra Antalya
Køretiden fra Antalya Lufthavn til dit hotel er 2,5 til 3,5 timer (100-130 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Bussen gør undervejs et stop, hvor du kan købe drikkevarer og snacks eller benytte toilettet.

Fra Gazipasa
Køretiden fra Gazipasa Lufthavn til dit hotel er fra 45 minutter til 2 timer (35-65 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop.

Den nøjagtige rute afhænger af lokale forhold og afgøres på stedet - du får mere information ved ankomsten. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på Sunwing og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel med bl.a. 10 kilo ekstra bagage. Hvis du har tilkøbt transfer, kører bussen desuden direkte til dit hotel uden stop ved andre hoteller.
Mad, drikke og natteliv
De fleste caféer og restauranter i Alanya serverer den mad, som de mener, at turisterne vil have: burgere, pizza og forskellige former for tyrkisk fastfood som kebab og köfte. Det hele er både godt og billigt. Vil du gerne smage noget mere avanceret og spændende, skal du lede lidt længere, men det betyder ikke, at det er umuligt at finde. Med hensyn til priserne gælder det, at jo tættere du kommer på centrum, desto mere betaler du for maden. Prisen kan variere næsten 100 % mellem det dyreste og det billigste sted. Et eksempel er, at en flaske Efes-øl kan koste 6 lira nede ved marinaen og 3,50 lira kun et par hundrede meter derfra.

Restauranter i Alanya

Du behøver aldrig at gå langt at finde noget at spise i Alanya. I og omkring basaren ligger der både mange enkle restauranter og restauranter med et mere avanceret menukort. Omkring marianen er standarden, såvel som prisen, noget højere. Langs Kleopatrastranden og den østlige strand finder du og et stort og varieret udbud. Leder du efter noget mere lokalt, er det bedst at bevæge sig op oven for Atatürk Boulevard. Der er selvfølgelig også flere hoteller i Alanya, som tilbyder All Inclusive, hvor mad og drikke på hotellet indgår i prisen. Vi anbefaler dog, at du også prøver at spise ude et par gange i løbet af ferien.

Mad og drikke i Tyrkiet

Det tyrkiske køkken regnes af tyrkerne selv som det tredjebedste i verden efter det kinesiske og det italienske. Præcis hvordan man er kommet frem til den rangering fremgår ikke, men den tyrkiske mad fortjener uden tvivl stor ros. Langs den tyrkiske kyst er der gode muligheder for at prøve både rustik husmandskost og den mere raffinerede madlavningskunst, som stammer fra det kejserlige køkken, hvor hundredvis af højt specialiserede kokke konstant stræbte mod nye kulinariske højder.

Restauranter og spisesteder finder du overalt i Tyrkiet, fra enkle gadeboder til restauranter med hvide duge, vinkort og aircondition. På flere af turistrejsemålene omkring Antalya er et rigt udbud af både lokale og internationalt inspirerede spisesteder med mad fra stort set hele verden: tacos, pizza, sushi etc. Det er generelt billige at spise ude i Tyrkiet end i Danmark, og uden at anstrenge sig, kan man sagtens finde et godt måltid mad for under 100 kr., især hvis du går på en lokal restaurant.

Hygiejnen er sjældent et problem i Tyrkiet, og risikoen for madforgiftninger og lignende er ikke umiddelbart større end i Danmark. Dette så længe du undgår de sædvanlige fælder som undertilberedt kød og vand fra hanen.

Feta

Feta er ost, som fremstilles af fåre- eller komælk i saltlage, som er en fast bestanddel i det tyrkiske køkken. Den kan være mild som en sommerdag eller skarp nok til at skære i glas med, alt afhængig af hvad den skal anvendes til.

Meze

Småretter fremstillet af friske grøntsager, kød og krydderier, som serveres med brød til. Der findes uendeligt med varianter af meze, og afhængig af i hvilken del af landet man befinder sig, kan man prøve forskellige sammensætninger. Meze spiser man sammen med andre. De bliver serveret på fade, som stilles midt på bordet, så alle kan nå dem og prøve de forskellige varianter. Tyrkerne drikker raki til meze. Symfonien af smage i meze-retterne passer godt sammen med nationaldrikken. Restauranterne har deres egne varianter af disse retter, men i princippet har de alle det, som kaldes for en meze-tallerken, som er en tallerken med et udvalg af husets bedste meze-retter. Ved man, hvad man synes om, er det bedre at bestille sine meze-retter enkeltvis, da de serveres på separate små tallerkner.
Der findes et væld af barer og diskoteker i Alanya, først og fremmest i havnekvartererne. Oftest er det årets nye hits, som strømmer ud af højttalerne, og de internationale sange blandes med nye, tyrkiske pophits. Tyrkerne starter gerne aftenen med en god middag og fortsætter siden til havnen, hvor mange af barerne og diskotekerne ligger. Først omkring midnat kommer der rigtig gang i nattelivet. Barer og diskoteker i centrum lukker senest kl. 03.00, men vil man fortsætte videre, holder diskotekerne uden for centrum åbent til ud på de små timer.

I Tyrkiet findes der både lokalt produceret spiritus og den dyrere importerede spiritus. Bestiller du f.eks. en Gin & Tonic, så får du en drink blandet med en lokalt produceret gin. Ønsker du den importerede spiritus, så bør du bestille f.eks. en Gordons Gin & Tonic. Nævn med andre ord mærket på spiritussen, når du bestiller en drink.
Shopping
Selv om det er blevet markant bedre de seneste år, så findes der i Alanya stadig en del butikker, hvor sælgerne står ude på fortovet og forsøger at lokke kunderne ind i butikken. Disse sælgere er oftest ret lavtlønnede og får derfor provision af det, som kunden handler for, hvilket er forklaringen på, at de af og til kan være ret påtrængende. Hvis du ikke er interesseret i at gå ind i butikken, er det bedst, hvis du blot ignorerer dem. De fleste butikker i basaren har åbent fra kl. 09.00 til 23.00, eller så længe der er kunder i butikken. De øvrige butikker, f.eks. Benetton, Levi's, Quicksilver og Sisley, ligger kun på hovedgaden Atatürk Boulevard, ikke i basarerne.

Shopping i Tyrkiet

Tyrkiet er et sandt shoppingmekka, hvis man holder sig til varer, som er produceret i landet. Importerede varer har nogenlunde samme prisniveau som derhjemme. Der er mange kopivarer i butikkerne, og oftest kan du prutte om prisen i butikker, som ikke har prismærker på varerne. Prismærker indikerer for det meste faste priser, hvilket mange butikker har i dag. Dette skyldes naturligvis den kraftige inflation, som eksisterer i dagens Tyrkiet.

En del mærker, f.eks. Levi's, Benetton og Quicksilver, fremstilles på licens i Tyrkiet, hvilket gør, at priserne er lidt billigere sammenlignet med tilsvarende varer i Danmark. Der findes et stort udbud af guld- og sølvsmykker. En del butikker har deres egne guldsmede. Skindvarer findes i mange forskellige modeller og kvaliteter, og mange butikker har egne ligeledes skræddere. Det tager højst to dage at få lagt et par bukser eller en jakke op.

I basarerne er det stadig almindeligt at prutte om prisen - det er faktisk god tone. Man bliver ofte budt på en kop te eller noget læskende, mens man handler. Man behøver dog ikke at føle sig tvunget til at købe noget – dette er en del af den naturlige tyrkiske gæstfrihed, som ofte gør shoppingen til en ekstra god oplevelse.
Aktiviteter og seværdigheder
Vandski, parasailing (efter båd), beachvolley, vandreture og cykelture. Tyrkiet er fyldt med aktiviteter, men du kan selvfølgelig også vælge forkæle dig selv med lidt luksus til billige penge.

Dykning

I Alanya har du et sandt undervandsparadis for dine svømmefødder. Her er mulighed for stort set alle former for dykning i forskellige prisklasser. Middelhavet byder på mange udfordringer og vidunderlige oplevelser for alle dykkere, hvad enten man er erfaren eller nybegynder.

Generelt kan man sige, at priserne for dykning i Tyrkiet er lavere end i Nordeuropa. Det kan du drage fordel af i løbet af din ferie og opleve den utrolige verden, som findes under havoverfladen. Alanya er ideelt til fine dykkeroplevelser. Næsten alle dyk foretages ved den storslåede Alanya-klippe, som deler Alanya op i en østlig og en vestlig del. Klippen er hjemsted for mange forskellige slags planter og fisk, og dette bidrager til at gøre dykkeroplevelsen rigtig spændende. Desuden er der mulighed for dybhavsdykning for den mere erfarne dykker. Uanset om du har dykket mange gange før, eller om det er allerførste gang, du skal prøve denne sport, så vil dykning i Alanya helt sikkert være en udfordring, som vil give dig mange fine minder og feriens allerbedste oplevelser.

Cykling

Du kan leje cykler i Alanya. Det er let at cykle inde i Alanya, eftersom der ikke er så mange bakker. Hvis du har lyst til en lidt hårdere cykeltur, kan du tage ud på vejene oppe i bjergene, som ligger rundt om Alanya. Du kan få et kort, som markerer en cykelsti i bjergene, hvor man følger skiltene og får en fin men ret krævende dag. Du bør cykle forsigtigt, da trafikken er intens i Alanya og omegn. Husk også at få en cykelhjelm med dig, når du lejer cyklen.

Besøg frisøren

Hos frisøren kan mænd blive barberet på gammeldags vis med skum og barberkniv. Efter barberingen får man en let hovedbundsmassage og trimning af øre- og næsehår. Kvinderne kan forkæle sig selv med en vask og føn, hvis man ikke vil lade frisøren sætte saksen i håret.

Skønhedspleje

Tyrkisk bad – hamam – er et must i løbet af ferien i Alanya. Sørg for at gå derhen i starten af ferien, så du lægger grunden til en fin kulør, som holder længere. Du får først en kropspeeling, som fjerner de døde hudceller, derefter en sæbemassage, og det hele afsluttes med en oliemassage.

Alanya Aquapark

Skulle du, mod forventning, blive træt af havet, kan du besøge Alanya Aqua Park med lidt mere varierede bademuligheder, vandrutsjebaner og andet. Man kan sagtens tilbringe hele dagen her, da her både er restaurant og café, og hvis man ikke har lyst til at bade, kan man slappe af i en liggestol. Alanya Aqua Park ligger midt i Damlatas og er ikke svær at finde.

Pamukkale

Det er svært at tro, at naturen selv har skabt disse fascinerende, næsten surrealistiske formationer. Men mineralholdigt vand og lang tid var alt, der skulle til for at danne de kridhvide stalagmitprydede bassiner, som falder ned ad klippen i bløde terrasser. Kleopatras bassin er det mest kendte af dem, og det koster derfor ekstra at bade her.

Pamukkale

Det er svært at tro, at naturen selv har skabt disse utrolige formationer, men mineralholdigt vand og lang tid var alt, hvad der skulle til for at danne disse kridhvide stalagmitprydede bassiner, som falder i bløde terrasser. Kleopatras bassin er det mest kendte af dem, og det koster derfor ekstra at bade her.

Borgen

Højt oppe på en klippe troner denne enestående fæstning, hvis oprindelse går langt tilbage i tiden. Man ved, at romerne indtog en befæstning her, og siden har områdets forskellige herskere og erobrere alle gjort deres til at gøre fæstningen til det, den er i dag. Fra murene har man en fantastisk udsigt ud over både byen og havet, men til trods for de mange besøgende virker borgen lidt øde, eftersom der ikke er meget tilbage af borgen end netop murene. Du kan tage en taxi eller bus fra holdepladsen over for turistbureauet.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Antalya-området på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Taxi i Alanya. Bus til Side, Antalya og Istanbul. Dolmus (linjetaxi) kører langs de større landeveje.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Tyrkiske lira (TRY). Euro (EUR) accepteres også i stor udstrækning. De fleste internationale kreditkort accepteres i butikker og restauranter. Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Tyrkisk. De fleste, der arbejder inden for turistindustrien, taler dog i en vis grad engelsk og tysk.

Øvrigt

Hektisk trafik. Vand opvarmes ofte af solenergi, hvorfor temperaturen kan variere. Strømafbrud kan forekomme. Igangværende byggerier kan til tider være forstyrrende. Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke ind på hotellerne udefra. Dette gør sig dog ikke gældende, hvis du bor i en lejlighed. De tyrkiske myndigheder har oplyst, at danske pas skal være gyldige i mindst 5 måneder ved indrejse i Tyrkiet. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc. Læs også gerne Vigtigt at vide samt vores rejsevilkår inden afrejse.
Afstand til Istanbul 850 km, til Ankara 650 km og tll Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side og Alanya er tysk nogle gange mere gangbart end engelsk.

TILBUD TIL ALANYA

Cook's Club Alanya
Cook's Club Alanya
Alanya, Antalya-området, Tyrkiet
 • Fly + 1-værelses lejlighed med balkon i Beach-bygningen
 • 1 uge
 • Afrejse 23 apr 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
23 apr 2022 fra København
Sunprime Alanya Beach
sunprimehotels
 • Velegnet til voksne
Sunprime Alanya Beach
Alanya, Antalya-området, Tyrkiet
 • Fly + dobbeltvær.Classic Room,fransk altan mod omgivelser
 • 1 uge
 • Afrejse 23 apr 2022 fra København
Fly + hotel, 1 uge
23 apr 2022 fra København
Green Garden
familygarden
 • Børnevenligt
Green Garden
Alanya, Antalya-området, Tyrkiet
 • Fly + 1-værelses lejlighed med balkon
 • 1 uge
 • Afrejse 18 aug 2022 fra Billund
Fly + hotel, 1 uge
18 aug 2022 fra Billund
Find din rejse til Alanya
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.