Se hoteller (23)

Rejser til Ho Chi Minh City

Din rejse til Ho Chi Minh City, som tidligere hed Saigon, er begyndelsen på et fantastisk ferieeventyr med uforglemmelige oplevelser, overdådig natur og venlige mennesker.
Ho Chi Minh City er Vietnams økonomiske centrum. Her finder du mange eksempler på både det moderne og det klassiske Vietnam; de nye skyskrabere, som ligger side om side med de gamle franske levn i distrikt 1, pagoderne i Cholon-kvarteret, de mange markeder, torve og templer samt et utal af restauranter, caféer og madboder, hvor du altid kan få en portion forårsruller eller en nudelsuppe. Her er du garanteret en rejse fyldt med oplevelser og indtryk.

Franske og amerikanske påvirkninger

Ho Chi Minh City er en spændende asiatisk storby med gamle franske kolonialvillaer og et utal af seværdigheder. En rejse til Ho Chi Minh City byder på farvestrålende markeder, gadecaféer med larmende højttalere, som underholder hele kvarteret, trendy små kaffebarer, dukketeatre i frodige parker og buddhistiske munke med duftende røgelsespinde. Her finder du også over 200 pagoder, det myldrende Chinatown, det historiske museum og Ben Thanh Market med alt fra T-shirts til solmoden frugt. Langs gaderne sælges der mad, elektronik og meget andet, og i hvert af byens kvarterer mærker man historiens vingesus; en unik blanding af fransk, amerikansk og vietnamesisk kultur. Trænger du til en pause fra varmen og folkemylderet, kan du tage dig en forfriskning på hotel Rex, hvor amerikanerne afholdt deres daglige pressekonferencer under Vietnamkrigen.

Cu Chi-tunnelerne

Ho Chi Minh City er en by fuld af seværdigheder, og det er næsten et must af besøge Cu Chi-tunnelerne, der blev bygget af Viet Minh i slutningen af 1940'erne og udvidet af FNL-guerillaen under Vietnamkrigen. Tunnelsystemet rummede bl.a. forrådskamre, sovesale, skole og hospital.

Luksushoteller i Ho Chi Minh City

Når du bestiller en rejse til Ho Chi Minh City med Spies, har du frit valg mellem en samling hoteller, hvor luksusfaktoren er helt i top. Vores hoteller har en perfekt beliggenhed med et utal af seværdigheder lige uden for døren. Efter en lang dag med oplevelser og indtryk, er det rart at vide, at en afkølende dukkert i hotellets pool aldrig er langt væk. Vil du have endnu mere sol og vand, kan du kombinere rejsen til Ho Chi Minh City med et af vores vietnamesiske rejsemål ved kysten, som f.eks. Nha Trang eller Phan Thiet.
Tips og nyttig info
 • Luksushoteller
 • Centralt beliggende hoteller
 • Hoteller for voksne
 • Gode shoppingmuligheder, restauranter og natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Ho Chi Minh City

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
I Ho Chi Minh City der ingen strande. Visse hoteller har pool.
Mad, drikke og natteliv
I Ho Chi Minh City findes forskellige typer restauranter, lige fra de små suppekøkkener, hvor du kan købe nudelsupper, til elegante franske gourmetrestauranter. På mange af de lokale restauranter, som kun er overdækket af et stort bliktag, sidder der næsten udelukkende selskaber med mænd, som mødes for at drikke store mængder øl og få en bid mad. Vietnamesiske kvinder drikker som regel ikke alkohol og ryger ikke. Vietnameserne spiser sammen og bestiller oftest flere forskellige småretter, som hele bordet deles om. Noget, de derimod aldrig deles om, er regningen, hvilket ses som karakteristisk for udlændinge. Maden er forbavsende billig og øl ligeså. Vin er derimod ikke billigt, eftersom den importeres fra andre lande. Der findes dog en lokal vin ved navn Dalat, som produceres i højlandet i det centrale Vietnam. Den er billigere; ca. halv pris af de importerede. Spiser du på de små lokale restauranter, kan du klare dig for under 150.000 Dong pr. dag. Det er en god idé at gå efter restauranter med mange mennesker, da dette er et tegn på god og billig mad.

Vietnameserne begynder oftest dagen med en nudelsuppe, morgenmadsris (com tam) eller en baguette. Til frokost og aftensmad spiser de ris med fisk, kylling eller kød og grøntsager. Vietnam er også kendt for sine lækre fiske- og skaldyrsretter med blæksprutter, rejer, krabber etc. Ged er en anden specialitet, og der er flere restauranter, som udelukkende serverer retter med gedekød. Du skal heller ikke blive overrasket, hvis du støder på restauranter med mærkelige retter som hundekød, gedepenis, andefostre, krokodille, slanger og rotter på menuen. Mange af disse sære specialiteter siges desuden at højne potensen.

Til morgenmad og frokost drikker man ofte iste. Øl er den anden store måltidsdrik, i hvert fald blandt mænd. De lokale ølmærker hedder 333 (udtales "ba ba ba") og Saigon Beer. Derudover er Tiger Beer meget populær. Når det kommer til spiritus, er det risbrændevin, der gælder, og nogle steder kan du endda finde den med en slange i flasken. På diskotekerne ser man ofte vietnameserne drikke Hennesey cognac af et drikkeglas med is eller Coca Cola. Dette er statusdrikken nummer ét, som signalerer, at man er økonomisk godt stillet.

Vietnams tre køkkener

Det vietnamesiske køkken kan opdeles i tre regioner: det nordlige, det centrale og det sydlige køkken. Har du prøvet at spise på en vietnamesisk restaurant uden for Vietnam, har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med det sydvietnamesiske køkken, hvis tropiske smage ofte er bygget op omkring friske urter. I det centrale Vietnam er maden mere krydderstærk; her anvender man oftest frisk chili såvel som rejepasta. I det nordlige Vietnam minder maden mere om det kinesiske køkken med ingredienser som konserverede grøntsager, tørrede svampe og færre friske grøntsager og urter. Sort peber erstattes ofte af frisk chili. Den vietnamesiske mad er dog generelt ikke specielt stærk. I stedet får man små skåle med sojasovs, friskhakket chili, salt og peber med lime eller fiskesaucen nuoc mam ved siden af tallerkenen. Restaurantpersonalet giver gerne tips om, hvilke krydderier der passer til hvilke retter.

Der er mange udmærkede restauranter i Vietnam, ikke mindst i Ho Chi Minh City. Du bør dog også besøge nogle af de vietnamesiske gadekøkkener, hvor maden og stemningen tilsammen skaber en helt speciel atmosfære. Mange besøger området omkring Ben Than-markedet, hvor gaderne forvandles til rækker af spændende udeserveringer og markedsstande efter kl. 18.

Mad og drikke i Vietnam

Vietnamesisk mad er billig – og uimodståeligt god! Den er sjældent specielt krydret i sig selv, men i stedet får man små skåle med sojasovs, friskhakket chili, salt og peber med lime eller fiskesaucen nuoc mam (restaurantpersonalet giver gerne tips om, hvilke krydderier der passer til hvilke retter). På menukortene kan du bl.a. finde delikatesser som frøer, skildpadder og forskellige slanger, men de mest sædvanlige kødtyper er okse, svin, kylling, fisk og skaldyr. Italienske specialiteter som pizza og pasta er også populære.

Det vietnamesiske køkken bliver mere og mere kendt verden over, men maden smager selvfølgelig allerbedst her i Vietnam. Antallet af traditionelle retter anslås til at være omkring 500, og ingredienserne varierer en del. Fælles for de fleste retter er dog, at man anvender mange grøntsager, og at ingredienserne sjældent gennemsteges helt, da de tilberedes under høj varme i kort tid.

Når man sætter sig til bords i Vietnam, får man en lille tallerken, en lille skål, et par pinde og en lille ske, som man bruger under hele måltidet - dvs. ingen knive, ingen gafler og ingen "rigtige" tallerkener. Menukortene er oftest oversat til engelsk. Bemærk at mængden af mad varierer fra restaurant til restaurant, så det ene sted kan der være otte forårsruller på et fad, mens der er tyve på det næste. Retterne ankommer til bordet en ad gangen, og rækkefølgen kan variere.

Suppe og forårsruller

På den traditionelle frokostmenu er der ofte supper, som indeholder grøntsager, fisk, skaldyr eller kød. Suppen spises af en lille skål, men risen kan også komme heri og spises sammen med suppen, hvis man ønsker det. Mange vietnamesere er meget økonomisk bevidste, og er vant til at klare sig med det de har. Derfor ser man ofte, at de blander den gode suppe i risen eller endda bruger suppen som en smagstilsætning til risen. Foruden suppe får man retter på fad som f.eks. de meget populære forårsruller, der enten serveres stegte eller ustegte. Forårsrullerne serveres med nærmest uendelige kombinationer af fyld: nudler blandet med kødfars og grøntsager, rå grøntsager med rejer, kogte grøntsager med krydderier etc. De ustegte forårsruller, som minder en lille smule om sushi, må du endelig ikke glemme at smage. Ved siden af tallerkenen står der en lille skål med en sauce, som især passer godt til forårsruller.

Fisk og skaldyr

Fisk sælges sjældent i små portioner, så vær forberedt på at den ankommer hel på tallerkenen, grillet eller kogt, og dekoreret med ærter og andre grøntsager. Skaldyr er meget populære; krabber, rejer og blæksprutter finder du overalt. Hvis du vil spise på ægte vietnamesisk vis, skal du forsøge at klare dig med pindene eller - hvis det er nødvendigt – endda med fingrene. Hvis du er mere komfortabel med kniv og gaffel, kan du stort set altid få tjeneren til at hente det til dig.

Kylling og kød

Kylling, and og andet kød skæres i små stykker og serveres med grøntsager og krydderier. De mest "lokale" restauranter har retter med mere eksotiske kødtyper på menuen, og Vietnam er således et godt land, hvis du vil opleve, hvordan frøer, skildpadder og slanger smager. Stærke krydderier som chili kan forekomme i retterne, men den vietnamesiske mad er generelt meget mild. Bliver du træt af ris, kan du også vælge mellem et utal af nudelretter. Hvis du kan lide vegetariske retter, vil du sætte stor pris på det vietnamesiske køkken.

Drikkevarer

Til maden drikker man gerne vand, øl, frugtjuice eller sodavand. Vinene er dyre, og en australsk eller fransk vin kan godt koste mere end resten af maden på bordet. Men landet producerer også sine egne vine, og vinen Dalat fra området af samme navn findes på flere restauranter. Den er et interessant bekendtskab, men man skal nok ikke forvente sig alt for meget. Prøv også nogle af de lokale øl, f.eks. 333, som udtales "ba ba ba".

Søde sager

De mest almindelige desserter består af frisk frugt, men man kan også bestille pandekager med bananer, som ofte serveres med chokoladesauce. Søde sager er populære, men som dessert kan de være lidt tunge. Som mellemmåltid til en god kop kaffe passer de dog perfekt. Vælger du en kage, er det en god idé at undersøge, hvad den indeholder - det er nemlig ikke usædvanligt at fylde dem med kødfars, honning, løg og ingefær!

Kaffe og te

Når man er dejlig mæt oven på et godt vietnamesisk måltid, bliver man selvfølgelig spurgt, om man vil have kaffe eller te. Mængden af kaffe eller te efter maden er meget lille, og koppen er næsten på størrelse med et fingerbøl, men drikken er stærk og indtages hovedsagligt for at lette fordøjelsen. Bestiller du kaffe eller te på en café, får du en kop i almindelig størrelse. Te drikker man meget af. Kaffen er stærk, men meget god, især når den brygges på de specielle vietnamesiske kaffemaskiner.
I Ho Chi Minh City findes flere biografer samt masser af diskoteker og barer som f.eks. Hard Rock Café på Hai Ba Trung Street og jazzbaren Sax'n Art, som er ejet af landets største jazzmusiker, saxofonisten Tran Manh Tuan. Vietnameserne er et folkefærd, som oftest går tidligt i seng, men trods det har Ho Chi Minh City et rigt og aktivt natteliv. En af vietnamesernes yndlingsbeskæftigelser er karaoke, og der er derfor mange karaokebarer omkring i byen. Mange af disse henvender sig dog mest til det mandlige publikum, eftersom der ofte er ansat selskabsdamer. Disse steder kaldes Bia Om.

Vanddukketeater

Den måske mest unikke, men samtidig mest tilgængelige form for teater er vanddukketeater. Her ledsages vietnamesisk musik af imponerende scener, som ofte afspejler hverdagssysler og ceremonier fra det traditionelle liv på landet.

Standupcomedy

De folkelige standupklubber er en oplevelse, selvom du ikke forstår sproget. Festlig stemning med jokes i hektisk vietnamesisk tempo.

Musik

Den vietnamesiske opera, såkaldt Cai Luong, kaldes i nord for cheo. Denne specielle vietnamesiske sceneform udsprang af folkemusikken i det forrige århundrede og har visse lighedspunkter med den kinesiske opera - både sang og tale. Programmet er uregelmæssigt, så ring for nærmere information. Spørg dog en vietnamesisktalende om hjælp, for her tales ikke engelsk.

Der afholdes også koncerter med vietnamesisk populærmusik. I løbet af en aften kan du ofte opleve omkring ti dygtige artister optræde efter hinanden.
Shopping
I Ho Chi Minh City er der fine shoppingmuligheder og gode chancer for at gøre spændende, unikke fund. Stof, indretningsartikler og brugskunst er der mange penge at spare på. Det er ligeledes billigt at få skræddersyet tøj, og udvalget af skræddere er stort. Tag gerne eksempler på dit yndlingstøj med hjemmefra og lad skrædderne kopiere det. Langs Dong Khoi Street er der mange forretninger, som sælger natursilke, og her er gode muligheder for at få syet en festbluse eller måske bryllupstøj. Her finder du også internationale designerbutikker som Louis Vuitton og Gucci. Husk også at besøge Ben Thanh-markedet i distrikt 1, hvor du finder alt fra frugt og grøntsager til kaffe, te, tasker og T-shirts og meget mere. Saigon Square på Nam Ky Khoi Nghia Street har et stort udvalg af tøj og tasker. Desuden er der rigtig mange optikere i Saigon, men mange af dem taler ikke engelsk.

Optikere

Du kan nemt finde et par smarte briller ved en af optikerne i Ho Chi Minh Citys første distrikt. Medbring din styrke eller dine gamle briller; så slipper du for at gennemgå en synstest på gebrokken engelsk.

Dong Khoi Street

Langs denne legendariske gade, som under Indokina-perioden hed Rue Catinat, finder du et eksklusivt udvalg af vietnamesisk håndværk og stofforretninger. Priserne er relativt høje, men til gengæld er udvalget nærmest ubegrænset.

De Tham Street

Ligger i hjertet af backpacker-området. Her kan du gå på shoppingeventyr mellem tøj, brugskunst, cd'er og computerspil til lave priser.

Le Loi Street

Denne gade er indrammet af butikker med et blandet sortiment i alle prisklasser. Her finder du silketøj, gamle militæruniformer, brugskunst, T-shirts, kasketter etc. Gaden ligger i det første distrikt og er turistgade nummer ét.

Diamond Plaza

Diamond Plaza er et af Ho Chi Minh Citys mest moderne prestigebyggeriger - et elegant varehus for vietnamesere med god økonomi samt udlændinge. Her kan du købe mærkevarer, men også en hel del billige varer: tøj, ure, parfumer, sportsartikler etc.

Ben Thanh Market

Stor, overdækket markedsplads i Ho Chi Minh Citys første distrikt. Opført i 1914 og kendt som Les Halles Centrales under den franske periode. Her kan du gøre gode fund mellem stofvarer, tøj, gaveartikler og meget, meget mere. Her er det oplagt at prutte om prisen, og hvis du er dygtig - og respektfuld - kan du spare mellem 30 og 50 %. Markedspladsen ligger i distrikt 1 mellem Le Loi Street, Ham Nghi Boulevard, Tran Hung Dao Street og Le Lai Street.

Saigon Square

I nærheden af Benh Thanh-markedet ligger Saigon Square. Pladsen er ikke lige så stor som markedet, men udbuddet, som især består af tøj, er alligevel ganske stort. Sælgerne her er ikke lige så insisterende som på Benh Thanh-markedet, og udgangsprisen er ofte lavere. Men forsøg gerne at prutte om prisen.

Parkson

Parkson er en kæde bestående af flere stormagasiner i Ho Chi Minh City. På shoppinggaden Dong Khoi ved siden af Continental Hotel ligger det mest centrale af disse. Her finder du mærkevarer og, efter vietnamesiske forhold, lidt dyrere mærker.

Vincom Center

Ho Chi Minh Citys største og mest eksklusive shoppingcenter med alt fra Armani og Jimmy Choo til Mango og Nike.

Saigon Tax

Midt i det centrale Ho Chi Minh City ved krydset mellem Nguyen Hue og Le Loi ligger dette populære stormagagsin med aircondition og hele fire etager med bl.a. tøj og gaveartikler. En blanding af et stormagasin og et marked, hvor en del af butikkerne har faste priser, mens andre indbyder til at prutte om prisen.

Skræddere

Det er billigt af få syet tøj i Ho Chi Minh City, og udvalget af skræddere er stort. Tag gerne eksempler på dit yndlingstøj med hjemmefra og lad skrædderne kopiere det. Når du får syet tøj, er der en række ting, du skal være opmærksom på:

• Det kan tage lang tid. Hvis du skal have syet kompliceret tøj eller kostumer, skal du regne med at besøge skrædderen tre til fire gange for at prøve tøjet. Bestil derfor dit tøj i starten af ferien.
• Du kan prutte om prisen, og du bør aldrig betale hele summen i forvejen.
• Kontrollér stoffets kvalitet, inden skrædderen går i gang.
• Kontrollér sømmene. Bed skrædderen om at vise dig, hvilke sømme der er færdige og hiv lidt i dem for at se, om de er faste og holdbare.
• Undersøg alting meget nøje, inden du betaler. Når du først har modtaget dine varer og forladt butikken, er det meget svært at få pengene tilbage af skrædderen, hvis du er utilfreds med resultatet.
Sport og træning
De fleste store hoteller i Ho Chi Minh City har både træningsfaciliteter og pool.
Aktiviteter og seværdigheder
Du kan spille bowling og billard flere steder. Hvis du er interesseret i madlavning, kan du gå på kurser og lære at lave vietnamesisk mad.

Massage

Der er mange massageklinikker i Ho Chi Minh City. De har primært mandlige kunder, men på hotellerne kan både kvinder og mænd få massage. Som mand skal du dog være forberedt på at få tilbudt andre tjenester end bare massage!
Ho Chi Ming City byder på mange spændende seværdigheder, og det er oplagt at tage på en udflugt eller to. Det nemmeste er at tage med på en arrangeret udflugt med et rejsebureauerne, eftersom turene er planlagt ned til mindste detalje, og befolkningen uden for byen sjældent taler engelsk. Ulempen ved de arrangerede udflugter er dog, at man færdes på faste, etablerede ruter, så du kommer sjældent helt tæt på den lokale sjæl. Hos nogle arrangører kan du leje en bil eller minibus med tilhørende guide, så du er mere fri til at se netop det, du har lyst til.

Cu Chi-tunnelerne

Endagstur fra Ho Chi Minh City. Her kan du gå ned i tunnellerne, hvor Viet Cong-guerillaen opholdt sig under krigen. Denne udflugt er ikke for folk med klaustrofobi, selvom tunnellerne er blevet udvidet for besøgende turister. Tunnellerne, som nogle steder lå otte m under jorden, rummede sit eget lille samfund og førte med sine 250 km helt ind over grænsen til Cambodja.

Mekongdeltaet

En- eller todagesudflugt. Det er en stor oplevelse af sejle gennem naturen, som nogle steder danner tunneller af frodig, grøn vegetation. Her får du et unikt indblik i det sande vietnamesiske hverdagsliv, hvor floden har en central funktion, og undervejs kommer du forbi charmerende gamle huse, som svæver på pæle langs strandkanten. Besøg også det flydende marked, hvor bådene ved morgengry sejler ind fra flodens vidtstrakte forgreninger med frisk frugt og grøntsager.

Vung Tau

Strandby 128 km sydøst for Ho Chi Minh City. Du kan rejse hertil med båd på ca. en time eller køre med bus, hvilket tager omkring dobbelt så lang tid. Under det franske styre i Vietnam gik Vung Tau under navnet Cap St Jacques. Dette er en meget populær badeby blandt de lokale, og der er ofte mange mennesker på strandene. Her er mange hoteller i alle prisklasser og en lang, fin strandpromenade, som du med fordel kan udforske på en lejet scooter.

Long Hai Beach

Strandby 30 km nordøst for Vung Tau. Du kommer hertil med bus eller bil.

War Remnants Museum

Det tidligere War Crimes Museum, som i dag udstiller fotografier og levn fra krigen, overlader ikke noget til fantasien. Det bør siges, at museet er skarpt vinklet fra et nordvietnamesisk perspektiv.

Ho Chi Minh Museum

Ligger i en rosa bygning i byens fjerde distrikt. Dette flot anlagte museum tegner et omfattende og informativt billede af Vietnams historie og kommunistlederen Ho Chi Minhs fascinerende livshistorie. Her kan du bl.a. se portrætter og fotografier samt kuriositeter som f.eks. hans læsebriller og vandkanden, han vandede sine orkidéer med.

Art Museum

Moderne vietnamesisk kunst, som dog er mindre interessant og original end den, man finder på gallerierne. Her kan du også se revolutionær og propagandistisk kunst såvel som en samling med ældre kunst.

Pagoder

Der findes utallige mindre og større pagoder, buddhistiske templer, i Ho Chi Minh City. Du bør minimum besøge et af disse, hvor du kan opleve stemningen omkring den levende religiøse kult. Specielt under det kinesiske nytår, Tet, som indtræder i slutningen af januar/starten af februar er her masser af aktivitet.

Genforeningspaladset

Her huserede den sydvietnamesiske general Minh, som blot nåede at være statschef i 43 timer, inden nordvietnamesiske NVA-tanks forcerede grænsen den 30. april 1975 og satte punktum for krigen. I denne historisk prægede bygning fra 60'erne står mange af rummene tilbage, præcis som de gjorde på befrielsesdagen. I kælderen er der desuden et netværk af tunneller, en bunker og en krigscentral.

Katedraler

Mange af de sydvietnamesiske indbyggere af katolikker, og derfor er der også en del kirker. Notre Dame Cathedral er en af de mest kendte og blev opført mellem 1877 og 1883. Kirken ligger i hjertet af Ho Chi Minh City højest oppe på Dong Khoi Street.

Cha Tam

Cha Tam i Cho Lon, District 5, er kendt for alt andet end kristne grunde. Det var her, præsident Diem flygtede til med sin bror under kuppet i 1963 og senere blev skudt. Hændelsen gik over i historiebøgerne som "suicide with no hands".
Sådan kommer du omkring
Du må ikke køre bil i Vietnam, medmindre du har et vietnamesisk kørekort At leje en bil med chauffør er derfor et godt alternativ. Knallerter med en motorkapacitet på under 50 cc (kubik) må derimod gerne føres med dansk kørekort. Synes man, det er ubehageligt at køre i den hektiske vietnamesiske trafik, kan man i stedet hyre en knallert med chauffør. Motorcykeltaxi er billigere end almindelig taxi. I Ho Chi Minh Citys tætte trafik anbefaler vi dog, at man holder sig til almindelige taxier eller det mere miljøvenlige alternativ: at gå!
I Ho Chi Minh City kan du bl.a. køre med taxier og lokalbusser.

Taxi

Skal du rundt i Ho Chi Minh City, er taxi vejen frem. Her er det en god idé at skrive adressen ned, da den vietnamesiske udtale er svær at beherske. Selv om taxituren er meget billig, skal du være sikker på, at chaufføren slår taxameteret til. Der er mange forskellige taxiselskaber, omend de ikke allesammen er lige seriøse. Taxien skal have sit taxinummer synligt i forruden og på siden af bilen. En anden måde at komme rundt på, som ganske vist er lidt mere risikabel, er at tage en såkaldt Honda Om, en motorcykeltaxi.

Lokalbusser

Lokalbusser er der mange af på de forskellige rejsemål. Generelt er både komforten og sikkerheden lav. Inde i Ho Chi Minh City kan det være en sjov oplevelse at tage bussen fra eksempelvis Ben Than-markedet til Cholon. Af sikkerhedshensyn anbefales lokalbusserne dog ikke til længere strækninger.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Vietnam er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Lokale højtider

Det vietnamesiske nytår er det samme som det kinesiske. Det nye år indtræder den 5. februar 2019, og to til tre dage inden og efter er der lukket de fleste steder. Denne højtid er årets vigtigste, og de fleste offentlige transportformer er mere eller mindre fuldt bookede en uge før og efter nytåret, eftersom mange vietnamesere tager hjem for at holde nytår med familien. Transporttiderne er ofte forlængede i denne periode.

Valuta og kreditkort

Vietnamesiske dong (VND). Gængse kreditkort som VISA og MasterCard accepteres i begrænset omfang, dog som regel på hoteller og større restauranter. Der er mange hæveautomater i Ho Chi Minh City, og der kan maksimalt hæves 2 mio. VND per dag. Den bedste valuta at medbringe er amerikanske dollars.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

El

220 V. På de fleste hoteller har man ikke brug for en adapter, hvis man har almindelige runde 2-bens stik. Visse hoteller har kontakter, der passer til britiske 3-bens stik, og så er det nødvendigt med en adapter. Hotellerne har dog som regel adaptere, man kan låne.

Sprog

Vietnamesisk.

Øvrigt

Byen er stadig kendt som Saigon og er landets økonomiske hovedstad med ca. 9 mio. indbyggere. Vietnam har ca. 89 mio. indbyggere. Læs også 'Vigtigt at vide' og Spies' rejsebetingelser. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
31°21°
5
Solskinstimer pr. dag
26
Regnfri dage
 • februar
32°22°
6
Solskinstimer pr. dag
24
Regnfri dage
 • marts
33°23°
6
Solskinstimer pr. dag
26
Regnfri dage
 • april
34°24°
6
Solskinstimer pr. dag
22
Regnfri dage
 • maj
33°25°
5
Solskinstimer pr. dag
16
Regnfri dage
 • juni
32°24°
4
Solskinstimer pr. dag
14
Regnfri dage
 • juli
31°24°
4
Solskinstimer pr. dag
14
Regnfri dage
 • august
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
13
Regnfri dage
 • september
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
10
Regnfri dage
 • oktober
31°23°
4
Solskinstimer pr. dag
13
Regnfri dage
 • november
31°23°
4
Solskinstimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • december
31°22°
4
Solskinstimer pr. dag
22
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 14 timer til Ho Chi Minh City.

Afrejse

Med Spies kan du rejse til Ho Chi Minh City hele året med rutefly.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra lufthavnen til hotellerne i Ho Chi Minh City er ca. 45 minutter (ca. 12 km).

Find din rejse til Ho Chi Minh City
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.