Se hoteller (6)

Rejser til Phan Thiet

En rejse til Phan Thiet byder på strande, smuk natur og et myldrende folkeliv inde i byen.
Kystbyen Phan Thiet har længe været berømt for sin fiskesauce og smukke natur, og i den senere tid er mange også begyndt at rejse hertil for at holde badeferie ved Det Sydkinesiske Hav. Det er dog ikke byens egen strand, folk primært tiltrækkes af, men den lange og meget indbydende Ham Tien Beach, der ligger godt 10 km øst for Phan Thiet. En rejse til Phan Thiet er ikke komplet uden et besøg eller to i den myldrende by, som aldrig står stille.

Fredeligt strandliv

Ham Tien Beach er en kilometerlang og finkornet sandstrand med en fredelig og afslappet atmosfære, og takket være de enorme klitter i området regner det sjældent her. Langs stranden ligger hotellerne side om side, smagfuldt bygget i samklang med naturen. Når sulten melder sig, finder du nemt en førsteklassesrestaurant på hovedgaden, der løber parallelt med stranden. Mui Ne Beach er et godt rejsemål, hvis du søger en rejse med mere end sol, strand og afslapning. Her er et stort udvalg af vandsportsaktiviteter som f.eks. windsurfing eller kitesurfing, og forholdene er ofte rigtig gode. Foretrækker du at blive på land, er jeepsafari i de store sandklitter en spændende og anderledes oplevelse - et fartfuldt eventyr med masser af ørkenstemning. Områdets mest berømte seværdighed er landets største buddhastatue Tuong Phat Nam, som hviler på bjerget Takou ca. 30 km syd for Phan Thiet. Statuen er næsten 50 m lang, og bjerget er et vigtigt centrum for buddhister.

Besøg markedet i Phan Thiet

Phan Thiet er en typisk vietnamesisk by med masser af liv og aktivitet. Phan Thiet-floden løber gennem centrum, og i byens havn ligger der mange små farvestrålende fiskerbåde. De fleste feriegæster kommer hertil for strandens og naturens skyld, men markedet i centrum er også et besøg værd. Her kan man siksakke sig frem mellem menneskemyldret og prutte om priserne på tøj, solbriller, ure, cd'er, elektronik og legetøj. Du kan også opleve, at nysgerrige børn kommer hen og begynder at tale til dig på charmerende skoleengelsk.

Bo på stranden

De allerfleste af Spies' hoteller ligger ved stranden, så du nemt kan tage en dukkert i havet før morgenmaden. At dømme efter vores gæsters bedømmelser på hotellerne, vil du ikke blive skuffet, uanset om du vælger et af vores enkle hoteller eller et mere luksuriøst alternativ. I Vietnam får du fuld valuta for dit feriebudget.

Rejs med Spies till Phan Thiet

Du kan enten vælge at bo i Phan Thiet under hele ferien, eller også kan du kombinere Phan Thiet med et af vores andre rejsemål i Vietnam. Ring 70 10 42 00 for at bestille en kombinationsrejse, så hjælper vi dig.
Tips og nyttig info
 • Valgfri rejselængde
 • Hoteller på stranden
 • Fine strande
 • Kombinér rejsemål
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Phan Thiet

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Phan Thiet byder på en skøn strand, som dog ikke er specielt velbesøgt af turister. Det skyldes, at stranden ikke har de normale strandfaciliteter som eksempelvis liggestole og strandbarer. De vælger i stedet at bade, og endda bo, ved den kilometerlange Ham Tien Beach ca. 12 km fra Phan Tiet, hvor der er liggestole og barer. Stranden består af finkornet sand og er relativt lavvandet de fleste steder. Mange steder er den også bred, men pga. tidevandet varierer bredden meget. Stranden har sandbund så langt ud, som en normal dansker kan bunde, men pas på med at gå for langt ud, hvis det begynder at blæse, hvilket det ofte gør om eftermiddagen. Der kan af og til være stærke strømme i havet, så vær forsigtig når du bader og hav opsigt med andre.
Mad, drikke og natteliv
Restauranter i forskellige prisklasser med vietnamesisk og international mad. I Phan Thiet kan du spise udsøgte fiske- og skaldyrsretter, og på hotellerne finder du et større udvalg af international mad.

Mad og drikke i Vietnam

Vietnamesisk mad er billig – og uimodståeligt god! Den er sjældent specielt krydret i sig selv, men i stedet får man små skåle med sojasovs, friskhakket chili, salt og peber med lime eller fiskesaucen nuoc mam (restaurantpersonalet giver gerne tips om, hvilke krydderier der passer til hvilke retter). På menukortene kan du bl.a. finde delikatesser som frøer, skildpadder og forskellige slanger, men de mest sædvanlige kødtyper er okse, svin, kylling, fisk og skaldyr. Italienske specialiteter som pizza og pasta er også populære.

Det vietnamesiske køkken bliver mere og mere kendt verden over, men maden smager selvfølgelig allerbedst her i Vietnam. Antallet af traditionelle retter anslås til at være omkring 500, og ingredienserne varierer en del. Fælles for de fleste retter er dog, at man anvender mange grøntsager, og at ingredienserne sjældent gennemsteges helt, da de tilberedes under høj varme i kort tid.

Når man sætter sig til bords i Vietnam, får man en lille tallerken, en lille skål, et par pinde og en lille ske, som man bruger under hele måltidet - dvs. ingen knive, ingen gafler og ingen "rigtige" tallerkener. Menukortene er oftest oversat til engelsk. Bemærk at mængden af mad varierer fra restaurant til restaurant, så det ene sted kan der være otte forårsruller på et fad, mens der er tyve på det næste. Retterne ankommer til bordet en ad gangen, og rækkefølgen kan variere.

Suppe og forårsruller

På den traditionelle frokostmenu er der ofte supper, som indeholder grøntsager, fisk, skaldyr eller kød. Suppen spises af en lille skål, men risen kan også komme heri og spises sammen med suppen, hvis man ønsker det. Mange vietnamesere er meget økonomisk bevidste, og er vant til at klare sig med det de har. Derfor ser man ofte, at de blander den gode suppe i risen eller endda bruger suppen som en smagstilsætning til risen. Foruden suppe får man retter på fad som f.eks. de meget populære forårsruller, der enten serveres stegte eller ustegte. Forårsrullerne serveres med nærmest uendelige kombinationer af fyld: nudler blandet med kødfars og grøntsager, rå grøntsager med rejer, kogte grøntsager med krydderier etc. De ustegte forårsruller, som minder en lille smule om sushi, må du endelig ikke glemme at smage. Ved siden af tallerkenen står der en lille skål med en sauce, som især passer godt til forårsruller.

Fisk og skaldyr

Fisk sælges sjældent i små portioner, så vær forberedt på at den ankommer hel på tallerkenen, grillet eller kogt, og dekoreret med ærter og andre grøntsager. Skaldyr er meget populære; krabber, rejer og blæksprutter finder du overalt. Hvis du vil spise på ægte vietnamesisk vis, skal du forsøge at klare dig med pindene eller - hvis det er nødvendigt – endda med fingrene. Hvis du er mere komfortabel med kniv og gaffel, kan du stort set altid få tjeneren til at hente det til dig.

Kylling og kød

Kylling, and og andet kød skæres i små stykker og serveres med grøntsager og krydderier. De mest "lokale" restauranter har retter med mere eksotiske kødtyper på menuen, og Vietnam er således et godt land, hvis du vil opleve, hvordan frøer, skildpadder og slanger smager. Stærke krydderier som chili kan forekomme i retterne, men den vietnamesiske mad er generelt meget mild. Bliver du træt af ris, kan du også vælge mellem et utal af nudelretter. Hvis du kan lide vegetariske retter, vil du sætte stor pris på det vietnamesiske køkken.

Drikkevarer

Til maden drikker man gerne vand, øl, frugtjuice eller sodavand. Vinene er dyre, og en australsk eller fransk vin kan godt koste mere end resten af maden på bordet. Men landet producerer også sine egne vine, og vinen Dalat fra området af samme navn findes på flere restauranter. Den er et interessant bekendtskab, men man skal nok ikke forvente sig alt for meget. Prøv også nogle af de lokale øl, f.eks. 333, som udtales "ba ba ba".

Søde sager

De mest almindelige desserter består af frisk frugt, men man kan også bestille pandekager med bananer, som ofte serveres med chokoladesauce. Søde sager er populære, men som dessert kan de være lidt tunge. Som mellemmåltid til en god kop kaffe passer de dog perfekt. Vælger du en kage, er det en god idé at undersøge, hvad den indeholder - det er nemlig ikke usædvanligt at fylde dem med kødfars, honning, løg og ingefær!

Kaffe og te

Når man er dejlig mæt oven på et godt vietnamesisk måltid, bliver man selvfølgelig spurgt, om man vil have kaffe eller te. Mængden af kaffe eller te efter maden er meget lille, og koppen er næsten på størrelse med et fingerbøl, men drikken er stærk og indtages hovedsagligt for at lette fordøjelsen. Bestiller du kaffe eller te på en café, får du en kop i almindelig størrelse. Te drikker man meget af. Kaffen er stærk, men meget god, især når den brygges på de specielle vietnamesiske kaffemaskiner.
Phan Thiet er ikke et rejsemål med et aktivt natteliv, høj puls eller store diskoteker. Langs Mui Ne Beach er stemningen rolig og tilbagelænet, og man hører sjældent dunkende musik om natten. Der er dog flere forskellige barer at tilbringe aftenerne på, og regner man alle hotelbarerne med, er udbuddet relativt stort. Fælles for barerne er, at de alle er mere hyggelige end festlige, selv om en del af dem tilbyder livemusik enkelte dage om ugen. Mest stemningsfuldt er der ofte på strandbarerne.
Shopping
Phan Thiet er en relativt stor by efter danske standarder. Her er en del shoppingmuligheder, men forvent ikke mærkevareforretninger eller eksklusive arkader. Inde i centrum finder du livlige markeder, hvor du kan købe alt fra tøj, elektronik og legetøj til ure, solbriller, mc-dele og andet, som behøves i den vietnamesiske hverdag. Indtil videre ser det ikke ud til, at man vil indrette sig efter turisterne her.

Ham Tien

I Ham Tien er shoppingmulighederne koncentreret omkring den lange hovedgade, men forvent ikke det store shoppingeventyr. Med lidt tålmodighed kan du finde små souvenir- og tøjbutikker spredt omkring i byen, og her er også et par steder, som med lidt god vilje kan kaldes shoppingcentre. Det kan dog ikke betale sig at planlægge shoppeture hertil, da det primært er steder, man svinger forbi på vejen, når man ser dem. Der er også et lille marked i Mui Ne, som er kendetegnet ved sin charmere mere end sit udbud. Langs stranden møder du af og til strandsælgere, som ofte er små, smilende damer i rishatte. Hvis du ikke er interesseret i at købe, rækker et smil og et "no thank you" som regel. I udkanten af Phan Thiet finder du den lidt støre fødevarebutik Coop Mart, hvor du kan købe importerede og lokale varer.
Sport og træning
Tennis og golf hører til de mest populære aktiviteter i Phan Thiet, og der arrangeres også vandre- og klatreture af velrenommerede eventfirmaer. Hør dig for på dit hotel.

Mange hoteller har motionsrum, men de er som regel meget enkle med begrænset udstyr.

Spil golf i Phan Thiet

Området omkring Phan Thiet er kendt for sine fine golfbaner.

Surfing og kitesurfing

Ved Ham Tien-stranden tilbydes forskellig slags surfing og anden vandsport. Området er et af de billigste i verden at anskaffe sig et IKO-certifikat.

Vil du gerne kitesurfe meget både i og efter ferien, kan det være en god idé at købe brugt udstyr. Det er ikke umuligt at finde relativt nyt udstyr, der koster mindre, end det ville gøre at leje det.
Aktiviteter og seværdigheder

Jeepsafari

Arrangeres i de store sanddyner nord for Mui Ne. Spørg på dit hotel for mere information.

Cykeludlejning

Det er ikke svært at finde cykeludlejninger i Ham Tien-området, men kvaliteten af cyklerne varierer. Priserne er også meget forskellige. Flere hoteller udlejer selv cykler.

Fiskerlejet Mui Ne

Bor du ved Ham Tien-området, kan du leje en cykel og køre til den lille fiskerby Mui Ne, som ligger ca. 10 km væk. Det koster omkring to dollars om dagen at leje en cykel. Byen er en skarp og charmerende kontrast til de fine hoteller og hyggelige restauranter; gamle damer med rishatte, små børn i skoleuniformer, uspolerede levevilkår, husdyr og en broget flåde af blågulrøde fiskerbåde i havnen bidrager til byens helt specielle atmosfære.

Cham-tårnet Thap Po Sanu

Thap Po Sanu er en flot seværdighed, som ligger lige uden for Phan Thiet. Den består af tre smukke tårne, som blev bygget af Cham-folket i 700-tallet.
Sådan kommer du omkring
Uden et vietnamesisk kørekort må du ikke køre bil i Vietnam. At leje en bil med chauffør er derfor et godt alternativ. Du kan også leje en motorcykel med chauffør, hvilket er billigere end almindelig taxi. I Saigons tætte trafik anbefaler vi dog, at man holder sig til almindelige taxier eller det mere miljøvenlige alternativ: at gå!
Taxi er det mest almindelige transportmiddel, men der kører også busser fra bl.a. Phan Thiet til Mui Ne og Phan Thiet til Ho Chi Minh City. Der er desuden masser af cykel- og motorcykeludlejninger. Opholder du dig omkring Mui Ne og Ham Tien kan de være fine alternativer til taxi og bus, men hold dig helst fra Phan Thiets myldrende trafikjungle. Du skal ikke blive stresset over alle de tudende horn i trafikken - det betyder ikke, at folk er irriterede, men blot at de vil gøre dig opmærksom. Når du går eller står ved en trafikeret vej, går der aldrig længe, før en motorcykeltaxi ruller op på siden af dig for at tilbyde dig en tur til en af de mange seværdigheder og bydele - og prisen kan ofte forhandles. Det er obligatorisk at bære hjelm på knallert, scooter og motorcykel. De fleste har hjelm med til passageren, men lus er ikke helt ualmindelige, så måske taxi er at foretrække.

Lokalbusser

Lokalbusser er der mange af på de forskellige rejsemål. Generelt kan man sige, at standarden er lav, når det kommer til komfort og sikkerhed. I Phan Thiet er det dog en udmærket idé at tage bussen ind til byen. Bemærk at faste køreplaner ikke eksisterer for lokalbusserne.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Vietnam er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Lokale højtider

Det vietnamesiske nytår er det samme som det kinesiske. Det nye år indtræder den 5. februar 2019, og to til tre dage inden og efter er der lukket de fleste steder. Denne højtid er årets vigtigste, og de fleste offentlige transportformer er mere eller mindre fuldt bookede en uge før og efter nytåret, eftersom mange vietnamesere tager hjem for at holde nytår med familien. Transporttiderne er ofte forlængede i denne periode.

Valuta og kreditkort

Vietnamesiske dong (VND). Gængse kort som VISA, MasterCard og American Express accepteres i begrænset omfang i Vietnam, dog som regel på hoteller og større restauranter. Der er mange hæveautomater i Ho Chi Minh City og Phan Thiet, og man må maksimalt hæve 2 mio. VND per dag (ca. 500 kr.). Den bedste valuta at medbringe er amerikanske dollars.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +6 timer (sommertid +5 timer).

El

220 V. På de fleste hoteller har man ikke brug for en adapter, hvis man har almindelige runde 2-bens stik. Visse hoteller har kontakter, der passer til britiske 3-bens stik, og så er det nødvendigt med en adapter. Hotellerne har dog som regel adaptere, man kan låne.

Sprog

Vietnamesisk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
28°21°
5
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • februar
29°22°
6
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
30°23°
6
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • april
32°25°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
32°25°
5
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • juni
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • juli
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
13
Regnfri dage
 • august
31°24°
5
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
11
Regnfri dage
 • september
30°24°
5
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
10
Regnfri dage
 • oktober
30°23°
4
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
12
Regnfri dage
 • november
29°23°
4
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • december
29°22°
5
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 14 timer til Ho Chi Minh City.

Afrejse

Du kan rejse til Phan Thiet hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde. Flyet lander i Ho Chi Minh City Airport.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Ho Chi Minh CIty Airport til Phan Thiet er 5-6 timer (ca. 220 km).

Find din rejse til Phan Thiet
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.