Opdateret rejsevejledning for hele Spanien

_Opdateret 10. august kl. 10.15

Udenrigsministeriet opdaterede d. 6. august rejsevejledningen, så man nu fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Spanien. Det er besluttet, fordi Spanien på nuværende tidspunkt ikke opfylder kriterierne for smittetal i ministeriets model for rejsevejledninger. Vi har derfor indstillet alle flyvninger til Spanien 14 dage frem.

Når det gælder den resterende af sommersæsonen til Mallorca må vi desværre konstatere, at vi ikke har opnået det minimum af bestillinger, der skal til for at gennemføre programmet. Vi må derfor aflyse vores flyvninger til Mallorca frem til og med oktober.

Vi kontakter alle berørte gæster direkte via email med information om, hvilke muligheder der er for at komme på ferie.

Vi vil naturligvis stadig gerne hjælpe dig med at komme afsted. Denne sommer kan du rejse med os til flere af vores mest elskede charterrejsemål som Rhodos, Kreta og Cypern. Se vores program her

Har du bestilt en rejse til Gran Canaria med afrejse i september eller senere?
Vi håber naturligvis på at kunne gennemføre rejserne som planlagt. Vi følger situationen nøje og afventer myndighedernes beslutninger.

Spørgsmål og svar

Tør jeg bestille en rejse denne sommer
Hos Spies følger vi altid Udenrigsministeriet og andre myndigheders anbefalinger – herunder også myndighederne i de lande, vi sælger rejser til. Spies tilbyder ikke rejser, hvis myndighederne ikke bedømmer, at det er forsvarligt at rejse. Vi har samtidig igangsæt en lang række initiativer, så du kan føle dig tryg og sikker på rejsen. Læs mere her.

Om tilbagebetalinger af ændrede eller afbestilte rejser
Konsekvenserne af corona-epidemien fortsætter med at have store konsekvenser for hele vores samfund og særligt på os i rejsebranchen. De seneste uger har vi således håndteret et enormt antal rejser, der skulle aflyses eller flyttes. For os i rejsebranchen er situationen helt ekstraordinær, men vi gør vores yderste for så hurtigt som muligt at hjælpe alle kunder, hvis rejser er blevet påvirkede. Men det tager lige nu betydeligt længere tid end de normale to uger. Det er vi kede af og takker for tålmodigheden.

Status for tilbagebetaling 10. august 2020
Vi får mange spørgsmål omkring, hvornår tilbagebetalingerne sker i de tilfælde, hvor man ikke vælger at flytte sin rejse. Som altid, når du har bestilt en pakkerejse med Spies, er du beskyttet af Pakkerejseloven. Under normale omstændigheder sker refunderingen af afbestilte rejser inden for to uger. Vi gør vores bedste for at håndtere tilbagebetalingerne så hurtigt som muligt, og vi er kommet et godt stykke gennem annulleringerne. Men situationen gør desværre, at det det tager betydeligt længere tid end normalt.

Tilbagebetalingerne sker i kronologisk rækkefølge ud fra den dato, man har modtaget bekræftelse for os på, at rejsen er afbestilt eller ændret. Da langt flere nu har modtaget deres penge har vi lige nu en tilbagebetalingstid på ca. 40 dage fra bekræftet afbestillingsdato.

Lige nu har vi refunderet langt de fleste kunder med afbestilling frem til og med den 30. juni. I løbet af uge 33 fortsætter vi med tilbagebetalinger frem til og med den 7. juli (bekræftet afbestillingsdato).

Det er vigtigt at vide, at der kan være visse undtagelser for disse tilbagebetalinger, fx tager det noget længere tid ved manuel håndtering via bank samt tilbagebetaling for rutefly, ligesom det også kan tage længere tid hvis du har betalt med gavekort eller vi har forkerte oplysninger om kontonummer osv. (berørte kunder vil i disse tilfælde blive kontaktet af os).

Hvordan tilbagebetales pengene?
Pengene tilbagefører vi til det kort eller den konto, du brugte, da du betalte rejsen. Hvis du brugte forskellige betalingsmetoder til at betale din rejse, er det ikke sikkert, at tilbageførslerne sker samtidig. Men du skal selvfølgelig nok modtage det fulde beløb.

Når du rejser med Spies, er du altid beskyttet af loven om pakkerejser. Vi er medlem af Rejsegarantifonden og følger derfor de anvisninger vi får der fra.

Øvrig information