Se hoteller (6)

Costa Calma er det helt rigtige rejsemål for dig, der ønsker såvel strandliv som spændende udflugter på egen hånd.

Costa Calma er et fredeligt ferieområde i frodige omgivelser på Fuerteventuras sydkyst, ikke langt fra den lille by Canada del Rio. Her skal du hverken forvente natteliv eller larmende forlystelser - til gengæld kan du se frem til herlige strande, en rolig atmosfære og hyggelige udflugter. I Costa Calma findes alt, hvad du behøver på ferien: Sol, strande og hoteller for enhver smag, uanset om du rejser med eller uden børn. Du kan vælge mellem forskellige typer af vandsport, når du trænger til at være aktiv, og lidt længere nede på kysten ligger Playa Sotavento, som er kendt for wind- og kitesurfing.

Strandene ved Costa Calma

I Costa Calma-området er der nok at give sig til. Du har mulighed for at slikke sol på en ny strand hver dag, hvis det er det, du vil. Playa de Sotavento er mange kilometer lang, mens stranden i Costa Calma er noget mindre med gyldent sand og gode faciliteter. Hvis du er nysgerrig og eventyrsøgende, kan du også leje en bil og opleve øen i dit eget tempo.

Spies' hoteller i Costa Calma

Rejser du med Spies til Costa Calma, kan du vælge mellem hoteller med motionsrum eller spaafdeling, og vi tilbyder også hoteller tæt på stranden.

Tips og nyttig info
 • Fine sandstrande
 • Hoteller på stranden
 • Hoteller med spaafdeling
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Costa Calma

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
19°13°
7
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • februar
20°13°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
21°14°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • april
22°14°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • maj
23°15°
9
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • juni
24°17°
9
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • juli
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • august
27°20°
9
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • september
27°20°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
25°18°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • november
23°16°
7
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • december
20°14°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
Strand
Langs Costa Calma løber en cirka 2 km lang strand, som består af gyldent sand. Stranden er blevet tildelt Blue Flag, hvilket indebærer et højt niveau på faciliteter og rengøring samt god vandkvalitet.

Playa Barca - lang strand til bad og gåture

Ved den sydlige del af Costa Calma finder man stranden Playa Barca. Den strækker sig godt og vel 30 km sydpå næsten hele vejen til Jandia. Her ved Playa Barca er der plads til alle, samt en oplagt mulighed for at nyde en skøn spadseretur ved havet.

Playa de Sotavento

Fuerteventuras nok smukkeste strandstrækning, som 'smaragdstranden', Playa Esmeralda, er en del af. Playa de Sotavento er næsten 10 km lang og strækker sig langs sydøstkysten fra Costa Calma og helt ned til Morro Jable. Ved Playa de Sotavento afholdes World Cup i windsurfing i august.

Morro Jable

Offentlig strand på den sydlige del af Fuerteventura. Langs stranden løber en strandpromenade, hvor der ligger restauranter, barer og caféer.

Din egen strand

Langs kysten på den sydlige del af øen findes der flere fine små bugter med lyst og fint sand, som er perfekte til sol og badning. Med lidt held kan du måske finde din helt egen lille bugt.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Costa Calma med rutefly året rundt.

Flyet lander i lufthavnen uden for Puerto del Rosario.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly med Spies, kan du bestille transfer fra lufthavnen til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Al information om bestilt transfer finder du på din billet. Prisen for transfer varierer, alt efter transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestillingen. Læs mere om transfer.

Køretiden fra lufthavnen til hotellerne i Costa Calma er fra ca. 1 time til 1 time og 20 minutter (ca. 70 km), afhængigt af trafikken.
Mad, drikke og natteliv
Costa Calma har et bredt udvalg af restauranter og barer. Mange af dem serverer italiensk, da det er meget populært blandt de, som bor her fast. Restauranterne er ofte at finde i de shoppingcentre, der ligger spredt ud i Costa Calma-området.

Mad og drikke på Fuerteventura

På Fuerteventura findes mange forskellige typer af restauranter, og der er oftest både internationale, spanske og kanariske retter på menukortene. Øen er omgivet af et fiskerigt farvand, og derfor har man altid tilgang til frisk fisk. Fiskene tilberedes på alle mulige måder; grillet, stegt, kogt, friteret, saltet eller soltørret! Gedeost er også en specialitet her på øen. Den siges at være den bedste på De Kanariske Øer - til og med den bedste i hele Spanien. Spørg efter queso majorero fresco. Den hvide friskost, tierno, er noget mere lagret. Gedeosten cabrito er også typisk for øen. Papas arrugadas (rynkede kartofler) med mojo (hvidløgsdip) kan man få på de fleste restauranter.

Ropas viejas

En blandet gryderet, som kan sammenlignes med vores biksemad.

Frangollo

En dessert, som er en slags budding lavet af majsmel.

Tapas

Betyder småretter. Hver tapasbar har sine egne specialiteter. De forskellige retter er præsenteret i en disk på baren, og man peger på det, man vil have. En typisk, kanarisk tapasret er papas arrugadas con mojo, dvs. små kartofler kogt i vand med groft havsalt, som spises med skrællen på og dyppet i mojo - en stærk sauce fremstillet af olie, spansk peber og hvidløg.

Drikkevarer

Til al den gode mad kan man, hvis man har lyst til vin, trygt bestille husets vin, vino de la casa. Den er oftest et både godt og billigt valg. Blandt ølmærkerne udmærker Dorada, San Miguel og Tropical sig. Vand kan man naturligvis købe på flaske. Ønsker man vand med kulsyre, hedder det agua con gas. Vand uden kulsyre hedder agua sin gas.
Costa Calma er, som navnet antyder, et meget rolig område. Nattelivet består som udgangspunkt af den underholdning, som hotellerne arrangerer. Ønsker man et større udvalg af barer, end de som hotellerne tilbyder, skal man tage til Jandia med bus eller taxi.
Shopping
I Costa Calma findes der flere mindre shoppingcentre. Her kan du købe både dagligvarer og souvenirs

Costa Calmas marked

Hver onsdag og søndag er der et afrikanskinspireret marked i Costa Calma. Her sælges hovedsageligt lokalt håndværk.

Shopping uden for Costa Calma

Den bedste shopping på øen finder man i hovedstaden Puerto del Rosario. Her ligger Fuerteventuras største shoppingcenter, Las Rotondas. Den nemmeste og billigste måde at komme frem på, er med bus. Busserne kører regelmæssigt fra Costa Calma, og turen tager cirka en time.
Aktiviteter og seværdigheder

Surfing

Vinden og bølgerne omkring Fuerteventura gør, at øen er perfekt egnet til alle typer af surfing. Brætsurferne holder sig mest på den nordlige del af øen, mens Playa Sotavento i syd er windsurfernes favorit. Der kommer surfere fra hele verden til øen for at fange bølgerne og nyde godt af solen. Der findes også flere forskellige surferbutikker og skoler, som både tilbyder surferudstyr samt kurser for nybegyndere, der vil prøve kræfter med bølgerne. Er du allerede en erfaren surfer, kan du leje udstyr og surfe selv.

Isla de Lobos

Isla de Lobos (ulveøen) er ikke opkaldt efter ulve men efter søløver (lobo de mar), som fandtes på øen frem til starten af 1900-tallet. Øen er lille, blot seks kvadratkilometer, og har kun været beboet af fyrmestre, dengang fyret stadig blev passet manuelt. Den sidste fyrmester, Antonio "El farero", forstod at drage fordel af turisterne, som fandt vej hertil i 70'erne og 80'erne, og bød på kanarisk paella i sit hus.

På øen kan man vandre eller ligge og nyde den gode sol på den lagunelignende playa. Et must er at udforske det rige liv under vandet her i området. Siden 1982 har Isla de Lobos været en del af naturreservatet Las Dunas. Skal du over til Isla de Lobos, kan du blandt andet tage en glasbundsbåd fra havnen i Corralejo.

Dykning

Hvad kan være mere spændende end at opleve Fuerteventura under havoverfladen? I vandet rundt omkring Fuerteventura findes der en rigt fiskeliv, hvoraf mange er unikke for øen. Det skyldes den lave vandtemperatur. Du kan bl.a. se skildpadder, englehajer og rokker her.

Uanset hvilket niveau du er på, har du mulighed for at tage del af oplevelsen. Dels på egen hånd men også sammen med en dykkerinstruktør, hvis du ønsker at tage et dykkercertifikat. Undervandslandskabet ud for øen Los Lobos i nord består af lavaformationer med dramatiske sprækker, som udgør gemmesteder for mange forskellige fiskearter og hvirvelløse smådyr. Stimer af barracudaer cirkler rundt over dig, mens muræner kigger frem fra alle hulninger i klippevæggene.

Øvrige aktiviteter i Costa Calma

I Costa Calma findes der også en masse andre aktiviteter f.eks. vandsport og tennis.

Bentacuria

I Betancuria skal man ikke gå glip af et besøg i kirken, som var det første biskopsæde på De Kanariske Øer. Her findes også det historiske museum Museo de Betancuria. Når man fortsætter mod Pajara, kører man langs en vej med vidunderlige udsigter ud over hav og uberørt natur.

Vulkanøen Lanzarote

Der findes gode bådforbindelser til naboøen, Lazarote, hvis du vil opeve vulkaneres ø.

Ecomuseo La Alcogida - Det gamle Fuerteventura

Vil du vide mere om det oprindelige liv her på øen, så skal du tage til Tefia. Her har man bygget en lille samling af huse, som viser, hvordan landsbyerne på øen så ud, inden turismen fandt vej hertil.

Firskerbyen Ajuy

Dette er en af de mest betydningsfulde fiskerbyer på den vestlige side af Fuerteventura, hvor de første europæere gik i land. Her findes der spændende havgrotter med sort lavasand, man kan udforske, samt førsteklasses fiskerestauranter. Når man sidder på de hyggelige restauranter, kan man se de enorme bølger slå ind mod bjergklipperne og den sorte lavastrand.

El Cotillo

Dette er en yderst smuk, lille by med masser af charmerende, små restauranter. Byen består af to dele. I den sydlige del af byen finder man den livlige strand, hvor surferne og windsurferne konkurrerer om de bedste bølger. Her ligger også et to etagers højt fyrtårn, som man kan besøge og få en fantastisk udsigt ud over Atlanterhavet. Nord for byen finder man de stille laguner og de lavvandede strande, hvor børnene kan lege ved strandkanten. Perfekt for børnefamilier.

Villaverde

Her bor mange af de, der arbejder i Corralejo. De har slået sig ned her for at få en pause fra den livlige stemning i Corralejo. Lige uden for byen ligger der en gård, som hedder La Rosita. Her har man samlet dokumentation for, hvordan man levede på øen før i tiden. På gården fortælles der også om tobaksdyrkningen, interessante fakta om kamelen og vises gamle ting fra husholdning og jordbrug.

Pajara

Tag en tur til den smukke by Pajara. Byen var øens hovedstad i 1836-1860 før den nuværende hovedstad, Puerto del Rosario. Her ligger La Casa de los Coronele, som er en fin, gammel bygning med, siges det, lige så mange vinduer, som der er dage i året. I Pajara ligger der en kirke, som betragtes som den smukkeste og mest interessante på øen.

Lajares

I Lajares findes der en håndarbejderskole, hvor man underviser i kunsten at brodere det klassiske, kanariske hulsømsbroderi. Ved siden af ligger der en butik, som sælger produkter fra skolen og mange andre typer af håndarbejder.

Gran Tarajal

Fuerteventuras næststørste by hedder Gran Tarajal, og ligger på sydøst kysten. Byens vigtigste kendetegn er stranden, som både er lang og bred, og har grå blåt vand. Godt nok er stranden ikke lige så flad og lavvandet som de i nord, men her findes dog mere stille vand. Et tip er at tage en tur til det strøg, der løber langs vandet. Her er der et bredt udvalg af restauranter og caféer.
Sådan kommer du omkring
Den bedste måde at opleve Fuerteventura på er ved at leje en bil. Vær dog opmærksom på, at der er langt mellem benzinstationerne, så sørg for at tanke bilen i tide.

Bus

Der kører dagligt flere busser fra Costa Calma til Corralejo, hvor du da vil skulle skifte i Puerto del Rosario. Busserne kører fra busstopppet ved hovedgaden. Der er ingen af busserne, der kører igennem Costa Calma, men det er meget enkelt at komme både nord- og sydpå, hvis man benytter busstoppene omkring byen.

Cykel

Der findes mulighed for at leje cykler i Costa Calma.

Færge

Fra havnen i Morro Jable (Jandia) afgår der dagligt færger over til Las Palmas.

Taxi

Du kan altid få fat på en taxi på hovedgaden. Det er samlingspunktet for taxierne i Costa Calma. Alternativt kan du også bestille en taxi direkte til dit hotel fra receptionen.
Fakta

Vores service

Opholdet i Costa Calma er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i priser, program m.m.
Rejs med børn
Costa Calma er et glimrende rejsemål for børnefamilier. Størstedelen af hotellerne har børnepool, og ligger kun et stenkast fra stranden Playa Barca, der med sine kilometervis af sand minder om en stor sandkasse. Perfekt for de mindste. Som i det meste af Spanien er børn velkomne næsten overalt – også på restauranter og barer.

Børn på restauranter

De fleste restauranter har børnemenuer, som plejer at falde i børnenes smag. Desuden har mange restauranter barnestole til rådighed, som kan lånes.

Babymad

Både babymad og bleer kan købes på apoteket og i mindre supermarkeder. Pulver til vælling er ikke det samme som hjemme i Danmark, og det kan være en god idé at tage med hjemmefra.
Find din rejse til Costa Calma
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.