Se hoteller (1)

El Cotillo ligger på Fuerteventuras vestkyst ikke langt fra Corralejo og er en lille by med børnevenlige strande, korte afstande, gode hoteller og en afslappet stemning.

El Cotillo består af to dele, selv om grænsen mellem dem ikke er knivskarp. I den sydlige del flokkes surferne både i havet og på land, og det er også her, det gamle fyrtårn ligger med sin fantastiske udsigt over havet. I El Cotillos nordlige del er livet lidt mere fredeligt med lavvandede og beskyttede strande, små laguner og familievenlige hoteller. Men uanset hvor man befinder sig i El Cotillo, har man ikke langt til noget - fra hotellerne nord for byen tager det ikke mere end et kvarter at gå ind til centrum.

El Cotillo

El Cotillo er ikke særlig stor, og de fleste bygninger er ikke højere end to etager, så det er svært at fare vild. Langs havet ligger der enkelte barer og restauranter - perfekt til en middag i solnedgangens skær. Byen byder også på små butikker og lokalt forlystelsesliv, hvilket gør, at man nemt føler sig hjemme og hurtigt finder sine egne favoritsteder. Surfere ser man overalt, eftersom denne del af øen er kendt for sine gode bølger og pålidelige vinde, hvilket også har betydet, at El Cotillo har haft værtskabet for flere store mesterskaber.

Se mere af Fuerteventura

Fra El Cotillo kommer man nemt med bus ind til Corralejo, hvor udbuddet af både restauranter og butikker er større, og hvor også de fantastiske strande Las Dunas findes lige syd for byen. Der er kun godt 20 km mellem El Cotillo og Corralejo, så det kræver ikke den helt store planlægning at tage et smut dertil. Ellers kan det anbefales at leje en bil, når man er på Fuerteventura. På den måde kan man nemt komme rundt til mindre besøgte steder, som for eksempel markedet i La Oliva eller øens hovedby, Puerto del Rosario.

Familieferie i El Cotillo

Rejser du med Spies til El Cotillo, kan du bo på Coral Cotillo Beach, som ligger blot få hundrede meter fra centrum. Her bor du i komfortable værelser med balkon eller terrasse, og hotellet har også et dejligt poolområde med børnepool. Foretrækker du at bade i havet, er der kun en kort gåtur ned til stranden.

Tips og nyttig info
 • Fine strande
 • Gode restauranter
 • Lejebiler til gode priser
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om El Cotillo

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
19°13°
7
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • februar
20°13°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
21°14°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • april
22°14°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • maj
23°15°
9
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • juni
24°17°
9
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • juli
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • august
27°20°
9
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • september
27°20°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
25°18°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • november
23°16°
7
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • december
20°14°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
Strand
I området omkring El Cotillo er der flere strande, som er velegnede til hele familien. Et eksempel er stranden La Concha, der ligger et par hundrede meter nord for byen. Her er vandet klart og roligt takket være et beskyttende rev, og ved lavvande dannes der spændende små damme, hvor selv de allermindste trygt kan bade. Bliver det for blæsende, kan man søge læ bag en 'corralito', som er lave mure af vulkansten, som findes her og der på stranden. Der er også strande tættere på byen, og syd for El Cotillo løber der desuden flere mindre, velbesøgte strande, der er populære blandt kite- og windsurfere, for eksempel Playa de Aljibe de la Cueva.

Playa de Sotavento

Fuerteventuras nok smukkeste strandstrækning, som 'smaragdstranden', Playa Esmeralda, er en del af. Playa de Sotavento er næsten 10 km lang og strækker sig langs sydøstkysten fra Costa Calma og helt ned til Morro Jable. Ved Playa de Sotavento afholdes World Cup i windsurfing i august.

Morro Jable

Offentlig strand på den sydlige del af Fuerteventura. Langs stranden løber en strandpromenade, hvor der ligger restauranter, barer og caféer.

Din egen strand

Langs kysten på den sydlige del af øen findes der flere fine små bugter med lyst og fint sand, som er perfekte til sol og badning. Med lidt held kan du måske finde din helt egen lille bugt.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til El Cotillo fra oktober til april.

Du kan desuden rejse til El Cotillo hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i lufthavnen uden for Puerto del Rosario.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i El Cotillo. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra lufthavnen til hotellerne er fra ca. 45 minutter til 1 time og 15 minutter (ca. 40 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Bestiller du en pakkerejse med rutefly med Spies, kan du bestille transfer fra lufthavnen til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Al information om bestilt transfer finder du på din billet. Prisen for transfer varierer, alt efter transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestillingen.
Mad, drikke og natteliv
El Cotillo byder på en perlerække af restauranter med skaldyr og friskfanget fisk, men her ligger også restauranter med mere international mad.

Mad og drikke på Fuerteventura

På Fuerteventura findes mange forskellige typer af restauranter, og der er oftest både internationale, spanske og kanariske retter på menukortene. Øen er omgivet af et fiskerigt farvand, og derfor har man altid tilgang til frisk fisk. Fiskene tilberedes på alle mulige måder; grillet, stegt, kogt, friteret, saltet eller soltørret! Gedeost er også en specialitet her på øen. Den siges at være den bedste på Kanarieøerne - til og med den bedste i hele Spanien. Spørg efter queso majorero fresco. Den hvide friskost, tierno, er noget mere lagret. Gedeosten cabrito er også typisk for øen. Papas arrugadas (rynkede kartofler) med mojo (hvidløgsdip) kan man få på de fleste restauranter.

Ropas viejas

En blandet gryderet, som kan sammenlignes med vores biksemad.

Frangollo

En dessert, som er en slags budding lavet af majsmel.

Tapas

Betyder småretter. Hver tapasbar har sine egne specialiteter. De forskellige retter er præsenteret i en disk på baren, og man peger på det, man vil have. En typisk, kanarisk tapasret er papas arrugadas con mojo, dvs. små kartofler kogt i vand med groft havsalt, som spises med skrællen på og dyppet i mojo - en stærk sauce fremstillet af olie, spansk peber og hvidløg.

Drikkevarer

Til al den gode mad kan man, hvis man har lyst til vin, trygt bestille husets vin, vino de la casa. Den er oftest et både godt og billigt valg. Blandt ølmærkerne udmærker Dorada, San Miguel og Tropical sig. Vand kan man naturligvis købe på flaske. Ønsker man vand med kulsyre, hedder det agua con gas. Vand uden kulsyre hedder agua sin gas.
Nattelivet henvender sig snarere til familier end til festglade unge, selv om El Cotillo dog også er et populært rejsemål blandt surfere fra hele verden.
Shopping
El Cotillo har et godt udbud af butikker med blandt andet fødevarer, modetøj og lokalt kunsthåndværk.
Aktiviteter og seværdigheder
Takket være blæsten og de høje bølger er El Cotillo et rigtig godt rejsemål for kite- og windsurfere.
Sådan kommer du omkring
Der kører lokalbusser ind til Corralejo, hvorfra man kan skifte til andre busser, hvis man vil se mere af øen. Det bedste er dog at leje en bil, så man kan udforske Fuerteventura i sit eget tempo og for eksempel køre til den gamle hovedstad Betancuria eller til de kilometerlange strande på den sydlige del af øen.
Fakta

Vores service

Spies har personale på Fuerteventura fra oktober til april. I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR).

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
El Cotillo er et godt rejsemål for familier med børn. Strandene er børnevenlige, og byen er ikke særlig stor, hvilket også betyder, at der ikke er særlig meget trafik.
Find din rejse til El Cotillo