Se hoteller (7)

Jandía er rejsemålet, hvor du finder kilomerterlange, børnevenlige strande og hoteller der passer til hele familien.

Jandía ligger placeret ved en af de bedste strande på Fuerteventura. Her rejser både børnefamilier, par og ikke mindst windsurfere til, da verdensmesterskabet i windsurfing afholdes årligt på denne stand i august måned. Jandías centrum ligger langs en gade, der løber mellem stranden og hotelområdet. Her er der restauranter, pubber, barer, spillearkader og butikker, og så er servicen rigtig god. Vil du se og opleve noget andet end standlivet, kan du vandre i bjergene, som ligger bag Jandia. Øens højeste bjerg, Pico de la Zarza, som er 807 meter højt, ligger i nærheden, og derfra har du en fantastisk udsigt over havet. Leder du efter et mere autentisk spansk miljø, skal du tage til den lille fiskerby Morro Jable, som ligger inden for gåafstand af Jandia. Her finder du nogle gode restauranter med fisk og skaldyr på menuen samt barer og diskoteker.

Jandías kilometerlange strand

I Jandia ligger der en 30 kilometer lang, hvid sandstrand, som nogle steder er 100 meter bred. For det meste er der lavvande, hvilket gør, at den er meget populær blandt børnefamilier. Du finder nemt din egen plads på stranden, hvor du næsten uforstyrret kan sole og bade. Noget som, sammen med det solsikre klima, gør, at mange naturister vælger at rejse til Jandia og de herlige strande.

Børnevenlige hoteller i Jandia

Det er ikke kun stranden, der er børnevenlig i Jandia. Bestiller du en rejse hos Spies, kan du også vælge mellem flere børnevenlige hoteller. Tag for eksempel et kig på Family Comfort-hotellet Sol Fuerteventura Jandia, som er et et børnevenligt hotel tæt på stranden og med mulighed for at tilkøbe All Inclusive.

Tips og nyttig info
 • Kilometerlange sandstrande
 • All Inclusive
 • Lang strandpromenade
 • Børnevenlige strande
 • Solsikkert
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Jandía

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
19°13°
7
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • februar
20°13°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
21°14°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • april
22°14°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • maj
23°15°
9
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • juni
24°17°
9
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • juli
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • august
27°20°
9
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • september
27°20°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • oktober
25°18°
7
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • november
23°16°
7
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • december
20°14°
6
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
Strand
Jandia ligger ved en af de fineste strande på Fuerteventura - en kilometerlang, hvid sandstrand, der nogle steder er 100 meter bred. For det meste er der lavvande, hvilket gør den meget populær blandt børnefamilier. Flere steder på stranden findes det, man kalder chiringitos. Det er små, barlignende kiosker, der er placeret midt ude i sandet, og her serveres både mad og drikke. Der er også mulighed for at leje liggestole og parasoller.

Playa de Sotavento

Fuerteventuras nok smukkeste strandstrækning, som 'smaragdstranden', Playa Esmeralda, er en del af. Playa de Sotavento er næsten 10 km lang og strækker sig langs sydøstkysten fra Costa Calma og helt ned til Morro Jable. Ved Playa de Sotavento afholdes World Cup i windsurfing i august.

Morro Jable

Offentlig strand på den sydlige del af Fuerteventura. Langs stranden løber en strandpromenade, hvor der ligger restauranter, barer og caféer.

Din egen strand

Langs kysten på den sydlige del af øen findes der flere fine små bugter med lyst og fint sand, som er perfekte til sol og badning. Med lidt held kan du måske finde din helt egen lille bugt.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Du kan rejse til Jandía hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i lufthavnen uden for Puerto del Rosario.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly med Spies, kan du bestille transfer fra lufthavnen til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Al information om bestilt transfer finder du på din billet. Prisen for transfer varierer, alt efter transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestillingen. Læs mere om transfer.

Køretiden fra lufthavnen til hotellerne i Jandia er fra ca. 1 time og 15 minutter til 1 time og 40 minutter (ca. 80 km), afhængigt af trafikken.
Mad, drikke og natteliv
Jandia har et stort udbud af barer og restauranter. Mange serverer spansk, italiensk eller kanarisk mad, men der findes også restauranter med internationale retter. I Jandia centrum, der løber langs en gade mellem stranden og hotelområderne, kan du finde et bredt udvalg af restauranter, og har du lyst til at prøve forskellige lokale fiskeretter, er det Morro Jable, du skal tage en tur til. Morro Jable er et lille fiskerleje, hvor den ene udsøgte fiske- og skaldyrsrestaurant afløser den anden. Her ligger fisken ofte fremme i en montre, og det er tydeligt for enhver, at fiskene er friskfangede. Ved strandene ligger der små kiosker, hvor der serveres mad og drikke. Prisniveauet i Jandia kan variere, men er generelt forholdsvis lavt.

Mad og drikke på Fuerteventura

På Fuerteventura findes mange forskellige typer af restauranter, og der er oftest både internationale, spanske og kanariske retter på menukortene. Øen er omgivet af et fiskerigt farvand, og derfor har man altid tilgang til frisk fisk. Fiskene tilberedes på alle mulige måder; grillet, stegt, kogt, friteret, saltet eller soltørret! Gedeost er også en specialitet her på øen. Den siges at være den bedste på De Kanariske Øer - til og med den bedste i hele Spanien. Spørg efter queso majorero fresco. Den hvide friskost, tierno, er noget mere lagret. Gedeosten cabrito er også typisk for øen. Papas arrugadas (rynkede kartofler) med mojo (hvidløgsdip) kan man få på de fleste restauranter.

Ropas viejas

En blandet gryderet, som kan sammenlignes med vores biksemad.

Frangollo

En dessert, som er en slags budding lavet af majsmel.

Tapas

Betyder småretter. Hver tapasbar har sine egne specialiteter. De forskellige retter er præsenteret i en disk på baren, og man peger på det, man vil have. En typisk, kanarisk tapasret er papas arrugadas con mojo, dvs. små kartofler kogt i vand med groft havsalt, som spises med skrællen på og dyppet i mojo - en stærk sauce fremstillet af olie, spansk peber og hvidløg.

Drikkevarer

Til al den gode mad kan man, hvis man har lyst til vin, trygt bestille husets vin, vino de la casa. Den er oftest et både godt og billigt valg. Blandt ølmærkerne udmærker Dorada, San Miguel og Tropical sig. Vand kan man naturligvis købe på flaske. Ønsker man vand med kulsyre, hedder det agua con gas. Vand uden kulsyre hedder agua sin gas.
Jandia er et rigtig godt sted at koble helt af på. Nattelivet består primært af mindre diskoteker, barer og hotellernes underholdning. Har du lyst til at danse til livemusik, finder du dette på de større hoteller samt nogle af de mindre barer.
Shopping
Langs hovedgaden i Jandia har du et fint udvalg af forretninger og souvenirbutikker. Hvis du tager til Morro Jable, er der adskillige små butikker langs med byens to større gader. Det er vanlig skik, at butikkerne lukker til siestatid. Det vil sige tidlig eftermiddag. Hver mandag og torsdag afholdes der desuden et marked, som ligger ved Cosmo Center i Jandia.

Shopping uden for Jandia

Skal du shoppe, når du er på den sydlige del af øen, er det Gran Tarajel, du skal besøge. Her finder du alle slags butikker. Øens bedste shopping ligger dog i hovedstaden Puerto de Rosario. Du kan tage lokalbussen, som kører imellem Jandia og Puerto del Rosario. Det tager cirka en time.
Aktiviteter og seværdigheder

Pico de la Zarza

Ønsker du at opleve lidt andet end strandlivet, kan du f.eks. tage på vandretur i bjergene, der ligger bagom Jandia. Her finder du også øens højeste bjerg, Pico de la Zarza, somer 807 meter højt. Her har du den flotteste udsigt ud over havet.

Vandsport i Jandia

I Jandia har du mulighed for at prøve diverse vandaktiviteter som f.eks.: windsurfing, jetski, sejlads m.m.

Surfing

Vinden og bølgerne omkring Fuerteventura gør, at øen er perfekt egnet til alle typer af surfing. Brætsurferne holder sig mest på den nordlige del af øen, mens Playa Sotavento i syd er windsurfernes favorit. Der kommer surfere fra hele verden hertil for at fange bølgerne og nyde godt af solen. Der findes også flere forskellige surferbutikker og skoler, som både tilbyder surferudstyr samt kurser for nybegyndere, der vil prøve kræfter med bølgerne. Er du allerede en erfaren surfer, kan du leje udstyr og surfer selv.

Dykning i Jandia

Hvad kunne være mere spændende end at opleve Fuerteventura under havoverfladen? Der findes masser af forskellige fiskearter, hvoraf mange af dem er unikke her ved øen. Du vil blandt andet kunne støde på flere forskellige arter af rokker, skildpadder og hajer. Det spiller ingen rolle, om du er en erfaren dykker med certifikat, eller om du er nybegynder – alle kan komme ud at dykke.

Jandia er kendt for sit fine vand, oplagt til dykning, med et dramatisk undervandslandskab formet af lavaklipper. Bare et stykke under havoverfladen stikker morænerne ud af klippevæggene, og kigger du op, kan du se store stimer af barracudaer – præcis som i en dokumentar af David Attenborough.

Øvrige aktiviteter i Jandia

I Jandia findes der både træningscenter og tennisbaner. Du kan også tage på fisketur fra havnen i Morro Jable.

Gran Tarajal

Fuerteventuras næststørste by hedder Gran Tarajal, og ligger på sydøst kysten. Byen vigtigste kendetegn er stranden, som både er lang og bred, og har grå blåt vand. Godt nok er stranden ikke lige så flad og lavvandet som de i nord, men her findes dog mere stille vand. Et tip er at tage en tur til det strøg, der løber langs vandet. Her er der et bredt udvalg af restauranter og caféer.

Tips til Villaverde

Villaverde kan man kalde for en slags forstad til Corralejo. Her bor mange af de, der arbejder i Corralejo. De har slået sig ned her for at få en pause fra den livlige stemning i Corralejo. Lige uden for byen ligger der en gård, som hedder La Rosita. Her har man samlet spændende information om, hvordan man levede på øen før i tiden. På gården fortælles der også om tobaksdyrkningen og interessante fakta om kamelen, og der vises gamle ting fra husholdning og jordbrug.

Fiskebyen Ajuy

Dette er en af de mest betydningsfulde fiskerbyer på den vestlige side af Fuerteventura, hvor de første europæere gik i land. Her findes der spændende havgrotter med sort lavasand, man kan udforske, samt førsteklasses fiskerestauranter. Når man sidder på de hyggelige restauranter, kan man se de enorme bølger slå ind mod bjergklipperne og den sorte lavastrand.

El Cotillo

Dette er en yderst smuk, lille by med masser af charmerende, små restauranter. Byen består af to dele. I den sydlige del af byen finder man den livlige strand, hvor surferne og windsurferne konkurrerer om de bedste bølger. Her ligger også et to etagers højt fyrtårn, som man kan besøge og få en fantastisk udsigt ud over Atlanterhavet. Nord for byen finder man de stille laguner og de lavvandede strande, hvor børnene kan lege ved strandkanten. Perfekt for børnefamilier.

Seværdigheder i Betancuria

I Betancuria skal man ikke gå glip af et besøg i kirken, som var det første biskopsæde på De Kanariske Øer. Her findes også det historiske museum Museo de Betancuria. Når man fortsætter mod Pajara, kører man langs en vej med vidunderlige udsigter ud over hav og uberørt natur.

Seværdigheder i Pajara

Tag en tur til den smukke by Pajara. På vej hertil passerer man La Oliva. Byen var øens hovedby i 1836-1860 før havnebyen Puerto del Rosario. Her ligger La Casa de los Coronele, som er en fin, gammel bygning med, siges det, lige så mange vinduer, som der er dage i året. I Pajara ligger der en kirke, som betragtes som den smukkeste og mest interessante på øen.
Sådan kommer du omkring
Den bedste måde at opleve Fuerteventura på er ved at leje en bil. Vær dog opmærksom på, at der er langt mellem benzinstationerne, så sørg for at tanke bilen i tide.

Bus

Der går dagligt busser imellem Jandia og Corralejo. Der skal dog byttes bus i hovedstaden Puerto del Rosario.

Taxi

Der findes taxier i Jandia. Og du kan sagtens benytte disse til lufthavnen også, hvis du ønsker.

Cykel

Der er muligehed for leje af cykel og få den leveret til hotellet.

Færge

Fra havnen i Morro Jable afgår der dagligt færge over til Las Palmas.
Fakta

Vores service

Opholdet i Jandía er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR).

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Terrænet er delvist ufremkommeligt. Niveauforskelle. Høje og ujævne fortove. Stærk gennemkørselstrafik i centrum af Jandia. Her findes ingen kørestolsramper. Populært rejsemål for nudister. Byggeri er til tider forstyrrende.
Rejs med børn
Jandia er et glimrende rejsemål for børnefamilier. Størstedelen af hotellerne er lejligheder, og de fleste hoteller har børnepool og også en mindre legeplads. Desuden er der overraskende mange offentlige legepladser i byen, som er til fri afbenyttelse. Strandene har kilometervis af sand, og de er derfor perfekte for børn, da de små vil opleve dem som gigantiske sandkasser, hvor der kan leges i timevis. Som i det meste af Spanien, er børn velkomne næsten overalt – også på restauranter og barer. Den gode strandpromenade gør det nemt at komme omkring med barnevogn, men på de almindelige gader er ikke ret brede, og fortovene er smalle.

Børnevenlige restauranter

De fleste restauranter har børnemenuer, som plejer at falde i børnenes smag. Desuden har mange restauranter barnestole til rådighed, som kan lånes.

Babymad

Både babymad og bleer kan købes på apoteket og i små supermarkeder. Pulver til vælling er ikke det samme som hjemme i Danmark, og det kan være en god idé at tage med hjemmefra.

Legepladser i Jandia

Der er legepladser på de fleste hoteller. Men der findes også flere offentlige legepladser rundt om i byen, som er til fri afbenyttelse.
Find din rejse til Jandía
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.