Se hoteller (2)
Cabarete er populært blandt både surfere og dem, som gerne vil nyde en farverig ferie i tropiske omgivelser.
Cabarete er en hyggelig badeby med en afslappet og imødekommende atmosfære på Den Dominikanske Republiks nordkyst. Byen er ikke særlig stor; en gåtur gennem centrum tager bare et kvarter, men langs vejen ligger små, spændende butikker, barer og restauranter, som skulle give oplevelser nok til hele ferien. Flere af dem ligger endda i retning mod havet, så du kan sidde under en åben, stjerneklar himmel og nyde en forfriskende drink med bølgeskvulp som underlægningsmusik.

Strandliv i Cabarete

Takket være revet ud for stranden og baglandets lave bjergtoppe byder Cabarete på ideelle vindforhold for både kite- og windsurfere, som flokkes hertil fra nær og fjern. De er dog langt fra ene om at nyde den 3 km lange strand og det 27 grader varme vand, ligesom de heller ikke er ene om at tilbringe aftenerne på de mange restauranter og barer, men de sætter i høj grad deres præg det ukomplicerede og imødekommende natteliv her.

Udforsk Den Dominikanske Republik

Selv om det kan være svært at løsrive sig fra stranden i Cabarete, er det i den grad besværet værd at se sig omkring på øen. Med minibus kan du f.eks. på en times tid komme ind til den lille maleriske by Puerto Plata, som byder på hyggeligt folkeliv, små butikker og en svævebane, der tager dig op til toppen af Pico Isabel de Torres, hvorfra du kan nyde udsigten over kysten og havet.
Tips og nyttig info
 • Hoteller på stranden
 • Fine sandstrande
 • Mange restauranter
 • Mad og drikke til gode priser
 • Gode muligheder for wind- og kitesurfing
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Cabarete

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
I Cabarete lokker den lange, fine sandstrand mange besøgende til. Her i området er der ofte mere vind end andre steder på øen, og takket være denne vind er Cabaretes strand rangeret som en af de ti bedste kitesurfingstrande i verden. Ved nogle restauranter og barer er det muligt at leje liggestole og parasoller, men ofte indgår de for hotellets gæster. Langs Den Dominikanske Republiks kyst er der mere end 500 km strand, og der er både store turiststrande og mindre, hengemte paradisstrande, som du kan få helt for dig selv. For at komme til de mindre, mere ukendte strande, skal du tage uden for turistområderne langs kysten. I Den Dominikanske Republik er vandet ofte klart, og strandene lavvandede.

Sosua Beach – populær strand med koralrev

Med sit bløde sand og klare vand er Sosua Beach en af øens suverænt mest populære strande. Her har du mulighed for udforske et koralrev kun 30 meter fra vandkanten, hvilket gør stranden ideel for dem, der gerne vil snorkle.

Playa Grande – smuk sandstrand

Ca. halvanden times kørsel fra Sosua ligger Playa Grande, en 1,5 km lang paradisstrand i grønne omgivelser. Længere østpå, ved El Portillo og Las Terrenas i Samana, er der kilometervis af smukke strande, du kan besøge.
Mad, drikke og natteliv
I Cabarete ligger restauranter og barer som perler på en snor med indgang både fra stranden og hovedgaden.

Mad og drikke i Den Dominikanske Republik

Den rige blanding af forskellige kulturer i Den Dominikanske Republik har påvirket det dominikanske køkken. Med spansk, afrikansk og fransk indflydelse er comida-criolla opstået - dvs. lækker, enkelt tilberedt og mildt krydret mad.

Kød og fisk

Kød er den vigtigste næringskilde på øen. Svine- og oksekød, kylling og ged anvendes ofte i madlavningen. Fisk og skaldyr betragtes som delikatesser og serveres på mange restauranter. Muslinger, rejer og hummer er alle populære skaldyr. Der er også mange lokale retter. En af de mest populære er Sancocho, som består af ris, bønner og kød. Grillet svinekød og kylling med friturestegte bananer er også meget populært.

Krydderier

Mange af øens krydderier hentes direkte fra naturen som f.eks. oregano og rød peberfrugt. Til trods for variationen er det dominikanske køkken ikke kendt for stærk mad. Landets krydderier er praktiske og sjove souvenirs, som du kan købe til rimelige priser.

Frugt

Den Dominikanske Republik er som ét stort drivhus med mange forskellige frugter, der trives i landets klima. Her kan du få frisk frugt hele året rundt, og priserne er rimelige. Hvis du godt kan lide frugt, er du virkelig havnet i paradis. Grib chancen for at prøve friske eksotiske frugter som ananas, papaja, mango, kokosnød og passionsfrugt. De mere almindelige frugter som bananer og meloner smager også ekstra godt her, da de får lov til at modne i solen.

Grøntsager

Grøntsager er hovedingrediensen i maden her og anvendes både i salater og i hovedretter. De mest almindelige grøntsager er grøn salat eller kål med tomater, løg, ris, agurk og ofte også avocado. Kartofler og den specielle madlavningsbanan platano, der bruges som tilbehør til hovedretter, er også almindelige. Prøv den friteret, stegt eller kogt. Det er en af nationalretterne.

Ris

Næsten overalt på øen er der små rismarker. Ris er også den vigtigste føde for dominikanerne og udgør ca. en fjerdedel, 27 %, af de fattiges kost.

Rom

Rom er Caribiens nationaldrik. Før i tiden var det kun pirater, sømænd og bananrepublikkens machomænd, som drak rom, men i de senere år er drikken blevet populær blandt alle.

Rom fremstilles af biprodukter fra sukkerfremstillingen såsom melasse og saft fra sukkerrør. Hvilken type rom processen siden resulterer i, afhænger af, hvor meget vand man anvender, samt hvor længe og hvordan den lagres.

Der findes tre typer af rom: hvid, gylden og añejo.

Ron Blanco – hvid rom
Er den mest almindelige type. Den er lys, tør og destilleret, så den har et højt indhold af alkohol.

Ron Dorado – gylden rom
Destilleres, så den har et lavere indhold af alkohol, hvilket giver en mere fyldig smag og aroma.

Ron Añejo
En specielt udvalgt og fin rom. Golden rum (en type af añejo) lagres i træfade i flere år for at få den rette smag. Denne rom har den rigeste smag og kan sammenlignes med cognac.

De tre mest kendte og mest almindelige mærker i Den Dominikanske Republik er "de tre B'er": Brugal, Bermudez og Barcelo. De kan købes på ethvert gadehjørne, og vil du smage, inden du handler, så fås mærkerne i de fleste barer.

Øl

Der er mange forskellige ølmærker på øen. Det mest kendte er Presidente. Andre populære lokale øl er Quisqueya og Bohemia. Du kan også finde importeret øl som f.eks. den mexicanske Corona og Budweiser fra USA.

Vin

De fleste vine kommer fra Spanien, Chile, Argentina, Frankrig og USA. De importerede vine er normalt dyrere. Der produceres meget lidt lokal vin på nogle få små vingårde ude på landet.

Mama Juana er en lokal drik, som fremstilles på rom, rødvin og honning samt hemmelige ingredienser. Det er en ægte lokal specialitet og en speciel smagsoplevelse.

Lokale specialiteter

La bandera dominicana: Kød eller kylling, ris og bønner.
Sancocho: En fyldig lokal kødstuvning
Quipe: Kødboller stegt i olie
Chicharrones de pollo: Panerede kyllingestykker, som fås næsten overalt i de små kiosker ved vejkanterne
Frito verde: Friterede bananskiver
Majarete: En sød og cremet majsbudding smagt til med kokosmælk, vanilje og kanel

Drikkepenge

Der lægges ofte 16 % moms oven i regningen på restauranterne. Det er desuden kutyme at lægge 10 % i drikkepenge oven i regningens endelige beløb.
I Cabarete er der masser af små barer, diskoteker og natklubber. Nattelivet er først og fremmest centreret ved stranden, hvor den ene bar afløser den anden.
Shopping
I Cabaretes centrum ligger der en 3,5 km lang hovedgade. Her er der alt fra supermarkeder og souvenirbutikker til diverse tøjbutikker. Her sælges dog frem for alt håndværk som malerier og træskulpturer.

Santo Domingo

I Santo Domingo er der gode muligheder for at shoppe. Du vil få mest ud af at lægge vejen forbi gaderne Calle del Conde, Calle Duarte og Calle Mella, men der findes selvfølgelig også flere shoppingcentre i hovedstaden, som f.eks. Blue Mall, Acropolis, Nacional, Plaza Criolla eller Galerias Comerciales.

Santiago

I Santiago er der mange butikscentre. Det største hedder Nacional og har et stort udvalg af butikker. I centrum er der også mange små, spændende butikker. Den mest populære gade hedder Calle del Sol.

Puerto Plata

Er du på udkig efter et endnu større udvalg af butikker, tager det kun ca. 30 minutter at tage til Puerto Plata med taxi. Her finder du bl.a. kunsthåndværk, fremstillet af øens nu udryddede folkslag, tainos. I Puerto Plata er der desuden flere store butikscentre og små butikker, hvor du kan købe tøj, sko og souvenirs. Byens største varehus hedder La Sirenas og ligger i starten af Malecón. Tienda Jimenez er navnet på et af de andre store butikscentre med fokus på tøj. Den store fødevareforretning, Tropical, ligger også her. Det er samtidig også i Puerto Plata, at du kan besøge romproducenten Brugal, hvor du naturligvis kan prøvesmage rom.

Rav

Verdens måske fineste rav findes her i Den Dominikanske Republik. De bedste butikker med salg af de ædle sten ligger i Santo Domingo og Puerto Plata.

Larimar

Halvædelsten i turkise farver, som udelukkende forekommer på øen Hispaniola.

Malerier

Kunst fra Haiti regnes som den bedste i hele Caribien. Pas dog på dårlige kopier.

Keramik

De ansigtsløse dukker, muñecas sin rosotros, symboliserer nationens multietniske befolkning.

Radatrommer

Anvendes i voodooceremonier og er eksotiske souvenirer.

Cigarer

Håndrullede cigarer kan købes billigt.
Aktiviteter og seværdigheder
De fleste aktiviteter, som tilbydes i Cabarete, involverer naturligvis vand, f.eks. sejlads, snorkling, dykning og windsurfing. Du kan også ride eller spille tennis. I Playa Dorada ligger der en golfbane af god standard.

Golf

I Den Dominikanske Republik er der i alt 21 golfbaner, hvoraf 18-huls banerne Playa Dorada Golf Course og Playa Grande Golf Course er dem, der ligger tættest på Cabarete.

Naturreservater

I Den Dominikanske Republik er der flere naturreservater, man kan besøge. Ved besøg og under vandreture i bjergene skal der altid følge en guide med.

Windsurfing og kitesurfing

Cabarete råder over øens bedste strand, når det kommer til surfing. Stranden rangerer som en af de ti bedste strande til wind- og kitesurfing i hele verden. På stranden kan du både leje surfbræt og bestille undervisning. I slutningen af februar arrangeres det årlige VM i kitesurfing.

Baseball

Baseball er Den Dominikanske Republiks nationalsport. Sæsonen går fra oktober til februar, og landet har seks hold i den nationale liga.

Fly

Flyselskabet Vol Air flyver mellem landets større byer Santo Domingo, Puerto Plata og Punta Cana.

Lokalbusser

Der er en fast buslinje imellem Cabarete og Puerto Plata. Der er dog hverken køreplan eller busstoppested. Du vinker bare bussen ind fra siden af hovedvejen. Når først du er kommet på bussen, er der ikke meget plads, men det er en billig måde at komme omkring på. Fra Cabarete til Puerto Plata er der ca. 33 km, men sørg dog for at have god tid - bussens rute bestemmes efter, hvor buschaufføren tror, der vil være kunder.

Lokale højtider

Påskeugen, Semana Santa, er landets vigtigste helligdage, og falder i perioden 13/4-20/4 2019. I disse dage er der meget livligt i ferieområderne, og mange af vores udflugter indstilles. Vandsport med motor, men også noget vandsport uden motor, er forbudt i påskeugen.

Festivaler og karnevaler

Forskellige festligheder og helligdage afløser hinanden året rundt i Den Dominikanske Republik. Blandt de mest populære kan bl.a. nævnes merengue-festivalerne i Santo Domingo og Puerto Plata. Udover al dans foregår der også en masse andet som håndværksudstillinger, konkurrencer i sport og shows med de lokale indbyggere som skuespillere.

Jazzfestival
Hvert år arrangeres der en populær jazzfestival i Cabarete, Dominican Republic Jazz Festival, som er kendt i hele Caribien.

Jul og nytår
Julen er, som på i mange andre lande, en familiehøjtid i Den Dominikanske Republik. Julemiddagen spises i hjemmet med hele familien, og herefter går man som regel ud og danser. Nytårsaften er som regel en mere løssluppen fest. All Inclusive-hotellerne pyntes med smukke dekorationer, og der arrangeres både jule- og nytårsmiddage med forskellige programmer og aktiviteter.
Sol og strand er uden tvivl det største trækplaster. Men Den Dominikanske Republik har meget mere at byde på end bare det. Der er flere forskellige seværdigheder, som kan være et besøg værd, hvis man vil opleve mere af dette eksotiske land.

Santiago

I landets næststørste by, Santiago, er der meget at se og opleve. Man kan f.eks. besøge Museo Histórico Fortaleza San Luis eller det historiske museum, San Luis Fort Museum, der tidligere har fungeret som fængsel. I byens park kan man sidde og beskue det store monument, Monumento a los Héroes de la Restauración, som er en meget besøgt plads blandt de lokale.

Cabarete-grotterne

Ca. to kilometer fra hovedgaden støder du på Cabarete-grotterne. Det er kalkstensgrotter, som engang i tiden var meget vigtige for tainofolkets religiøse ceremonier. En guidet tur tager ca. to timer.

Santo Domingo

Ca. fire timers kørsel fra Puerto Plata ligger Santo Domingo, der er landets hovedstad. Her har du mulighed for at vesøge Amerikas ældste katedral, Christopher Columbus' hjem, Calle los Damas og shoppinggaden Calle El Conde.

Puerto Plata

I Puerto Plata kan du opleve seværdigheder som San Felipe-katedralen og San Felipe-fortet ved Malecóns strandgade. Sørg endelig for at besøge den ældre del af byen, der lokker med sine victorianske træhuse i kulørte farver. Her ligger også en tovbane, som fragter besøgende hele vejen op til toppen af bjerget Isabela de Torres. Her kan man besøge et ravmuseum og Brugals romfabrik.
Sådan kommer du omkring
At rejse rundt i Den Dominikanske Republik er en oplevelse i sig selv, og noget du absolut ikke bør misse. Det er en god måde at møde lokalbefolkningen på, og samtidig får du et et godt indblik i den dominikanske hverdag.

Taxi

Taxierne er statsejede, beigefarvede og ser ens ud overalt. Mange kører på taxameter, men som oftest bliver man enig med chaufføren om en pris på forhånd. De største hoteller plejer at have taxier med prisliste uden for receptionen. Fra Cabarete til Puerto Plata tager det ca. 30 minutter med taxi. "Carro publico" er personbiler, der fungerer som lokalbusser. Du stiger på ved hovedvejen. Der findes ingen busstoppesteder, så du skal vinke dem ind. På taget af bilerne er der et skilt, hvorpå der står "transporte" og hvilken rute der gælder for præcis denne bil. De kører først, når der er tilstrækkeligt mange kunder med, og prisen afgøres af, hvor mange der kører med.

Knallerttaxi

Der er meget almindeligt at køre med knallerttaxi blandt lokalbefolkningen. Såkaldte "motoconchos". Der er ikke noget, vi anbefaler, da det kan være væsentligt mere risikabelt end andre typer af transportmidler. Du vil med stor sandsynlighed komme til at opleve hele familier, som benytter denne type taxi.
Hvis du alligevel beslutter dig for at prøve en knallerttaxi, så er det bedst, at du bliver enig med chaufføren om en pris, inden I kører. Betal først, når du er kommet frem.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Cabarete er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Vi anbefaler, at du beskytter dig mod myg og andre insekter med myggemidler samt lyst tøj med lange ærmer og ben.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Dominikanske pesos (DOP). American Express, MasterCard og VISA. Amerikanske dollar er også gangbar valuta.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk tid -5 timer (sommertid -6 timer).

El

110 V. Transformer og adapter er nødvendige.

Sprog

Spansk.

Øvrigt

Der kan være niveauforskelle på rejsemålet.
Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
28°17°
6
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • februar
28°17°
7
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • marts
29°18°
7
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
30°18°
7
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
31°20°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • juni
32°20°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • juli
32°21°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • august
33°21°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • september
33°21°
7
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • oktober
32°20°
7
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
14
Regnfri dage
 • november
30°19°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
28°18°
6
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
Fly og transfer

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Cabarete året rundt med rutefly.

Flyet lander i Puerto Plata Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Cabarete
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.