Se hoteller (4)
Spies tilbyder rejser med rutefly til Bayahibe; en caribisk drøm på sydkysten i Den Dominikanske Republik.
Bayahibe er ikke noget stort rejsemå; det tager blot et kvarter at gå fra den ene ende af byen til den anden. Alligevel rummer byen forbavsende meget, bl.a. en håndfuld caféer og restauranter, butikker med kunsthåndværk og arrangører af både dykkerudflugter og udflugter til øerne lige ud for kysten. Og her er også lidt lokalt folkeliv, hvilket kan være en velkommen afveksling til turistlivet på de store hoteller, som ligger langs kysten på begge sider af byen. Det er hyggeligt at tage en taxi hertil og gå en lille tur, inden man slår sig ned på en café og indsnuser folkelivet.

Sol, sand og seværdigheder

Har du brug for en ferie, hvor du kommer væk fra stress og hverdagens gøremål, så skal du rejse til Bayahibe. Hver morgen ligger udflugtsbådene klar i vandkanten på stranden og venter på at tage forventningsfulde turister til de fantastiske øer Isla Saona og Catalina, der byder på kridhvide strande og krystalklart vand. Lige neden for hotellerne Viva Wyndham Dominicus Beach og Viva Wyndham Dominicus Palace løber også en fantastisk badestrand. Ikke langt fra Bayahibe ligger La Romana; en hyggelig lille by med bl.a. verdens største cigarfabrik, Tabacaleria de Garcia, hvor man kan se, hvordan håndrullede cigarer bliver til. Gå heller ikke glip af en tur til nationalparken Parque National del Este, som er hjemsted for over hundrede forskellige fuglearter og har gamle grottemalerier af øens urbefolkning samt byder på en flot udsigt over Det Caribiske Hav.

Bo tæt på stranden i Bayahibe

Når du rejser med Spies til Bayahibe, kan du vælge imellem flere hoteller, som ligger lige ved stranden eller lidt uden for byen. Hvis ferien skal være ekstra bekvem, har du også mulighed for at bestille et hotel, hvor All Inclusive indgår i rejsens pris.
Tips og nyttig info
 • Hoteller direkte på stranden
 • All Inclusive
 • Fine sandstrande
 • Hoteller for voksne
 • Familiehoteller
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Bayahibe

Strand
Stranden i selve Bayahibe er et par hundrede meter lang og på begge sider af byen, hvor hotellerne ligger, venter der kilometerlange strande med kridhvidt sand og kokospalmer. Her på den sydlige del af Den Dominikanske Republik er havet betydeligt roligere end langs Punta Cana. De fleste hoteller har egen strand, ofte med forskellige vandsportsaktiviteter. Eftersom vandet er roligere, er sigtbarheden bedre, hvilket gør det sjovere at snorkle tæt på stranden. Hotellerne har ofte lagt en slags kunstigt minirev ud i havet et stykke fra stranden, og her kan du ofte finde noget at se på. De fleste strande er relativt lavvandede; vandet bliver hurtigt dybt til livet, men derefter skal man et godt stykke ud, før det bliver endnu dybere.

Sol og strand i Den Dominikanske Republik

Der findes mere end 500 km med smukke strande langs Den Dominikanske Republiks kyster. Du kan vælge mellem de større turiststrande eller din helt egen lille paradisstrand, hvor du kan nyde stilheden og bølgeskvulpet. Sådanne små strande findes der langs kysten uden for hotel- og ferieområderne. Vandet er som regel klart og turkisfarvet med en temperatur på ca. 26 grader året rundt. På visse strande med klipper er der muslingeskaller og søpindsvin, så vi anbefaler, at du benytter badesko. Spørg gerne personalet i hotellets reception om, hvad der gælder for netop din strand. I visse perioder kan der være brandmænd ved strandene, hvis der er pålandsvind eller kraftig strøm. Der er mange forskellige arter af brandmænd, og de fleste er ufarlige, men vi anbefaler alligevel, at du udviser forsigtighed og ser dig for, når du bader. Der er forskel mellem høj- og lavvande.
Mad, drikke og natteliv
I Bayahibe er udvalget af restauranter og barer ikke så stort, men der findes nogle små men ganske hyggelige steder nede i byen. De fleste hoteller i Bayahibe tilbyder jo All Inclusive, men det kan nu alliegevl være rart at spise ude en enkelt aften eller to som afveksling.

Mad og drikke i Den Dominikanske Republik

Den rige blanding af forskellige kulturer i Den Dominikanske Republik har påvirket det dominikanske køkken. Med spansk, afrikansk og fransk indflydelse er comida-criolla opstået, som består af lækker, enkelt tilberedt og mildt krydret mad.

Krydderier

Mange af øens krydderier hentes direkte fra naturen såsom oregano og rød peberfrugt. Til trods for mangfoldigheden er det dominikanske køkken ikke kendt for den stærke mad. Landets krydderier er praktiske og sjove souvenirer, som du kan købe til rimelige priser.

Frugt

Den Dominikanske Republik er som ét stort drivhus med mange forskellige frugter, som trives i landets klima. Her kan du få frisk frugt året rundt, og priserne er rimelige. Hvis du synes om frugt, er du virkelig havnet i paradis. Grib chancen for at prøve eksotiske frugter såsom ananas, papaja, mango, kokosnød og passionsfrugt. De mere almindelige frugter såsom bananer og meloner smager ekstra godt her, da de får lov til rigtigt at modne i solen.

Grøntsager

Grøntsager er hovedingrediens i maden og anvendes både i salater og i de varme hovedretter. De mest almindelige grøntsager er grøn salat eller kål med tomater, løg, ris, agurk og ofte også avokado. Kartofler og den specielle madlavningsbanan platano, som anvendes som tilbehør til hovedretter, er også almindelige. Prøv den friteret, stegt eller kogt. Det er en af nationalretterne.

Ris

Små rismarker findes næsten overalt på øen. Ris er også den vigtigste føde for dominikanerne og udgør ca. en fjerdedel, 27 %, af de fattiges kost.

Lokale specialiteter

La bandera dominicana: Kød eller kylling, ris og bønner.
Sancocho: En fyldig lokal kødstuvning. Quipe Kødboller stegt i olie.
Chicharrones de pollo: Panerede kyllingestykker, som fås næsten overalt i de små kiosker ved vejkanterne. Frito verde: Friterede bananskiver.
Majarete: En sød og cremet majsbudding smagt til med kokosmælk, vanilje og kanel.

Rom - Caribiens nationaldrik

En af de mest gængse alkoholiske drikke i Caribien er rom. Før i tiden var det kun pirater, sømænd og bananrepublikkens machomænd, som drak rom, men i de senere år er drikken blevet populær blandt alle. Rom fremstilles af biprodukter fra sukkerfremstillingen såsom melasse og saft fra sukkerrør. Hvilken type rom, processen siden resulterer i, afhænger af hvor meget vand man anvender, samt hvor længe og på hvilken måde den lagres.

Der findes tre typer af rom: hvid, gylden og añejo.

Ron Blanco - hvid rom
Den mest almindelige type. Den er lys, tør og destilleret, så den har et højt indhold af alkohol.

Ron Dorado - gylden rom
Destilleres så den har et lavere indhold af alkohol, hvilket giver en mere fyldig smag og aroma.

Ron Añejo - En specielt udvalgt og fin rom.
Golden rum (en type af añejo) lagres i træfade i flere år for at få den rette smag. Denne rom har den rigeste smag og kan sammenlignes med cognac.

De tre mest kendte og mest almindelige mærker i Den Dominikanske Republik er "de tre B'er" - Brugal, Bermudez og Barcelo. De kan købes på ethvert gadehjørne, og vil du smage, inden du handler, så findes mærkerne i de fleste barer.

Øl

Der findes mange forskellige ølmærker på øen. Den mest kendte er Presidente. Andre populære lokale øl er Quisqueya og Bohemia. Du kan også finde importeret øl såsom den mexicanske Corona og Budweiser fra USA.

Vin

De fleste vine kommer fra Spanien, Chile, Argentina, Frankrig og USA. De importerede vine er normalt dyrere. Der produceres meget lidt lokal vin på nogle få små vingårde ude på landet.

Mama Juana

Mama Juana er en lokal drik, som fremstilles på rom, rødvin og honning samt hemmelige ingredienser. Det er en ægte lokal specialitet og en speciel smagsoplevelse.
Uden for hotelområderne er nattelivet begrænset. I Bayahibe findes der dog flere lokale barer og restauranter. Er du på udkig efter et lille, lokalt diskotek, er der altid noget, som har åbent.

Nattelivet i Den Dominikanske Republik

Merengue og Bachata strømmer imod dig overalt og hører til hverdagslivet her i Den Dominikanske Republik. Allerede i lufthavnen bliver man oftest mødt af tonerne fra et Merengue-band, som byder velkommen, og disse toner vil følge en resten af ferien. I taxien spiller chaufføren herlige rytmer i sin radio, og det er svært at sidde stille. Spørger du, hvad teksten handler om, får du svaret, at teksten handler om hjerte og smerte, om kærligheden til hjemlandet og om landet, alle dominikanere elsker.

Musikken har en dyb, social betydning for landet, og musikken høres overalt i Den Dominikanske Republik. Dominikanerne er hurtige til at fortælle, hvem sangeren er, eller hvilken del af øen musikken kommer fra. Dominikanerne er meget stolte af både Merengue og Bachata. Dans er et must for dominikanerne. Der findes et gammelt ordsprog, der siger, at de dominikanske børn kan danse, før de kan gå. Dansemusikken er simpelthen deres føderet, siger man. Ved alle sammenkomster vil du opleve berusende musikalske toner, og snart vil du også selv få trang til at bevæge fødderne og hofterne. Musik er ren erotik i Den Dominikanske Republik.
Shopping
Det skal siges med det samme: Den Dominikanske Republik er ikke noget stort shoppingrejsemål. Hverken priserne eller udvalget kan måle sig med hverken Rom, London eller New York. Det, der er værd at købe her, er rom, cigarer og måske ravsmykker og andet kunsthåndværk. I øvrigt findes her et fint udvalg af tøj, tilbehør osv., men det er ikke det nyeste, og det er ikke de smarteste mærker. Et tip er først at kigge i butikken eller butikkerne på hotellerne – de fleste hoteller har en eller flere - og når du nogenlunde ved, hvad du vil have, så tager du til et af shoppingcentrene og køber samme ting til ca. halv pris.

Skulle du alligevel få lyst til at tage på shoppingtur, så anbefaler vi, at du tager en tur til La Romana, der ligger ca. 25 min. fra Bayahibe. I La Romana finder du også det nyåbnede shoppingcenter MultiPlaza. Her finder du blandt andet IKEA, biografen Caribbean Cinemas og flere restauranter. Her er også en hel del butikker, man kan ose i. På den anden side af gaden over for JUMBO ligger der en park, hvor der afholdes marked næsten hver formiddag. Det er nemt at tage hertil med lokalbussen fra Bayahibe. Bussen standser lige i nærheden af parken.

Santo Domingo

Shoppingområdet i Santo Domingo er koncentreret omkring Calle del Conde, Calle Duarte og Calle Mella. Mercado Modelo er et populært sted på Calle Mella, hvor der sælges kunsthåndværk. Hovedstaden har naturligvis også mange store shoppingcentre. Blue Mall, Acropolis, Nacional, Plaza Criolla, Bella Vista, Galerias Comerciales og Agora er nogle af de mest populære.

Rav

Verdens måske fineste rav findes her i Den Dominikanske Republik. De bedste butikker med salg af de ædle sten ligger i Santo Domingo og Puerto Plata

Larimar

Halvædelsten i turkise farver, som udelukkende forekommer på øen Hispaniola.

Malerier

Kunst fra Haiti regnes som den bedste i hele Caribien. Pas dog på dårlige kopier.

Keramik

De ansigtsløse dukker, muñecas sin rosotros, symboliserer nationens multietniske befolkning.

Radatrommer

Anvendes i voodooceremonier og er eksotiske souvenirer.

Cigarer

Håndrullede cigarer kan købes billigt.

Rom

Den Dominikanske Republik er en af verdens bedste romproducenter. Kig efter årgangsrom og drik den ren uden is.
Sport og træning
I Bayahibe findes et stort udbud af aktiviteter som katamaran, speedbåd, parasailing, dybhavsfiskeri, dykning og windsurfing.
Aktiviteter og seværdigheder

Aktiviteter i Punta Cana-området

Hvis du skulle blive træt af solen og stranden, er der mange forskellige typer af aktiviteter at vælge imellem - lige fra spadsereture til snorkling, tennis og golf.

Baseball

Baseball er nationalsporten i Den Dominikanske Republik, og der er seks hold i den dominikanske liga. Sæsonen strækker sig fra oktober til februar. Kampene kan ses i La Romana eller Santo Domingo.

Bavaro Splash - vandaktiviteter i Punta Cana

Vandsportsaktiviteter er et udmærket alternativ, hvis du skulle blive træt af at tilbringe dagen med afslapning på stranden, og du søger lidt spænding. Bavaro Splash er en herlig tur, hvor du kan nyde varmen og det blå hav, samtidig med at du har det sjovt. Udflugten starter på stranden El Cortecito, hvor instruktørerne viser dig, hvordan du anvender udstyret, f.eks. snorkel, redningsvest, svømmefødder og motorbåde. Derefter er det tid til at finde barnet i dig frem og more dig på egen hånd.

Dr. Fish Ocean Spa - afslapning i Punta Cana

Hos Dr. Fish Ocean Spa har du mulighed for at kombinere de maritime omgivelser med forskellige aktiviteter og afslapning. Biopilates er en innovativ øvelse, som siges at genoplade alle dine energireserver. Nyd den flydende madras som giver dig ro i sindet og total afslapning. Lad eksperterne tage hånd om dig. De tilbyder to typer af massage; en traditionel metode hvor du sidder i en stol, og en massage hvor du ligger i en elektronisk seng. Uanset hvad du vælger, så vil massagen hjælpe kroppen med at slappe af og frigøre negativ energi. Besøg også boblebadet og nyd varmen og boblerne fra havet, mens brisen fra havet løber gennem dit hår. Dr. Fish Ocean Spa har også elektroniske ioniseringsapparater, som fjerner giftstoffer i kroppen.

Montaña Redonda

Bjerget Montaña Redonda ligger cirka en times kørsel fra Bavaro. Bjerget er i løbet af det seneste år blevet et meget populært turistrejsemål. Hvis du tager dertil, vil du forstå hvorfor. Oppe på bjergtoppen findes der gynger i forskellige farver. Fra gyngerne har man mulighed for at tage fantastisk smukke billeder af den vidunderlige udsigt. For at komme op på bjerget skal man køre med en af de trucks, som holder nedenfor.

Tabacalera de Garcia

Tobakskulturen er over tusind år gammel på øen, og den er en arv fra taino-indianerne og kan dateres tilbage til 800 år efter Kristus. Den Dominikanske Republik er en af verdens største producenter af førsteklasses cigarer. Verdens største fabrik for håndrullede cigarer, Tabacalera de Garcia, har ca. 5.000 ansatte, som fremstiller de kendte mærker Romeo y Juliet og Monte Cristo. Fabrikken er lukket for besøgende. Vil man se, hvordan fremstillingen af cigarer foregår, kan man besøge La Flor Dominicana Cigar Factory. Deres cigarshop har et stort udvalg af de fine cigarer.

La Basilica de Higüey - det velbesøgte monument

La Basilica de Higüey er et af de bedst bevarede monumenter i Den Dominikanske Republik, og her finder du La Virgen de la Altagracia, Den Dominikanske Republiks skytshelgeninde. Monumentet ligger ved hovedvejen i provinsen Salva Leon de Higüey og blev indviet af dr. Joaquin Balaguer (1974-1978). La Basilica er meget populær blandt udenlandske turister og anses for at være et af de vigtigste religiøse steder i Latinamerika. Husk at være passende klædt på ved besøg i La Basilica de Higüey, dvs. lange bukser eller nederdel, som dækker knæene, og skjul skuldrene med et sjal eller en trøje/jakke.

Altos de Chavón - med udsigt over den smukke flod

Altos de Chavón er bygget som en kopi af en lille italiensk/spansk by fra 1500-tallet. Fra byen har du en fantastisk udsigt ud over floden Río de Chavón. Her findes også et smukt amfiteater med plads til 5.000 personer, hvor stjerner som Julio Iglesias har optrådt, en fin lille kirke og et museum. Alene fornemmelsen, når man går rundt i de brostensbelagte gader, er absolut entreprisen værd.

Cueva de las Maravillas - grotte med et imponerende museum

Cueva de las Maravillas er en af de fineste grotter på øens østlige side med et imponerende museum 25 meter under jorden. Her findes over 500 malerier og graveringer på bjergvæggene lavet af taino-indianerne.
Sådan kommer du omkring
Biludlejning anbefales ikke. Men vælger du alligevel at leje bil, bør du tænke på følgende:

- Kontrollér bilen, kontrakten og den aktuelle prisliste.
- Uanset selskab står man selv for at betale selvrisikoen i tilfælde af et uheld.
- Vejene har ikke samme standard som hjemme. Hold derfor udkig efter huller i vejen – selv på motorvejen. Kør forsigtigt i mørke da både skilte og belysning ofte mangler.
- Motorcyklister er meget almindelige i den dominikanske trafik. Vær derfor opmærksom på dem og vis hensyn. Og huske at holde god afstand ved overhalinger.
- Hold udkig efter dyr på vejbanen. Dyr er en af de hyppigste årsager til, at dominikanerne kører ganske tæt på midterlinjen, uanset hastighed.
- Parkér helst bilen på hotellets parkeringsplads eller på overvågede parkeringspladser. Efterlad aldrig værdier i bilen.
- Trafikken er hektisk – kør forsigtigt og vær opmærksom!
Taxi er det hurtigste transportmiddel i Bayahibe. Der kører desuden lokalbusser til både La Romana og Bayahibe centrum.

Taxi

Taxierne er beige og ser ens ud på hele øen. De er nye, statslige biler, og de fleste kører efter taxameter, men det er almindeligt at aftale prisen med chaufføren i forvejen. De største hoteller har egne taxier uden for receptionen, hvor du også finder en prisliste. Aftal prisen inden du sætter dig ind i taxien, specielt hvis du skal ud på en længere tur. De billigere carro publico, dvs. offentlige taxier, er personbiler, men de fungerer også som lokalbusser. Der er ingen holdepladser. Du står blot på ved hovedvejen. Disse biler har et skilt på taget, hvorpå der står transporte, og hvilken rute bilen har. Bilerne kører, når de har tilstrækkeligt mange passagerer, og prisen fastsættes ud fra antallet af passagerer.

Bus

Busstationen, Parada de guaguas, ligger i Punta Cana ved Politur (politistationen) i Friusa-krydset, hvor Texacotankstationen ligger. Herfra kan du tage ekspresbussen fra Bávaro til Santo Domingo. En anden mulighed er at tage lokalbusserne, Sitrahima eller Sitrabapu, som kører uden for hotellerne hver time frem til midnat. Tag bussen til Higüey (90 DOP) og tag derefter videre med en anden bus til Santo Domingo. Busstationen i Higüey ligger over for La Basilica-kirken. Fra Bayahibe kører der mindre lokalbusser til La Romana. Her kan du siden skifte til yderligere en bus for at komme videre mod Santo Domingo.

Fly

Man kan flyve mellem de større byer som Santo Domingo, Punta Cana og Puerto Plata. Flyselskabet hedder Vol Air.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Bayahibe er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Vi anbefaler, at du beskytter dig mod myg og andre insekter med myggemidler samt lyst tøj med lange ærmer og ben.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Dominikanske pesos (DOP). De fleste butikker og hoteller accepterer USD. Der er hæveautomater på de fleste hoteller.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk tid -5 timer (sommertid -6 timer).

El

110 V. Transformer og adapter er nødvendige.

Sprog

Spansk.

Øvrigt

Niveauforskelle forekommer på rejsemålet. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Vejr og klima
 • januar
28°21°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • februar
28°21°
9
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
29°21°
9
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
30°22°
9
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
31°23°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • juni
31°23°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • juli
32°24°
9
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • august
32°24°
9
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • september
32°24°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • oktober
31°23°
8
Solskinstimer pr. dag
29°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • november
30°23°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
29°22°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

11-12 timer med charterfly og 13-17 timer med rutefly inkl. mellemlanding.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Bayahibe i vinterhalvåret 2022/23.

Du kan desuden rejse til Bayahibe hele året med rutefly.

Flyet lander i lufthavnen uden for Punta Cana.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Bayahibe. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra lufthavnen til dit hotel er fra cirka 50 minutter til 1 time og 20 minutter (cirka 75 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Bayahibe
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.