Udflugter, Hurghada

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Obs! Udflugtsprogrammet til og med sommeren 2021 er reduceret, og visse aktiviteter kan blive ændret med kort varsel pga. covid-19. Der kan f.eks. være krav om mundbind, eller et restaurantbesøg kan blive erstattet med en madpakke, som deltagerne får med på udflugten. Læs mere på rejsemålets lokale Mysite

.

Praktisk information om vores udflugter

City Tour (kan bestilles hjemmefra)

City Tour (kan bestilles hjemmefra)

Vores indholdsrige byrundtur med shopping og seværdigheder giver dig en perfekt start på ferien! Te eller sodavand indgår.

Læs mere Skjul

Velkommen til en af verdens mest spændende kulturer! Her i Hurghada har du mulighed for at nyde nogle af denne kulturs højdepunkter. På vores rundtur lærer du byen og dens perler at kende, så du senere kan tage ud på egen hånd.

I Egypten er der masser at se og opleve, og her er noget for enhver smag. Vi starter turen med et besøg på et af byens mange parfumerier, hvor vi skal teste vores lugtesans. Her finder man 100 % naturlige parfumer uden kemikalier og alkohol. Det er det perfekte feriefund, som er udmærket at købe med hjem.

Velduftende og glade fortsætter vi for at se en anden specialitet fra Egyptens historie: papyrus. Metoden til at fremstille papyrus har eksisteret i tusindvis af år, og i dag kommer folk fra hele verden for at se, hvordan oldtidens egyptere nedskrev deres historie.

Som afslutning på dagen ser vi os omkring i byen. En by, som har udviklet sig meget i de seneste 30 år. Vi kører gennem Hurghadas forskellige bydele og får alt at se lige fra områder præget af turisme til det lokale centrum, hvor tempoet og atmosfæren er en helt anden.

Undervejs stopper vi også ved en moské og hører mere om den religiøse kultur. Vi får også mere at vide om byens historie, lokalbefolkningen og hverdagslivet. Udflugtens sidste stop er ved den intense og energifyldte Sheraton Street. Her kan man virkelig mærke det lokale folkeliv og nyde alle indtrykkene og duftene omkring byens caféer, seværdigheder og butikker.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

I prisen indgår:
Sightseeing og te eller sodavand.

Husk at medbringe:
Penge til at handle for.

Tid:
Halvdagsudflugt, ca. kl. 13-19.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Øvrigt:
Der kan forekomme ændringer i programmet. For at komme ind i moskéen skal kvinder være iført en heldækkende dragt, som kan lejes uden for moskéen for ca. 5 EGP.
Fra El Gouna koster udflugten 13 euro for voksne og 8 euro for børn.

Pyramiderne og Cairo, 1 dag (kan bestilles hjemmefra)

Pyramiderne og Cairo, 1 dag (kan bestilles hjemmefra)

Oplev Egyptens unikke historie og kultur. Vi besøger bl.a. Sfinksen og pyramiderne. Frokost indgår. Drikkevarer og entréer indgår ikke.

Læs mere Skjul

"Den, der ikke har set set Cairo, har ikke set verden". Omtrent sådan lyder det i "Tusind og én nats eventyr", og vi er ikke utilbøjelige til at være enige. Det er en by, du aldrig vil glemme, så længe du lever.

Cairo ligger ca. 500 km fra Hurghada, så vi kører tidligt om morgenen. Undervejs standser vi og får lidt morgenmad, og senere, ved ottetiden om morgenen, er vi fremme.

Mens vi kører gennem Egyptens fascinerende ørkenlandskab, hører vi om landets og Cairos verdensberømte historie. Vores kompetente guider forsyner os med en solid basisviden, så vi kan få så meget som muligt ud af vores besøg i denne historiske by.

Dagen i Cairo ser stort ud som følger (ændringer i rækkefølgen kan forekomme):

Vi begynder dagen på det egyptiske museum, hvor vi skal se alle de historiske genstande, som vi tidligere blot har kunnet læse om. Guiden hjælper os naturligvis med at udvælge de allermest interessante eksempler fra den enestående kulturelle rigdom, som faraoerne efterlod sig. Der vil også være tid til at gå rundt i museets sale på egen hånd.

Efter frokost forbereder vi os på det, som de fleste har ventet på: pyramiderne og Sfinksen! Når bussen nærmer sig Giza, ser vi dem først på afstand. Vi studerer de hemmelighedsfulde kolosser fra alle vinkler, og der er også mulighed for at komme ind i det inderste af pyramiderne. Tænk at få lov til at stå i de grave, hvor de vældige faraoer har ligget og ventet på at genopstå i dødsriget.

Efter dette besøg får vi mulighed for at stå ansigt til ansigt med en meget gammel og mystisk mand. Chepren hedder han, og han er afbildet som sfinks ved pyramiderne. Vi ser, at tiden har sat sine spor i verdens mest kendte ansigt. Men når man tænker på, at han er over 3500 år gammel, er det fuldt forståeligt.

Efter en indholdsrig dag er det på tide at vende sydpå igen og i retning mod Hurghada. Med ørkenen som baggrund kan du læne dig tilbage og fordøje alle dagens mange nye indtryk.

Mad og drikke:
Frokost uden drikkevarer indgår.

Entré:
Entré til mumieværelset på Det Egyptiske Museum (150 EGP). Keopspyramiden (300 EGP) og til Chepren/Mykerinos-pyramiden (60 EGP) indgår ikke.

Tid:
Lang heldagsudflugt, ca. kl. 01.30-22.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Husk at medbringe:
Morgenmadsboks (bestil i hotellets reception), pude og trøje til busturen samt lommepenge i egyptiske pund. Tag også lidt penge med, hvis du vil købe noget.

Øvrigt:
Det er forbudt at fotografere/videofilme inde på Det Egyptiske Museum og i pyramiderne.

Lider du af vejrtrækningsproblemer, klaustrofobi eller astma, anbefaler vi ikke, at du går ind i pyramiderne. Gangbesværede bør tjekke med Spies-guiden på rejsemålet, inden udflugten bestilles.

Jeepsafari (kan bestilles hjemmefra)

Jeepsafari (kan bestilles hjemmefra)

En spændende og tempofyldt jeeptur gennem ørkenen. Vi besøger også en beduinby og prøver at ride på dromedar. Middag og drikkevarer indgår.

Læs mere Skjul

For os, som er vant til grønne planter og frodighed, kan ørkenlandskabet virke som en uendelighed af sand, sand og atter sand... Men selv ørkenen er fuld af liv og en fantastisk, stille skønhed. Vil du opleve dette og samtidig møde de mennesker, som lever i disse tilsyneladende menneskefjendske omgivelser, så er en jeepsafari et must.

Vi begynder om eftermiddagen, hvor vi forlader civilisationen og tager derud, hvor vejene holder op. Otte personer pr. jeep ryster frem gennem ørkenlandskabet, og når man efter et stykke tid kan se en sø midt i sandet, tror man knap sine egne øjne. Vand i ørkenen?

Dagens mål er en beduinby, hvor vi bliver inviteret til at skifte det ene bumpende befordringsmiddel ud med et andet og mere miljøvenligt. Det er ikke benzindrevet, og det har en stærk vilje – det er en dromedar. Vi hører den fascinerende historie om, hvordan beduinerne klarer vandforsyningen, og om hvordan deres hverdag ser ud.

En lang dag ude i den friske luft kræver en god middag. Maden serveres som buffet bestående af ægte, lokale retter i form af salater, lange, smalle kødboller (köfte), kylling, ris, kartofler og frugt. En alkoholfri drik indgår i prisen (vand eller sodavand).

Obs! Gravide og personer med rygproblemer bør ikke deltage i denne udflugt.

Anbefalet aldersgrænse: 6 år.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Middag inkl. en drik.

Tid:
Halvdagsudflugt, ca. kl. 13-18.30.

Husk at medbringe:
Gode sko, der dækker foden godt, solbriller, solhat/kasket, vand på flaske og drikkepenge til dromedarføreren. Har du et kamera med dig, er det en god idé at opbevare det i en plasticpose for at beskytte det mod sandet, når kameraet ikke er i brug.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende lokalguide.

I prisen indgår:
Jeepturen, guide, vandpibe, ridning på dromedar (ca. fem minutter), middag og en læskedrik til maden.

Luxor 1 dag (kan bestilles hjemmefra)

Luxor 1 dag (kan bestilles hjemmefra)

Oplev nogle af verdens ypperligste bygningsværker, besøg Kongernes Dal og nyd Karnak-tempels skønhed. Heldagsudflugt fra tidlig morgen til sen aften. Frokost indgår. Drikkevarer og entré til Tutankhamons grav indgår ikke.

Læs mere Skjul

Udflugten til Luxor er det, man plejer at kalde en rejse tilbage i tiden. Området omkring byen byder på enestående natur og kulturelle seværdigheder. Her bliver historie og mytologi levende.

Dagsprogrammet ser stort set ud som følger (der kan forekomme ændringer i rækkefølgen afhængigt af trafikken):

Udflugten starter tidligt fra Hurghada-området og fører os gennem et i begyndelsen tørt ørkenlandskab. I Egypten siger man, at Nilen er kilden til alt liv, og undervejs langs floden ser vi, hvordan omgivelserne bliver stadig mere grønne og frodige.

Vi ankommer cirka kl. 10 og begynder vores besøg i Luxor ved det fantastiske Karnak-tempel, som mange af de berømte faraoer har sat deres præg på. Inde i tempelkomplekset, som er et af verdens største, står der 134 pragtfulde søjler, hvor farven stadig er bevaret visse steder.

Derefter spiser vi en god frokost på en sejlbåd, der ligger til kaj på Nilen, inden vi tager over til den vestlige side af Nilen og Kongernes Dal.

Vi når desuden at gøre ophold ved de enorme Memnon-kolosser. Disse vældige statuer vogtede før i tiden over et tempel bygget til en farao. I dag er der kun fragmenter tilbage.

Ved en alabastfabrik får vi en demonstration af, hvordan alabasten forvandles til smukke genstande.

Dagen går hurtigt, og vi tager tilbage til Hurghada, når solen så småt begynder at gå ned.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår, drikkevarer indgår ikke.

Entré:
Entré til Tutankhamons grav (ca. 200 EGP) og Ramses 5/6 (ca. 150 EGP), drikkepenge og drikkevarer til måltiderne indgår ikke.

Tid:
Lang heldagsudflugt, ca. kl. 04-22.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide om lørdagen. Engelsktalende guide de øvrige dage.
Ved seværdighederne er der altid officielle lokalguider, der taler engelsk.

Husk at medbringe:
Morgenmadsboks (bestilles i hotellets reception), gode sko, en hovedpude og en ekstra trøje til busturen og lommepenge i egyptiske pund. Badetøj (hvis tiden og programmet tillader det, er der mulighed for en dukkert i den lille pool om bord på båden, hvor frokosten serveres).

Øvrigt:
Det er forbudt at fotografere/filme i Kongernes Dal.
Lider du af vejrtrækningsproblemer, klaustrofobi eller astma, anbefaler vi ikke, at du går ind i gravene. Gangbesværede bør tjekke med Spies-guiden på rejsemålet, inden udflugten bestilles.

Seatrip (kan bestilles hjemmfra)

Seatrip (kan bestilles hjemmfra)

Tag med på en snorkeludflugt til et af verdens bedste dykker- og snorkelområder! Heldagsudflugt, hvor frokost indgår.

Læs mere Skjul

På denne dagsudflugt udforsker vi selve hovedårsagen til, at Hurghada er blevet et så populært rejsemål: verdenen under Det Røde Havs overflade. Vi besøger farvestrålende koralrev med en masse fascinerende fisk og krystalklart vand, hvor sigtbarheden kan nå op til 30 meter. Guiden fortæller også mere om de fisk, vi ser.

Det Røde Hav er kendt for sit rige dyre- og planteliv, og foruden de farverige fisk kan vi med lidt held få delfiner at se. I løbet af dagen stopper vi tre forskellige steder for at snorkle, hvor du virkelig har mulighed for at udforske livet under havoverfladen. Det Røde Hav er som et stort akvarium så grib chancen for at snorkle og svømme i det!

Vi snorkler ved flere kendte koralrev afhængigt af vejr og vind. Vi har fine både, hvor man kan sidde både i skyggen og ligge og sole.

Her har du også mulighed for at prøve at dykke mod ekstra betaling - sig det til guiden, inden vi forlader havnen, hvis du er interesseret.

Obs! Programmet kan blive ændret på selve dagen pga. vejr og vind.

For at bevare Det Røde Havs koralrev er det vigtigt at være forsigtig, når du snorkler! Det er strengt forbudt at gå på, røre ved eller medtage muslinger og koraller fra rev og strande!

En miljøskat på 7 euro pr. person indgår ikke i prisen, men skal betales kontant ved udflugten. Gælder ikke børn under 6 år.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost, vand og sodavand indgår. Kaffe og te kan købes.

Husk at medbringe:
Badetøj, håndklæde, en flaske vand, solcreme og solhat samt drikkepenge til personalet på båden.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-17.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Øvrigt:
Snorkeludstyr lånes på havnen. Det er også muligt at købe et introduktionsdyk for 26 euro (der er et begrænset antal pladser, som ikke kan forudbestilles).

Cairo med fly

Cairo med fly

Flyv til byen, som er så fascinerende, at man helt enkelt skal se den! Pyramiderne, Sfinksen ... Frokost indgår. Drikkevarer og entréer indgår ikke.

Læs mere Skjul

Cairo er hovedstad for meget i Egypten. Det er landets hovedstad, men byen er også hovedstad for kulturen og mange af de oplevelser, du kan tage med hjem fra Egypten. Cairo ligger ca. 500 kilometer nord for Hurghada.

Dagens program ser i store træk således ud:

Vi besøger Det Egyptiske Museum med over 120.000 udstillingsgenstande, bl.a. farao Tutankhamons guldskatte. Lokalguiden viser os rundt blandt de mest kendte genstande, som faraoerne har efterladt sig. Der bliver også tid tilovers til at udforske museet på egen hånd.

Mens vi nyder frokosten, kan vi forberede os på næste punkt på programmet, som de fleste plejer at se frem til, nemlig de enorme pyramider og Sfinksen!

Det tager ikke mange minutter at køre fra Cairos centrum til Giza, og på vejen får vi mange af byens kontraster at se. Pyramiderne ligger lige i udkanten af byen der, hvor ørkenen starter. Vi kommer tæt på dem, og hvis du har lyst, er det muligt at gå ned i de gamle gravkamre.

Vi oplever naturligvis også Sfinksen, som er mindst lige så kendt og mystisk som pyramiderne. Tiden har sat sine spor på verdens måske mest kendte ansigt.

Herefter fragter flyet os hurtigt og bekvemt tilbage til Hurghada.

Mad og drikke:
Frokost uden drikkevarer indgår.

Entré:
Entré til mumieværelset på Det Egyptiske Museum (150 EGP), til Keopspyramiden (300 EGP) og til pyramiden Khefren/Mykerinos (60 EGP) indgår ikke.

Tid:
Lang heldagsudflugt. ca. kl. 3.30-22.30.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende lokalguide.

Husk at medbringe:
Pas, morgenmadsboks (bestil i hotellets reception), gode sko og lommepenge i egyptiske pund.

Øvrigt:
Det er forbudt at fotografere/videofilme inde på Det Egyptiske Museum og i pyramiderne. Lider du af vejrtrækningsproblemer, klaustrofobi eller astma, anbefaler vi ikke, at du går ind i pyramiderne. Gangbesværede bør tjekke med Spies-guiden på rejsemålet, inden udflugten bestilles.

Mahmya - Giftun Island (kan bestilles hjemmefra)

Mahmya - Giftun Island (kan bestilles hjemmefra)

En herlig bådtur ud til en privat strand, hvor vi nyder sol, snorkling og andre aktiviteter.

Læs mere Skjul

Krystalklart vand og kridhvidt sand kendetegner Mahmya, en privat del af Giftun Island, som ligger ud for Hurghada. Kun gæster, som har bestilt denne udflugt, har adgang hertil. Dette gør oplevelsen ekstra luksuriøs, og det er et privilegium at få lov at opleve dette herlige sted. Der spilles behagelig baggrundsmusik, og vil du tage en pause fra solbadningen, kan du slå dig ned i sofaerne ved baren.

Vi soler os på bastmåtter, som lægges frem til os, og bader i det azurblå hav. De, der har lyst, kan gå en tur langs strandkanten eller spille volleyball og fodbold.

Snorkling i Det Røde Hav er verdensberømt, og i ca. 1 time sejler vi ud på havet for at se alle de fantastiske farver, der gemmer sig under vandoverfladen. Får du smag for mere af dette, kan du også prøve at snorkle direkte fra stranden.

På Mahmya er der plads til alle. Stranden er børnevenlig, så hele familien kan nyde opholdet.

Obs! For at bevare Det Røde Havs koralrev er det vigtigt at være forsigtig, når man snorkler! Det er derfor strengt forbudt at gå på, røre ved eller tage muslinger og koraller med sig fra rev og strande!

En miljøskat på 7 euro pr. person indgår ikke i prisen, men skal betales kontant ved udflugten. Gælder ikke børn under 6 år.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min Side".

Mad & drikke:
Frokost ekskl. drikkevarer indgår. Barer på øen sælger sodavand, vand, is, kaffe, øl og vin.

Husk at medbringe:
Solcreme, badetøj, evt. en T-shirt til snorklingen, håndklæde og vand på flaske. Penge til drikkevarer.

Tid:
Ca. kl. 7.30-16.30.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende lokalguide.

Øvrigt:
Snorkeludstyr udlånes ved ankomst til øen. Toiletter findes på øen.

Pyramiderne og Cairo, 2 dage (kan bestilles hjemmefra)

Pyramiderne og Cairo, 2 dage (kan bestilles hjemmefra)

Oplev Egyptens unikke historie og kultur. Frokost og middag dag 1, morgenmad og frokost dag 2, entréer til flere af de seværdigheder vi besøger og 1 hotelovernatning indgår.

Læs mere Skjul

Cairo er en by, der er værd at besøge! På denne todagesudflugt har du mulighed for at opleve det absolut bedste af denne fascinerende by. I Cairo mødes det bedste af landets spændende historie, religion, kultur og folkeliv. Vi tager til Det Egyptiske Museum, hvor hele den antikke historie er samlet i én og samme bygning. Dette er hvilested for faraoernes skatte og visse af deres mumier. Her kan vi se Tutankhamons mageløse gravsamling og skatte fra den faraoniske tid.

Når vi har lagt museet bag os, er det tid til at udforske en helt anden verden. En verden, der er lige så skør, som den er herlig. Vi skal nemlig til det verdensberømte marked Khan El Khalili, hvor den står på moderne arabisk shopping. Her har du mulighed for at shoppe ligesom egypterne - dvs. billigt. Efter en hel dags indtryk får vi serveret en god, solid middag på hotellet. Mætte, glade og trætte bliver det ikke svært at falde i søvn.

Når solen står op over byen, er det tid til rejsens højdepunkt. Pyramiderne. Det er ikke hver morgen, man bliver mødt af disse høje arkitektoniske mesterværker. Det er et forrygende syn! Her får du mulighed for at gå ind i et af de gigantiske gravkamre. Du har tid til at se og blive forundret over hver eneste vinkel af pyramiderne. Vi skal også besøge sfinksen, denne mystiske skabning, som efter 3.500 år stadig vogter over pyramiderne!

Mad og drikke:
Dag 1: Frokost og middag ekskl. drikkevarer indgår.
Dag 2: Morgenmad og frokost ekskl. drikkevarer indgår.

Entre:
Entré til mumieværelset på Det Egyptiske Museum (150 EGP). Keopspyramiden (300 EGP) og til Chepren/Mykerinos-pyramiden (60 EGP) indgår ikke.

Overnatning:
Tillæg for enkeltværelse: 25 euro.
I ugerne omkring jul, nytår og påske kommer der et højsæsontillæg oveni.
Jule- og nytårsaften kommer der et tillæg for festmåltid oveni.

Tidspunkt:
Ca. kl. 4.30 dag 1 til ca. kl. 21 dag 2.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende lokalguide i bussen og ved de historiske seværdigheder.

Husk at medbringe:
Pas (vigtigt), morgenmadsboks (bestilles i hotellets reception), en pude og en trøje til busrejsen, badetøj og håndklæde, da hotellet, vi bor på, har pool. Lommepenge i egyptiske pund.

Påklædning:
Ved besøg i kirker og moskeer skal skuldre og knæ være tildækkede. Sjal kan lånes visse steder.

Øvrigt:
Det er forbudt at fotografere/videofilme inde på Det Egyptiske Museum og i pyramiderne.
Lider du af vejrtrækningsbesvær, klaustrofobi eller astma, anbefaler vi ikke, at du går ind i en pyramide. Gangbesværede bør tjekke med Spies-guiden på rejsemålet, inden udflugten bestilles.

Der kan forekomme ændringer i programmets rækkefølge.

Luxor 2 dage

Luxor 2 dage

En udflugt fyldt med oplevelser, som tager dig med rundt til byens mest berømte seværdigheder.

Læs mere Skjul

På den første dag, som begynder i Luxor, befinder vi os på den østlige side af Nilen, hvor vi oplever de to mest kendte templer i Luxor. Ifølge traditionen er dette "livets side" (i modsætning til "dødens side", som venter i morgen), og man forstår hurtigt hvorfor. Byen sprudler af liv, og templerne står her endnu og kan fortælle deres historie.

Karnak er verdens største tempelkompleks, og man mener, at det ville tage hele seks måneder, hvis man skulle opleve hele templet! Vi har nogle timer foran os til at finde de absolutte højdepunkter og lytte til historierne om bygmestrene.

Luxortemplet er det mindste af de to templer, vi besøger, men stadig et must-see, når man er på besøg i Egypten. Templet blev oprindeligt bygget 400 år f.Kr., men de største og mest imponerende dele af området kom først til senere. Både Amenhotep 3., Tutankhamon og Ramses 2. har sat sit præg på templet, og det var også her, Alexander den Store blev kronet til konge af Egypten. I dag står templet som et symbol på al den historie, Egypten har at byde på.
Luxortemplet opleves bedst om aftenen, når pladsen bliver oplyst af et fantastisk lys. Vi tager derfor først herhen, efter at vi har spist middag.

Dagen derpå begiver vi os til den vestlige side af Nilen, som ifølge traditionen var "dødens side". På denne side hyldede man døden og rejsen efter jordelivet. I Kongernes Dal fik faraoerne deres endelige hvilested. De blev fragtet til et hemmeligt bjerg, hvor de var omgivet af smukke malerier og guldgenstande.

Efter at have set gravene tager vi videre mod Hatshepsuts dødstempel, som ligger på den anden side af Kongernes Dal. Hatshepsut var en af de få kvindelige faraoer i datidens Egypten, og hun var en stærk og magtfuld herskerinde.

På vejene i Luxor har faraoerne kørt med deres guldvogne, og der er blevet afholdt festivaler til ære for guderne. Guldstatuerne er blevet båret frem og har fremkaldt hyldestråb fra folket. Nu er du her. Du skriver din egen historie. Memnon-kolosserne markerer indgangen til det, som før i tiden var et pragtfuldt dødstempel, og vi gør holdt, så vi kan tage billeder.

Dagen fortsætter med et stop ved en stenfabrik. Der findes nemlig en meget speciel sten, som kaldes alabast. Af denne sten fremstilles der fantastiske genstande, som er ægte håndværk.

I prisen indgår:
Busturen, hotelovernatning, frokost og middag dag 1, morgenmad og frokost dag 2, entré til Karnak-templet, Luxor-templet, Hatschepsuts dødstempel og Kongernes Dal samt tre grave indgår.

Entré til Tutankhamons grav ca. (200 egyptiske pund) og Ramses 5. og 6.'s grave ca. (150 egyptiske pund) indgår ikke.

Overnatning:
Bor du alene på hotellet i Luxor, kommer der et enkeltværelsestillæg på ca. 20 euro oveni. Der kan også komme et enkeltværelsestillæg oveni for 1 voksen + 1 barn ved overnatningen.
I ugerne omkring jul, nytår og påske kommer der et højsæsontillæg oveni.
Jule- og nytårsaften kommer der et tillæg for et festmåltid oveni.


Tid:
Ca. kl. 4 dag 1 til ca. kl. 19 dag 2. Obs! I tilfælde af få tilmeldinger arrangeres udflugten sammen med turen Luxor 1 dag på den første dag, hvilket betyder, at der ændres i rækkefølgen i programmet. Dette kan resultere i senere hjemkomst til hotellet.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende lokalguide.

Husk at medbringe:
Pas, morgenmadsboks (bestilles i hotellets reception), en hovedpude og en ekstra trøje til busturen, gode sko og lommepenge i egyptiske pund.

Øvrigt:
Medbring gerne badetøj, der er pool på hotellet.
Husk passet, som du skal bruge, når du tjekker ind på hotellet. En eventuel regning på hotellet skal betales i US-dollars, euro eller med kreditkort.
Det er forbudt at fotografere/filme i Kongernes Dal.
Lider du af vejrtrækningsproblemer, klaustrofobi eller astma, anbefaler vi ikke, at du går ind i gravene. Gangbesværede bør tjekke med Spies-guiden på rejsemålet, inden udflugten bestilles.

Dykning

Dykning

For blot 25 år siden var Hurghada ikke mere end en lille fiskerby. Da dykkerne fik øjnene op for det fantastiske liv i Det Røde Hav, begyndte folk fra hele verden at valfarte hertil for at opdage den enestående verden under havoverfladen.

Læs mere Skjul

Det Røde Hav, eller landets nationalskat, som det også kaldes, er et af de have i verden, som byder på flest arter, både hvad gælder fisk og koraller.

Dykning på alle niveauer tilbydes. Det betyder ikke noget, om du har certifikat eller aldrig tidligere har prøvet at trække vejret i vand. Her har du alle muligheder for at komme ned og opleve det myldrende liv på nært hold.

Vi samarbejder med både Aquarius og Eurodivers, som har en høj standard, når det gælder instruktører, udstyr og service. De arrangerer dykning hver dag. Begge operatører har flere dykkercentre; bl.a. et i Hurghada, hvor man dykker fra en båd og et andet på stranden i Makadi, hvor du hver dag kan dykke fra stranden. To gange om ugen kan du desuden dykke fra en båd. Kontakt os gerne for program og priser. Vi hjælper dig gerne med at finde det, som passer bedst til dine ønsker.

At dykke i Det Røde Hav giver dig spændende og frem for alt uforglemmelige ferieminder.

Obs! For at bevare Det Røde Havs koralrev er det vigtigt at være forsigtig, når man snorkler og dykker! Det er strengt forbudt at gå på, røre ved eller tage muslinger og koraller med sig fra rev og strande! Vi beder dig om ikke at fodre fiskene, da det forstyrrer deres naturlige instinkter og kan ændre hele koralrevets biologiske struktur.

En miljøskat på 7 euro pr. person indgår ikke i prisen, men skal betales kontant ved udflugten.

Orange Bay (kan bestilles hjemmefra)

Orange Bay (kan bestilles hjemmefra)

En heldagsudflugt til havs fyldt med sol, strand og vand - og fantastiske snorkelmuligheder. Vi besøger også Orange Bay på den idylliske ø Giftun Island. Frokost og alkoholfrie drikkevarer ombord indgår.

Læs mere Skjul

I kort afstand med båd fra Hurghada ligger den idylliske ø Giftun Island omgivet af koralrev og krystalklart vand. Vi tager dig med dertil, nærmere bestemt til Orange Bay, eller som vi foretrækker at kalde den: Paradisbugten. 

Dette er den perfekte udflugt for dig, der rejser med venner, kæreste eller familie, og som ønsker en dag fyldt med oplevelser, sol, strand og vand.

Vi starter dagen med en bådtur fra havnen i Hurghada, hvor man også kan låne snorkeludstyr, hvis man har lyst til det. Vores første stop bliver ved et koralrev, hvor vi får mulighed for at opleve verden under havoverfladen. Du kan svømme i dit eget tempo eller følge med guiden på jagt efter rokker, klovnfisk, løvefisk og mange andre farvestrålende fisk. Når vi er færdige med at snorkle, sætter vi kursen mod Orange Bay. Hvis vi er heldige, får vi også delfiner at se undervejs.

Orange Bay er en lavvandet sandstrand med turkisfarvet vand, som er perfekt til både aktiviteter og afslapning. Vores skandinaviske guide arrangerer aktiviteter for både store og små til vands og til lands. Mens børnene leger, kan du læne dig tilbage og nyde den afslappede atmosfære.

På stranden er der både restaurant, bar, parasoller og toiletter. Frokosten serveres på båden. Derefter er der god tid til at gøre, hvad du har lyst til.

Når solen begynder at gå ned bag bjergene, sætter vi kursen tilbage mod havnen og hotellerne.

En miljøskat på 7 euro pr. person indgår ikke i prisen, men skal betales kontant ved udflugten. Gælder ikke børn under 6 år.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost samt alkoholfrie drikkevarer ombord indgår.

Husk at medbringe:
Solcreme, badetøj, T-shirt (til at snorkle i som beskyttelse mod solen), håndklæde og en flaske vand til busturen. Penge til drikkevarer på stranden, da de ikke tager imod kreditkort.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-17.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Øvrigt:
Snorkeludstyr kan lånes ved havnen. Der er toiletter både på stranden og ombord på båden.

Snorkeludflugt med båden Pirates (kan bestilles hjemmefra)

Snorkeludflugt med båden Pirates (kan bestilles hjemmefra)

Nyd Det Røde Hav ombord på sejlbåden Pirates. Vi laver to stop i løbet af dagen for at snorkle i Det Røde Havs krystalklare vand. Frokost og drikkevarer indgår.

Læs mere Skjul

Det Røde Hav er har et utroligt rigt undervandsliv med masser af forskellige farvestrålende fisk og koraller. Her er der gode muligheder for at se klovnfisk, kejserfisk, muræner, papegøjefisk og rokker. Hvis vi er heldige, svømmer der delfiner forbi båden, mens vi sejler. Du bestemmer selv, om du vil følge efter guiden, eller om du vil snorkle på egen hånd og opleve alle de fantastiske dyr i havet.

Vi nyder frokosten ombord på båden, og der er meget at vælge mellem, f.eks. lækkerier fra havet som rejer og blæksprutter. Du kan også vælge kylling og kofta. Alt dette serveres sammen med ris, pasta og forskellige salater. Alkoholfri drikkevarer indgår.

Denne tur er velegnet til dig, som gerne vil med på en afslappende sejltur og samtidig opleve, hvad der befinder sig under havoverfladen.

En miljøskat på 7 euro pr. person indgår ikke i prisen, men skal betales kontant ved udflugten. Gælder ikke børn under 6 år.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost, vand og sodavand indgår.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-16.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Badetøj, håndklæde, en flaske vand, solcreme og drikkepenge til personalet ombord.

I øvrigt:
Snorkeludstyr kan lånes i havnen.

Supersafari (kan bestilles hjemmefra)

Supersafari (kan bestilles hjemmefra)

Oplev en fartfyldt dag i ørkenen kombineret med et besøg i en beduinby. På vores supersafari begiver vi os ud i ørkenen vest for Hurghada, hvor vi både skal køre ATV og opleve det fantastiske ørkenlandskab i jeep. Aftensmad og en alkoholfri drik indgår.

Læs mere Skjul

Blot et kvarter efter afgang lægger vi vejene bag os og hopper op på ATV'erne. Af sikkerhedsgrunde kører vi på rad og række efter instruktøren, der bestemmer farten. Det bliver en sjov tur over klitterne, hvor vi også oplever ørkenens skønhed og Rødehavsbjergene, som solens stråler reflekteres i.

Vi skifter ATV'erne ud med firehulstrækkere og fortsætter længere ind i ørkenen mod vores mål: en beduinby, hvor vi er blevet inviteret til at se, hvordan beduinerne lever her midt ude i ørkenlandskabet. At høre om deres hverdag, og hvordan de f.eks. fremskaffer vand, er fascinerende. Derefter er der tid til at se sig omkring i byen, og vi skal også ride på dromedarer, før der serveres aftensmad.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan bestilles hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Aftensmad og en alkoholfri drikkevare indgår. Maden serveres som buffet, der består af lokale retter i form af salater, kofta (aflange kødboller), kylling, ris, kartofler og frugt.

Husk at medbringe:
Gode lukkede sko, solbriller, solhat/kasket, vand på flaske og drikkepenge til dromedarføreren. Har du et kamera med dig, er det en god idé at opbevare det i en plasticpose for at beskytte det mod sandet, når kameraet ikke er i brug.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 11.30-19.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende lokalguide.

Øvrigt:
Gravide og personer med rygproblemer bør ikke deltage i denne udflugt.
Aldersgrænse: 16 år.

Karismatiske Cairo (kan bestilles hjemmefra)

Karismatiske Cairo (kan bestilles hjemmefra)

"Den, der ikke har set set Cairo, har ikke set verden". Omtrent sådan lyder det i "Tusind og én nats eventyr", og vi er meget enige. Dette er en by med langt mere end tusind og én oplevelser. En by, du sent vil glemme.

Læs mere Skjul

I mange sæsoner har vi besøgt denne imponerende og myldrende metropol. Målet har været at indfange historien med museer og pyramider, men også andre aspekter af byen; religionen, hverdagen og dens betydning for resten af landet.

Cairo ligger ca. 500 km fra Hurghada, så vi kører tidligt om morgenen. Vi gør holdt og spiser morgenmad og regner med at være fremme ved 8-tiden om morgenen. Mens vi kører gennem Egyptens fascinerende ørkenlandskab, hører vi om landets og Cairos verdensberømte historie. Vores kompetente guider forsyner os med en solid basisviden, så vi kan få så meget som muligt ud af vores besøg i denne historiske by.

Dagens første stop bliver ved det evigt mystiske Giza med pyramiderne og Sfinksen. Når bussen nærmer sig Giza, ser vi dem først på afstand. Siden studerer vi de hemmelighedsfulde kolosser fra alle vinkler, og der er også mulighed for at komme ind i det inderste af pyramiderne. Tænk at få lov til at stå i de grave, hvor de vældige faraoer har ligget og ventet på at genopstå i dødsriget.

Efter dette besøg får vi mulighed for at stå ansigt til ansigt med en meget gammel og mystisk mand. Chepren hedder han, og han er afbildet som sfinks ved pyramiderne. Vi ser, at tiden har sat sine spor i verdens mest kendte ansigt. Men når man tænker på, at han er over 3500 år gammel, er det fuldt forståeligt.

Men Cairo har mere at byde på end pyramiderne og Sfinksen. Meget mere. Det er en millionby, der er lige så fuld af historie som af liv. Vi har valgt at fokusere på en mindre og meget speciel del af byen - nemlig det koptiske Cairo, hvor to hellige bygninger guider os ind i historien og ind på en minoritet i et udpræget muslimsk land.

Først begiver vi os til St. Sergius og Bacchus-kirken, hvor vi hører beretninger om en svunden tid, da Josef og Maria kom forbi. Myten fortæller, at de boede i krypten under den bygning, som i dag huser kirken, alt imens Josef forsørgede familien ved at arbejde på byens mure. "Koptisk" betyder oprindeligt "kristen", men religionen har også rødder i jødedommen. Dette kan man tydeligt mærke, når man besøger synagogen Ben Azra. Endnu en gang støder vi på de myter, som Cairo er så fuld af, for dette siges at være stedet, ved en af Nilens mange forgreninger, hvor en egyptisk prinsesse fandt Moses i sivkurven.

Nilens forgreninger er for længst forsvundet igen under en voksende by med en energisk befolkning, som er på tæerne til langt ud på natten. Al denne energi og livskraft opleves bedst på Cairos største basar - Khan El-Khalili. Vi besøger naturligvis denne basar for at teste vores gæsters evner udi kunsten at prutte. Her kan du stort set købe alt. Og at prutte om prisen er en naturlig del af hele herligheden.

Efter en indholdsrig dag er det på tide at vende sydpå igen og i retning mod Hurghada. Med ørkenen som baggrund kan du læne dig tilbage og fordøje alle dagens mange nye indtryk.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost indgår. Drikkevarer kan købes til.

Tid:
Lang heldagsudflugt, ca. kl. 1.30-22.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Husk at medbringe:
Morgenmadsboks (bestil i hotellets reception), pude og trøje til busturen samt lommepenge i egyptiske pund.

Øvrigt:
Det er forbudt at fotografere/videofilme inde i pyramiderne.

Lider du af vejrtrækningsproblemer, klaustrofobi eller astma, anbefaler vi ikke, at du går ind i pyramiderne. Gangbesværede bør tjekke med Spies-guiden på rejsemålet, inden udflugten bestilles.