Se hoteller (4)

Rejser til Ammoudia

Ammoudia ligger på Grækenlands vestkyst og er omgivet af frodige bjerge og Middelhavets blå vand.
Den lille by Ammoudia har kun omkring 300 indbyggere og ligger omgivet af grøn, frodig natur og majsmarker. Byen er bedst kendt for floden Acheron/Styx, som munder ud i havet her, og en populær aktivitet er at padle kajak eller sejle op ad floden - og den eventyrlystne kan også prøve kræfter med riverrafting. Ellers forløber dagene stille og fredeligt i Ammoudia, hvor solen og det turkisblå hav indbyder til afslappede dage på den lavvandede og næsten 1 km lange strand. Ved floden, i gåafstand fra alle Spies' hoteller, ligger en håndfuld barer, restauranter og tavernaer, hvor du kan nyde lokale retter, fisk og skaldyr i en rolig og afslappet atmosfære.

Bo tæt på stranden

Spies' hoteller ligger i skønne omgivelser inde i Ammoudia tæt på både stranden og byens restauranter og tavernaer. Her har du det meste inden for kort gåafstand, og du skal ikke være her længe, inden du kommer ind i den specielle græske ferieånd. At dømme ud vores gæsters bedømmelser, er Ammoudia perfekt, hvis du søger total afslapning og tilbagelænet strandliv.

Udforsk omgivelserne

Vil du se dig omkring, er det oplagt at spadsere langs bugten, vandre i de billedskønne omgivelser eller leje en scooter eller bil, hvis du køre rundt og udforske omgivelserne. Lejer du en bil og kører sydpå, kan du besøge Alonaki; en af regionens smukkeste strande. Der udlejes ikke liggestole, men det er muligt at købe drikkevarer og snacks. Stranden er meget velegnet til snorkling, da vandet er ekstremt klart, og der er klipper at udforske tæt på strandkanten. Kører du videre langs kysten, kommer du til den tre kilometer lange fine strand i Vrachos.

Kombinér rejsemål

Spies tilbyder rejser til flere hyggelige og stemningsfulde hoteller med ægte græsk atmosfære i Ammoudia. Du kan også vælge at kombinere dit ophold i Ammoudia med en uge i Parga, Paleros eller Nidri. Ved at kombinere to rejsemål, får du ekstra mange oplevelser på din Grækenlandsferie.

Parga

Kun et kvarters bilkørsel fra Ammoudia ligger Parga, en malerisk kystby med snoede stræder og huse med gulrøde tegltage, der klynger sig til bjergvæggen op fra havnen. Byen ligger i en bugt, og i centrum er der to mindre strande. Du kan også tage en taxibåd til den populære Valtos Beach. Bliver du i byen, kan du slentre rundt i gaderne, måske købe lidt lokalt produceret honning eller olivenolie, og nyde en god frokost på en af tavernaerne ved stranden.
Tips og nyttig info
 • Hoteller for voksne
 • Hoteller tæt på stranden
 • Fin sandstrand
 • Børnevenlig strand
 • Lokale restauranter
 • Meget tilfredse gæster
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Ammoudia

Strand
Midt i Ammoudia ligger den 800 m lange, fine sandstrand af samme navn. Stranden er lavvandet og børnevenlig. Her kan du leje liggestole og parasoller, og der er et par tavernaer i nærheden. Snacks og drikkevarer sælges på stranden.
Mad, drikke og natteliv
Ved stranden er der en håndfuld restauranter og barer, som ligger i gåafstand fra alle Spies' hoteller. Ammoudia er kendt vidt omkring for sine skaldyr, så husk at smage de lækre skaldyrsretter på restauranterne. Restauranterne åbner oftest først om formiddagen eller om eftermiddagen, så det er en god idé at købe morgenmaden i en levnedsmiddelbutik.

Mad og drikke på Lefkas

Den lokale taverna er det naturlige samlingspunkt for grækerne. Her kommer man ofte, og man bliver længe, da måltiderne er en vigtig del af grækernes sociale liv.

Meze - småretter

Horiatiki - græsk salat med tomat, løg, oliven og fetaost
Feta - en cremet, hvid gedeost
Tzatziki - hvidløgsdip med yoghurt og agurk
Saganaki - friteret ost med citron (kan varmt anbefales!)
Dolmades - vinblade fyldt med kød og ris
Kalamares - friterede blæksprutter
Garides - grillede rejer
Ksifa - sværdfisk
Kreas - kød
Keftedes - græske kødboller
Moussaka - kødsauce og aubergine i lag gratineret med ost
Pastitio - lasagne med makaroni
Souvlaki - grillspyd
Gemista - tomater eller peberfrugt fyldt med ris eller kød

Pota - drikkevarer

Vin - retsina er en hvidvin tilsat harpiks - der findes mange lokale varianter
Øl - de fleste er importeret eller brygget på licens
Ouzo - grækernes egen anisbrændevin, som minder om tyrkernes raki, Levantens arak og franskmændenes pastis - spædes op med vand, hvilket gør den mælkehvid
Metaxa - græsk cognac
Kaffe - den græske kaffe er meget stærk og serveres i små kopper. Nescafé minder om vores kaffe. Frappé er iskaffe, som er rigtig god og forfriskende i varmen
I Ammoudia er nattelivet begrænset og består af et mindre antal barer.
Shopping
Shoppingmulighederne i Ammoudia er begrænsede.
Aktiviteter og seværdigheder
Den lille by Ammoudia er bedst kendt for floden Acheron/Styx, som munder ud i havet her. Floden løber gennem byen og udgør en skøn ramme for båd- og kajakture. Ammoudia er også et godt rejsemål, hvis du vil vandre i naturskønne omgivelser. Vil du se mere af området, kan du leje en scooter eller bil.
Vil du se dig omkring, er det oplagt at spadsere langs bugten, vandre i de billedskønne omgivelser eller leje en scooter eller bil, hvis du køre rundt og udforske omgivelserne. Lejer du en bil og kører sydpå, kan du besøge Alonaki, en af regionens smukkeste strande. Der udlejes ikke liggestole, men det er muligt at købe drikkevarer og snacks. Stranden er meget velegnet til snorkling, da vandet er ekstremt klart, og der er klipper at udforske tæt på strandkanten. Kører du videre langs kysten, kommer du til den 3 km lange fine strand i Vrachos. Langs kysten finder du mange forskellige seværdigheder.

Preveza

Preveza ligger knap 30 km fra Ammoudia. Her er et stort udvalg af både restauranter og butikker, og lige uden for Preveza kan du besøge ruinerne af Nikopolis, som blev bygget af kejser Augustus til minde om slaget ved Aktion.

Mitikas

Mitikas er en malerisk by, hvor turismen ikke rigtigt er nået til endnu, med undtagelse af grækerne selv og nogle få italienere. Her er en del tavernaer med masser af ægte græsk charme.

Arta

Arta forbindes ofte med sine citruslunde, og især i foråret er duften helt utrolig. Her er også seværdigheder som den tyrkiske bro fra 1600-tallet, der siges at være den ældste i Grækenland, samt en smuk byzantinsk kirke.

Ioannina

Epirus' provinshovedstad Ioanninas ældre dele er præget af gamle mure, karakteristiske små huse og smalle, skyggefulde gader. Her er også en del butikker, som bl.a. sælger sølvvarer fra byens berømte sølvsmedje.

Lefkas

Lefkas er en af De Ioniske Øer med seværdigheder og aktiviteter nok til at fylde en hel dag. Nidri har et ungdommeligt præg og natteliv og er en af øens mange havnebyer. På den anden side ligger Agios Nikitas med sin hyggelige havn og sine fine strande. På Lefkas' sydkyst ligger windsurfernes favoritstrand Vassiliki samt den fortryllende Porto Katsiki, som af mange anses for at være Lefkas' fineste strand.
Sådan kommer du omkring
Der er ingen offentlige transportmidler i Ammoudia. Den nemmeste måde at komme rundt på er ved at leje en scooter eller bil.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). De fleste hoteller og enkelte restauranter tager kort. Der er hæveautomater i Ammoudia, lufthavnen, Kanalaki (ca. 14 km væk) og Parga (ca. 17 km væk).
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i priser, udflugter m.m.
Vejr og klima
 • januar
14°6°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°6°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
16°8°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
19°10°
7
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
23°13°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
28°17°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
31°19°
12
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • august
32°19°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
28°17°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • november
19°11°
4
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
16°8°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Ammoudia fra maj til september.

Flyet lander i Preveza Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Ammoudia. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra lufthavnen Aktion uden for Preveza til hotellerne er fra ca. 50 minutter til 1 time (ca. 50 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Til tider foregår transferen med taxi eller minibus. Ventetid i lufthavnen kan forekomme. Lufthavnen er lille, og det kan derfor tage tid med bagagen ved ankomst og afrejse. Læs mere om transfer.

Find din rejse til Ammoudia
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.