Ocean Beach Club

Vores miljøarbejde på O.B.C.

Ocean Beach Club har længe arbejdet på at forbedre miljøet - både i stort og småt: fra kildesortering af affald på vores hoteller til samarbejde på europæisk plan for at skabe retningslinjer for hele hotelbranchen. Siden 2010 har vi også arbejdet med bæredygtighedscertificeringen Travelife, der leverer retningslinjer og målesystemer, som hotellerne benytter til at forbedre deres bæredygtighedsarbejde inden for miljø og social ansvarlighed. I 2022 bliver alle O.B.C. certificeret på det højeste niveau.

Miljøarbejdet på O.B.C.

Hvad kan du som gæst bidrage med?

Der er flere ting, du som gæst kan gøre for at hjælpe os i vores miljøarbejde.

Skift af sengetøj og håndklæder

Sengetøj og håndklæder udskiftes ikke automatisk. Når du som gæst vil have udskiftet disse, lægger du dem i vasketøjskurven på badeværelset.

Spar på vandet

Ferskvand er ofte en mangelvare i Middelhavsområdet og på De Kanariske Øer, og derfor beder vi alle spare på vandet. Hvis 500 personer lukker for vandet, når de børster tænder, spares der mindst 50.000 liter vand om ugen.

Källsortering på O.B.C

Kildesortering på O.B.C.

Alle O.B.C. har indført kildesortering. Antallet af opsamlingsstationer varierer, men er altid mindst fire. Rengøring skal ske med brug af så få kemikalier som muligt, helst blot med mopper og klude af mikrofiber. I det omfang kemikalier er nødvendige, gælder strenge miljøkrav. Produkter og leverandører bliver udskiftet, hvis de ikke lever op til miljøkravene. Vi evaluerer løbende vores virksomhed og investerer i ny teknik for eksempelvis at spare på energi og vand. I Lollo & Bernie-klubben arrangeres også en miljødag, hvor børnene i samarbejde med personalet sorterer affald og lærer at passe på miljøet.

Travelife

Travelife omfatter kriterier, retningslinjer og et opgørelsessystem for forbedring af både miljøarbejde og socialt ansvar. Hotellerne skal leve op til over 160 kriterier, som omfatter spørgsmål som miljø- og arbejdsretslovgivning, aktiv nedbringelse af vand- og energiforbrug samt forbedret affaldshåndtering. Hotellerne skal ligeledes bidrage til samfundet ved at hyre lokalt, anvende lokale leverandører samt modarbejde børnearbejde og børnesexhandel. For at blive certificeret skal hotellerne godkendes ved en kontrol udført af auditører fra Travelife hvert andet år. Læs mere her