Se hoteller (8)

Rejser til Cancun

Book en rejse til Cancun med Spies og nyd godt af en ferie i et klassisk turistområde med herlige strande, shopping, restauranter og rigtig gode hoteller.
Søger du en ferie med et livligt forlystelsesliv, er Cancun et oplagt valg. Men dermed ikke sagt, at der ikke også er masser af muligheder for at slappe af med spabehandlinger og All Inclusive på Spies' indbydende hoteller.

Cancun er bygget op omkring en lagune, og det er en god idé at trække fødderne til sig, for her findes faktisk krokodiller! Men der er ingen grund til bekymring, for selve lagunen går man forbi, og alt, hvad der har med sol og sand at gøre, foregår på de kridhvide strande, der ligger ved hotellerne ud mod det Caribiske Hav. Det er disse fantastiske strande, der har gjort Cancun til det verdensberømte feriested, det har været i 40 år. Under den såkaldte "Spring Break", den amerikanske forårsferie, kan der være mange unge amerikanere i Cancun, som er en oplagt favorit til fest og glade dage.

Luksus i Cancun

Hard Rock Hotel Cancun byder på en luksuriøs ferie med blandt andet komfortable værelser, lækre pools, All Inclusive og en skøn spaafdeling, hvis du vil forkæle dig selv lidt ekstra.

Shopping og afslapning

Bliver du træt af lækre drinks, kridhvidt sand og turkisblåt havvand, findes der et kæmpemæssigt shoppingcenter - La Isla - i bekvem afstand fra Spies' hoteller. Her finder du alle former for butikker med internationalt mærketøj, lokal kunst, souvenirs og meget andet. La Isla byder desuden på et utal af restauranter, både mexicanske og internationale, og som om det ikke var rigeligt, findes her også en biograf.

Cancun - året rundt

Cancun er skønt sommer som vinter. Med Spies rejser du med rutefly, hvilket indebærer, at du selv bestemmer, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil være væk. Vil du opleve endnu mere af Mexico, kan du kombinere to forskellige rejsemål. Hvorfor ikke tage en uge i det livlige Cancun og derefter afslutte ferien i det mere fredelige Akumal? På den måde får du to rejsen i én.
Tips og nyttig info
 • Luksushoteller
 • Prisvenlige hoteller
 • All Inclusive
 • Hoteller på stranden
 • Hoteller med spaafdeling
 • Fine sandstrande
 • Kombinér rejsemål
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Cancun

Strand
Cancun er bygget op rundt om en smuk lagune, men her skal man ikke bade. Gør det hellere på den strand, som strækker sig mod havet. Denne fantastiske paradisstrand har været med til at gøre Cancun til det verdensberømte ferierejsemål, det har været de seneste 40 år. Stranden er offentlig, men hotellerne har ofte egne liggestole og faciliteter lige neden for hotelområderne.

Sol og strand i Mexico

Uden at overdrive kan strandene langs Mexicos caribiske kyst siges at være nogle af verdens smukkeste; lange strækninger med hvidt og finkornet koralsand og turkisblåt hav. Riviera Mayas kyst bliver besøgt af soldyrkere, familier og sportsudøvere på grund af sine badevenlige og velplejede strande med koralsand. En del har også æren af at tage imod nogle af de skildpaddearter, som i løbet af sommermånederne lægger deres æg i sandet. Vandet er lunt hele året rundt, og de brede, hvide strande er beskyttet mod større bølger af de nærliggende koralrev. På blæsende dage samles der mange windsurfere ud for revene. Vandet egner sig godt til både snorkling og dykning, selvom øerne Cozumel, Contoy og Isla Mujeres anses for at være bedre.

Farveskalaen bevæger sig mellem flere turkise nuancer i det klare, dykker- og snorkelvenlige vand med en sigtbarhed på op til 30 meter. De meste populære strande har livreddere og flagsystem, udlejning af vandsportsaktiviteter, liggestole og lignende. Her findes nogle strandklubber med servering og faciliteter men også stykker med strand, hvor man kan være lidt i fred. Strandene ejes af staten og er åbne for alle, men der kan være adgang til dem via et stykke privat jord. Langs kysten er der flere eksempler på dette med store hotelanlæg. Nogle strande kan man kun komme til fra havsiden med båd.

Cancun - kendetegnet ved sine cenoter

Området rundt omkring Cancun er kendetegnet ved sine cenoter, dvs. vandåbninger, som ofte ligger nogle kilometer fra kysten. De er alle forskellige, men de har klart og lidt koldere vand, og man kan bade i mange af dem. Gå dog aldrig ned i en cenote uden tilladelse fra en organiseret arrangør, da stabiliteten altid skal sikres. Nogle cenoter har stalaktitter og viser sig som grotteåbninger, kilder eller små laguner. De kan være sjove at udforske med en dykkermaske, selvom antallet af fisk er begrænset. Hvis man tager med en specialguide, kan man også dykke og udforske de vandløb og grotteåbninger, som ligger i tilknytning til cenoterne.

Søpindsvin og søgræs

Søpindsvin og vandmænd forekommer i perioder ved mange strande, ligesom store mængder tang og søgræs kan skylle op på strandene. Hvornår dette forekommer afhænger af vejret og kan derfor ikke forudsiges.
Mad, drikke og natteliv
I centrum af Cancun er der et bredt udbud af restauranter, når sulten melder sig. Her kan du vælge imellem et utal af mexicanske retter som burritos, tamales og meget andet. Der er naturligvis også restauranter, der serverer international mad som pizza, pasta og burger.

Mad og drikke i Mexico

Krydderierne står i stedet ved siden af i form af forskellige saucer (salsa). Det stærkeste krydderi er den grønne chili habanero. Den mexicanske mad er godt repræsenteret med tacosteder, husmandskost og specialiteter fra Yucatan. Retterne er ofte lavet efter gamle opskrifter, som er gået i arv gennem generationer og indeholder råvarer fra regionen såsom chaya, syrlige appelsiner og achiote.

Typisk mexicansk mad

Den mest typiske ret er nok cochinita pibil, som består af kød marineret i achiotekrydderi og syrlige appelsiner. På gaderne kan man købe små pakker, som tilberedes i store, rygende gryder og serveres pakket ind i bananblade. Dette er "tamales", som er lavet på majsmasse og fyldt med kød. Indholdet i de små græskarfrø males og anvendes i papadzules.

Den mest kendte mexicanske ret er nok chili con carne, det vil sige hakket oksekød i en stærk chilisauce med masser af bønner. Mexicanerne er dog ikke så gode til det med kød, så får du lyst til en god bøf, bør du besøge en af de mange argentinske restauranter. Det, mange kender til det mexicanske køkken, er det, man kalder Tex Mex, som er mexicansk mad på amerikansk maner. Nu kan du prøve på den ægte vare!

Mexicansk husmandskost

Citronkyllingesuppe, flæsk med sorte bønner og puchero er almindelig husmandskost. Puchero er en gryderet tilberedt på kød og rodfrugter, og som indeholder aromatiske krydderier og serveres med limemarinerede radiser og gule ris, som moses sammen til en såkaldt puch. En ret, som før i tiden var almindelig, er sic de venado, som blev tilberedt på et rådyr, som i dag er udryddelsestruet. I dag tilberedes den med oksekød. Ude i de mindre landsbyer spiser man af og til kød fra bæltedyr. Når man brænder jorden af, kan der ske det, at de bliver helstegt i deres skal, når de gemmer sig i jorden. Pan de cazon er en slags pirog tilberedt på hajkød, og ser man noget, der hedder panuchos og salbutes, så er der tale om de andre almindelige retter tilberedt på majsmasse. Der findes et antal drikke, som er blevet fremstillet her i området igennem mange år. En sådan er Xtabentun.

Majs - en af de vigtigste ingredienser i det mexicanske køkken

Majs blev dyrket i Mexico allerede for 3.000 år siden og er stadig basis for mange retter i det mexicanske køkken. Nedenfor følger beskrivelser af nogle typiske mexicanske
retter, som du måske kan genkende fra vores moderne danske køkken:

• Tortilla: Et tyndt, rundt majsbrød. Findes også bagt på hvedemel som tortilla de harina.
• Tacos: Tortillas fyldt med kyllingekød, svinekød eller oksekød.
• Totopes: Hårde majstortillas (majschips), som dyppes i forskellige saucer.
• Tamales: Kylling eller bønner indbagt i majsdej og pakket ind i bananblade.
• Burritas: Skinke og ost pakket ind i en tortilla.
• Quesadillas: Ost i en tortilla.
• Enchiladas: Rullede, friterede tortillas med forskelligt slags fyld.
• Nachos: Totopes med bønner og smeltet ost.
• Fajitas: Strimler af kyllingekød, oksekød eller rejer med grøntsager, som rulles ind i tortillas.
• Guacamole: Mosede avokadoer med hakkede løg og tomater.

Andre specielle retter

• Pollo en mole: Kylling med sauce tilberedt med mange forskellige krydderier, urter, chili og kakao.
• Pollo pibil: Traditionel mayaindiansk ret. Kyllingen lægges i bananblade sammen med tomater og løg samt frøene fra en plante, som kaldes Bixa orellana. Frøene afgiver en rød farve. Det hele lægges siden i en fordybning i jorden og dækkes med kul. I dag tilberedes retten oftere hjemme i køkkenet.
• Sopa de tortilla: Kyllingebouillonsuppe med tortillas, hakkede tomater og avokado. Toppes med lidt smeltet ost
og fløde.
• Cochinita pibil: Svinekød kogt med achiote og pressede citroner/appelsiner. Achiote er frøene fra planten Bixa
orellana.
• Salsa mexicana: Hakkede tomater, løg, chili og koriander. Anvendes som krydderi til maden.
• Frijoles: Mosede brune bønner.
• Ceviche: Marineret skaldyrssalat med løg, tomater og chilipeber.
Cancun er kendt for sit forlystelsesliv. Her er noget for enhver smag. For den som vil gå ud og tage en drink, er der også en ren overflod af barer. Om aftenen er det største udbud af forlystelser samlet omkring det, man kalder "the hotel zone". Du bør ikke gå glip af en aften på Coco Bongo, som er en blanding af diskotek og show med bl.a. Michael Jackson, Lady Gaga og Madonna - en oplevelse for livet.
Shopping
Hvis du skulle blive træt af lækre drinks, kridhvidt sand og turkisblåt hav, har Cancun meget andet at tilbyde. Ikke langt fra vores hoteller ligger der et stort og godt shoppingcenter, som hedder La Isla. Her finder du alle mulige butikker, hvor du kan shoppe på livet løs. Der findes masser af varer, som er værd at købe med hjem fra ferien. Nogle eksempler er hængekøjer, tequila, cigarer, glas, keramik, sølv, tin, tøj og alverdens slags kunsthåndværk. Skulle du blive sulten, findes her et stort udvalg af restauranter at vælge mellem, både mexicanske og internationale. Shoppingcentret har oven i købet en biograf. Vil du prøve noget mere lokalt, skal du besøge Mercado 28, som er et stort, lokalt marked. Her skal du prutte om prisen.
Sport og træning
Cancun tilbyder forskellig slags vandsport, og i området ligger der også mange gode golfbaner - blot mellem Cancun og Tulum findes der omkring 14 baner.
Aktiviteter og seværdigheder
På hotellerne tilbydes der aktiviteter, som du let kan få hele dagen til at gå med. Men har du brug for lidt afveksling, kan du besøge et af de store shoppingcentre eller tage med på en spændende udflugt.
Sådan kommer du omkring
I det, der kaldes the hotel zone, er meget inden for gåafstand. Zonen strækker sig over flere kilometer, og vil du til et centrum længere væk, findes der lokalbusser. Hvis du vil ind til centrum af Cancun eller endnu længere væk, skal du med taxi eller bus.

Lokalbusser

Uden for hotelområderne kører lokalbusserne flere gange dagligt, og langtursbusserne kører fra busstationen. Busserne kører døgnet rundt - hvert femte minut om dagen og hvert 10. minut om aftenen/natten. Der afgår flere forskellige buslinjer fra "the hotel zone" og ind til centrum af Cancun.

Taxi

Der er taxier uden for de fleste hoteller og hvis ikke, kan receptionen hjælpe dig med at bestille en. Det er en nem måde at komme rundt i Cancun på.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Cancun er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Vi anbefaler, at du beskytter dig mod myg og andre insekter med myggemidler samt lyst tøj med lange ærmer og ben.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Karneval

Det årlige karneval er en stor folkefest på Cozumel og i Playa del Carmen. Det finder normalt sted i løber af fem-syv dage i slutningen af februar og starten af marts, og i denne periode er der musik og liv i gaderne til langt ud på natten. Nogle gader bliver indimellem spærret, hvilket kan betyde, at transferbussen ikke kan køre helt frem til hotellet. Alle gæster må da selv bære deres bagage og gå det sidste stykke vej.

Miljøskat i Mexico

Myndighederne i Mexico opkræver en miljøskat på overnatninger i Playa del Carmen, Akumal, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres og Cancun. Skattesatsen er 25-30 MXN pr. værelse/lejlighed pr. nat og skal betales direkte til hotellet ved ankomst eller afrejse.

Valuta og kreditkort

Mexicanske pesos (MXN). USD er meget gangbare. Alle kendte kreditkort - VISA, MasterCard og American Express - accepteres i vid udstrækning. Selv om priserne er angivet i pesos, omregnes de ofte til dollar ved kortbetaling. Priser på dykning angives i dollar. Ved kortbetaling om priserne er angivet i MXN, omregnes de ofte til USD ved betaling med kreditkort. Hæveautomater mange steder - maksimumbeløb pr. hævning er 3.000-4.000 MXN. Vær opmærksom på, at der opkræves et gebyr, når du betaler med kreditkort på nogle restauranter, og når du hæver penge i hæveautomaterne. Gebyret varierer fra bank til bank.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -6 timer.

El

110 V. En adapter er nødvendig, hvis du kan omstille dine elektriske apparater. Ellers skal du bruge en transformer.

Sprog

Spansk, men mange taler et af de ca. 50 indianske sprog, der stadig eksisterer. På de store rejsemål kan man sagtens klare sig på engelsk.

Øvrigt

Hvert år i marts besøges Cancun af unge amerikanske high school-elever, der fejrer den såkaldte Spring Break med masser af fest og farver.
Vejr og klima
 • januar
28°18°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • februar
29°18°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
30°19°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • april
33°21°
7
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • maj
33°22°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juni
33°23°
6
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • juli
32°23°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • august
32°23°
6
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • september
32°22°
5
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
16
Regnfri dage
 • oktober
31°22°
7
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • november
29°18°
8
Solskinstimer pr. dag
26°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • december
28°19°
7
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

15-18 timer. Mellemlanding undervejs.

Afrejse

Spies tilbyder rejser til Cancun hele året med rutefly.

Flyet lander i lufthavnen uden for Cancun.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Find din rejse til Cancun
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.